Newyorkerbyheart

Bacon-kyllinge piccata……

Kartofler vendes med lidt olie og drysses med salt, inden de kommes i ovnen………

Mel blandes med krydderier og friskrevet parmesanost……..

Kyllingebrystfileter bankes lidt ud og et stykke bacon presses godt ned i hver……

…….inden de vendes i mel-blandingen og lægges på panden med bacon-siden nedad……..

Steges til de er gyldne og gennemstegte………

Saucen laves……..

Saucen hældes over kyllingen………..

De lækre kartofler……..

Aftenens tallerken……..

Efter en dejlig lille get-away til Faaborg er jeg nu hjemme igen. Vi har slappet af og bare nydt livet. Det har været så dejligt. Vi har overnattet på en skøn lille Bed & Breakfast, men jeg laver et indlæg om det en af de nærmeste dage, så I kan læse mere om det………

Da vi kom hjem i går eftermiddags var kræfterne ikke overvældende. Måske lidt underligt når jeg lige har skrevet at vi har slappet af, men vi afsluttede vores tur med en lang gåtur i Svanninge Bakker og det var hårdt – og virkelig dejligt. Dejligt at bruge sine kræfter på en dejlig gåtur ude i den smukke natur, så gør det ikke noget at der ikke er flere kræfter på kontoen den dag.

Aftensmaden blev derfor en hurtig en af slagsen og jeg som i kan se, brun i brun, fordi kokken (læs: mig) ikke kunne overskue af finde på noget grønt – så det må I tænke jer til…………

Kyllinge piccata er en skøn ret og denne udgave er bestemt ingen undtagelse. Den er fundet hos Iowa Girl Eats, som er en af mine utallige amerikanske favorit blogs. Jeg kunne ikke få prosciutto, så jeg brugte bacon. Jeg havde ikke noget persille i huset, så det blev ikke drysset på og jeg lavede lidt mere af den lækre sauce – men ellers fulgte jeg opskriften. Retten er hurtig, virkelig nem at lave og har MASSER af smag. Server endelig noget grønt til i form af en salat eller måske dampede asparges. I original opskriften foreslås der sauteret, frisk spinat.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……………

Bacon-kyllinge piccata, 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter

2 tynde skiver bacon

2 spsk. mel

1 spsk. friskrevet parmesan ost

½ dl tør hvidvin

½ dl hønsebouillon

2 spsk. kapers, skyllet og afdryppet

1½ spsk. citronsaft

fintrevet skal af ½-1 økologisk citron, alt efter smag

2 spsk. smør

lidt olivenolie

Afpuds kyllingebrystfileterne, læg køkkenfilm over og bank dem ud så de er lige tykke over det hele. Halver baconstykkerne og pres dem godt ned i kyllingen, men kun på den ene side. Bland mel med ost, salt og friskkværnet peber. Smelt 1 spsk. smør på en pande og tilsæt lidt olivenolie. Vend kyllingestykkerne i mel-blandingen og læg dem i panden med bacon siden nedad. Steg i 4-5 minutter på hver side, afhængig af tykkelse, til de er gennemstegte og brune. Vend dem kun en gang, så paneringen ikke ødelægges. Læg kyllingebrystfileterne i et lille fad eller på en tallerken der kan tåle at gå i ovnen og sæt i ovnen, mens saucen laves. Tilsæt den sidste spiseskefuld smør og lad det smelte. Hæld vin, bouillon, citronsaft, -skal og kapers ved. Sørg for at alt det der sidder i bunden af panden fra kyllingen, bliver skrabet løs, det er der smagen til saucen er. Lad det koge ind til ca. det halve. Smag til. Hvis du ikke vil bruge hvidvin, så kan du bare nøjes med at bruge hønsebouillon. Hæld saucen over kyllingestykkerne og server straks.

Som tilbehør skar jeg bare nogle kartofler i tykke skiver og duppede dem helt tørre. Så kom jeg dem i en frysepose med en lille smule olivenolie og rystede det hele godt, så olien blev fordelt på kartoflerne. Kartoflerne hældes ud på en bageplade med bagepapir og fordeles, så de ligger i et lag. Drysses med salt. Bages ved 225 grader (varmluft) i ca. minutter, vend dem halvvejs.

 

Da jeg gik i gang med at lave min kogebog var en af de ting jeg overvejede allermest, at jeg ville miste min “anonymitet”. Det er med vilje at jeg aldrig ligger billeder ind af mig selv, jeg tror kun der findes et herinde og det var i forbindelse med at min kære veninde døde. Jeg har delt mange personlige ting med jer, men jeg følte ligesom at jeg også havde brug for lidt “beskyttelse” ved ikke at ligge billeder af mig selv på bloggen. Men jeg vidste jo også at i forbindelse med at lave en kogebog, så er det slut med at “gemme” sig og faktisk føler jeg også at jeg måske har noget jeg kan give videre til andre. Jeg har i hvert fald et budskab jeg gerne vil have ud og det er selvom jeg er førtidspensionist, så er min holdning at jeg også stadig har ret til at anstændigt liv med indhold og “noget at stå op til”. Der har været så meget debat om os førtidspensionister, hvad vi må og hvad vi ikke må – og der er mange der ikke er blege for at give deres mening med – især om hvad vi ikke må og hvor meget vi egentlig “nasser” på samfundet. Derfor er jeg glad for at jeg blev kontaktet af JydskeVestkysten, så jeg kunne fortælle min historie og hvorfor det er så vigtigt at jeg ikke bare sætter mig hen og kigger ind i en væg resten af mit liv. Artiklen blev bragt i JydskeVestkysten i går, i Vejen-sektionen. Er der nogen der er interesseret i at læse den, så lad mig det vide, så skal jeg sende den til jer på mail.

Artiklen fra JydskeVestkysten i går………..

En venlig sjæl fortalte mig også at jeg er nævnt i Bolig Magasinet i denne måned, det glæder mig meget. Tak for tippet, Mette 🙂

Fra Bolig Magasinet i denne måned……..

Print Friendly
Tilbage

44 kommentarer


 1. Aug 27, 2012
  10:47 pm

  Lea

  Hej Birthe,
  For dælen hvor er det en god artikel. Super godt billede af dig!!
  Tillykke med den 🙂

  Kærligst Lea


  • Aug 28, 2012
   11:19 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lea!

   Tak, hvor er du sød. Jeg hader at blive fotograferet og jeg tror at det kan ses 🙂

   KH
   Birthe


 2. Aug 28, 2012
  6:44 am

  Marianne

  Jeg vil meget gerne læse den


  • Aug 28, 2012
   11:18 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!

   Jeg sender den til dig på mail 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Aug 28, 2012
  7:26 am

  Mette

  super lækre filet. det har jeg aldrig tænkt på. Jeg tror det er hvad der er på menuen til aftensmad i aften. Tak for opskriften. super fed blog også


  • Aug 28, 2012
   11:18 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Mette!

   Vi syntes at det var en virkelig skøn ret og så er den super dem. Håber at du også vil kunne lide den 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Aug 28, 2012
  8:20 am

  Lise Hove

  Jatak, jeg vil gerne læse artiklen om dig, du er sådan et sympatisk bekendtskab og maden er jo superb !
  VH Lise


  • Aug 28, 2012
   11:17 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lise!

   Tak, det glæder mig at du synes 🙂

   Jeg sender dig artiklen på mail.

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Aug 28, 2012
  9:18 am

  Mona Møller

  Hej Birthe
  Jeg følger din blog, med glæde, og siger Tak for god inspiration. Jeg gør ligesom dig. Læser en opskrift, og så passer jeg den til, efter smag eller ingredienser. Jeg vil gerne læse artiklen 🙂 Mona


  • Aug 28, 2012
   11:17 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Mona!

   Mange tak, det glæder mig rigtig meget at du kan finde inspiration herinde 🙂

   Jeg sender artiklen til dig.

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Aug 28, 2012
  9:19 am

  Birgitte B

  Jeg er vild med Svanninge bakker 🙂 Det er sådan et dejligt område, hvor jeg har brugt en del efterårsferier.
  Jeg vil gerne læse artiklen – kan du sende den (eller link) på mail?
  Kh. Birgitte


  • Aug 28, 2012
   11:12 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Birgitte!

   Der er virkelig dejligt, men ret hårdt at gå ture der, for sådan en som mig 🙂

   Jeg sender dig artiklen på mail.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Aug 28, 2012
    1:10 pm

    Birgitte B

    Hej Birthe
    Har fået artiklen og læst den. Tager virkelig hatten af for dig 🙂 og tak for hurtig ekspedition.
    Kh. Birgitte


 7. Aug 28, 2012
  10:30 am

  Marianne Hansen

  Hej
  Jeg læser dine blog hver dag med glæde.
  Vil meget gerne læse stykket om dig i avisen.
  MVH
  Marianne


  • Aug 28, 2012
   11:12 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!

   Dejligt at du læser med herinde, det er jeg glad for – og jeg sender artiklen til dig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Aug 28, 2012
  12:31 pm

  Camilla

  Det ser super lækkert ud, og det er til trods for, at jeg slet ikke kan lide kapers;)

  Jeg vil mægtigt gerne læse artiklen 🙂


  • Aug 28, 2012
   1:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Ja, så bliver det jo lidt svært, men hvis du skyller dem så er de ikke så gennemtrængende i smagen 🙂

   Jeg sender dig artiklen på mail.

   KH
   Birthe


 9. Aug 28, 2012
  12:54 pm

  Julie

  Ej en god artikel.
  Det er første gang jeg ser et billede af dig og vil blot fortælle du er rigtig smuk!


  • Aug 28, 2012
   1:33 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Julie!

   Tak, jeg synes også at den blev ok. Mange tak for komplimenten, den gør mig meget glad 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 10. Aug 28, 2012
  1:25 pm

  Maria

  Hej Birthe.

  Da jeg har fulgt din blog gennem flere år og med stor interesse læst både opskrifter og personlige indlæg, vil jeg også meget gerne læse artiklen :o)
  Mange hilsner,
  Maria


  • Aug 28, 2012
   1:32 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Maria!

   Det glæder mig at du har fulgt mig så længe, tak for det. Håber at du bliver ved med at følge med 🙂

   Jeg sender artiklen til dig på mail.

   Mange hilsner
   Birthe


 11. Aug 28, 2012
  2:15 pm

  Katrine

  Jeg vil meget gerne læse artiklen-KH Katrine 🙂


  • Aug 28, 2012
   9:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Katrine!

   Jeg sender den til dig på mail 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 12. Aug 28, 2012
  2:18 pm

  Katrine

  Du skrev engang en opskrift på Cornbread, men kan ikke finde den i dit index. Vil du evt også sende denne til min mail, eller evt bare et link? På forhånd tak. Katrine


  • Aug 28, 2012
   9:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Katrine!

   Jeg beklager, men jeg har taget den ud for at fintune den til min kogebog, som kommer lige om lidt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 13. Aug 28, 2012
  2:35 pm

  Susanne

  Meget sjovt at få sat ansigt på dig, efter at have læst med i et par år og et ganske nydeligt billede, jeg hader også når der absolut skal tages et foto… glæder mig til at få fingerne i bogen…


  • Aug 28, 2012
   9:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Ja, jeg har fået at vide at der er mange der synes at det er ret sjovt at se hvordan jeg egentlig ser ud, efter at have læst med på bloggen. Man forestiller sig jo så meget 😉

   Jeg håber, at du finder min bog…….

   Mange hilsner
   Birthe


 14. Aug 28, 2012
  3:52 pm

  Helle Højer

  Jeg vil også gerne læse artiklen 🙂


  • Aug 28, 2012
   9:04 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Helle!

   Jeg sender den til dig på mail 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 15. Aug 28, 2012
  9:00 pm

  Debbie Jørgensen

  Hejsa, tak for en fantastisk blog, jeg har ikke skrevet kommentar før, men har fulgt din blog dagligt i et års tid! Jeg vil meget gerne læse artiklen, ogdå 🙂 MVh Debbie


  • Aug 28, 2012
   9:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Debbbie!

   Tak, det glæder mig du kan lide min blog 🙂

   Jeg sender artiklen til dig på mail.

   Mange hilsner
   Birthe


 16. Aug 28, 2012
  9:31 pm

  SushiStegen

  Smukke pige,
  jeg er super nysgerrig og vil meget gerne læse artiklen om dig, så du må meget gerne sende mig en email med artiklen, når du får tid. Glæder mig allerede til at læse den 🙂
  klem SS


  • Aug 28, 2012
   10:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Jeg sender den fluks til din mail 🙂

   KH
   Birthe


 17. Aug 29, 2012
  7:32 am

  Maria

  Jeg vil også gerne læse artiklen, efter at have fulgt dig længe her på bloggen.
  vh Maria


  • Aug 29, 2012
   11:55 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Maria!

   Det glæder mig at du følger med herinde, jeg håber at du bliver hængende 🙂

   Jeg sender artiklen til dig på mail.

   Mange hilsner
   Birthe


 18. Aug 29, 2012
  8:04 am

  Kirsten Horsbøl

  hej.
  jeg følger din blog dagligt, og finder rigtig tit inspiration til måltider der. Du har ofte reddet mig, når fantasien ikke var til at finde på noget selv, og så har dine indlæg om NY givet mig lyst og inspiration til en tur derover – skal bare lige have overtalt manden først…
  Forstår dit forbehold om at blive ‘for offentlig’, det er virkelig en hårfin balance!
  jeg vil meget gerne læse artiklen om dig 🙂


  • Aug 29, 2012
   11:53 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Kirsten!

   Det glæder mig at du kan bruge min blog som inspiration 🙂 Jeg håber for dig at du får overtalt din mand, jeg tror at når først han kommer derover, så taber han også hjertet til byen, det gjorde min kæreste i hvert fald. Tror han syntes jeg har “lidt” skør inden, men nu forstår han hvorfor jeg elsker byen så meget………

   Jeg sender artiklen til dig på mail.

   Mange hilsner
   Birthe


 19. Aug 29, 2012
  12:00 pm

  Charlotte O.

  Hej Birthe
  Du nævner at førtidspensionister “nasser” på samfundet. Jeg har selv prøvet at leve med en skjult sygdom, og der er desværre rigtig mange der ikke forstår de begrænsninger man er nødt til at leve med, og de bgrænsninger hvor man siger, der betaler man prisen i form af deværse efterveer. Derfor synes jeg det er rigtig dejligt at du også skriver så meget om hvad du laver og ikke mindst hvilke konsekvenser det har for dig. Du er med til at skabe størrer forståelse og forhåbentligt også mere tolerence. Det er en stor inspiration i min hverdag, når jeg synes det bliver lige hårdt nok, udover din fantastiske mad der gang på gang redder middagsmaden her i huset.


  • Aug 29, 2012
   12:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Mange tak for din kommentar. Det er svært for raske mennesker at forholde sig til at man er så syg så man ikke kan varetage et almindeligt arbejde, når det ikke kan ses. Jeg får tit mails fra mennesker der synes at det er træls at jeg skriver så meget om sygdom og trivialiteter, men det er jo min hverdag – og den er sådan. Jeg kan jo ikke skrive rosenrødt når min hverdag ikke er rosenrød – og hvis de synes det er træls at læse om, så skulle de prøve at leve med det…….;-)

   Jeg synes at det er vigtigt at der kommer fokus på at selvom jeg er man er førtidspensionist, så skal ens liv stadig være værd at leve, for hvad har vi ellers?? Det glæder mig rigtig meget at du kan finde inspiration til både det ene og det andet herinde, det er jo bare det jeg gerne vil og som jeg håber på at jeg kan være med til 🙂

   De bedste hilsner
   Birthe


 20. Aug 29, 2012
  12:33 pm

  mette

  Hej Birthe

  Glæder mig også til din kogebog kommer på gaden – for så er det nemlig nemt med julegaverne til en del af familien 🙂

  Vil også gerne have artiklen. Så kan jeg efterfølgende overveje om den skulle vedlægges kogebøgerne når jeg giver dem som gave


  • Aug 29, 2012
   12:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mette!

   Ej, hvor det lyder skønt, jeg håber at bogen vil vække glæde 🙂

   Jeg sender artiklen til dig på mail.

   Mange hilsner
   Birthe


 21. Aug 29, 2012
  11:03 pm

  Frk.B

  Du er SÅ sej, Birthe!! 😀

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!