Newyorkerbyheart

Taco Cassarole…….

Guacamole – kom stenen ned i, så forbliver den grøn – også dagen efter…….

Jeg brugte nogle Refried beans fra Trader Joe’s, som jeg har haft med hjem fra USA, men du kan sagtens selv lave dem. Min opskrift er her…………..

Hakket kød svitses sammen med løg, hvidløg og peberfrugt……

Taco-krydderi og vand tilsættes, det koges ind, inden det kommes i bunden af et letsmurt fad……..

Refried beans fordeles ovenpå……..

Ost kommes ovenpå, jegbrugte en blanding af cheddar og mozzarella……..

Sættes i ovnen til osten er smeltet……..

Salat, tomater, oliven og knuste tortilla chips kommes ovenpå……….

Slut af med creme fraiche og frisk koriander……..

Gårsdagens – og aftenens – tallerken…….

Jeg vil godt lige starte med at takke for den overvældende interesse der har været for at få et signeret eksemplar af min kogebog, det gør mig både overvældet og helt ufattelig stolt. TUSINDE TAK!!!

I det hele taget er der strømmet helt vildt meget positivt feedback i mod mig, siden jeg løftede sløret for at jeg var i gang med at lave en kogebog, det har glædet mig rigtig meget at det blev modtaget så positivt. Jeg må indrømmer at jeg havde været helt vildt nervøs, inden jeg skrev om det. Jeg håber at kogebogen kan leve op til jeres forventninger og at I vil synes om den. Om få dage går den i trykken og så er ventetiden ved at være forbi. Jeg tror slet ikke at jeg vil vide hvad jeg skal gøre af mig selv, den dag jeg rent faktisk står med den i hånden……….

Nå, men i går og i dag har vi fået en lækker – og nem – Taco Casserole. Opskriften er fra The Kitchen Life of af Navy Wife. Der skal bruges refried beans. Jeg havde stadig en dåse, som jeg har haft med hjem fra USA, men de er nemme at lave selv. Du kan se min opskrift her.

Jeg brugte min egen hjemmeblandede taco-krydderi, men du kan også sagtens bruge en færdigkøbt. Santa Maria laver bl. a. en økologisk, som jeg synes er god.

Jeg kom kun salat på den ene halvdel i går aftes, fordi det jo skulle varmes igen i aften ellers ville det vist blive noget underligt noget. Retten kan fint forberedes, så den bare skal i ovnen og varmes igennem når den skal spises. Den skal nok have en lille smule længere tid i ovnen, så den bliver helt gennemvarm.

Jeg tilsatte lidt mere løg og noget hvidløg, ok en del hvidløg. Kæresten går og småskranter og jeg vil virkelig nødig blive syg, så jeg prøver at holde sygdom fra døren ved at spise i massevis af hvidløg, men juster det selv efter dine smagsløg. Jeg har overhovedet ikke tid til at være syg nu.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Taco Cassarole (fra The Kitchen Life of a Navy Wife), 4 pers.:

450 g hakket oksekød

1 stort løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket + et ekstra

2½ spsk. hjemmelavet taco-krydderi eller 1 pose færdigkøbt

salt, friskkværnet peber

1 1/4 dl vand

1 dåse refried beans (eller lav dem selv)

1 stor håndfuld revet mozzarellaost

1 stor håndfuld revet cheddar ost

Desuden:

salat, snittet

tomater, skåret i tern

oliven, skåret i skiver

tortilla chips, knuste

creme fraiche 9%

lidt frisk koriander, grofthakket

Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg, til de bliver gennemsigtige. Tilsæt det hakkede kød, skru op for varmen og lad det stege, til kødet har fået farve. Rør i det, så det skiller ad. Tilsæt det hakkede hvidløg og peberfrugt, lad det stege i 1½ minuts tid, under omrøring. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt taco-krydderi og vend godt sammen, hæld vandet ved og lad det småsimre til vandet er kogt ind og det bliver lidt tykkere. Pres det sidste fed hvidløg ned i og rør godt rundt, smag til. Smør et ovnfast fad og fordel kød-blandingen i bunden. Fordel refried beans ovenpå og slut af med revet ost. Hertil kan det forberedes. Sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft) og bag i ca. 25 minutter, til osten er smeltet. Hvis retten er kold når du sætter den i ovnen, så giv dem 10-15 minutter længere. Dæk den evt. med stanniol til at starte med. Tag fadet ud og fordel salat, tomater, oliven og knuste chips ovenpå. Slut af med creme fraiche og lidt grofthakket koriander. Server evt. med guacamole og flere tortilla chips.

I dag har jeg været på tennisbanen og spillet lidt “skildpadde-tennis” med kæresten, det er godt nok ikke blevet til ret mange gange i går, de kan vist tælles på en hånd. Min kræfter er blevet brugt andetsteds og når jeg ikke har arbejdet med kogebogen, har jeg faktisk mere eller mindre været syg, så der er ikke blevet tid til noget andet i år. Men jeg nød virkelig at være deroppe i dag, kroppen har jo godt af at blive rørt lidt – eller det skal den faktisk – også selvom jeg render rundt med de skavanker som jeg gør. Det er vigtigt at led og knogler bliver smurt.

Weekenden er over os og vi har overhovedet ingen planer. Som før skrevet går kæresten og skrænter og har gjort det hele ugen. Han har lignet jeg ved ikke hvad når han er kommet hjem fra arbejde, men han har haft så travlt, så han ikke rigtig har kunnet blive hjemme. Men her i weekenden skal han slappe af og så håber jeg at han bliver rask – og at han ikke smitter mig! – jeg har truet ham med bank, hvis han smitter mig 😀

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 31, 2012
  10:31 pm

  Carina

  Uuhhmm! Det ser lækkert ud, det må jeg prøve at lave snart 🙂
  Jeg elsker Trader Joe’s! Det er den hyggeligste butik, jeg kender her i USA 🙂

  Hilsen Carina


  • Sep 1, 2012
   2:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Carina!

   Ja, Trader Joe’s er en fed butik, de ville være velkomne her i DK 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Sep 1, 2012
  10:10 am

  Kristine

  Hvor ser det lækkert og nemt ud Birthe. Den må jeg vist hellere præsentere for gemalen en dags tid 🙂 YUM!


  • Sep 1, 2012
   2:33 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kristine!

   Håber at I vil kunne lide det. Her vækker mexi-agtig mad altid lykke 🙂

   KH
   Birthe


 3. Sep 1, 2012
  4:23 pm

  Piskeriset

  Det trick med stenen kendte jeg ikke – jeg plejer at putte lidt citronsaft i. Til gengæld har jeg til gode at prøve en guaccamole dagen efter, for jeg kommer altid til at spise op 😀


  • Sep 1, 2012
   9:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Jeg kommer også citronsaft i, men stenen gør virkelig sig arbejde og guacamolen forblev grøn. Jeg så det på en restaurant i New York, hvor guacamolen blev serveret med stenen i skålen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!