Newyorkerbyheart

Bagte tomater og aubergine med tigerrejer og feta…….

Aubergine, tomater og hvidløg blandes sammen……..

…………og bages i ovnen…….

Rå, pillede tigerrejer, persille og feta komme ved og sættes i ovnen igen………

Den færdige ret, drysset med lidt ekstra persille………

Aftenens tallerken……..

I DAG ER MIN KOGEBOG GÅET I TRYKKEN, DET ER EN FULDSTÆNDIG VILD FØLELSE OG NU KAN JEG SNART IKKE VENTE LÆNGERE. JEG GLÆDER MIG SÅ MEGET 🙂

Ellers sker der ikke det helt store i disse dage. Jeg slapper mest mulig af og samler kræfter til på lørdag hvor jeg skal til Food Festival i Aarhus. Om aftenen skal jeg mødes med en veninde, som jeg rent faktisk mødte da jeg var au pair i USA, så det er ved at være mange år siden. Vi mistede kontakten til hinanden efter nogle år, men har nu heldigvis fundet hinanden igen og jeg glæder mig til at tilbringe en aften i hendes selskab. Det er alt for sjældent jeg ser hende. Det bliver en rigtig lang dag for mig, så det er med at få slappet mest muligt af……….

Opskriften i aften er fundet hos Flying on Jess Fuel. Super lækker og meget nem ret, som er perfekt til en travl hverdagsaften. Jeg brugte de samme ingredienser, men mængderne skelede jeg ikke så meget til. Jeg valgte at servere det med pasta, fordi kæresten har været til tennis i 3 timer, så han trængte til noget med lidt mere fyld i. Men ellers kan det fint stå som en selvstændig ret, serveret med noget lækkert brød.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………..

Bagte tomater og aubergine med tigerrejer og feta (fra Flying on Jess Fuel), 2-3 pers.:

2 store bøftomater + en almindelig tomat, skåret i grove stykker

2 små auberginer, skåret i tern

4 fed hvidløg, knust og finthakket

olivenolie

Maldon salt, friskkværnet peber

250 g rå, frosne tigerrejer, optøede

saft fra 1 citron

75 g god feta, smuldret

en stor håndfuld persille, finthakket + lidt ekstra til pynt

Forvarm ovnen til 225 grader (varmluft). Kom tomater, aubergine og hvidløg i et stort fad. Hæld olivenolie over og drys med salt og friskkværnet peber. Sæt i ovnen i 20 minutter, vend rundt i det en gang undervejs. Imens pilles skallerne af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Når tiden er gået taget fadet ud og der tilsættes persille, rejer, feta og citronsaft. Vend det hele godt rundt og sæt i ovnen igen i 6-8 minutter, til rejerne har skiftet farve – giv den endelig ikke for meget – de skal gerne være let “sprøde” i det når man bider i dem. Får de for meget er de ligesom gummi at bide i. Tag fadet ud og drys med lidt mere persille, server straks. Server med lækkert brød til at suge den skønne “sauce” op med eller kog lidt pasta/perlebyg, -rug eller -spelt til hvis du vil have lidt mere fylde.

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Sep 3, 2012
  10:14 pm

  Piskeriset

  Så er der ikke længe til, at du står med første eksemplar i hånden – det bliver spændende 🙂


  • Sep 3, 2012
   10:17 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det er meget urealistisk og meget, meget spændende 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Sep 4, 2012
  9:04 am

  Camilla

  Uh, det er bare sååå spændende! Det må være en vild fornemmelse at vide, at du snart står med din helt egen kogebog i hånden!


  • Sep 4, 2012
   11:25 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Jeg tror det bliver den vildeste fornemmelse i hele verden, jeg glæder mig så meget 🙂

   KH
   Birthe


 3. Sep 4, 2012
  10:23 am

  Lin

  Ih, tak for en kanon idé til frokost. Jeg har ingen rejer, men lidt oesterssovs henover kan vel erstatte ikk????,

  Hjertelig tillykke med bogen. Det bliver vel nok spaendende.

  Jeg tabte dig lidt af syne efter at du skiftede add. Det maa jeg goere noget ved.

  Knus Lin


  • Sep 4, 2012
   11:24 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lin!

   Dejligt at se dig igen 🙂 Jeg ved ikke helt med østerssauce ellers udelad det helt og bare kom lidt mere feta på 🙂

   Jeg glæder mig så meget til at den bog kommer og jeg får den i hånden, det bliver en stor dag.

   KH
   Birthe


 4. Sep 4, 2012
  1:14 pm

  Lea

  Hvor er det bare fedt Birthe! Det må være så vildt, at vide, at lige om lidt, så står du altså med bogen.. UHHH hvor jeg bare glæder mig til at få fingrene i den!!
  By the way, så satser jeg på at min udgave bliver signeret personligt på et tidspunkt 🙂

  Kærligst Lea


  • Sep 4, 2012
   8:29 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lea!

   Det er virkelig vildt og også helt vildt overvældende, nogle dage er det slet ikke til at forstå 🙂

   KH
   Birthe


 5. Sep 4, 2012
  6:07 pm

  Lin

  Det blev rigtigt godt med oesterssovs. Jeg kom ca 2 spsk i, og det skal altsaa laves igen. Mums!


  • Sep 4, 2012
   8:29 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lin!

   Det er jeg glad for at høre, tak for tilbagemeldingen 🙂

   KH
   Birthe


 6. Oct 9, 2012
  10:00 am

  elviira

  Altså, det ligner mere squash end aubergine…så vil lige være sikker, inden jeg kaster mig over denne ret…som lyder sindsyg lækker


  • Oct 9, 2012
   10:43 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Elviira!

   Det er aubergine. Squash er ikke så mørke udenpå, de er jo grønne 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Oct 9, 2012
  10:01 am

  elviira

  …hov!
  Mangler lige at tilføje, at jeg snakker om Bagte tomater og aubergine med feta og tigerrejer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!