Newyorkerbyheart

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango………….

Kyllingebryst steges og afkøles lidt………….

Avocado blandes med creme fraiche, limesaft og krydderier………………..

Kyllingekødet trevles og blandes med mayonnaise, krydderier, limesaft og mango………..

…………og det ender med at se sådan ud…………

Lidt af avocadoblandingen fordeles på en wrap…………..

Salat, tomat og bacon fordeles ovenpå………..

Slut af med noget af kyllingeblandingen og rul den sammen………..

Aftenens tallerken…………

I dag har jeg afsluttet min penicillin-kur og nu håber jeg bare at en gang penicillin er nok for denne gang. I dag er det ikke gået så meget fremad, men jeg har på fornemmelsen at det er fordi vi var på udflugt i går – en udflugt der kommer meget mere om på et senere tidspunkt – og det har trættet mig rigtig meget. Det var dog kærestens sidste fridag inden han i dag er startet på arbejde igen, så vi syntes også at der skulle ske lidt. Hele ugen har vi jo været hæmmet af at jeg har været syg og derfor har vi ikke set meget andet end OL i TV 😉

Jeg synes også at jeg vil give jer en lille up-date på kogebogen, for selvom det er ferietid, så sker der stadig noget. Grafikeren – Pia Darfelt – er gået i gang med at trylle og jeg er SÅ glad. Jeg havde på forhånd hørt at hun er utrolig dygtig og jeg har også set nogle af de kogebøger hun har lavet, men det overgår alle mine forventninger. Jeg er så spændt og udgivelsesdagen kommer nærmere og nærmere for hver dag 🙂

Som jeg før har skrevet, så skal jeg på scenen og lave mad på  Bogforum i Bella Centret, den 9. november kl. 12.30. Men jeg skal også interviewes på Nyt Nordisk Forlags scene kl. 16.00 (også den 9. november) og det glæder jeg mig rigtigt meget til. Jeg er spændt på hvem der skal interviewe mig.

Kæresten har været til tennistræning i aften, så maden skulle være nem, fordi det bliver altid sent. Jeg fandt en opskrift hos Taste and Tell, som absolut måtte prøves – og det fortrød jeg ikke. Skøn og super nem ret, som smager fantastisk. Jeg lavede nogle få ændringer:

– jeg blandede avocado med creme fraiche i stedet for mayonnaise

– jeg tilsatte lidt limesaft og tabasco med chipotle til avocado-blandingen

– jeg brugte fuldkornstortillas

– jeg brugte iceberg i stedet for romaine salat

God ret hvis du har en rest kylling fra dagen før eller i fryseren. Jeg havde dog ingen rester, så jeg måtte stege noget kylling.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango, 3 pers.:

2 kyllingebrystfileter

salt, friskkværnet peber

lidt BBQ &Grill Mesquite fra Santa Maria

lidt olie til stegning

1 mango, skrællet og skåret i små tern

saft af ½ lime

3 spsk. Hellmann’s mayonnaise (anden mayonnaise kan selvfølgelig også bruges, men jeg sværger til Hellmann’s)

2 tomater, skåret i tern

icebergsalat, skåret i strimler

Desuden:

1 avocado

saft af ½ lime

salt, friskkværnet peber

lidt tabasco med chipotle (eller bare en lille smule chipotle eller chilipulver)

3 spsk. creme fraiche 9%

6 skiver bacon, stegt sprød og afdryppet

3 fuldkorns tortillas

Gå kyllingebrystfileterne efter. Varm lidt olie op på en pande og krydr kødet med salt, friskkværnet peber og BBQ & Grill Mesquite (eller hvilken krydderi du foretrækker, du kan også bare nøjes med salt og friskkværnet peber). Steg kyllingebrystfileterne til de er netop gennemstegte, ca. 5-6 minutter på hver side. Tag over på en tallerken, dæk til med stanniol og lad dem stå i en god halvtimes tid. Imens tages moses avocadokødet groft og kommes i en skål sammen med limesaft, creme fraiche, salt, friskkværnet peber og tabasco med chipotle. Rør det sammen og smag til. Skær tomater og salat, så det er klart. Steg bacon og læg det på køkkenrulle, så det kan dryppe af. Når kødet har stået, trækkes det fra hinanden med 2 gafler og kommes i en skål. Tilsæt mayonnaise, salt, friskkværnet peber og limesaft – rør det sammen. Tilsæt mango og vend rundt. Smør avocadoblandingen på hver tortilla, ikke helt ud til kanten. Fordel derefter salat ovenpå. Læg tomater i en stribe på midten, derefter 2 skiver bacon pr. person og så kyllingeblandingen. Rul sammen og skær over, server med det samme.

Jeg lavede vores lidt store, fordi vi fik kun 1 hver. Den sidste laver jeg i morgen til frokost. Det ville måske have været godt med en salat til, men så langt rakte kræfterne altså ikke i dag, så det må I tænke jer til 🙂

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Aug 6, 2012
  10:54 pm

  Emma

  Mums hvor ser det lækkert ud 🙂 Det må jeg prøve en af de nærmeste dage!


  • Aug 7, 2012
   10:50 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Emma!

   Tak, de blev virkelig gode og kan varmt anbefales 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 7, 2012
  8:24 am

  Karen Engell Dalsgaard

  Hvor bliver det spændende med alt det halløj omkring udgivelsen! Jeg krydser for, at du er på TOPPEN de dage, og det tror jeg også, du vil være – selvom du så må tage skraldet bagefter. Lækre wraps – og skønt, at det var uden ananas,som min mund ikke kan tåle 🙂

  Mange hilsener, Karen


  • Aug 7, 2012
   10:50 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Karen!

   Jeg glæder mig så meget, det bliver mere og mere virkeligt og det bliver en stor dag den dag jeg står med den færdige bog i hånden 🙂

   De wraps blev virkelig lækre og det var ligefør kæresten var nede på knæ for at bede om at jeg vil lave dem igen – uden ændringer…….

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Aug 7, 2012
  1:03 pm

  Charlotte O.

  Hej Birthe
  Hvor ser det godt ud, lige til en madpakke. Som sædvanligt altid inspirerende billeder.
  Jeg glæder mig meget til at se dig på bogforum, og få hilst på dig, Nå ja og så købe din nye kogebog.

  Men sidder og undre mig, hvornår dælen begynder du at passe på dig selv?
  Venlig hilsen
  Charlotte


  • Aug 7, 2012
   1:13 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Det smagte også virkelig dejligt 🙂

   De arrangementer har været planlagt længe og så har jeg faktisk meldt afbud til nogle andre arrangementer, så jeg passer skam på mig selv – så meget som det nu kan lade sig gøre når jeg også her en kogebog jeg gerne vil promovere 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Aug 7, 2012
  10:58 pm

  Maries Madblog

  Mmmmmmango! Der er bare ikke noget bedre end mango og avocado. At du så smider bacon og kylling ind i ligningen gør det bestemt ikke ringere – tværtimod! Det lyder som en super lækker og meget overskuelig middagsret, det er altid rart at have i baghånden 🙂

  Og jeg er altså ikke en spambot. nå!


  • Aug 7, 2012
   11:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marie!

   Jeg håber sandelig ikke at du er en spambot, så er du i hvert fald en velformuleret en af slagsen 😀

   Det var SÅ godt og det hele gik bare op i en højere enhed, ene skønne sager. Kan varmt anbefales……..

   KH
   Birthe


 5. Aug 10, 2012
  11:27 pm

  Helle Mathiesen

  Hejsa. Jeg siger tak for den super gode og nemme opskrift. Jeg har lavet det og spist det til aftensmad de to sidste aftner. Det smagte super godt og var hurtigt og nemt at lave. Undlad endelig ikke baconen, det var lige prikken over i’et ; )
  Hilsen Helle


  • Aug 11, 2012
   11:05 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Heidi!

   Dejligt at du kunne lide den – og ja, man må da aldrig udelade bacon 😉 Vi var helt vilde med den her i huset og det skal i hvert fald laves igen, jeg tror ikke kæresten lader mig glemme det 😀

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!