Newyorkerbyheart

Broken lasagne……

Brændte peberfrugter afkøles, inden skindet pilles af………

Lasagneplader brækkes i mindre stykker…………..

Champignon svitses……….

Squash tilsættes og steges med lidt, inden tomater, citronskal og hvidløg tilsættes……….

Tilsidst tilsættes de grillede peberfrugter…………

Hytteost, grøntsagsblanding og kogte lasagneplader vendes sammen…………

Det hele vendes sammen og kommes på tallerkner…………..

Aftenens tallerken……………….

Måske er det alderen der trykker, måske er det efterveer af den kolde lungebetændelse eller måske er det bare fibromyalgien der driller – men jeg er simpelthen så træt. Sådan helt ind i knoglerne, TRÆT! Jeg kan vitterlig sove konstant og jeg hader den følelse, for der er jo så mange ting jeg skal nå. Men når kroppen skal, så skal den altså og jeg bliver nødt til at lytte til den af og til. Jeg ved at jeg får brug for rigtig mange kræfter her i efteråret hvor min kogebog udkommer, så jeg prøver at spare nogle skeer op. Jeg ved dog ikke helt hvor succesfuld jeg er 😉

Alt forløber helt efter planen med kogebogen og jeg glæder mig bare mere og mere for hver dag. Jeg er sikker på at den dag jeg faktisk står med den i hånden, da vil der trille en hel del tårer. Det bliver SÅ stort……

I dag stod menuen på Broken lasagne, som jeg fandt hos Taste for Adventure. Jeg kunne dog – stadig – ikke få ricotta, så det blev atter engang erstattet af hytteost. Jeg fulgte ikke målangivelserne i opskriften og jeg tilsatte lidt champignon, fordi jeg havde nogen der skulle bruges. Desuden erstattede jeg purløg med frisk basilikum. Super lækker ret og meget nem at lave. Det er også sjovt at få “lasagne” på en lidt anden måde og hvor den ikke er bagt. Jeg havde lyst til lidt også, så jeg lavede en portion kyllingekødboller. Vi fik 2 hver, resten blev gemt til i morgen, hvor jeg skal finde på en eller anden form for tilbehør til. Alt i alt, en skøn aftensmad…………….

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Broken lasagne, 2-3 pers.:

2 røde peberfrugter, udkernet og skåret i kvarter

½ squash, skåret i kvarter og derefter i skiver

5 store champignon (mine var næsten lige så store som en portobello svamp), skåret i tykke skiver

½ bakke cocktailtomater, halveret

fintrevet skal af ½ økologisk citron

2 fed hvidløg, knust og finthakket

3 dl hytteost

salt, friskkværnet peber

masser af frisk basilikum, hakket

6 plader lasagne, brækket i mindre stykker

Læg de udkernede peberfrugter på en bageplade med bagepapir og bag ved 250 grader, øverst i ovnen, i ca. 20 minutter, til skindet bliver helt sort. Tag dem ud, kom den i en dyb tallerken og dæk med køkkenfilm. Når de er kølet af, pilles skindet af og peberfrugterne skæres i tern. Kog de brækkede lasagneplader i godt saltet vand til de er al dente, ca. 10 minutter. Smag på dem efter 8 minutter og se hvordan de er. Imens blandes hytteost med salt, friskkværnet peber og det meste af den hakkede basilikum. Olie varmes op på en pande og champignon svitses. Derefter tilsættes squash og de steges et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt tomater, hvidløg og citronskal, vend det godt sammen og lad det stege i endnu et par minutter. Tilsidst vendes de grillede peberfrugter i og det varmes med i ½ minuts tid. Tag af varmen. Hæld lasagnepladerne i en sigte, når de er al dente og lad dem dryppe af. Kom dem i hytteostblandingen sammen med grøntsagsblandingen, vend det hele godt sammen. Smag til og fordel på tallerkner. Server som det er, drysset med resten af den hakkede basilikum eller kom et par lækre kyllingekødboller ovenpå, drys med lidt fintrevet parmesan og server straks.

 

HUSK nu at du stadig kan nå at være med i konkurrencen om at vinde weekendbilletter til Food Festival i Aarhus 7. – 9. september.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 15, 2012
  8:48 am

  Charlotte den 2.

  Jeg ved du tilfældigvis har en LIDL forretning hvor du bor – der kan man af og til købe ricotta. ” Dine” kødboller er lækre – kan varmt anbefale dem, til dem der endnu ikke har afprøvet dem:-).
  K.h. Charlotte


  • Aug 15, 2012
   12:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Ej, det vidste jeg ikke. Jeg må huske at tjekke næste gang jeg kommer i vores lokale Lidl – tak 🙂

   Jeg elsker de kyllingekødboller, de er et kæmpe hit her i huset. I det hele taget er jeg blevet mere glad for hakket kyllingekød end anden form for hakket kød.

   Kh
   Birthe


 2. Aug 15, 2012
  3:25 pm

  Elsebeth

  Sikke en sjov ret! – og væsentlig hurtigere end alm. lasagne. Hvis du er “helt på den” en dag, skal du lige vide, at man kan købe frosne grillede peberfrugter i stykker i Superbrugsen; jeg har altid en pakke i fryseren, så er det så nemt at drysse dem ned til de andre grøntsager i panden.


  • Aug 15, 2012
   8:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Ja, det er en sjov ret og den smagte super godt 🙂

   Tak for tippet, det vidste jeg ikke. Det kunne jeg sagtens tænke mig at benytte mig af………..

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Aug 15, 2012
  10:23 pm

  Piskeriset

  Det er sjovt, det navn er jeg ikke stødt på før – men det er jo meget logisk. Mmmm, lasagne er en af mine yndlingsretter 🙂


  • Aug 16, 2012
   11:21 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det smagte virkelig godt og en sjov og anderledes måde at få lasagne på 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Aug 18, 2012
  9:22 pm

  Maria

  Du har altså planlagt det godt med den kogebog. For den udkommer i oktober og jeg har fødselsdag i oktober, så det passer lige med at jeg kan ønske mig den af min kæreste. Smart 🙂


  • Aug 18, 2012
   11:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Maria!

   Super planlægning jeg har haft der – og jeg håber sandelig at du får den 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!