Newyorkerbyheart

Fødselsdagskage: Chokoladekage med banancreme og chokolademousse………

Kæresten har fødselsdag i dag og det er da blevet fejret en lille bitte smule. Vi er ikke nogen der laver det store festivas når vi har fødselsdage og det var da også kun kærestens mor der kiggede forbi til en kop aftenskaffe i dag – og det passer os faktisk rigtig fint.

I år har vi også totalt afskaffet fødselsdagsgaver, fordi vi har brugt rigeligt på rejser og bilen skal også igennem en større omgang. Kæresten fik dog lov til at bestemme hvad han ville have til aftensmad og han valgte tortillas a la Newyorkerbyheart, en ret jeg altid kan glæde ham med, så jeg vidste det næsten på forhånd 🙂

Fødselsdagsbarnets middagsønske: Tortillas a la Newyorkerbyheart………….

Dog syntes jeg også at kæresten skulle have en kage, så i går startede jeg på projektet. Det skal siges med det samme, jeg er ikke verdens bedste til at dekorere eller sammensætte en kage, men jeg lod mig inspirere at en kage vi fik på vores tur til Prag. En chokolade (kakao) kage lagt sammen med banancreme og chokolademousse. Det blev ikke verdens pæneste kage, sådan rent dekorations-mæssigt, men den smagte faktisk ganske udemærket. Ikke helt så god som den i Prag, men den nåede godt derop ad og kæresten var ganske godt tilfreds………….

Selve kagen tog jeg inde fra Annes Hyggested, hvor hun den anden dag lavede en kage uden æg. Jeg halverede dog opskriften. Banancremen er fra et forum et eller andet sted på nettet, jeg husker desværre ikke længere hvor. Jeg lavede kun 1/4 af portionen og det var stadig rigeligt. Chokolademoussen af fra min kære, savnede veninde – Anette – som gav mig den engang. Jeg fik den aldrig lavet mens hun levede og siden har det smertet for meget at åbne hendes mails og finde den. Jeg gjorde det så i dag og må indrømme at det kostede mig rigtig mange tårer. Jeg savner hende stadig lige inderligt, hver evige, eneste dag!

Alle opskrifterne er skrevet som jeg lavede dem……………

I går bagte jeg kagen………

En tyk og stiv vaniljecreme danner basen for banancremen………..

Banan og citronsaft kommes i en blender…………….

………..og køres helt glat…………

Den helt kolde og tykke vaniljecreme blendes sammen med bananmosen, til det bliver en glat masse og så vendes flødeskum i……..

Chokolademoussen klar til at blive sat på køl………..

Bunden deles i 3 bunde…………

Sæt ringen på springformen og fordel banancremen på den nederste bund………..

En bund ligges ovenpå og så chokolademousse………..

Den øverste del af chokoladekagen ligges på og så skal den på køl i nogle timer…………..

Når den har stået nogle timer, løsnes kagen og flyttes forsigtigt over på et fad………..

………og så skal den pyntes. Som I kan se er jeg ikke særlig god til det, tålmodigheden rækker ikke så langt……..

Jeg havde ingen danske flag, så der kom et par amerikanske i…………

………..og så skal der spises………….

Chokoladekage med banancreme og chokolademousse: 8-9 pers.:

Chokolade(kakao) kage, kan deles til 3 bunde (springform på 22 cm. i diameter):

300 g mel

300 g rørsukker

4½ spsk. usødet kakao

1½ tsk. natron

2 tsk. vaniljesukker

3/4 dl smagsneutral olie (f. eks. majs eller solsikkeolie)

½ liter kærnemælk

Sigt alle de tørrede ingredienser sammen i en skål. I en anden skål blandes de våde ingredienser. Kom de tørre ingredienser sammen med de våde og rør det sammen. Hæld det i en smurt springform (22 cm.) og bag ved 190 grader (ikke varmluft) i 30-40 minutter, til kagen er gennembagt. Tjek med en tandstikker. Stik den ned i det tykkeste sted på kagen, hvis den er ren når du trækker den op, er kagen nok. Tag den ud og lad den køle helt af. Hvis du ikke skal bruge den til en lagkage, så kan du spise den som den er eller komme glasur på. Hvis du skal bruge den til en lagkage, så pak den ind og stil den i køleskabet, gerne natten over, så er den nemmere at skære i. Den nemmeste måde at dele en kage i bunde – så du får et rent snit – er at markere hele vejen rundt med en skarp kniv, hvor du vil dele kagen. Tag et langt stykke sytråd og “skær” så kagen igennem (ved forsigtigt at trække sytråden igennem kagen) så får du nogle rigtig fine bunde og et helt rent snit.

Banancreme:

1/4 dl rørsukker

1 1/4 dl piskefløe

½ stang vanilje korn og den tomme stang

12 g majsstivelse

1 æggeblomme

2 blade husblas

1 banan

saft af ½ citron

1 1/4 dl piskefløde

Kom sukker, 3/4 dl af piskefløde og vaniljekorn og -stang i en gryde. Varm det langsomt op, til det netop koge, rør i det hele tiden. Rør den sidste ½ dl fløde med æggeblomme og majsstivelse. Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Tag gryden af varmen og hæld det i den varme fløde, mens der piskes. Sæt tilbage på varmen og bring det i kog, pisk hele tiden. Tag gryden af varmen, knug det meste af vandet af husblasen og rør det i. Når det er helt opløst hældes cremen i en skål. Læg film over, helt ned så det rører overfladen, så det ikke trækker skind. Stil på køl, til det bliver helt koldt. Når cremen er helt kold og stiv, kan cremen laves færdig: Kom banan i en blender sammen med citronsaften, kør til det er en helt glat masse. Kom den tykke creme i og kør igen, til det er helt glat. Kom massen i en skål. Pisk fløden til skum og vend den i. Stil på køl i ½ times tid.

Chokolademousse a la Madame Stoquer:

75 g god mørk chokolade (mindst 55%)

60 g sukker

45 g blødt smør

3 pasteuriserede æggeblommer

1 spsk. usødet kakaopulver

et ganske lille nip salt

2 dl piskefløde

Pynt:

4 dl piskefløde

friske bær

Start med at sætte den skål som fløden skal piskes i, i køleskabet eller i fryseren, så den bliver helt kold. Smelt chokoladen over vandbad. Kom smør, sukker og æggeblommer i en skål og pisk det tykt og luftigt med en el-mikser. Lav endnu et vandbad og sæt skålen over, pisk nu igen – gerne med el-mikser – til massen er tredoblet i volumen og er tykt og skummende (det tager lidt tid, så hav tålmodighed). Tag skålen ud af køleskab/fryser og hæld fløden i og tilsæt et lille bitte nip salt, pisk det til stift skum. Rør den smeltede chokolade og den usødede kakaopulver i æggemassen. Vend derefter flødeskummet forsigtig i, med lette tag, så det bliver en luftig masse. Stil på køl i en god ½ times tid. Når mousse har sat sig lidt, kan den kommes på kagen.

Samling:

Læg en kagebund i springformen og fordel banancremen ovenpå, glat det ud. Læg endnu en kagebund på og fordel chokolademoussen ovenpå, glat ud. Læg den sidste bund på og tryk let ned, så kagen er lige. Dæk den til og stil den på køl i mindst 2 timer, gerne 4-5 timer. Tag kagen ud og løsn den hele vejen rundt langs kanten. Fjern ringen og flyt forsigtig kagen over på et fad. Pisk fløden til skum og pynt nu kagen efter bedste evne. Pynt med friske bær.

 

I morgen har vi heldigvis rester fra aftensmaden i dag og det er rigtig rart for al det kage-halløj kørte mig godt og grundig træt. Jeg bagte også en portion af de lækre småkager med mandler, som jeg ved at kæresten elsker. Jeg har hostet lidt mere i dag og det bekymrer mig lidt, så jeg må nok hellere “stay low” i morgen og tilbringe mest mulig tid på sofaen sammen med prinsessen. Apropos prinsesse, så får I da lige dagens billeder af hende 🙂

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Aug 8, 2012
  2:06 am

  Elsebeth

  Fin menu – Jeg bruger nogle store flour tortillas, som jeg steger sprøde i olie. Desuden laver jeg refried beans af pinto bønner. Vi får også alt muligt godt ovenpå. Jeg kan godt lide, at jeg kan sidde og brække sprøde “chips” af kanten til. Du har ret, de mætter forbavsende godt. Egentlig ville jeg gerne købe den smarte fidus i USA, så man kan lave sprøde skåle i stedet for, men jeg synes, jeg laver det så sjældent, så det bliver ved tanken, og nøjes med at bestille det på gode mexikanske restauranter.
  Elsebeth


  • Aug 8, 2012
   11:26 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Jeg kan også godt lide de sprøde, men lige netop til dette, synes jeg de bløde er bedst 🙂

   Jeg har også kig på de forme, som jeg synes er så fine……

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 8, 2012
  8:31 am

  Rikke Jakobsen

  Hej Birthe
  Hvor er hun bare dejlig. Det er da de sødeste billeder af jeres lille prinssese. Fantastisk så dejligt det er og se sådan en lille skat sove så fredfyldt.

  God ide til kagen. Den lyder god.


  • Aug 8, 2012
   11:25 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Rikke!

   Hun er helt fredfyldt når hun sover og så er det svært ikke at rette kameraet mod hende 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Aug 8, 2012
  9:05 am

  Louise

  uf…. den ser ubehagelig god ud. MUMS!


 4. Aug 8, 2012
  9:21 am

  Camilla

  Tillykke med kæresten 🙂

  Jeg synes kagen ser enormt lækker ud! Uh, sådan et stykke kunne jeg godt lige klare – mums!


  • Aug 8, 2012
   11:24 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Tak, den smagte i hvert fald meget godt 🙂

   KH
   BIrthe


 5. Aug 8, 2012
  2:58 pm

  Bianca

  Stort tillykke med kæresten!
  Sikke da en lækker menu du fik lavet. Kagen er også super flot og sammensætningen lyder rigtig lækker.
  Knus


  • Aug 8, 2012
   5:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Mange tak 🙂

   Vi spiste ikke så meget af den, så kæresten havde resten med på arbejde i dag og fadet var da i hvert fald tomt da han havde det med hjem igen……..

   KH
   Birthe


 6. Aug 9, 2012
  5:02 pm

  Maria

  Hej Birthe

  Først, rigtig god side du har som jeg har haft meget glæde af, til at finde inspiration og det er også lykkes den her gang. Tror nemlig jeg vil prøve at lave den her chokolade/banan kage til den næste fædselsdag 🙂

  Venlig hilsen Maria.


  • Aug 9, 2012
   9:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Maria!

   Mange tak 🙂 Håber at du vil kunne lide den.

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Aug 9, 2012
  7:01 pm

  Piskeriset

  Øjøjøj, den kage der måtte da godt sove til middag i min mave 😀

  Et forsinket tillykke til kæresten 🙂


  • Aug 9, 2012
   9:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Kæresten havde resten med på arbejde og det blev vist modtaget ret godt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Sep 7, 2012
  10:24 am

  Elisabeth

  Hejsa 🙂
  Den kage ser super lækker ud!
  Jeg har snart fødselsdag og kunne rigtig godt tænke mig at servere den, men jeg kan ikke tåle husblas som jeg kan se skal i banancremen. Så jeg ville høre om der er nogle alternativer til husblasen, sådan at jeg stadig kan lave banancremen?
  Vh Elisabeth


  • Sep 9, 2012
   8:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elisabeth!

   Det ved jeg desværre ikke noget om, beklager. Har du prøvet Google?

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!