Newyorkerbyheart

Gammeldags oksesteg med lidt kick + bagte rodfrugter………..

Stegen brunes på alle sider og brunes……….

Grøntsager kommes ved og brunes, derefter hældes rødvin på………..

Rodfrugterne sættes i ovnen………..

Markchampignon svitses…………

Stegen skæres ud og anrettes………

Aftenens tallerken………….

Dagen har stået fuldstændig i sofaens tegn. Kæresten har jo været væk det meste af dagen, så det har kun været mig og prinsessen og hun var ikke svær at overtale til at ligge og putte på sofaen 🙂

Jeg ville egentlig have lavet de sidste indlæg om min tur til Parma, men ordene ville bare ikke rigtig komme, så jeg droppede det. Når jeg skriver skal det komme fra hjertet og ikke være noget jeg sidder og leder efter eller retter igen og igen, kommer ordene ikke, så dropper jeg det. Men indlæggene kommer, bare rolig. Det er ikke fordi der ikke er noget godt at skrive, det er fordi jeg tror at jeg stadig fordøjer turen og nyder den – eller i hvert fald minderne om den. Jeg havde aldrig troet at jeg ville være så glad for at være på en pressetur, men det var virkelig en god og skøn oplevelse…………

Heldigvis lader det til at forkølelsen ikke har udviklet sig i nat, det tager jeg som et godt tegn. Til gengæld hoster kæresten som en søløve samtidig med at han går og snøfter. Jeg har fortalt ham at han får bank hvis han smitter mig ;-D

Dagens menu stod på gammeldagsoksesteg, tilsat en lille smule chipotle, det gav et skønt kick. Som tilbehør fik vi skønne, bagte rodfrugter – jeg elsker rodfrugter.

Gammeldags oksesteg med et kick og rødvinssauce, 4 pers.:

1,5 kg oksebov

2 gulerødder, skrællet og skåret groft

1 pastinak, skrællet og skåret groft

1 stort løg, skåret groft

3 fed hvidløg, knust

groft salt, friskkværnet peber

½ tsk. chipotle pulver

2 kviste frisk rosmarin

smør og olivenolie til stegning

1/4 dl balsamico

3/4 flaske rødvin

1½ dl vand

Desuden:

250 g markchampignon, groft skåret

persille, finthakket

Sauce:

1½ dl piskefløde

meljævning

2 tsk. ribsgele

madkulør

salt, friskkværnet peber

Dup kødet tørt. Varm smør og olie op i en stegegryde og brun kødet på alle sider, krydr med salt, friskkværnet peber og chipotle pulver. Flyt kødet over til den ene side og kom løg, hvidløg, pastinak og gulerødder i og brun det i 2-3 minutter. Hæld balsamico ved og lad det koge næsten helt ind. Hæld rødvin på, sammen med vand og kom rosmarin ned i. Bring i kog, skru ned og læg låg på, lad det simre i 2-2½ time. Vend kødet halvvejs. Når kødet er helt mørt, tages det op og holdes varm (jeg kom det tilbage i den varme stegegryde efter jeg havde hældt stegeskyen over i en anden gryde). Sigt stegeskyen, skum den for fedt og bring den i kog, lad den koge ind til ca. halvdelen. Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind. Jævn med meljævning, til den tykkelse du ønsker det. Smag til med ribsgele, salt og friskkværnet peber. Kom lidt smør på en pande og svits svampene. Skær kødet ud i skiver og anret det på en tallerken. Kom lidt sauce over, derefter svampene og drys tilsidst med persille. Server straks.

 

Bagte rodfrugter, 2 pers.:

2 gulerødder, skrællet og skåret i mindre stykker

3 pastinakker, skrællet og skåret i mindre stykker

2 søde kartofler, skrællet og skåret i mindre stykker

5 fed hvidløg, hele med skal og knust let

1 rødløg, skåret i både

2 kviste frisk timian

2 kviste frisk oregano

Maldon salt, friskkværnet peber

olivenolie

Kom alle rodfrugterne i et ovnfast fad sammen med krydderurter og de hele fed hvidløg. Dryp med olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt og sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 35-40 minutter, vend rundt i dem undervejs.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Sep 22, 2012
  10:49 pm

  Karin

  mums siger jeg bare..gryden vi lavede her blev også god..så nu er fryseren fyldt..til de dumme dage
  knus


  • Sep 23, 2012
   10:53 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Karin!

   Ja, det blev virkelig godt 🙂 Dejligt at have fryseren fyldt op, det er altid rart når kræfterne ikke rækker…….

   Knus
   Birthe


 2. Sep 23, 2012
  2:08 pm

  Charlotte den 2.

  Jeg synes lige du skal vide at man også i Sverige har lagt mærke til dig som kogebogsforfatter – jeg har lovet st tage 2 eksemplarer med når jeg i næste måned drager på ferie. Flot klaret Birthe.
  K.H.
  Charlotte


  • Sep 23, 2012
   2:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Ej, er det rigtigt?? Hvor bliver jeg glad, tak fordi du fortæller mig det 🙂

   KH
   Birthe


 3. Sep 23, 2012
  2:55 pm

  Piskeriset

  Det der! Det kan jeg godt spise til aftensmad! Nu savner jeg altså virkelig den print-and-eat-knap 😀


  • Sep 23, 2012
   8:59 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det vakte også glæde her i huset, kan jeg godt betro dig 🙂 Kommer du ind og ser mig kokkere i Forum?

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Sep 24, 2012
  11:10 am

  Mille

  Hej Birthe

  Jeg bliver meget sulten af at læse dine opskrifter 🙂

  Jeg vil lige høre, hvornår er det du præcis er at finde i Forum? For jeg vil
  meget gerne opleve dig.

  med venlig hilsen

  Mille


  • Sep 24, 2012
   11:14 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Mille!

   Ej, det er jeg glad for – både at du kan lide min opskrifter og at du kommer og ser mig 🙂

   Jeg er på i Forum kl. 15.30 i Demokøkkenet (som vist ligger oppe på balkonen, så vidt jeg har forstået). Der er 70 siddepladser og nogle ståpladser. Håber at se dig derinde, kom endelig hen og hils på bagefter, hvor jeg vil være at finde i den lille boghandel (som også ligger oppe på balkonen).

   Mange hilsner
   Birthe


  • Sep 24, 2012
   12:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Mille!

   Undskyld det er IKKE 16.30 men 15.30 jeg er på. Beklager.

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Jan 5, 2013
  10:29 pm

  Birgitte

  Min mand lavede denne ret i går, det smagte fantastisk. Specielt saucen blev helt forrygende god.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!