Newyorkerbyheart

Marineret, langtidsstegt oksecuvette…………

Marinaden til cuvetten……..

Cuvetten brunes på alle sider……..

……..og ligges i et fad sammen med marinaden, vand, løg og hvidløg……….

Klar til at hvile, efter langtidsstegning…….

Klar til servering……………

Aftenens tallerken………..

Hm, ikke den mest farverige tallerken i bloggens historie, men det smagte nu meget godt alligevel. Jeg burde have lavet et eller andet fancy som tilbehør, men kræfterne var der bare ikke i dag, så vi måtte tage til takke med nogle dampede karotter. Kender I det at viljen er der, men kroppen vil bare ikke??

Øvrige tilbehør blev vores, uden sammenligning, yndlingskartofler og hjemmelavet bearnaise. Ikke helt dårligt endda, på sådan en helt almindelig fredag aften – bortset fra farverne altså 😉

Jeg prøvede at langtidsstege cuvetten denne gang og det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver det. Jeg har læst lidt om det forskellige steder på nettet og fandt ud af at den skulle have ca. 4-5 timer. Hvis du bruger stegetermometer, skal kødet have en kernetemperatur på ca. 64 grader, hvis den skal være mediumstegt. Jeg brugte altså ikke stegetermometer og min steg fik lige til den gode side, men den var stadig saftig og lækker. Helt klart en god måde at tilberede en cuvette på

Det er klart en god ide at marinere kødet, gerne natten over i køleskabet, det tilfører god smag til kødet. Jeg fandt en opskriftEat In Eat Out som godt nok var til steak, men jeg tænkte at det nok også kunne bruges til en steg – og det smagte SKØNT!

Marineret, langtidsstegt oksecuvette, 6 pers.:

oksecuvette, ca. 1,2 kg, afpudset

Marinade:

½ dl af din yndlings BBQ sauce (eller A1 Steak sauce)

½ dl ahornsirup af den bedste kvalitet

½ dl god æblejuice

½ spsk. Worcestershiresauce

½ spsk. brun farin

½ tsk. sennepsulver

3 fed hvidløg, presset

salt, friskkværnet peber

Desuden:

olivenolie + smør til bruning

vand

1 rødløg, skåret i grove stykker

4 fed hvidløg, knust

Dagen før cuvetten skal spises, afpudses den og fedtet ridses med en skarp kniv. Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Kom cuvetten i en stor frysepose sammen med marinaden og sørg for at marinaden er godt fordelt. Lad kødet marinere i køleskabet i 24 timer, vend kødet af og til. Tag kødet op af marinaden (som gemmes) og dup det tørt. Varm olie og smør op på en pande og brun kødet på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom løg og hvidløg i et ovnfast fad, hæld den gemt marinade over og læg kødet ned på. Hæld lidt vand vand, så det står lidt op af stegen. Sæt i en 90 grader varm ovn (varmluft) i 4½-5 timer (kernetemperaturen skal være ca. 64 grader, hvis du kødet ønskes tilberedt medium). Dryp OFTE kødet med stegeskyen mens det steger. Tag stegen ud når den er færdig og lad den hvile i 15-20 minutter, inden den skæres i tynde skiver.

 

Middagen i aften fungerede også lidt som min fødselsdagsmiddag. Jeg har fødselsdag på mandag, men det bliver ikke fejret på nogen måde. Vi har jo afskaffet fødselsdagsgaver i år og kæresten skal til tennistræning og er væk det meste af aftenen, så derfor spiste vi en god middag i aften. Dog har jeg fået lov til at “trække restaurant-kortet” en aften, hvor jeg gerne vil ud og spise 🙂

Er der nogen af jer derude der har en e-bogslæser? Jeg ved godt at jeg kan læse bøger på en Ipad, men kæresten låner ikke gerne hans Ipad ud og jeg er mere interesseret i en ren e-bogslæser, hvis det kan betale sig. Jeg læser jo rigtig mange bøger og desværre er mine arme alt for ofte smerteplagede og det gør ondt at holde en bog. Hvilken en har I? Hvad er jeres erfaringer med den?

HUSK nu at deltage i konkurrencen om at vinde weekendbilletter til Food Festival i Aarhus 7. – 9. september 2012, hvis I skulle have lyst. Der er allerede kommet mange gode svar. Jeg videresender alle kommentarerne til Food Festival når konkurrencen er færdig, måske de kan bruge nogle af ideerne til næste år. Det er bare med at være kreativ, måske du kan være med til at inspirere dem……..

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Aug 10, 2012
  10:36 pm

  Dorte S.

  Kom til at tænke på, om du har set denne pude til at holde en alm. bog på. Min mor har den og den er hun rigtig glad for :o)

  http://butik.gigtforeningen.dk/vare/4760

  Vh.
  Dorte


  • Aug 10, 2012
   10:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Dorte!

   Næh, den har jeg ikke set, tak for det tip. Måske jeg skulle anskaffe mig sådan en, den er jo væsentlig billigere end en e-bogslæser 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 11, 2012
  12:40 am

  Lone i Marsken

  Jeg ved du læser mange udenlandske magasiner. Fås nogle af dine yndlings som download til Ipaden? I så fald er der en del penge at spare – Ipaden er jo ikke billig! Jeg nyder at kunne læse engelske og amerikanske magasiner på min IPad for kun 36 kr. på udgivelsesdagen.


  • Aug 11, 2012
   11:01 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Jeg har tilladt mig at svar begge dine kommetarer i en samlet kommentar, håber det er ok? 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Aug 11, 2012
  3:35 am

  Gudrun

  Jeg har kindle og er meget glad for den. Har også IPad men den duer ikke his man vil sided ude og læse.hvis du for dig en kindle så har jet en link til en side hvor der er poste frie bøger ( også kogebøger)!


  • Aug 11, 2012
   11:01 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Gudrun!

   Tak for kommentar 🙂

   Det er lige netop det med at sidde ude og læse, som jeg synes kunne være dejligt. Det er i hvert fald en af de ting der vejer meget for en e-bogslæser. Kan du også læse danske e-bøger på din Kindle? Synes jeg har læst at det kan være et problem.

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Aug 11, 2012
  9:15 am

  Lone i marsken

  hej igen – fik mig vist formuleret lidt upræcist 🙂 Det jeg mener er – at man måske skal opveje for og imod. Ipaden er dyr – og ja den er også persomlig. Min mand og jeg har også hver sin. Men den har så mange funktioner. Og er man ivrig forbruer af bøger, og udenlandske magasiner og aviser kan den måske tjene sig selv hjem. Som blogger vil du måske også nyde at kunne blogge fra din Ipad? jeg er i hvert fals så glad for min. og e-reolen er bare genial. jeg køber normalt mange bøger, og har en stor bogsamling, men jeg har i hvert fald sparet mange penge på at læse dem elæektronisk. held og lykke med det – hvad enten du beslutter dig for det ene eller det andet.


  • Aug 11, 2012
   10:59 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Tak for din kommentar 🙂 Det er vigtigt at overveje for og imod, jeg synes nok bare at Ipad’en er for dyr for mig, en e-bogslæser er mere indenfor hvad jeg kan klare rent økonomisk. Jeg har prøvet blade på IPad, men lige i det tilfælde er jeg nok mere til papirudgaven (selvom det ikke er så miljø-bevidst). Jeg tror jeg er lidt gammeldags på det område. Egentlig ville jeg også helst have rigtige bøger, men smerterne i mine arme tvinger mig lidt til at søge andre muligheder. At læse er sådan en stor glæde for mig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Aug 11, 2012
  12:09 pm

  Anni Voller

  Hej Birthe

  Min søster og jeg har begge en BOOKEEN Cybook e-bogslæser (købt hos Pixmania for ca. 900,-), og vi er yderst tilfredse med den. Den vejer kun 150 gram, og den er let at bruge. Den kan rumme op til 1000 bøger. Vi låner begge bøger på Ereolen hver måned, og det er ingen sag at downloade og lægge ind på læseren.Desuden kører den rigtig længe på en opladning. Kan absolut anbefales.

  Venlig hilsen
  Anni


  • Aug 11, 2012
   9:50 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anni!

   Mange tak for din kommentar, den vil jeg da lige kigge på, den lyder da rigtig god 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Aug 11, 2012
  9:57 pm

  Gudrun

  Jeg har vist kun en dansk e,bog og den er på Min IPad . Men det må da være muligt at få dem til kindle…


  • Aug 11, 2012
   9:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Gudrun!

   Ok, tak for svar 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Aug 12, 2012
  1:43 pm

  Anne Sofie

  Jeg går selv og kigger efter en Sony ebogs læser. Den fungerer rigtig fint med eReolen, er let og ligger prismæssigt i den ok ende.
  Min mand har en kindle, som desværre ikke fungerer med eReolen, og sonys model har den samme e-ink teknologi. Det betyder godt nok at den er sort/hvid, men til gengæld er den også god udendørs/ i solskin.
  Vægten betyder jo tydeligvis noget for dig, her vejer Sonys model ca 1/4 af en ipad.
  Jeg har været i løntilskud på et bibliotek hvor jeg bla stod for dele af deres e-lab, derfor har jeg sat mig grundigt ind i alle disse faktorer. Jeg vil selv gerne have en sony, for det er altså ikke altid man har brug for andet end en elektronisk bog eller to.

  Jeg har det som dig med e-magasiner, godt nok er de billige, men man har en helt anden fornemmelse når man sidder med dem. ;o)


  • Aug 12, 2012
   3:43 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne Sofie!

   Vægt har helt klart en stor betydning for mig og så synes jeg også at det vil være praktisk at den kan fungere med E-reolen, så jeg hælder også mest til Sony må jeg indømme 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Jul 26, 2013
  4:19 pm

  Betina

  Det ser godt nok lækkert ud.. Det skal helt sikkert prøves? Var kødet mørt og svinder det meget? 🙂


  • Jul 26, 2013
   4:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Betina!

   Håber det vil smage dig 🙂 det svinder lidt og kødet var mørt, men husk det også er vigtigt at det skæres ud rigtig.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!