Newyorkerbyheart

Kyllingespyd med peanutsauce og nudelsalat (Magasinet Mad! nr. 7/2012)……

Ingredienserne til peanutsaucen…….

…………..piskes rigtig godt sammen…………

Tag halvdelen af dressingen fra og pensl det på kyllingestykkerne……….

………..steges til de er gennemstegte…………

Nudelsalaten, farverig og knasende………….

Aftenens tallerken…………..

Den første uge efter kærestens ferie er snart slut og prinsessen og jeg er ved at finde ind i dagligdagens rutiner igen. Rutinerne bliver jo altid ændret lidt, når kæresten er hjemme fra arbejde i længere tid – og hvor meget jeg end nyder det – så er det også rart at komme ind i den vante rytme igen 🙂

Efter jeg blev syg er rutiner og vante rytmer meget vigtige for mig. Førhen var jeg meget impulsiv, men det er jeg bestemt ikke længere. Jeg kan nærmest blive helt panisk hvis der sker noget uventet. Jeg skal helst planlægge mig ud af det hele og jeg har det bedst hvis min hverdag er i helt faste rammer. Lidt skæmmende at det kan ændre sig så meget.

Kæresten har været til tennis i aften og bagefter møde i tennisklubben, så han er først lige kommet hjem nu og sidder og spiser. Jeg kunne ikke holde mig så længe, så jeg lavede maden og spiste selv.

Opskriften er fra det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 7/2012) og kan varmt anbefales. Salaten og dressingen minder lidt smagsmæssigt om denne opskrift – og så alligevel ikke helt. Denne gang fik jeg også fat i frisk koriander og det giver lige det sidste, sådan ren smagsmæssigt. Kæresten ser også glad ud, mens han sidder og spiser 🙂

Jeg lavede lidt mere af dressingen og ændrede lidt på mængden af ingredienserne, så den passede bedre til mine smagsløg. Jeg tilsatte også lidt brun farin. Jeg brugte spidskål i stedet for savoykål, fordi jeg godt kan lide det super sprødt fra spidskålen og så valgte jeg salte peanuts i stedet for cashewnødder. Jeg har skrevet at der er til 2 personer, men der er nok salat til 3-4 personer, vil jeg tro. Det bliver en dejlig frokost i morgen.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Kyllingespyd med peanutsauce og nudelsalat (Magsinet Mad! nr. 7/2012), 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter

Peanutsauce:

3 fed hvidløg, presset

1½  tsk. frisk, fintrevet ingefær

4½ spsk. olivenolie

3 spsk. peanutbutter

3 spsk. soyasauce

saft af 2 lime

3 spsk. sød chiisauce

1 spsk. brun farin

Nudelsalat:

200 g æggenudler (jeg ved ikke hvad det var for nogen jeg brugte, men de var lidt brede i det og rigtig gode)

ca. 1/3 af en spidskål, fintsnittet

3 store gulerødder, groftrevet

1 rød peberfrugt, skåret i meget små tern

3/4 agurk, flækket på langs, udkernet og skåret i små tern

2 spsk. frisk mynte, hakket

1 håndfuld frisk koriander hakket (måske lidt mere, hvis du godt kan lide koriander)

1 håndfuld salte, ristede peanuts, grofthakket

Kom ingredienserne til peanutsaucen i en skål og pisk det godt sammen, til det bliver en tyk dressing/sauce. Tag ca. halvdelen fra, det skal bruges til kyllingen. Afpuds kylllingebrystfileterne og skær hver i 3 skiver på langs. Sæt stykkerne på træspyd. Pensl kyllingen på begge sider med med peanutsaucen og læg på en bageplade med bagepapir. Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 15-17 minutter, alt efter kyllingens tykkelse, til de netop er gennemstegt. Vend dem halvvejs og pensl evt. lidt igen hvis der er mere peanutsauce tilbage. Kyllingespyddene kan også grilles på gasgrill eller over varme kul. Kog nudlerne efter anvisning på emballagen, hæld vandet fra og skyl dem straks med koldt vand. Klip dem evt. i mindre stykker med en saks, det ynder jeg at gøre. Bland alle ingredienserne til salaten i et stort fad og server med kyllingespyddene og resten af peanutsaucen, som bruges som dressing og dip.

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Aug 13, 2012
  2:08 pm

  Niels

  Hej N.Y.B.H
  kikkede igen lidt på din hjemmeside og fandt din opskrift på nudelsalat den ser god ud. En ting som jeg opdagede på Monsieur Vuong i Berlin er at de bruger en lille smule ristedeløg i deres salat. Jeg har spurgt omkring mig og har læst på det og den er god nok, det giver et ekstra lille crunch og lidt sødme.

  Mvh Niels


  • Aug 13, 2012
   6:29 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Niels!

   Mange tak for din kommentar og tip ang. ristede løg, det lyder lækkert. Jeg må huske det næste gang 🙂 Desværre har jeg endnu ikke spist på Monsieur Vuong når vi har været i Berlin, men det skal altså prøves…….

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 17, 2012
  2:42 pm

  Niels

  Hej N.Y.B.H.
  Jeg har ikke rigtigt blogget før. Så da jeg skrev til dig satte jeg mit fulde navn på. Kunne du gøre mig den tjeneste at slette mit efternavn ?
  Og jeps Monsieur Voung er super men jeg ville klart anbefale det til frokost da der er tryk på og hurtige turn arounds på borderne.
  God weekend
  Niels


  • Aug 18, 2012
   11:41 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Niels!

   Jeg skal gå ind og forsøge, jeg ved ikke om det kan lade sig gøre, men jeg prøver med det samme 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


  • Aug 18, 2012
   11:43 am

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Niels!

   Så skulle det være ordnet 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Aug 20, 2012
  7:31 am

  Bianca

  Mums det ser lækkert ud 🙂


 4. Mar 16, 2013
  9:15 pm

  Jannie

  Hej.
  Jeg fandt din blog for flere aar siden, ledte efter noget tai-mad, og fandt tilfaeldigvis din block.
  Som du, elsker jeg ogsaa at lave mad, og har fundet rigtig meget god inspiration paa din block.
  Blev rigtigt glad paa dine vegne, da du begyndte at faa dine ting udgivet. Syntes ikke altid du fik berettiget kritik, og kunne kun sidde her og klappe i mine smaa haender senere hen og nikke anerkendende.

  Venlig hilsen
  Jannie


 5. Oct 14, 2013
  10:19 am

  Bettina.1965

  Hej NYJB.

  Jeg har ofte brugt din blog,når jeg har søgt efter noget bestemt, og jeg må indrømme at dine kyllingespyd bare er ikke mindre end perfekte!! Og penutbutter sovsen er bare SMOVS. Jeg er forøvrigt oprigtigt meget ked af at høre, at du har kræft, det er sejjt at du alligevel blogger. Ønskker dig alt mulig held og lykke i fremtiden.
  Mange hilsner og tanker fra Bettina.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!