Newyorkerbyheart

Mexicansk pastafad + shake med banan og nutella……..

Løg svitses og derefter tilsættes hakket kød og krydderier………

Den kogte pasta kommes i en skål sammen med salsa, det stegte kød, sorte bønner og frosne majs……..

Halvdelen af blandingen kommes i et ovnfast fad………..

Ost kommes på……

Den sidste halvdel af pasta-blandingen kommes på, så et lag tyndtskårne tomater……..

……og så sluttes af med lidt mere ost…….

Den færdigbagte ret……

Majssalat med tomat, lime og rødløg…….

Aftenens tallerken, ikke særlig pæn, men det smagte dejligt……..

I dag er jeg blevet interviewet til JydsteVestkysten og til Vejen Avis, i anledning af at min kogebog snart udkommer. En journalist og en fotograf mødte op og så blev der taget en stribe billeder – og sagt en hel del ord 🙂 Jeg føler selv at det gik meget godt og jeg var egentlig ikke nervøs. Journalisten var sød og meget let at tale med, så nu er det bare spændende at se hvad hun skriver……

Menuen i aften stod på et mexicansk pastafad og en majssalat til, meget lækkert. Det tager sig ikke så godt ud på billeder og det ville havde været dejligt med lidt frisk koriander i majssalaten – både for smagens og farvens skyld – men jeg havde ikke noget og kræfterne rakte ikke til at køre ned i byen og hente noget. Så det blev som det blev.

Opskriften på pastafadet er fundet hos My Favourite Things, atter en lækker opskrift fra hendes side, der er virkelig mange lækre opskrifter inde på siden. Jeg valgte at tilføje løg, hvidløg, spidskommen og stødt koriander til retten, jeg tror ikke at det gjorde den mindre god. Jeg brugte en dåse sorte bønner som jeg havde på lager, men brug endelig tørrede hvis du har det. Jeg lavede en osteblanding af noget lagret cheddar som jeg rev groft og blandede sammen med revet mozzarella og revet rød cheddar ost. Brug hvad du har og kan lide. Jeg kogte kun pastaen i halvdelen af den tid den skulle, for at de ikke skulle blive helt smattede, hvilket jeg ikke kan fordrage.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Mexicansk pastafad, 4 pers.:

400 g hakket oksekød

1 løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

salt, friskkværnet peber

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

olie til stegning + lidt til fadet

Desuden:

225 g pasta

1 dåse sorte bønner

2 dl frosne majskerner

1 glas salsa

3 dl revet ost

½ bakke San Marzano tomater, skåret i tynde skiver

Varm olie op i en stor gryde og svits løg til det begynder at tage farve. Tilsæt det hakkede kød og lad det steg med, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt også spidskommen og stødt koriander. Når kødet har taget farve, så tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft. Bland det godt sammen og tag af varmen. Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand, men kog det kun ca. halvdelen af den tid som det – ifølge emballagen – skal have. Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Kom pastaen ned til kødet og tilsæt også de frosne majskerner, bønner og salsa. Bland det hele godt sammen. Smør et dybt ovnfast fad med lidt olie og kom halvdel af blandingen i. Fordel ca. 2/3 af osten ovenpå, derefter det sidste af pasta-blandingen, de tyndtskårne tomater og tilsidst resten af osten. Læg et låg på fadet hvis du har sådan et til det eller dæk med stanniol. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i ca. 30-40 minutter. Server med en form for salat. Guacamole vil også være dejligt til – og helt sikkert også noget creme fraiche til at komme ovenpå.

 

Jeg havde simpelthen ikke kræfter til at lave en salat – at blive interviewet og gøre klar til, havde taget alle mine kræfter for i dag. Jeg havde dog et par friske majskolber som jeg brugte til en majssalat. Som jeg skrev før, ville noget frisk koriander have klædt salaten, så jeg skriver det i opskriften.

Majssalat, 2 pers.:

2 majskolber

1 fed hvidløg

lidt olivenolie

2 tomater, udkernet og skåret i tern

1 lille rødløg, finthakket

saft af ½ lime

½ tsk. chipotle pulver

salt, friskkværnet peber

1 håndfuld frisk koriander, hakket

Pluk bladene og trådene af majskolberne. Stil den op på og skær med en meget skarp kniv kernerne af – oppe fra og ned. Varm lidt olie op på an pande og tilsæt majskernerne og chipotle pulver og steg dem, til de tager farve. Tilsæt hvidløg og pres halvdelen af limesaften over, steg i endnu ½ minuts tid. Tag af varmen og lad dem køle af. Når de er afkølede – de må godt være lidt lune – vendes de sammen med tomater, rødløg og koriander. Pres resten af saften over og smag til med salt og friskkværnet peber.

 

Da kæresten kom hjem fra arbejde i dag, havde vi lyst til lidt lækkert på jeg lavede en milkshake til os, fordi jeg kom i tanke om at vi havde noget vaniljeis i fryseren. Det blev en shake med banan og Nutella – og det faldt i vores begges smag 😀

Milkshake med banan og Nutella……….

Milkshake med banan og Nutella, 2 pers.:

2 store scoop god vaniljeis

1½ dl mælk

1 godt moden banan

1 god spsk. Nutella

Kom det hele i en blender og kør til det er en glat masse. Hvis den er for tyk, så tilsæt lidt mere mælk. Server i glas med sugerør.

 

HUSK:

At du stadig kan nå at være med i konkurrencen om weekendbilletter til Food Festival i Aarhus fra den 7. – 9. september 2012.

 

Faktisk skal jeg til Aarhus i morgen, for at høre om noget der skal ske ude i en ikke så fjern fremtid – jeg glæder mig……….. 😀

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 23, 2012
  7:12 am

  Karen Engell Dalsgaard

  Det ser lækkert ud – ikke smukt,nej, men lækkert – sådan rigtig smovsemad 🙂 Og ægte skønhed kommer indefra, siger de jo.
  Du forstår da også at holde dine læsere fast i spænding – til Århus – noget, der snart skal ske? Spændende – vi venter på fortsættelsen 🙂
  Mange hilsener, Karen


  • Aug 23, 2012
   11:14 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Karen!

   Nej, bestemt ikke smukt, men du har helt ret i ordet “smovsemad” 😀

   En pige skal jo have sine hemmeligheder ikk’ 🙂 Der kommer snart noget om det, jeg må bare ikke fortælle om det førend jeg har været til det møde…….

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 23, 2012
  9:25 am

  Pandekagepiraten

  Ser super lækkert ud 😀
  JEg kom lige til at tænke på at der jo lige straks er madbloggertræf. Er der noget nyt omkring det?


  • Aug 23, 2012
   11:13 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Pandekagepiraten!

   Tak 🙂

   Det er lige nogle ting jeg arbejder på, så jeg melder nok noget ud i starten af september ang. træffet.

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Aug 23, 2012
  5:56 pm

  Zoë

  Mexicansk mad smager altid godt. Den du har lavet er lige til at gå til:-)


  • Aug 24, 2012
   11:22 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Zoë!

   Det gør det nemlig, masser af smag og nemt at lave 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Aug 24, 2012
  4:43 pm

  Piskeriset

  Jeg kunne godt drikke en milkshake LIGE NU 😀


  • Aug 24, 2012
   9:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Du kommer bare, så laver jeg gladeligt en 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!