Newyorkerbyheart

Storbyferie: Prag, dag 1………..

Mandag morgen vågnede vi op til blå himmel, solskin og 28 grader – eller derop kom vi i hvert fald i løbet af dagen. Morgenmaden på vores hotel var ikke den bedste i hele verden, men vi blev dog mætte.

På en af metrostationerne var der en meget, meget lang (og høj) rulletrappe………..

Vi satte kursen mod Prags borg (Prazsky hrad), som ligger på et højdedrag, så der er en fantastisk udsigt ud over den smukke by. Det er et kæmpe kompleks, hvor bl. a. også den smukke – og store – Sct. Vitus Domkirke ligger. Borgen har i flere tusinde år været beboet af bøhmiske konger. kejsere (tysk/romerske) og præsidenter. Der står også vagter deroppe og der er vagtskifte hver dag.

På det kæmpe område, finder du også nogle smukke, smukke haver og i det hele taget er der virkelig meget at se på deroppe. Vi var der et par timer vil jeg tro, men så kun det meste af det ydre. Der kan bruges flere dage deroppe, hvis alt skal ses, både udenfor og indeni. Her følger et lille billedgalleri:

 

Som jeg skrev før, så er der en fantastisk smuk udsigt oppe fra højen, som vi brugte en del tid på at nyde. Der er også mulighed for at overvære klassiske koncerter deroppe, det tror jeg vi skal næste gang.

På vej ned mod byen igen………..

Helt ude i horisonten kan TV-tårnet anes………..

Vi fik også øje på det lille Eiffeltårn……….

Udsigten på turen ned mod byen, fejlede bestemt ikke noget…………

Et par af de mange broer i Prag………..

Smukke Prag………….

Da vi kom ned i byen igen, gik vi bare lidt rundt på må og få i byen. Eller dvs. jeg gik på må og få, jeg tror at kæresten hele tiden havde styr på hvor vi var 🙂

På et tidspunkt kom vi ned til Moldau-floden, hvor vi gik lidt rundt i de små og stejle gader……..

Masser af hængelåse på en lille bro, som symboliserer evig kærlighed…………

En af de små afstikkere fra Moldau-floden…………..

Vi stødte tit på små dukker, rundt omkring i gaderne…………

Små, hyggelige gader………..

Vi kom forbi denne lille forretning, hvor de solgte…………..

disse. Små søde brød, er vel det bedste ord…………

Vi valgte en rullet i kanelsukker…………

Gaderne minder nærmest om Italien, synes jeg………….

Vi stødte på rigtig mange Absint barer………………

Vi kom forbi det danske konsulat, et fint hvidt hus med røde døre………..

Malteserordnens ambassade……….

Den lille, smukke malteserkirke………..

Døren ind til kirken har et rigtig fint dørhåndtag………..

Efter vi havde gået lidt rundt og nydt den smukke by, som jeg faktisk på mange måder synes minder mig om Italien. Hele stemningen, de små gader og husene. Desuden er der altså også rigtig, rigtig mange italienske restauranter. Vi gik ned og tog en af de mange turbåde, der sejler rundt på Moldau. Vi blev sejlet hen til den store båd, i en lille træbåd med egen matros, meget hyggeligt. Under turen blev vi budt på øl, sodavand og is – det var gratis – eller inkluderet i prisen om I vil 🙂

En af de mange matroser stod og gjorde honnør……….

Karlsbroen, den vel mest kendte bro i Prag…………

Vores lille private båd, med egen matros……….

En af de andre, utallige broer i Prag………

En luftballon over Kafka Museet……….

Klassisk billede fra Prag: Karlsbroen og Prags borg…………

Karlsbroen……….

Marina Grosseto Ristorante, hvor vi spiste vores frokost……….

En vandmølle med en sjov lille statue…………..

Det var efterhånden blevet hen på eftermiddagen og vi var ved at være sultne. Vi valgte at spise en ret sen frokost på Marina Grosseto Ristorante, som virkelig er SKØN. Her har du en virkelig flot udsigt ud over bl. a. Moldau, Karlsbroen og Prags borg. Næste gang vi kommer til byen, tror jeg at vi skal prøve at spise der om aftenen. Vi fik hver en pizza, en rigtig god pizza………..

Dækshunden tager i mod dig på Marina Grosseto Ristorante………..

Min pizza med skinke, champignon og double cream – meget lækker……….

Udsigten fra vores bord, den kunne vi bestemt ikke klage over………….

Efter at have nydt en velfortjent frokost og den skønne udsigt gik vi over Karlsbroen. Det er vel nok den mest berømte bro i Prag, som har mange broer, hele 18 tror jeg at det er. Som altid var broen fyldt med mennesker og det var rigtig varmt at gå der, men også flot. Broen er over 500 meter lang og stod færdig i starten af det 15. århundrede. Den er kendt fra rigtig mange film og faktisk bliver der optaget mange film i Prag. Langs siderne på broen står der 30 statuer, så der er noget at kigge på mens man går over, hvis ellers det er muligt for alle de andre mennesker (turister) der også gerne vil se. Jeg ville rigtig gerne have set Karlsbroen om aftenen fordi jeg kan forestille mig at den bliver endnu pænere når den er oplyst, men det nåede vi ikke denne gang fordi jeg blev syg.

En af de 30 statuer på Karlsbroen………….

Udsigt fra Karlsbroen til en turbåd og en masse vandcykler………..

På vejen hjem kom vi forbi denne smalle smøge, hvor der ligefrem er trafiklys, meget sjov detalje :-)…………..

Tidligere på dagen var vi kommet forbi U Malého Glena (Karmelitská 23, Prag 1), hvor jeg havde læst mig til at man skulle tage ind mandag aften, hvis man er til svedig blues – og det er kæresten. Hver mandag aften kl. 21.30 spiler Stan the Man – Bohemian Blues Band og det har han vist gjort de sidste 16 år. Stedet har rigtig meget musik på programmet, en blanding af jazz og blues og jeg kan kun anbefale jer at besøge stedet, hvis I kan lide jazz eller blues musik.

Vi gik ind for at høre lidt om spille tidspunkt osv og fik at vide at det var nede i kælderen, hvor der ikke er så meget plads, så vi besluttede os for at bestille et bord. Stedet er også et spisested og de serverer fuld menu i kælderen også, indtil kl. 23.00. Vi bestilte bord til kl. 20.00.

Efter vores tur over Karlsbroen tog vi hjem for lige at få benene op en lille halv times tid, inden vi skulle i bad, klæde om og ud af døren igen.

Da vi ankom til U Melého Glena gik vi ned i kælderen og vi var meget glade for at vi havde bestilt bord. Det er et meget lille lokale, hvor der vel er plads til små 30 mennesker og hvis rygterne talte sandt, så ville der blive fyldt op. Der ligger en lille bar, inden man går ind i selve spillelokalet. I baren kan du få alverdens drinks – også mocktails – altså drinks UDEN alkohol. Det benyttede jeg mig af og bestilte en Tequila Sunrise Mocktail, kæresten drak bare øl 🙂

Inden musikken gik i gang, nød vi vores mad. Kæresten fik en god burger og jeg bestilte deres “knife and fork ribs”, som stedet er kendt for og som også smagte skønt.

Jazz og blues-stedes U Malého Glena, hvor du også kan nyde noget mad………….

Kærestens øl i baggrunden og min Tequila Sunrise Mocktail (altså uden alkohol)…………..

Vores mad……….

Stan the Man (siddende) – Bohemian Blues Band………….

Lokalet blev langsomt fyldt op og inden Stan the Man gik i gang var der fyldt og vi var rigtig glade for at vi havde bestilt bord. Der må ikke ryges inde i selve spille lokalet (heldigvis), men ude i baren må der gerne ryges, det generer dog ikke på nogen måde inde i selve lokalet.

Det var en virkelig FANTASTISK aften Stan the Man og hans band fyrede den virkelig af og hele lokalet rockede og gyngede. Stan “himself” så ikke ud til at være i den bedste form længere, det tyder på at han har levet lidt hårdt med cigaretter og måske en enkelt øl i ny og næ, men han kan dælme stadig spille en fed, fed blues. Jo længere hen på aftenen vi kom, jo flere kom der til og tilsidst kunne der formelig ikke presses en eneste mere ind i det lille bitte lokale. Han spillede helt indtil kl. 01.00, så det var ret sent inden vi fik prajet en taxa og kom hjem til hotellet. Den oplevelse kan virkelig anbefales hvis du er i Prag en mandag aften. Jeg ved ikke hvordan de andre aftner er, men mon ikke at det også er godt? Men HUSK at bestille bord. Vi har i hvert fald allerede aftalt, at det skal vi opleve igen, når vi forhåbentlig snart genser byen……………

Læs også:

Ankomst

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Afrejse

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Aug 1, 2012
  9:13 pm

  Hanne.

  Prag er bare en hel fantastisk by, og jeg er så glad for at høre, at du også kan li’ den.

  Jeg vil gerne anbefale forår eller efterår til besøgene, da er der ikke nær så mange mennesker.


  • Aug 1, 2012
   9:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Hanne!

   Det er vist svært ikke at falde for Prag, det er virkelig en smuk og skøn by. Meget italiensk synes jeg egentlig 🙂

   Tak for tip, det tror jeg også at vi vil bestræbe os på. Højsommer er bare ikke det rigtige for storbyferie, i hvert fald ikke for mig som lider lidt i varmen.

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 2, 2012
  7:58 am

  Bianca

  Sikke skønne billeder. Man får jo lyst til at skynde sig at tage afsted 🙂


  • Aug 2, 2012
   11:30 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Tak, der var også dejligt dernede 🙂

   KH
   Birthe


 3. Aug 2, 2012
  9:34 am

  Heine Christensen

  Hey Birthe,

  – Jeg står og tager til Prag på søndag og skal helt sikkert ned og høre Jazz om mandagen. Men kan du oplyse mig lidt om priserne ?.

  Er det typiske tjekkiske priser eller hvordan er pris niveauet ?

  Tak for en go’ blog

  /Heine.


  • Aug 2, 2012
   11:29 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Heine!

   Først vil jeg lige præcisere at om mandagen er det ikke jazz, men blues, bare så du ikke bliver skuffet 🙂 Det var ret billigt, syntes vi, men jeg kan ikke huske hvad det kostede. Måske du kan finde det på deres hjemmeside, som jeg har linket til? Rigtig god tur.

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Aug 2, 2012
  1:14 pm

  Charlotte den 2.

  Du har ret disse lækre brød/kager – som hedder trdelnik – smager skønt – er specielt tosset med dem rullet i sukker/mandelblanding. Man kan med lethed selv bage dem – prøv det Birthe, dog må man “nøjes” med en anden facon:-)-

  K.h. Charlotte


  • Aug 2, 2012
   8:49 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Ja, den variant stod jeg også og kiggede langt efter, men vi havde kun appetit til at vælge en, så det blev kanel. Jeg skal dog klart prøve dem med sukker og mandel – og så vil jeg også prøve at bage dem selv, det kunne da være sjovt 🙂

   KH
   Birthe


 5. Aug 2, 2012
  5:37 pm

  Kristine

  Smukke smukke billeder Birthe 🙂 Man kunne godt blive fristet til at tage afsted, NU 🙂

  Elsker forresten det kanelrullede brød. De er sørme sjove 🙂


  • Aug 2, 2012
   8:48 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kristine!

   Tak 🙂
   Jeg kunne heller ikke lade være, da jeg så dem……

   KH
   Birthe


 6. Aug 2, 2012
  6:23 pm

  Maries Madblog

  Kære Birthe,
  Det lader da til at I har haft en fantastisk tur! Der er virkelig noget om det med at rejse er at leve – man kommer hjem et gladere menneske af det 🙂 Spændende at læse om din tur!
  Kh Marie


  • Aug 2, 2012
   8:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marie!

   Det var en virkelig skøn tur og byen kan varmt anbefales 🙂

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!