Newyorkerbyheart

Svinekoteletter med ferskenmarinade og grillede grøntsager med mascarpone-parmesancreme……….

Ingredienserne til marinaden kommes i en blender……….

……..og køres helt glat………..

Gode, tykke koteletter med ben krydres og lægges på grillen………..

De pensles med marinaden, mens de grilles…………

Den anden dag faldt jeg over en opskrift hos Sprinkled with Flour, som så så lækker ud, så den måtte afprøves. Lækre tykke koteletter, som pensles med en fersken marinade, hvilket resulterer i super lækre koteletter med en SKØN smag.

Jeg stegte dem på vores lille Smokey Joe (Weber), som muligvis ikke bliver helt så varm som de store grill, så jeg stegte dem mest på direkte varme. Det må I lige selv vurdere.

Jeg fandt nogle lækre tykke koteletter med ben i, da vi var ovre og handle i denne uge. Det er ikke altid de har dem, men når har, køber jeg altid flere pakker for de er perfekte til at komme på grillen.

Jeg lavede en mindre portion marinade, da jeg kun grillede 2 og så tilsatte jeg lidt chipotleflager (du kan også bruger pulver). Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……………

Koteletter med ferskenmarinade, 2 pers.:

2 tykke koteletter med ben (4-5 cm. tykke):

salt, friskkværnet peber

Ferskenmarinade:

2 ferskner, uden skræl, skåret i mindre stykker

2 spsk. soya

1½ spsk. flydende honning

½ spsk. brun farin

½ tsk. tørrede chipotle flager (eller chipotle pulver)

1 fed hvidløg

1 tsk. ristede sesamfrø

Kom ingredienserne til marinaden i en blender og kør det til det bliver helt glat. Tag koteletterne ud ½ times tid inden de skal på grillen. Lige inden de skal på, så dup dem tørre og krydr dem på begge sider med salt og friskkværnet peber. Stege tiderne der følger er til Smokey Joe (den lille fra Weber), I må selv tilpasse dem til den grill I bruger. Læg dem på grillen over inddirekte varme og steg dem 3-4 minutter på hver side, mens låget er på. Pensl med marinaden og læg over på direkte varme. Pensl et godt lag marinade på med 1-1½ minuts mellemrum – husk at lægge låg på mellem hver gang. Bliv ved i ca. 5 minutters tid i alt, til kødet er netop gennemstegt eller lige lidt understegt. Tag det af, dæk til og lad kødet trække i 5 minutter. Server straks. Jeg er sikker på at marinaden også vil være rigtig god til kylling.

 

Som tilbehør fik vi en masse grillede grøntsager og en mascarpone-parmesancreme, som jeg fandt på Alt for Damerne. Jeg tilsatte lidt hvidløg og lidt citronsaft, for at give lidt ekstra smag og brugte nogle andre grøntsager til at grille. Men en skøn opskrift og jeg er helt vild med grillede grøntsager, som I måske har opdaget 🙂

Ingredienserne til mascapone-parmesancremen…………

Grøntsagerne grilles, krydres og dryppes med lidt af cremen………

Aftenens tallerken…………

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Grillede grøntsager med mascarpone-parmesancreme, 3 pers.:

1 squash, skåret i ca. ½ cm. tykke skiver på langs

½ aubergine, skåret i ½ cm. tykke skiver på langs

4 forårsløg, rengjorte

1 bdt. asparges, det nederste knækket af

5 nye gulerødder, skrubbet

olivenolie

salt, friskkværnet peber

Mascarpone-parmesancreme:

125 g mascarpone

20 g hel parmesan, fintrevet

fintrevet citronskal af ½ økologisk citron

1 spsk. citronsaft

½ fed hvidløg, revet eller presset

salt, friskkværnet peber

Rør ingredienserne til cremen sammen og smag den til med salt og godt med friskkværnet peber (synes jeg). Den skal helst ikke være for koldt når den serveres, så bliver den for stiv. Skær alle grøntsagerne ud, halver evt. gulerødderne på langs. Pensl dem let med lidt olivenolie og grill dem på en rygende varm grillpande eller på den udendørs grill. De skal bare have 1-2 minutter på hver side, til de får grillstriber. Læg det hele i et fad og drys med salt og friskkværnet peber. Dryp evt. lidt af mascarpone-parmesancremen over inden servering og server resten til.

 

Det går en anelse bedre i dag med helbredet. Jeg har været feberfri, så det er da altid noget. I dag har jeg været lidt ude på terrassen og nyde det danske sommervejr, det er med at nyde det mens det er her.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 5, 2012
  7:31 am

  MissMuffin

  Uhm, ferskenmarinade! Det lyder som lige noget for mig. Jeg elsker simpelthen ferskner! Det bliver så nok ikke på grillen jeg får den afprøvet, for det har vi ikke rigtig mulighed for her hvor vi bor, men så må grilpanden i sving!


  • Jul 5, 2012
   12:13 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej MissMuffin!

   Jeg tror at den lige vil være noget for dig, faktisk så tænkte jeg på dig i går da jeg lavede den 🙂 Jeg tror også at den vil være skøn til kylling……….

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!