Newyorkerbyheart

Blomkålsdip………

Puhhh, det har godt nok været varmt i dag, alt for varmt for både mig og prinsessen. Jeg har mest holdt mig i nærheden af en ventilator og prinsessen har lagt helt flad som en pandekage på gulvet og prøvet at finde nogle kølige steder. Det må ikke være rart at have pels på sådan en dag som i dag…….

Grillede, marinerede peberfrugter…………

Kogt blomkål kommes i en blender………….

Køres glat og røres med lidt mayonnaise……..

Lækre, varme pandebrød………

Så er der dækket op………

Min tallerken……

Aftensmaden bestod af småretter (kolde), fordi det bare var for varmt til at spise varm mad, syntes jeg. Jeg bagte dog nogle pandebrød, som altid er et hit. Denne gang brugte jeg dog rapsolie og melet var 150 g fuldkornsdurum og 200 g stenformalet hvedemel.

Jeg lavede en blomkålsdip, som faktisk blev ret god. Bare for at prøve noget andet.

Blomkålsdip:

½ blomkål, kogt

1-1½ spsk. god mayonnaise (jeg bruger Hellmann’s)

1 fed hvidløg

salt, lidt friskkværnet peber

Kog blomkålen til den er mør og afkøl den. Kom den i en blender sammen med mayonnaise, start med 1 spsk., hvidløg og lidt salt og friskkværnet peber. Kør til det er en helt glat masse. Smag til.

 

Jeg marinerede også nogle peberfrugter, som var et stort hit.

Grillede, marinerede peberfrugter:

4 snackpeber

Desuden:

3 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

1 tsk. flydende honning

1 fed hvidløg, presset

Læg de hele snackpeber på en bageplade med bagepapir og sæt den i en 225 grader varm ovn (varmluft) øverst i ovnen. Lad den bage i ca. 15-20 minutter, til skindet begynder at bliver mørkt og bobler op. Læg dem i en fad og dæk med køkkenfilm, lad dem stå og køle af. Når de er kolde skæres toppen af. Skindet pilles af og kernerne fjernes. Skær peberfrugterne i mindre stykker og kom dem i en skål eller en beholder med tætsluttende låg. Bland olie, eddike, honning og hvidløg sammen – hæld det over og vend det godt sammen. Kan spises som tilbehør til rigtig mange ting også god i salater.

 

Desuden fik vi:

– kalamata oliven

– hel feta, brækket i mindre stykker

hummus

– gulerods- og agurkestave

– søde, danske majskolber (kogte)

 

Ellers er det ikke blevet til det helt store i dag, jeg havde brug for at slappe godt og grundigt af, efter dagen i går. Kæresten havde også virkelig brug for at slappe af, for han har haft en ret hektisk weekend. Vi har kigget lidt på hvad vi skal lave næste weekend. Vores naboer skal holde fest og har sat et telt op lige udenfor vores vinduer, så vi orker ikke at være hjemme. Vi prøver at finde os et billigt weekendophold et sted, men jeg synes faktisk at det er lidt dyrt for tiden, så vi må se om det lykkes for os.

På onsdag skal jeg interviewes til JydskeVestkysten og vores lokale Vejen Avis (pga den forstående udgivelse af min kogebog), så der tropper en journalist og en fotograf op. Jeg er noget spændt på det og også nervøs. Jeg håber inderligt at jeg får sagt noget der er bare lidt fornuftigt og som giver mening – det er sådan noget der giver mig søvnløse nætter – så jeg får nok ikke rigtig sovet førend det er overstået 🙂

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 19, 2012
  10:31 pm

  Jeanette Frederiksen

  Thi Hi har moret mig lidt over din “varmlugt” ovn, det har jeg aldrig hørt om. Kender det alt for godt når man er hurtig på tasterne:-)
  Iøvrigt dejlig aftensmad:-)


  • Aug 19, 2012
   10:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jeanette!

   Tak, for det, nu er det rettet 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 20, 2012
  6:05 am

  Louisa

  Lækkert med pandebrød og blomkålsdip.
  Jeg har i øvrigt ofte et “kæleskab” 😉 He He….. Så kom bare an med en varmlugts ovn!
  Kh L


  • Aug 20, 2012
   11:27 am

   Newyorkerbyheart

   Hey L!

   Hi, hi. “Kæleskab” lyder nu ellers meget hyggeligt 😀

   KH
   B


 3. Aug 20, 2012
  7:35 am

  Bianca

  Puha ja dagen igår var altså også lige varm nok til mig. Kan godt mærke at min krop slet ikke kan overskue det når temperaturen sniger sig over 20 grader. Så stik modsat mit sædvanlige jeg, tæller jeg virkelig ned til lavere temperaturer og holder mig ellers helst indendøre.
  Synes det lyder super interessant med blomkålsdippen. Det er da helt klart et super alternativ 🙂
  Krydser fingre for alt går godt når nu du skal i avisen 🙂
  Knus


  • Aug 20, 2012
   11:26 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   20 grader er også en temperatur der passer mig rigtig godt, det vi har i disse dage er alt for meget for mig 🙂

   KH
   Birthe


 4. Aug 20, 2012
  8:14 am

  Cook Valley

  Held og lykke med interviewet – det går sikkert fint – det er trods alt dit “Barn” du skal snakke om 🙂
  Ja, det er alt for varmt til varmt mad, så min planlagte “Bankekød til slemme drene” blev skrinlagt til i dag, hvor jeg håber, det lufter lidt mere.
  Venligst Birte


  • Aug 20, 2012
   11:25 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Cook Valley!

   Tak, jeg håber også at det går godt 🙂

   Ja, varmt mad er bare ikke et hit, når det er så varmt udenfor……

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!