Newyorkerbyheart

Food Festival og Memphis Roadhouse……….

Lørdag formiddag satte jeg mig i bilen ved 09.30-tiden og så gik turen mod Aarhus. Jeg skulle op og se på Food Festival. Jeg havde aftalt med Karen at vi skulle mødes deroppe og se på det hele sammen. Jeg må indrømme at jeg havde store forventninger til arrangementet og glædede mig til at se det hele, men jeg vil også sige at jeg var en anelse skuffet. Der var lagt rigtig meget vægt på information at madrelaterede emner, såsom økologi, dyrevelfærd, nøglehulsmærke osv. Jeg havde håbet på at der havde været flere (små)producenter og flere smagsprøver på spændende nye produkter end tilfældet var.

Egentlig lidt sjovt så mange grøntsager der var hos Danish Crown ;-)…………..

Det var nogle virkelig lækre sennep varianter Lehnsgaard Sennep havde med. Desværre glemte jeg at komme tilbage og købe et par stykker med hjem……….

Der var smagsprøvet på lakrids choko-kugler fra Woodshade og dem huskede jeg tilgengæld at købe. De er farlige for de er stærkt vanedannende, heldigvis er de også dyre, så jeg ikke bliver så fristet……….

Smagsprøver på kyllingesalat med skyr i Karolines Køkken……..

Rabarber sodavand fra Ebeltoft Gaardbryggeri………….

Inde i teltet Nordiske Dråber faldt jeg over de bedste køb jeg lavede på Food Festival. Det første var hos Ebeltoft Gaardbryggeri som havde 4 forskellige sodavand med. Jeg faldt pladask for deres varianter med rabarber og hindbærbrus. Det er lige sådan en sodavand skal smage. Især er jeg helt pjattet med deres rabarber sodavand, som er dejlig frisk i smagen og så smager den skønt af rabarber. Hindbærbrusen kommer dog ind på en tæt 2.plads. Den har en smuk farve, flot skum og smagen af hindbær får mig til at tænke på sol og sommer. Jeg håber jeg kan finde en forhandler bare nogenlunde i nærheden af hvor jeg bor.

Spændende eddike varianter fra Herslev Bryghus……..

Det andet jeg faldt over var de spændende eddike varianter som Herslev Bryghus havde med. Jeg fik lov til at smage dem alle 3 – og jeg burde nok have købt dem alle sammen – men det blev altså kun til Hvede øl eddiken (som jeg brugte i dressingen i går). Den dufter skønt, lidt ligesom en hvede øl (naturligt nok) og så har den en virkelig fin farve. Den smagte genialt i dressingen i går og gav en ekstra dimension til smagen. Det bliver en af de ting jeg skal på jagt efter, når jeg – sikkert ret hurtigt – har brugt flasken. Desværre forhandles den vist kun på Sjælland………

Søde, danske majs stegt i smør. Ovenpå en Karl Johan mayonnaise lavet på æggehvider og så tørrede, fintrevne Karl Johan svampe ovenpå, det var super godt så vi vendte tilbage et par gange……….

Lækre pindemadder………..

Revet blomkål i forskellige farver……..

Skyerne begynder pludselig at trække sammen og der kom nogle få dryp. Helt tilfældigt kom vi forbi Landbrug & Fødevarer’s scene hvor Adam Price og Torben Steno talte om madspild og lavede mad. Vi bestemte os for at stille os op og høre på det og det fortrød vi ikke, det var ret så morsomt at høre på. Adam Price lavede Pasta Puttanesca ud af kasserede madvarer.

Torben Steno og Adam Price på “slap line”………….

……….og jeg fik taget et billede sammen med Adam Price, min dag var reddet 😀

 

Efterhånden var klokken ved at blive 15.00 og vi var ved at være rigtig godt og grundig sultne. Det jeg savnede mest var duften af mad, som trak mig hen imod et eller andet, den duft var der ikke rigtig. Vi bestemte os for at få en pulled pork sandwich i hjemmebagt burgerboller hos Hellmann’s. Der var dog en del ventetid, fordi de enten ikke var helt forberedt på at skulle bespise så mange mennesker eller pga. dårlig planlægning, jeg ved ikke hvilken grund der var gældende.

Endelig meddelte de dog at de var klar og der blev hurtig dannet en rigtig lang kø. Vi bestemte os for at købe en picnickurv – hvor kurven skulle leveres tilbage igen. Kurven indeholdt: 2 pulled pork burgere med coleslaw, perlebygsalat med krydderurtedressing, nogle syltede løg og et glas Hellmann’s. Vi kom af med kr. 120,-. Der var ikke meget smag i den pulled pork sandwich, det der smagte af mest det brændte på min burgerboller, men vi var sultne så det gled ned. Salaten og løgene var ok.

Jeg må tilstå at efter frokosten var jeg totalt smadret. Jeg havde mange smerter og var træt, så vi gik rundt og fik købt det vi skulle og så sagde vi ellers tak for i dag. Karen var så sød at hente hendes bil og køre mig hen til min bil, så jeg ikke skulle slæbe mine indkøb derhen. Det var virkelig pænt af hende for jeg var totalt i minus, hvad energi og kræfter angik.

Jeg skulle mødes med en kær veninde inde på Memphis Roadhouse, men heldigvis var jeg i god tid, så jeg kunne sidde i bilen og slappe lidt af. Jeg lænede sædet tilbage og lukkede øjnene lidt, det var simpelthen nødvendigt for at komme videre i dagens program.

Det var sidste weekend i Aarhus Festuge, så det var ikke særlig nemt at finde en parkeringsplads. Jeg fandt dog ind til Scandinavian Congress Center, hvor jeg parkerede og derfra var der ikke så langt at gå.

Det var virkelig dejligt at se min veninde igen. Jeg mødte hende da jeg var au pair i USA for efterhånden rigtig mange år siden. Vi sås nogle gange derovre og sås også da vi kom hjem. Efterhånden mistede vi desværre kontakten, men fandt hinanden igen via Facebook. Siden har vi mødtes en gang, så det er bestemt ikke forbi vi render hinanden på dørene – og alligevel genoptager vi bare tråden når vi ses igen – kender I det? Det er dejligt at have sådan nogle mennesker i sit liv.

Chris og co. inde på Memphis Roadhouse sørgede for at vi fik LÆKKER mad og spiste mere end vi burde – og vi fik lov til at sidde og snakke hele aftenen.

Vi bestilte popcorn shrimp (som hedder det fordi de spises ligeså hurtigt som popcorn), de kommer med en tartar sauce. Rejerne er dyppet i en dej og friteret og de er ret så vanedannende og meget lækre. Vi bestilte også stuffed potato skins, som var lige som de skulle være, mums 🙂

Jeg bestilte Memphis ribs med coleslaw og fritter. De er gnedet ind i en rub og BBQ saucen står på bordet. Jeg siger jeg at de ribs var de bedste jeg nogensinde har fået udenfor USA. De var så møre så kødet nærmest faldt af benene og deres BBQ saucen var helt perfekt. Der er også rigtig meget kød på, så jeg levnede noget som jeg fik med hjem i en doggy bag, det varmede jeg dagen efter til frokost, så kæresten kunne få lov til at smage det. Nu er han nem at overtale til at tage turen til Aarhus 😀

Min veninde bestilte pulled pork og BBQ saucen til det, stod ligeledes på bordet. Det er dejligt at det hele ikke er sovset ind i sauce når man får maden, men at man selv får lov til at putte det på som man har lyst til.

Efter at have spist vores hovedret gik snakken igen lystigt – og længe – men endelig besluttede vi os til at vi også skulle have dessert. Først havde vi faktisk besluttet at dele en dessert, men da vi ikke kunne beslutte hvad vi skulle have, så bestilte vi alligevel hver sin dessert (som vi delte) og vi spiste med velbehag – og så var vi også MÆTTE!

En friskbagt cookie i en lille støbejernspande, serveret med is. Det er bare SÅ godt og jeg må altså ud og investere i sådan nogle små pander, for det er jo en virkelig god ide. Den havde også en størrelse, som var overskuelig og til at spise.

Vi fik selvfølgelig også deres New York Cheesecake, som var lige som sådan en skal være. Cremet, blød og lækker.

Det var dejligt at se restauranten var fyldt op og at folk så glade og tilfredse ud da de forlod restauranten. Jeg synes bestemt heller ikke at der er grund til andet. Maden er helt i top og det samme kan siges om servicen. Tjenerne er meget opmærksomme uden at vi følte os overvågede og det er dejligt at se og fornemme Chris’s (ejeren) entusiasme.

Det er første gang jeg spiste der, men jeg har været oppe at besøge restauranten en gang før. En ting er helt sikkert, når jeg kommer til Aarhus igen, så er det der jeg skal spise…………

Ved 21.30-tiden tog jeg afsked med veninden og så gik turen ellers hjemad. Jeg må tilstå at jeg var helt smadret og havde rigtig meget ondt, det var en lang køretur hjem. Jeg var hjemme ved 23-tiden og gik lige på hovedet i seng. Selvom jeg var en anelse skuffet over selv Food Festival så var maden på Memphis Roadhouse og at indtage den sammen med min veninde, hele turen værd. Det var den perfekte afslutning på dagen.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Sep 11, 2012
  7:57 pm

  Piskeriset

  Hov, jeg har ikke set, at Herslev har lavet eddiker, men deres øl kan jeg godt lide. Skal jeg kigge efter eddikerne, næste gang jeg skal i specialbutikker? De burde jo være til at opstøve i mit lokalområde 🙂


  • Sep 11, 2012
   8:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Ej, jeg tror lige et de eddike vil være noget for dig – og ja tak, du må rigtig gerne kigge efter dem – de er SÅ lækre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Sep 11, 2012
  7:58 pm

  Frk.B

  Mmm 😛 Jeg ved godt, hvor jeg skal hen næste gang turen går til Århus!


  • Sep 11, 2012
   8:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Frk. B!

   Det kan VARMT anbefales – og så sig da lige til – jeg deler gerne et måltid mad med dig der 🙂

   KH
   Birthe


   • Sep 11, 2012
    8:06 pm

    Frk.B

    Dét lover jeg! 😀


    • Sep 11, 2012
     8:08 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Frk. B!

     Godt, så er det en aftale 😀

     KH
     Birthe


 3. Sep 11, 2012
  9:06 pm

  Cook Valley

  Det var da surt, at det ikke var så inspirende som ventet. Jeg håber, at I nød det alligevel.
  Den der karryplante hedder egentlig karryurt og jeg har den i haven, men ved altså ikke rigtig, hvad jeg skal bruge den til. Jeg har forsøgt den i en indisk inspireret eddike, men den mister smag.
  Venligst Birte


  • Sep 11, 2012
   9:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Birte!

   Det er nok bare mig der havde for store og nogle andre forventninger, end det jeg blev mødt af, det sker jo nogle gange 🙂

   Jeg ved desværre heller ikke hvad den kan bruges til, jeg må tilstå at jeg ikke interesserer mig så meget for planter, mest fordi jeg slår dem ihjel uden de har en chance……..

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Sep 11, 2012
  9:44 pm

  Karen Engell Dalsgaard

  Det bedste ved Food Festival var at få en ny ven 🙂 Måske skal vi lave et træf på Memphis Road House en dag? Med fæller? Rigtig god tur til Parma – vi smutter til Carcassonne torsdag på forlænget weekend. Bondemanden er færdig med at så – og han nåede det, før regnen kom i dag, så der er fred og tryg ro her på farmen i Skivholme.
  Mange hilsener, Karen


  • Sep 11, 2012
   9:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Karen!

   Lige præcis og god ide at mødes med fæller på Memphis Roadhouse. Der bliver man i hvert fald mæt og maden smager er noget 😀

   Rigtig god tur til jer, jeg håber at I får slappet rigtig dejligt af og ladet op.

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Sep 11, 2012
  9:52 pm

  Camilla

  Ih, jeg er altså stadig lidt misundelig… men om det er mest eddiken eller Price ved jeg ikke helt 😉

  Jeg synes jeg har set flere gå fra Food Festival med det samme indtryk som dig, det er lidt en skam. Håber det bliver bedre til næste år, hvor jeg SKAL afsted… hvis det altså bliver gentaget


  • Sep 11, 2012
   9:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Altså det at løbe ind i den af Price-brødrene reddede hele turen vil jeg sige – sammen med eddiken og de lækre sodavand – og så også at han fortalte, at han rent faktisk kendte min blog. Da voksede jeg lige et par cm. mere 🙂

   KH
   Birthe


 6. Sep 12, 2012
  8:38 am

  mette

  Super billede af dig og Price:-)


 7. Sep 12, 2012
  11:52 am

  Ann

  Vi var også en tur på Food Festival i søndags i det skønneste vejr. Jeg havde også regnet med at opdage (flere) nye spændende smage til køkkenet og så synes jeg ikke der var så mange steder at spise. Vi valgte at prøve en ramsløg-pølse med 2 forskellige, alternative salater til, der desværre ikke lige faldt så meget i vores smag, men pølsen med ramsløg var rigtig god.
  Dog fik vi dog smagt nogle sjove ting, f.eks. lilla gulerødder, aroniabær på flaske og kirsebær på flaske, men jeg havde nok også forventet lidt mere nye ting, man kan prøve i køkkenet. Dog synes jeg der var mange smagsprøver, havde man tålmodighed nok var der meget smage – f.eks. fra Clausens Fiskehandel, mums de havde nogle lækre fisketing, men selvf. ikke noget revolutionerende.
  Men jeg tror helt klart jeg vender tilbage næste år – Tangkrogen er et fantastisk sted at afholde en sådan festival, med den smukkeste udsigt ud over bugten.
  Og hov, Memphis Roadhouse har vi også snakket om at prøve snart – så tak for “anmeldelsen” derfra, nu må vi hellere få taget os sammen og kigge forbi – det er jo noget af et kompliment fra dig, hvis du mener det er de bedste spareribs outside the U.S 😉
  (Uh, det blev langt!)
  Hilsen Ann


  • Sep 13, 2012
   9:47 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Ann!

   Jeg giver dig helt ret mht spisesteder, hvilket jo er lidt “komisk” til en mad-festival 😉 Jeg har også hørt at andre er blevet skuffet over den mad de så fik købt. Jeg må tilstå at vi ikke nåede ned til vandet, jeg havde simpelthen for ondt, men jeg kan forstå at jeg virkelig er gået glip af noget, så det er lidt træls. Jeg ved ikke om jeg kan finde på at tage derop igen til næste år, for mig er det jo en lang køretur og helt ærlig, synes jeg måske ikke at det helt var det værd i år. Men måske, nysgerrigheden vinder jo ofte 🙂

   Du må altså virkelig prøve Memphis Roadhouse, det er SKØNT sted og jeg lover dig at du ikke fortryder det……

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Sep 12, 2012
  1:33 pm

  Ss

  Piiist.. De fantastiske sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri kan købes på realdrinks.dk 😉


  • Sep 13, 2012
   9:44 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Ss!

   Ej er det rigtigt? Mange tak for tippet 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!