Newyorkerbyheart

Kyllingegyros…………

Marinaden til kyllingen…………

Friskbagte fladbrød………

Fyldet til fladbrødene…………

……………og den grillede kylling……..

Fyldet kommes på brødene………..

Aftenens tallerken…………

I dag er det min fødselsdag og den har jeg fejret sammen med prinsessen, selvom hun ikke har været særlig meget vågen 😀 Kæresten kom først hjem kl. 19.45. Han tog direkte fra arbejde og til tennistræning, hvilket er helt fint med mig.

Som jeg har skrevet før, så har vi afskaffet fødselsdagsgaver i år, men jeg gav mig selv en gave: nemlig 2 timers rengøring hos RK Service 🙂 De kom klokken 09.00 i morges og da de gik igen var huset skinnende rent. Det er virkelig en luksus som jeg sætter stor pris på, fordi det frigiver kræfter jeg kan bruge på noget andet og for mig er det en kæmpe luksus.

HUSK at den 31. august 2012 er det sidste chance for at gøre brug af læsertilbuddet fra RK Service, hvis nogle af jer skulle få lyst til at få besøg af et par “hvide tornadoer”………

Middagen i aften bestod af lækre fladbrød med gyros-marineret kylling, altid en lækker ret som er populær her i huset. Fladbrødene blev lavet som her.

Gyroskylling, 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter

Marinade:

saft af 1 citron

3 store fed hvidløg, knust og finthakket

2 spsk. olivenolie

2 tsk. balsamico

2 tsk. tørret oregano

salt, friskkværnet peber

Desuden:

½ agurk skrællet, halveret og skåret i tykke skiver

2 store tomater, skåret i tern

iceberg salat, strimlet (romaine salat vil også være godt)

1 lille rødløg, halveret og skåret i tynde skiver

kalamata oliven, uden sten, halveret

tzatziki

fladbrød

Bland ingredienserne til marinaden sammen. Afpuds kyllingebrystfileteterne, læg noget køkkenfilm over og bank dem ud, så de er lige tykke over det hele. Kom dem i en pose sammen med marinaden og lad dem marinere i køleskab i 1 døgn, vend dem et par gange undervejs (du kan også nøjes med nogle timer – min. 1 time – hvis du er i tidsnød). Varm en grillpande godt op eller tænd for grillen i haven. Tag kyllingen op af marinaden og grill dem i ca. 4-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse, til de er gennemstegte. Skær dem i mindre stykker. Mens kyllingen steger, gøres grøntsagerne klar og fladbrødene bages. Fordel tzatziki på fladbrød og derefter salat, rødløg, kylling, agurk, tomater og oliven. Rul brødet sammen og spis med det samme.

 

I morgen skal jeg i gang med at lave en forret til kærestens mor, som hun skal bruge onsdag til frokost, hvor hun skal have gæster. Jeg har lovet at lave spinatbund med røget ørred til hende og det glæder jeg mig til at gå i gang med, det er dejligt at have overskud til at kunne hjælpe hende. Jeg tror også at jeg bager nogle flutes som de kan få til, jeg håber at de vil kunne lide det…………

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Aug 14, 2012
  9:12 am

  Camilla

  Stort tillykke med fødseldagen i går 🙂 Håber du havde en god dag, og jeg synes din gave til dig selv lyder FANTASTISK – og helt passende efter al den sygdom at give dig lidt forkælelse!

  Maden ser også SKØN ud, det må jeg vist snart forsøge at gøre efter


  • Aug 14, 2012
   8:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Jeg synes også selv at det var den bedste gave jeg kunne få og mange tak 🙂

   Kh
   Birthe


 2. Aug 14, 2012
  12:21 pm

  Duddi

  Stort tillykke med dagen, Birthe 🙂

  Bedste hilsner fra Duddi


 3. Aug 14, 2012
  12:25 pm

  vila

  Uhmn…hvor ser det godt ud. Jeg bager ofte fladbrød, fordi der er så meget lækkert fyld man kan finde på. Sidst brugte jeg chili con carne som fyld – super lækkert.

  Venlig hilsen Vila


  • Aug 20, 2012
   11:29 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Vila!

   Ja, fladbrød er et hit og så er de super nemme at lave 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Aug 14, 2012
  12:49 pm

  Cook Valley

  Stort – om end forsinket – tillykke med fødselsdagen!


 5. Aug 14, 2012
  7:25 pm

  Piskeriset

  Man skulle næsten tro, at du kan læse tanker – så sent som i går tænkte jeg på, at det er for længe siden, jeg har bagt fladbrød, og vupti – så bager du det lige 😀

  God kombo!


  • Aug 14, 2012
   8:53 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Jeg er da tankelæser, vidste du ikke det? ;-D

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!