Newyorkerbyheart

Vind billetter til Food Festival i Aarhus, 7. – 9. september 2012……….

09 august , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Arrangementer, Konkurrencer - Tags: ,

Den 7. – 9. september 2012 sker der virkelig noget interessant for madelskere, Food Festival løber nemlig af stablen. Det sker på Tangkrogen i Aarhus.

Det er Food Festival’s ambition, at de skal blive den største madbegivenhed i Norden og det lover da godt, jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til at skulle op og opleve det – og DU kan også komme med.

Jeg udlodder 4 billetter og for at deltage i konkurrencen skal du skrive en kommentar om hvad DU synes der skal være en del af den ultimative Food Festival?? De heldige vindere udtrækkes lørdag den 25. august midnat.

Når jeg kigger programmet igennem, så er der virkelig noget for enhver, skulle jeg mene. Du kan bl. a. komme på tangsafari i Aarhus bugt og bagefter kan du tilberede din fangst med professionelle kokke. Du kan smage dig igennem Kornmarken, Mejeriet, Planteriget, Nordiske dråber osv. Der er en madbiograf, du kan komme på gourmet picnic og der er Mad for børn. Tjek hele programmet HER.

Udover alt det, kan du også deltage i forskellige mad og kokkeskoler. I kokkeskolen kan du kan bl. a. gå i køkkenet med Danmarks repræsentanter for VM for kokke, Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel viser dig hvordan du bruger alt fra en gris – fra tryne til hale og du kan lave weekendmad med Katrine Klinken.

Madskolen byder bl. a. på Sæson mad med AnneMad, du kan blive guidet igennem den danske vinverden, lave hverdagsmad med Louisa Lorang, børnene kan lære at lave konditorkager, du kan lære og smage på Nordens øl osv. osv. Eneste ulempe, det er SÅ svært at vælge. Du kan se alle kokke- og madskoler HER.

Er du interesseret i at få mere at vide om Food Festival, så besøg deres side og læs også Food Festival Magazine.

Print Friendly
Tilbage

40 kommentarer


 1. Aug 9, 2012
  11:35 pm

  Jette Nymand

  Der skal være en mulighed for at slentre igennem festivalen og lade sig inspirere, fordybe, glædes, overraskes og nyde både smag, duft og syn og både fast og flydende og både fra det nordlige, sydlige, østlige og vestlige Danmark men gerne med en smule inspiration fra det store udland. Mulighed for at se en fantastisk udnyttelse af danske råvarer, mulighed for at få en øjenåbner for hvad vores eget lille land kan byde på for smag, duft og syn…. Det ville glæde mig at tage min mand i hånden og nyde denne weekend 🙂


 2. Aug 9, 2012
  11:35 pm

  René S

  Hej NewYorkerByHeart

  Fed konkurrence – jeg har et ønske om, at folk kan komme til at prøve, at stå og lave molekylær gastronomi på egen hånd.
  Så en stand, hvor man som privat kan prøve at lave noget,der minder om “Noma-mad” eller derhenad! 🙂

  Mvh René 🙂


 3. Aug 10, 2012
  12:16 am

  Jakob Riber

  Hej
  Den ultimative food festival skulle indeholde en stand med en rigtig god og passioneret slagter, som skulle have til formål at vise og fortælle deltagerne hvordan man kan bruge alternative udskæringer og indmad i hverdagen! (Det er altså ikke farligt 🙂 )
  – Det kunne også være fedt, hvis der var en som kunne fortælle om hvordan man kan lave sit eget lille “øko” system, f.eks gode råd om kompost, have vedligeholdelse, at holde høns osv.


 4. Aug 10, 2012
  7:24 am

  Vibeke

  Det er jo et mega svært spørgsmål – for kort og godt skal det jo være muligt at opleve alt det man ikke ved noget som helst om, nogle af de ting hvor man tænker det er løgn fungere det virkelig sådan. Og det ved jeg jo ikke lige hvad er.

  Det jeg ville ønske mest af alt ved sådan en weekend er at man kommer hjem med en hel masse ny viden som man kan bruge i køkkenet både til hverdag og fest. Det i sig selv er lidt svært fordi vi bliver bombarderet fra alle sider med ny info.

  En anden ting jeg rigtig gerne vil opleve er at få lidt mere indblik i goumet verdenen både at opleve hvordan de fantastiske kokke bærer sig ad, helt fra starten med tilberedning til slut med anretning af tallerkner. Hvis man også selv kan få lov at være en del af det ville det bare være ekstra bonus.

  Der skal selvfølgelig også være masser af smagsprøver så man kan få udvidet sin horisont og selvfølgelig også være mulighed for at få en opskrift med hjem så man kan gå hjem og prøve det hele af i køkkenet.

  Det kunne være fantastisk at opleve.


 5. Aug 10, 2012
  8:19 am

  Rie

  Jeg ville nyde at at dufte og smage noget jeg ikke har prøvet før. For mig vil det virkelig være en FEST 🙂 Bor i byen, men har aldrig deltaget – det er jo noget noget af en udskrivning.


 6. Aug 10, 2012
  8:35 am

  Anne

  For mig vil den perfekte Food festival være en blanding af stilarter. Nyt og spændende, som kan overraske og inspirerer til at bruge råvare på en ny måde. Gammelt og trygt, der kan minde mig om, hvor mange skønne retter og muligheder der findes. En festival, hvor sanserne springer både i tid og sted og overraskes for hver meter jeg går.


 7. Aug 10, 2012
  9:52 am

  Eeyorenyk

  Det jeg savner mest sådan nogle steder er TID og PLADS. Synes tit at den slags arrangementer gaber over mere end de kan klare med det resultat at man står som sild i en tønde og ikke ser halvdelen, fordi man bare ikke orker at være der længere. På samme tid har mange stande også ofte travlt eller er lidt stressede og har derfor ikke tid til at yde den bedste service og vise deres bedste side frem. Sådan noget synes jeg er ærgerligt, så det kunne være interessant at komme derop og se om de har formået at dreje det problem og finde en løsning der gør alle glade. 🙂


 8. Aug 10, 2012
  9:53 am

  Eeyorenyk

  Det jeg savner mest sådan nogle steder er TID og PLADS. Synes tit at den slags arrangementer gaber over mere end de kan klare med det resultat at man står som sild i en tønde og ikke ser halvdelen, fordi man bare ikke orker at være der længere. På samme tid har mange stande også ofte travlt eller er lidt stressede og har derfor ikke tid til at yde den bedste service og vise deres bedste side frem. Sådan noget synes jeg er ærgerligt, så det kunne være interessant at komme derop og se om de har formået at dreje det problem og finde en løsning der gør alle glade. 🙂

  Derudover ville det være fedt med variation og alsidighed. At der var alt fra det sunde, raw food og grønne, men også helt til det usunde, syndlige og forkælende. Altså noget for enhver smag og til en hel middag.


 9. Aug 10, 2012
  10:07 am

  Anette

  Uha håber jeg vinder-

  Jeg kunne godt tænke mig at lære mere om hvordan jeg udnytter mine rester. Som studerende og familie har vi ikke altid meget at gøre med. Men jeg søger inspiration til spændende mad med det som jeg har.


 10. Aug 10, 2012
  10:30 am

  Trine Kahr

  Tror det bliver en rigtig god dag, så vil da være så super at vinde billetter til.

  Har lige kigget programmet og der er godt nok mange gode boder, jeg gerne ville forbi.
  Især fangede “FESTMAD PÅ 15 MIN.” mig, bl.a. fordi de i beskrivelse skriver, de vil lære at gøre grøntsager mere “delikate” – Så kan det endelig være, jeg får bugt med min kamp om, at få min kæreste til at spise grøntsager 🙂
  Derudover vil jeg gerne få inspiration til fiskeopskrifter, da jeg vidst ikke får spist nok af det.


 11. Aug 10, 2012
  10:50 am

  Karen Engell Dalsgaard

  Jeg tror det bliver en super festival, for der er da noget for enhver. Men god, billig og velsmagende mad skal der efter min mening fokus på. Ikke nødvendigvis mad på 30 minutter. Det er så stressende, at alt skal gå så stærkt. Gerne noget med de billige udskæringer tilberedt på utraditionelle måder. Men i det hele taget skal der vel være et stærkt element af ‘Aha – det vidste jeg ikke – det var da en god ide’. Og så skulle der forbydes adgang for enhver form for ‘food products’. Det skal være ‘food’. (Jeg gyser stadig over det med ærtefibrene i hakkekød.)


 12. Aug 10, 2012
  11:25 am

  Sarah

  Årh, jeg ville godt nok gerne afsted! Hvis jeg skal gøre det kort, så ville SMAGSPRØVER være det bedste, i min verden. 🙂


 13. Aug 10, 2012
  2:22 pm

  Kristina

  Der er jo masser af ting! Men ville især gerne lære en masse om rigtig gode råvarer som mel, chokolade kød osv. Sm studerende er man nok tilbøjelig til at købe det billigste og ikke altid det bedste. En anden ting er hvordan man kan kombinere råvarer man normalt ikke ville sammensætte 🙂 smagsprøver vil selvfølgelig også være et HIT!


 14. Aug 10, 2012
  3:29 pm

  Janne Skagbæk Jensen

  JEG vil gerne være en del af den fantastiske ultimative Food Festival. Håber at det bliver besøgt af rigtig mange, så det er kommet – for at blive. Denne form for inspiration er jo guld værd.
  Man burde nok tage en hel weekenden i Aarhus, men det bliver sikkert vildt dyrt, hvis man tænker på kørsel,entre, kursus og ikke mindst overnatning.
  Mit største problem er nok, hvad skal jeg vælge. Hvad kan jeg nå. Der sker jo en masse ting, så det er lidt svært at overskue, hvad der kunne være mest interessant. Meget svært at vælge…. 🙂
  Måske mangler der et eller andet som guider een igennem en vildt lækker weekend, både med kursus og overnatning (måske bare på en skole eller lign), til en fast pris.
  Jeg vil være alene om at tage afsted, så det afholder mig også lidt.
  Kan desværre kun d. 07 sep.


 15. Aug 10, 2012
  4:45 pm

  Louise

  Det allervigtigste, i mine øjne, er at der er mulighed for at alle mennesker bliver inspireret. Det gælder både den fattige studerende, den travle husmor, amatør-konditoren, eller som mig en madglad og kvalitetsbevidst pige der bare gerne vil suge til sig af alt hvad der er af lærdom.
  Synes der er så mange ting der lyder spændende, at hvis jeg vinder billetterne, vil jeg få svært ved at vælge. (det skal dog ikke betyde at jeg ikke vil.. 😉 )
  En følelse af at komme hjem med noget nyt ville være det bedste af det hele!!
  Så jeg krydser fingre!


 16. Aug 10, 2012
  10:14 pm

  Maria

  Jeg ville gerne inspireres til at lave mere spændende hverdagsmad uden man skal købe et hav af mærkelige ingredienser, som man aldrig får brugt resten af. Det er jo i virkeligheden også derfor, jeg læser din blog :o) Og så ville jeg gerne lære nye spændende råvarer at kende, som kan anvendes i mange retter…


 17. Aug 10, 2012
  10:19 pm

  Line Jeppesen

  For mig er det vigtigste glæden ved mad og glæden ved at lave GOD mad. En glæde jeg forsøger at give videre til min datter på 4. Hun har altid fået lov til at være med, og ja det sviner mere, og ja det ser ikke altid ud som jeg havde tænkt, men hun elsker at lave mad, at smage på nye ting, prøve nye ting. Derfor er det vigtigste for mig, området for børn, hvor de kan få lov at lave rigtig mad, at smage, røre og eksperimentere med råvare og få lyst til at prøve mere.


 18. Aug 11, 2012
  12:01 am

  NL

  Inspiration til at lave lækre desserter.

  Men ellers tid og PLADS til at fordybe sig i de spændende emner. Så det jeg rent faktisk håber på er, at der ikke r overfyldt med mennesker.


 19. Aug 11, 2012
  11:17 am

  Mette Agger

  Suge alle oplevelserne til mig ophæver dybe taknemmelig over at jeg fik muligheden igennem “Newyorker by heart”.


 20. Aug 11, 2012
  3:50 pm

  Laila

  Jeg vil såååå gerne med til food festival! Især kokkeskolerne, ville være fantastisk! Da jeg ikke kan finde ud af at lave mad! Kan simpelhen ikke gennemskue hvordan man blander ting, og så wuptii smager de godt! Så vælg mig!!!


 21. Aug 12, 2012
  10:59 am

  Sofie

  Den ultimative mad-festival bør helt klart være oplevelsesbaseret! Nye smage, nye dufte, nye sammensætninger, nye måder at gøre det gamle på…


 22. Aug 12, 2012
  1:18 pm

  Ninna

  Jeg har allerede sat weekenden af til food festival, så hvorfor ikke komme afsted gratis 😉 Noget af det jeg elsker aller mest ved sådan nogle arrangementer, er steder hvor man kan smage, røre, dufte og se alle de lækre og friske råvarer og færdige retter. Det ville være det ultimative slaraffenland – og derfor bliver jeg nok også at finde i Kornmarken det fleste af dagene!


 23. Aug 12, 2012
  2:10 pm

  Anne Sofie

  Guidede tema ture.
  Det lyder måske åndssvagt, men tænk hvis man kunne vælge et tema, og guiden så sørgede for at man kom rundt til alle de stande/boder som var interessante i forhold til det valgte tema. Det er ofte svært at danne sig overblik over sådanne festivaller og hvis man ikke har en hel weekend til at ose, kunne dette være en god mulighed. Temaerne kunne være baserede på familie typer, gastronomiske retninger, råvarernes beskaffenhed, årets nyheder, børneture med indlagt legetid.
  Man kunne tage en tur rundt til leverandørerne inden man gik i køkkenet og lavede mad med deres produkter, på et af kurserne.
  Smagsprøver! Vi spiser trods alt mad, vi nøjes ikke med blot at beundre den.


 24. Aug 13, 2012
  11:09 am

  Janne Eriksen

  For mig ville det klart være hvordan vi i DK kan fokusere på egne gode råvarer. Dette sammen med gartnere der kunne inspirere til hvordan man selv kan dyrke og udnytte på både store og små arealer, for på den måde at kunne have en basis i friske gode råvarer der ikke fordyres eller forringes af en lang transport hertil.


 25. Aug 13, 2012
  5:37 pm

  tina hansen

  Åhhh gerne mange smagsprøver på spændende specialiteter far hele verden, men også meget gerne danske specielprodukter.
  Gerne så man får udvidet sin hrisont og lader sig inspirere til nye smagsoplevelser – og selvfølgelig mulighed for at købe noget af det !!


 26. Aug 14, 2012
  8:33 am

  Trine Maring

  Jeg håber at de satser på slowfood, øko og sæson præget mad, det ville være lækkert 🙂


 27. Aug 14, 2012
  8:45 pm

  Pernille Nørgaard

  Den ultimative Food Festival består af en god blanding af fantastiske råvare og dygtigt håndværkere der kan frem trylle de mest fantastiske ting.


 28. Aug 14, 2012
  10:53 pm

  Lena

  Hej!

  Hvor ville det bare være fantastisk at deltage.

  Det ultimative må være, svært at vælge.
  Fokus på lokale råvare, både dyrkede og vildtvoksende. Hvor man ret konkret kunne se, hvordan de kan bruges og selv prøvede at lave mad med dem. Tip og tricks til at gøre eks. Vinterkålen spændende og varieret.
  Good luck med kogebogen…
  Vh
  Lena


 29. Aug 16, 2012
  10:30 pm

  Tina S R

  Molekylær gastronomi… Ville så gerne prøve det, men aner ikke hvor jeg skal starte og slutte… Så et molekylært”crash”kursus, så man er lidt igang…


 30. Aug 17, 2012
  6:34 pm

  Rikke flamsholt

  jeg ville syntes det var fedt hvis der var en workshop med “lav mad med dit barn”


 31. Aug 19, 2012
  9:11 pm

  Jacob Hejl

  Synes det ville være dejligt med noget fokus på definitionen af fødevarekvalitet. Alt for mange går rundt og tror at hvis man bare køber efter dette eller hint mærke så er det kvalitet og sådan hænger det jo ikke sammen.

  Samtidig et slag for en udvidelse af udbudet af især udskæringer af kød, fisk m.m. ville være dejligt. Kører sur i de samme relativt begrænsede muligheder i DK. Der er nok at hente af inspiration i udlandet som f.eks. frankrig der jo har et fantastisk fødevareudbud.


 32. Aug 20, 2012
  9:15 pm

  Charlotte

  Jeg synes, at det er spændende med kurser om mad til og med børn. Fordi jeg selv har børn og altid mangler inspiration, men også fordi det er her frøene til fremtidens gourmeter bliver sået.


 33. Aug 20, 2012
  9:36 pm

  Signe Z

  På den ultimative food festival skal der være fokus på madspild, hvordan man spiser efter årstiderne og vegetarmad. Jeg kunne snildt forestille mig en “kødfrifredag”-workshop, som ville sprudle af talrige vegetariske og kulinariske opdagelser og lækkerheder.


 34. Aug 21, 2012
  7:49 pm

  suzane ditlev

  jeg håber vi bliver dem der kan gå stille i gennem og dufte,smage både flydende og fast,nyde farver, og bare være en del af det hele
  bare det bliver os


 35. Aug 22, 2012
  1:28 pm

  Ena Nielsen-Refs

  Den ultimative Food Festival skal være en fest, der huskes. En begivenhed hvor alle sanser bombarderes af eventyrlige smagsindtryk. Den har noget at leve op til, for jeg har været til en del mad begivenheder af samme slags. Hvor er det fedt at Aarhus (mit Århus) og dermed en stor del af Jylland også får en kulinarisk festival – det har vi savnet! Jeg håber at gå fra vores Food Festival med masser af inspiration til nyskabende, lækker mad. For mig der elsker mad og elsker at lave god, sund, fed, mager, farverig og velsmagende mad vil det være en kæmpe oplevelse. Velbekomme og tak for madfestival!


 36. Aug 23, 2012
  9:58 am

  Stephanie Phan

  Da jeg elsker mad fra forskellige lande, synes jeg det ville være fedt med en food festival, der har fokus på ingredienser fra de forskellige verdensdele, og give inspiration til at udnytte ingredienser som man ikke bruger til hver dag i de danske køkkener


 37. Aug 23, 2012
  6:46 pm

  Sofie

  Den ultimative festival skulle være en dag fuld af madinspiration til mig som teenager. Overvejer stærkt en fremtid indenfor dette område. Går stadig og venter på den sidste procent der skal til fr jeg bare VED jeg skal gå “kokke, enernering, sundheds” vejen. Hånd i hånd med min kæreste under høj sol. Øjj jeg drømmer mig væk.


 38. Aug 24, 2012
  2:12 pm

  Niels

  Har Lige købt lørdags billetter til familien også lige en ekstra til mig, til Wassim Hallal` jumfruhummer-skole. Er spændt som en lille fjeder!!


 39. Aug 24, 2012
  3:12 pm

  Lotte

  Den ultimative Food Festival skal være foregangstaler for gode råvarer, og udstråle at det ikke behøver at være så indviklet at lave lækker og sund hverdagsmad! Samtidig skal de også vise alle de lækre ting som mange af micro-producenterne i Danmark og udlandet producerer. Vi har så mange dygtige og engagerede små-producenter i Danmark, og jeg vil så gerne vide noget mere om dem!!
  Når det er sagt, så synes jeg egentlig at Food Festival er et rigtig rigtig godt bud på hvad JEG mener en food festival skal indeholde!


 40. Aug 25, 2012
  8:31 pm

  Christina V

  For mig skal der på den ultimative madfestival være noget for alle! Der skal være virkelig fin mad til dem, der er vil udforske det, men der skal også være simpelt mad, som fx studerende også har råd til. Jeg er selv studerende, og selvom det er utrolig spændende at lære om caviar og gåselever, så er det ikke ting, som jeg har råd til at eksperimentere med derhjemme.
  Derudover kunne det være rigtig spændende at lave en workshop eller noget lignende, hvor man kunne lære at lave helt nye retter ud af ingredienser, man alligevel altid har derhjemme!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!