Newyorkerbyheart

Porrer a la Nicoise…….

I går stod menuen på restemad. Jeg lunede kyllingekødbollerne fra den anden dag i ovnen i et fad, dækket med stanniol. Da de var varme kom jeg lidt tomatsovs (min yndling fra Barilla) over og dryssede med lidt mozzarella og så var der gratinerede kødboller. Som tilbehør fik vi friskkogt fuldkornsspaghetti og lidt dampede ærter, slet ikke nogen dårlig aftensmad………

Gratinerede kyllingekødboller………

I dag har vi haft regnvejr det meste af dagen, men det er nu ok, for alting var ved at blive lige lovlig tørt. Prinsessen har i den grad holdt fridag. De sidste par dage har hun ellers været væk hjemmefra i de fleste af de lyse timer, men i dag tog hun en slapper 😀

Det kan godt være lidt svært at holde hovedet oppe, når man er en træt prinsesse…………

………..og hun måtte give op……….

 

Nå, men i aften stod menuen på vegetar-mad. Kæresten har som sædvanlig været til spil-sammen-aften i tennisklubben, så han var først hjemme ved 20.30-tiden. Derfor skal maden om torsdagen altid helst være nem og hurtig – og det er denne ret. Desuden meget smagfuld og fuld af gode ting.

Opskriften er fra Sæson for god smag, som har mange virkelig lækre opskrifter på deres side – og denne er ingen undtagelse. Jeg fulgte opskriften, men lavede lidt mere dressing, brugte citronsaft i stedet for finthakket citron og tilsatte et æg mere. Vi fik lækkert flutes til, som jeg bagte i går, da jeg leverede en forret til kærestens mor (spinatbund med røget ørred).

Jeg brugte også kalamata oliven, hvilket ikke er det helt optimale. Det bedste ville være nicoise oliven, men sådan nogle havde jeg desværre ikke lige på lager.

Dressingen………….

Porrerne klar til at blive kogt……

Tomat, basilikum og rødløg blande sammen……..

Perlebyg bredes ud i et fad……..

Porrerne ligges ovenpå…….

Tomat-blandingen fordeles ovenpå og derefter de hakkede æg…….

Lækker flute…….

Aftenens tallerken…….

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Porrer a la Nicoise, 4 pers.:

3 porrer, renset, bund og noget af toppen skåret af og renset

grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)

1 lille rødløg, finthakket

2 spsk. kalamata oliven, udstenet og grofthakket

1 håndfuld basilikum, hakket

2 æg, hårdkogte, hakket

3 store tomater, udkernet og skåret i små tern

2 dl perlebyg

4 dl vand

Dressing:

3 spsk. olivenolie

saft af ½ citron

1 tsk. grovkornet sennep

1 tsk. flydende honning

salt, friskkværnet peber

Skyl perlebyggen godt og kom dem i en gryde med de 4 dl vand og en lille smule grøntsagsbouillon og lidt salt. Bring i kog og lad dem småkoge i 15 minutter. Hæld vandet fra og skyl dem hurtigt under koldt vand, de skal stadig være varme. Skær porrerne ud i stykker på ca.15 cm og kog dem i vand med lidt salt og grøntsagsbouillon. Kog dem til de er møre, 12-15 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af. Imens perlebyg og porrer koger, blandes tomater, basilikum og løg. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hak de hårdkogte æg. Kom perlebyg i bunden af et fad og dryp ca. halvdelen af dressingen over, vend det rundt og bred det ud. Kom porrerne ovenpå, derefter tomat-blandingen og så de hakkede æg. Dryp med resten af dressingen. Server med lækkert brød.

 

I dag fik jeg også bagt en portion pølsehorn som disse, det fik jeg lige lyst til og de er altså ret skønne, hvis jeg selv skal sige det…..

Pølsehorn med revet gulerod………..

 

I morgen er kæresten væk det meste af dagen eller han er faktisk væk hele dagen, for der er nemlig LEGO fest. LEGO fylder 80 år og det skal fejres, så så vidt jeg har forstået er der sat en masse telte op, hvilket de har haft travlt med siden sidste uge engang. Der er vist ikke rigtig nogen der ved hvad der skal ske, det er en stor hemmelighed, men jeg er sikker på at det nok skal blive noget godt. LEGO forstår virkelig at holde fest. De inviterer aldrig med påhæng og det synes jeg faktisk er fint.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!