Newyorkerbyheart

Perlebygsalat med hvidløgsstegte tigerrejer……

Det grønne fyld til salaten………

Perlebyg, tigerrejer og dressing tilsættes og det hele blandes godt sammen……..

Aftenens tallerken……..

Torsdagens udfordringer og udflugt kostede lige en anelse flere skeer end jeg rent faktisk havde på lager. På turen hjem fra Aarhus var jeg bare TRÆT og ret udkørt, men jeg havde en med hjem som skulle med til Kolding, så jeg kunne ikke falde helt sammen – hvilket nok også var meget godt. Det stressede mig også rigtig meget med den kø og efter jeg er blevet syg, håndterer jeg bare ikke stress situationer særlig godt. Hvis der er noget jeg virkelig hader, så er det at komme for sent – og sådan har jeg faktisk altid haft det. Da jeg gik i folkeskole var jeg der nærmest ingen pedellen låste skolen op. Jeg var der i hvert fald ½ time inden jeg skulle møde og det selvom det tog 5 minutter at cykle derhen. Jeg kom næsten 15 minutter for sent til mit møde i går, dårlig start for mig……..

Fredag var jeg totalt smadret efter en dårlig nat. Jeg ved ikke om det er fordi jeg har knuget rattet for hårdt, men i hvert fald vågnede jeg flere gange med stærke smerter i armene. Nærmest sådan en snurrende, svidende, varm fornemmelse som når jeg før i tiden havde seneskedehindebetændelse. Det blev heldigvis bedre i løbet af dagen, men varmen forsvandt ikke. Jeg tror jeg kunne få en gryde med vand til at koge, bare ved at holde mine hænder omkring den, så varme er mine hænder!!

Hele dagen gik med at slappe mest mulig af og få tanket lidt energi i kroppen, bare en lille bitte smule. Derfor skulle aftensmaden også være nem og det var den – og lækker. Opskriften er fundet hos Mix It Up. Jeg lavede nogle få ændringer:

– jeg marinerede tigerrejerne i lime, hvidløg og olie inden de blev stegt

– jeg tilsatte lidt squash

– jeg brugte ikke basilikum (fordi jeg glemte det, men jeg vil dog anbefale at tilsætte det)

– jeg tilsatte lidt flydende honning til dressingen, fordi jeg syntes at den var for syrlig

– jeg tilsatte frisk spinat

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

 

Perlebygsalat med hvidløgsstegte tigerrejer, 2 pers.:

150 g frosne tigerrejer med skal, optøede

2 spsk. olivenolie

1 spsk. limesaft

1 fed hvidløg, presset

salt, friskkværnet peber

Desuden:

2 dl perlebyg, godt skyllet

½ tsk. Herbamare grøntsagsbouillon

2 store håndfulde frisk spinat, godt skyllet og slynget tør

1 rød peberfrugt skåret i tern

1/3 squash, skåret i små stykker

1 mango, skrællet, skåret fri af stenen og skåret i tern

Dressing:

saft af lime

3 spsk. olivenolie

1 tsk. flydende honning

salt, friskkværnet peber

Pil skallerne af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den mørke tarm (hvis der er nogen). Kom dem i en lille skål/beholder sammen med olie, hvidløg, limesaft, salt og friskkværnet peber – vend det godt rundt. Sæt på køl i 1 times tid. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Kom de skyllede perlebyg i en gryde og hæld rigeligt med vand ved, sammen med salt og grøntsagsbouillon. Bring i kog, skru ned og kog i 15-20 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Hæld i en sigte og skyl hurtigt med koldt vand, lad dem dryppe af. Skær evt. spinat i mindre stykker og kom det i et stort fad sammen med de øvrige grøntsager. Hæld den godt afdryppede perlebyg ved. Hæld dressingen over og vend det hele godt rund. Varm en pande godt op og kom rejer og marinade på panden. Vend dem når de skifter farve – bliver røde – og steg dem til den anden side også er blevet rød. I alt ca. 2 minutter, giv dem endelig ikke for meget, så bliver de meget kedelige. Kom rejerne ovenpå og server salaten.

 

Vores naboer skal holde fest i morgen og har sat et stort telt op lige udenfor vores vinduer, så jeg tror at vi “flygter” og overnatter et andet sted. Vi overlader så godt nok prinsessen til hendes eget kongelige selskab, men mon ikke det går hvis nu vi giver hende nogle ørepropper? 😉 Hun skal nok finde et sted der er mere roligt, om ikke andet så inde i klædeskabet, hvor hun har sørget for at alt vores tøj er “ulden”……….

Mens du sidder og læser dette er vi HER og slapper af. Jeg glæder mig, for det ser ud til at være et rigtig dejligt sted. Jeg skal nok fortælle jer alt om det, når jeg kommer hjem igen. Husk nu at konkurrencen om weekendbilletter til Food Festival slutter i morgen aften. Rigtig god weekend til jer alle………..

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Aug 25, 2012
  11:01 pm

  jette

  Ja, det kan jo dårligt blive bedre, når det er i Fåborg og omegn. Og selve stedet ser da helt fantastisk ud.


  • Aug 26, 2012
   4:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jette!

   Det er virkelig skønt, det er faktisk (lidt pinligt), første gang jeg er der. Men ja, virkelig dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 26, 2012
  6:27 pm

  Janne Skagbæk Jensen

  Hej

  Glæder mig RIGTIG meget til at se, hvem der har vundet den fine konkurrence om billetter til foodfestival, krydser finger og tær:)
  Måske har jeg misforstået det, men står der ikke: at De heldige vindere udtrækkes lørdag den 25. august midnat.
  Det er jo lige et par timer siden 😉

  De bedste sommerhilsner
  Janne


  • Aug 26, 2012
   8:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Janne!

   Det er rigtigt, men jeg har været på weekend – men det kommer 🙂

   Mange hilsner
   Bithe


 3. Aug 26, 2012
  6:28 pm

  Janne Skagbæk Jensen

  Min mail adresse var forkert

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!