Newyorkerbyheart

Chick-on-a-stick – kyllingekødboller a la Sticks and Sushi………

Kyllingekødet blandes med de øvrige ingredienser………

Farsen sættes i køleskabet i en times tid……..

Farsen formes til små kødboller, som dampes………

Når de er blevet faste i det, sættes de på spyd og steges i lidt olie, så de får farve……….

Glaze’en hældes over og der drysses med lidt forårsløg og sesam…….

Aftenens tallerken……….

Som I jo nok har fundet ud af, så er jeg blevet helt vil med hakket kyllingekød og heldigvis deler kæresten min nye passion.

Den eneste gang jeg har været på Sticks ‘n Sushi, fik jeg nogle helt vildt lækre kødboller på spyd og jeg har tænkt på dem lige siden. Jeg har søgt lidt rundt på nettet og så gik jeg i gang med at prøve at genskabe dem. De blev ikke helt ligeså dan, men de blev slet ikke dårlige. Faktisk fik jeg jeg stor ros for em og jeg syntes også at de smagte rigtig skønt. De er en lille smule omstændige at lave, fordi de skal dampes. Jeg har faktisk en bambus steamer et eller andet sted, men jeg kunne ikke finde den – typisk. Jeg havde ikke en gryde der var stor nok til at der kunne gå en tallerken ned i, så jeg brugte en pande hvor jeg lagde et fad ned i, tallerknen med kødboller ovenpå og så noget stanniol over.

Som tilbehør fik vi den lækre thailandske (kyllinge) salat, men uden kylling, til. Den er virkelig blevet en favorit her i huset.

Jeg lavede kødboller nok, så der var mad til både i går og i dag. Jeg laver så bare ny omgang salat i dag.

Chick-on-a-stick – kyllingekødboller a la Sticks ‘n Sushi, 4 pers.:

400 g hakket kyllingekød

1 lille løg, meget finthakket

1 fed hvidløg, presset

1 tsk. fintrevet ingefær

3 spsk. soya

2 spsk. riseddike

1½ tsk. sesamfrø

1 æg

friskkværnet peber

Glaze:

½ dl teriyaki sauce

½ dl soya

½ dl flydende honning

Desuden:

lidt finthakket forårsløg, kun den grønne top

1½ spsk. sesamfrø, ristet på en tør pande

olie

Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og rør det rigtig godt sammen, brug evt. en foodprocessor eller en el-pisker. Dæk skålen til og stil i køleskabet i ca. 1 times tid. Imens kommes soya, teriyaki og honning i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 5 minutter, til det bliver tykkere og lidt sirups-agtig. Tag af varmen. Rist sesamfrø til de bliver gyldne. Hvis du har en stor gryde, så gør den klar. Sæt en tallerken eller et lavt fad ned i og kom lidt vand i. Vandet må ikke være så højt, så det kan nå op til den tallerken der skal stilles ovenpå, med kødbollerne. Bring vandet i kog og skru ned, til det er lige omkring kogepunktet. Smør en tallerken med ganske lidt olie og form farsen til små kødboller, på størrelse med en valnød. Læg dem på den letsmurte tallerken. Sæt tallerknen ned ovenpå det fad – eller tallerken – du har lagt ned i bunden af gryden og sørg igen for at vandet ikke står højt nok til at kunne komme op i tallerknen. Læg låg på eller dæk med stanniol og damp nu kødbollerne, til de bliver grå (jeg ved det, det lyder ikke særlig lækkert) og bliver faste. Det tager ca. 5 minutter. Pas på med at vandet ikke koger for meget, det skal holdes lige omkring kogepunktet. Når kødbollerne er blevet faste, så tag tallerknen op og sæt kødbollerne på spyd, 2 på hvert spyd. Varm en pande op og kom lidt olie på, brun kødbollerne på alle sider, i alt et 2-3 minutter. Tag af, dryp med glazen og drys med sesam og forårsløg. Brug dem som en del af et tapas bord, til buffet, som forret eller som tilbehør til en salat.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Sep 6, 2012
  8:50 pm

  Mette

  Ja, den opskrift er vi mange, der er glade for 🙂

  Prøv næste gang at bruge en grillpande i stedet, så du får lidt af den grillede smag, som er så fantastisk hos SnS.

  Sorte sesamfrø er faktisk heller ikke så vanskelige at få fat på.

  Mirin er straks sværere 🙂


  • Sep 6, 2012
   8:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mette!

   God ide med grillpanden. Sorte sesamfrø har jeg aldrig set her i nærheden er mig, så for mig er de ret svære at få fat i. Jeg har samlet opskriften fra forskellige steder og selv tilføjet noget.

   Hilsen
   Birthe


 2. Sep 7, 2012
  8:05 am

  Davids Engle

  Uhumsk det lyder lækkert. Altid godt med nye opskrifter med hakket kød ;-))
  Kate


  • Sep 7, 2012
   11:22 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Kate!

   Jeps og især hakket kyllingekød er blevet et stort hit i det lille hjem – og disse fik rigtig meget ros 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Sep 7, 2012
  8:06 am

  Davids Engle

  Der skulle naturligvis ikke stå “uhumsk”, men “uhm” :-)))
  Kate


 4. Sep 7, 2012
  8:41 pm

  SushiStegen

  Mums.. de lyder da for lækre, og de skal afprøves i mit køkken.
  Og ja det var et skønt madbesøg, som vi må gentage en anden gang – jeg ved ikke endnu om jeg kan komme og se dig live på bogmessen, så jeg ser lige tiden an.
  You go girl!!!
  kram SS


  • Sep 9, 2012
   8:53 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   De smagte SÅ godt og blev rost rigtig meget 🙂 Jeg kommer jo også til Feminas Kvindeforum den 7. okt. hvis det er, jeg er på kl. 15.30 🙂

   KH
   Birthe


 5. Sep 8, 2012
  11:30 pm

  Piskeriset

  Jatak! Hvor er den bestillingsknap? 😛


  • Sep 9, 2012
   8:50 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Hov, den må jeg sørme ha’ glemt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Feb 3, 2013
  12:58 am

  Marianne Møller

  Super lækre. Lavede dobbelt portion og alle blev spist. Er ikke sidste gang jeg har lavet dem.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!