Newyorkerbyheart

Sponsoreret indlæg: Thise ost……..

Creme fraiche 18%, Skyr, smør og sky med frugt………

Vesterhavsost og økologisk Thyboron rav ost……..

Blåskimmelost og økologisk Daugbjerg………

I sidste uge fik jeg en hel del forskellige produkter fra Thise og især ostene er jeg blevet ret så vild med. Jeg synes ikke at deres creme fraiche er så meget anderledes end andre mærker og deres Skyr med frugt i, synes jeg ikke smagte af noget som helst, det var en lidt flad fornemmelse. Men ostene………..se det er en hel anden snak.

Min favorit er den økologiske Thyborøn rav ost. Det er en ret fast ost, ligesom Vesterhavsosten, men den smager af mere synes jeg. Kæresten er især vild med den økologiske fra Daugbjerg som virkelig har noget smag og jeg må medgive ham at den er en lækker ost. Den er blødere end Vesterhavsosten og Thyborøn rav osten. Osten er lagret i Daugbjerg kalkgruber.

Vesterhavsosten har jo gået sin sejrsgang her i Danmark og det er også altså også en dejlig ost. Jeg kan godt lide bare at skære nogle skiver af de forskellige ost og så spise dem sammen med vindruer.

Den anden aften brugte jeg Thyborøn rav osten til at komme over nogle kartofler og det blev virkelig lækkert. Osten gav en virkelig god smag til og meget mere karakter end den normale intetsigende mozzarella ost. Det var nogle meget populære kartofler 🙂

Kartoflerne steges lidt i ovnen, inden bacon kommes ved…….

Efter bacon er blevet sprødt og kartoflerne helt møre, kommes den revne ost på og så ind i ovnen igen…….

Ovnbagte kartofler med rosmarin, bacon og Thyborøn rav ost, 2 pers.:

250 g små, nye kartofler, vasket

nåle fra 2 stilke rosmarin, finthakket

½ spsk. olivenolie

salt

1 pakke bacon i skiver, skåret i mindre stykker

40 g Thyborøn rav ost eller en anden smagfuld ost

Vask kartoflerne godt og dup dem helt tørre. Kom dem i et fad sammen med salt, rosmarin og olie. Vend det hele godt sammen, så olien bliver godt fordelt og ligger sig om kartoflerne. Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft), bag i ca. 10 minutter, til kartoflerne begynder at få lidt farve. Kom bacon ved og sæt i ovnen igen i yderligere ca. 10 minutter. Tag ud og vend det godt rundt, sæt i ovnen i yderligere 5 minutter. Tag ud, drys osten over og sæt i ovnen et par minutter, til den er smeltet, men uden at den tager farve. Server straks.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Aug 30, 2012
  7:45 pm

  Prinsesse Suh

  Næste gang du er på de kanter, så gør dig selv den tjeneste at køre forbi deres udsalg. Det ligger langt ude i ingenting, men er helt fantastisk – og så er de ikke bange for at give gode smagsprøver. Sidst fik jeg en hel liter nytappet creme fraiche. Se, det var smovs!


  • Aug 30, 2012
   9:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Prinsesse Suh!

   Det må jeg huske, jeg kunne rigtig godt tænke mig at besøge deres udsalg og nytappet creme fraiche lyder jo helt fantastisk 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Sep 2, 2012
  9:06 pm

  Dana Rún Albertsdóttir

  Undskyld jeg blander mig, meeen det er måske lidt svært for dig at dømme produktet SKYR dersom du ikke ved hvordan det rigtige Islandske Skyr smages. Jeg som islænding kan fortælle dig ( og andre som læser her inde) at Thise Skyr naturlig er det tætteste “skyr” produkt på det danske marked til SELVE islandske Skyr ( og der mener jeg skyr købt på Island), så jeg anbefaler til alle thise skyr naturel, og det er slet ikke sponseret kommentar, bare en som er rigtig glad for at der fås nu SKYR også i dk (men nu har jeg desværre ikke smagt deres skyr med smag i dk, men der findes alle mulige smagsvarienter på Island så det kunne være sjovt at få også i dk)
  Men ellers tak for fint blog, jeg er specielt glad for din gulerodskage.
  Mvh Dana


  • Sep 2, 2012
   9:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Dana!

   Det kan du selvfølgelig have ret i, men nu synes jeg heller ikke at jeg gør mig klog på hvordan Skyr skal smage, jeg skriver hvad jeg synes om den og det er jo kun det jeg kan gøre. Når jeg skriver om produkter, må jeg jo fortælle hvad jeg synes og andet kan jeg ikke gøre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!