Newyorkerbyheart

Grillede aubergineruller med oksekødsfyld og béchamelsauce………

Jeg vil lige fortælle at postbuddet i dag var med alle de kogebøger som jeg skal signere og sende ud, så nu ved jeg da hvad jeg skal lave i weekenden 🙂

Jeg skal have dem sendt ud inden på fredag, hvor min bog officielt udkommer. Jeg må ærlig tilstå at det er noget surrealistisk at sidde og signere så mange kogebøger, jeg er uendelig smigret over at så mange har ønsket at få en bog, hvori jeg har sat en krusedulle………..

 

Jeg vil også lige vise jer noget SEJT, som jeg har fået tilsendt fra Heinz i dag, der kommer mere om årsagen i et andet indlæg.

Det kan godt være det er reklamestunt, men jeg synes at det er rent lir og jeg er helt solgt. Jeg er så meget til fals for sådan noget 😀 I det hele taget elsker jeg at få pakker fra Heinz, fordi de altid er så sjove – og så er de pakket godt ind. Jeg har modtaget juice der har lagt ud over hele gulvet når jeg har åbnet pakken. Jeg har modtaget sennep, mayonnaise osv, hvor glas har været knust og jeg har måtte stå og bruge en rum tid på at gøre alle de andre ting i pakken rene – og det er altså bare en dårlig start Så kære PR-bureauer, please please pak tingene godt ind når I sender noget, det giver altså en mere positivt udgangspunkt………….

 

Nå, men maden i går og i dag har bestået af nogle grillede, fyldte aubergineruller med béchamelsauce. En opskrift med udgangspunkt i denne opskrift fra The Cozy Apron, men som endte lidt anderledes. Bl. a brugte jeg ikke de krydderier som der bruges i original opskriften, men valgte kun at tilsætte noget chipotle i abodo, som er sådan en SKØN smagsgiver (hvis I spørger mig). Det fås bl. a. hos Chili-House, som også har rigtig meget andet indenfor dels chipotle og dels alt muligt andet med chili.

Men så valgte jeg også at ligge rullerne ovenpå en tomatsauce, komme béchamelsauce ovenpå og så sætte det hele ind i ovnen – en noget anden fremgangsmåde og slutresultat end i original opskriften – men det er jo det fede med mad. Man bliver inspireret undervejs og ender med noget helt andet 🙂

Resultatet blev rigtig godt – og ikke mindre godt i dag.

Grillede auberginerulle med oksekødsfyld og béchamelsauce, 4 pers.:

Løg svitses, hakket oksekød tilsættes og derefter chipotle i abodo, kartoffel i tern og hvidløg………..

Tomat tilsættes og så skal det simre……….

Aubergineskiver grilles……….

Den færdige oksekødsblanding……………

Kom lidt fyld på hver aubergineskive og rul dem sammen………….

Tomatsauce hældes i et fad og auberginerullerne ligges ned i, side om side…………

Hvis der er noget fyld tilbage, så fordel det ovenpå rullerne………..

Béchamelsauce hældes over og så skal det i ovnen…………

Parmigiano reggioano, fintrevet citronskal og hakket persille blandes sammen………..

Den færdigbagte ret…………..

Jeg kom kun oste-blandingen på den ene halvdel, resten kom på i dag, efter retten var blevet varmet op………..

Gårsdagens – og dagens – tallerken…………

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Grillede aubergineruller med oksekødsfyld og béchamelsauce, 4 pers.:

2 auberginer, skåret i ret tynde skiver på langs

olivenolie

salt, friskkværnet peber

Kødfyld:

450 g hakket oksekød

1 løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

1 tsk. chipotle i abodo

salt, friskkværnet peber

1 bagekartoffel, skrubbet eller skrællet og skåret i ret små tern

1 dåse hakkede tomater, væden siet fra

olie til stegning

Béchamelsauce:

2 spsk. smør

3½ spsk. mel

ca. 5 dl mælk

salt, friskkværnet hvid peber

friskrevet muskatnød

2½ håndfulde friskrevet parmigiano reggiano

Topping:

4 fintrevet parmigiano reggiano

1 spsk. fintrevet citronskal af økologisk citron

1 spsk. persille, finthakket

Desuden:

1 glas af din yndlings tomatsauce (i mit tilfælde en med basilikum fra Barilla)

Varm en grillpande godt op. Pensl aubergineskiverne med olie og grill dem et par minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber. Forsæt indtil alle skiverne er grillet. Varm olie op i en gryde og sauter løg til det er blødt, det skal ikke tage farve. Tilsæt hakket oksekød og lad det stege med til det får farve, rør i det, så der smuldrer. Krydr med salt, friskkværnet peber og chipotle i abodo. Tilsæt kartoffel, rør godt rundt og lad det stege med i et par minutter. Hæld de afdryppede, hakkede tomater ved – måske en lille smule vand, hvis det virker meget tørt. Læg låg på, skru ned og lad det småsimre i ½ times tid, til det er tyknet lidt. Smag til og stil til side. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der piskes og lad det koge op mellem hver gang. Forsæt indtil saucen har en passende tykkelse (forholdsvis tyk i dette tilfælde), lad det småkoge i 2-3 minutter, rør i det så det ikke brænder på. Tag af varmen og smag til med salt, friskkværnet hvid peber, muskatnød og tilsæt den revne ost. Rør det sammen til en helt glat blanding. Smør et ovnfast fad let med olie og hæld tomatsaucen i, fordel det så det dækker hele bunden. Læg lidt kødfyld på hver aubergineskive i den tykke ende, og rul stramt sammen, læg dem ovenpå tomatsaucen. Forsæt indtil alle aubergineskiverne er brugt. Er det mere kødfyld tilbage, så fordel det ovenpå rullerne. Hæld béchamelsauce på og sæt i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 20-25 minutter, til den er gylden. Tag ud og lad stå i 5 minutter. Imens blandes ingredienserne til toppingen, som drysses over inden servering. Server med friskkogt pasta og en salat. Den kan også serveres bare som den er, evt. med lidt godt brød og noget salat.

 

I dag har jeg gjort noget som jeg ellers aldrig gør, jeg har været nede og bruge en hel del penge på nyt tøj og nye sko. Tøj og sko er en af de ting som jeg virkelig sparer på. Jeg køber alt mit tøj brugt på nettet. Jeg køber faktisk også sko brugte, især på Ebay hvor jeg har været heldig at finde nogle gode og billige ECCO sko. Det er bl. a. en af grundene til at jeg kan gøre så mange andre ting, tøj og sko er virkelig nedprioriteret hos mig. Det samme må jeg nok erkende om f. eks. klipning af hår – men det er jo de valg vi bliver nødt til at træffe når vi ikke er millionærer – og det har jeg det helt fint med. Det er valg der har været nemme for mig at træffe. Men nu ligger landet jo sådan at jeg skal jo bl. a. skal til Forum på næste søndag (den 7. oktober) og så må jeg jo hellere se bare nogenlunde præsentabel ud 🙂

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Sep 29, 2012
  9:20 am

  Yasmin

  Hej!

  Helt out of topic – jeg skal til at lave italiensk middag for familien til min fødselsdag, og i den forbindelse husker jeg, at jeg synes, at dine garlic knots så simpelthen så lækre ud! Derfor er dette en god anledning at lave dem.
  Men….. Nu når jeg leder og leder efter denne opskrift ser det ud til, at den er helt forsvundet fra din side – desværre! Når jeg finder den i index’et og trykker på den leder den mig hen til en side, hvor opskriften burde have været der, men er fuldstændig forsvundet nu- ØV.

  Kan du evt hjælpe mig?

  På forhånd 1000 gange tak!

  Mvh Yasmin


  • Sep 29, 2012
   11:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Yasmin!

   Det er rigtig jeg har haft garlc knots på min side. Men jeg har taget dem af, lavet opskriften om og kommet den i min kogebog som udkommer på fredag – beklager mange gange ulejligheden.

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Sep 29, 2012
  9:51 am

  Charlotte den 2.

  Hvor er det skægt – sjovt med din egen ketchup:-) Kan godt forstå du er til fals for det kneb.
  M.h.t. dit indkøb af brugt tøj m.v. på nettet – hvor er du ærlig – flot at du skriver det.
  Stop spild af mad – stop spild af tøj du ikke længere bruger.
  K.h. Charlotte


  • Sep 29, 2012
   11:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Det er jo altid noget at indrømme at man er til fals, ikke? 😉 Jeg synes jo ikke at det er pinligt eller noget at gå i brugt tøj. Rigtig meget tøj bruges kun få gange eller slet ikke og så passer det bedre til min økonomi når jeg nu hellere vil have god mad…………..eller en tur til New York.

   KH
   Birthe


 3. Sep 29, 2012
  3:43 pm

  Susanne

  Nu er det jo lige før vi andre også må købe nyt tøj til på Søndag, når vi skal møde dig, hi hi… min datter har bestemt sig for sin bluse med det amerikanske flag, så hun har startet tøj problemet som jeg altid synes vi er i når vi skal noget….


  • Sep 29, 2012
   11:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Din datter har en god tøjstil 😀 Jeg glæder mig til at møde jer.

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Sep 29, 2012
  11:48 pm

  Piskeriset

  Sikke en hyggelig anretning – jeg kan godt lide de små ruller 🙂


  • Sep 30, 2012
   10:57 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Ja, lidt af et pillearbejde, men det smagte super godt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Sep 30, 2012
  6:27 am

  Susanne

  Hej Birthe.
  Du er altid ærligheden selv, og jeg kan sagtens forstå hvordan du prioriterer 🙂
  Jeg kan desværre ikke komme til Forum på fredag og møde dig, min ældste datter fylder 20 år den 7/10.
  Kæmpe pøj pøj med arrangementet, og endnu engang tillykke med dit lille mesterværk 🙂
  Kh
  Susanne


  • Sep 30, 2012
   6:28 am

   Susanne

   Ups, mente selvfølgelig søndag 😉


  • Sep 30, 2012
   10:54 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Tak, hvor er du sød 🙂 Øv, at du ikke kan komme til Forum, men måske Bogforum i Bella Centret den 9. nov.? Jeg er på 12.30 hvor jeg laver mad og kl. 16.00 bliver jeg interviewet på Nyt Nordisk Forlags scene.

   Tillykke med din datter, stor rund mliepæl.

   KH
   Birthe


 6. Sep 30, 2012
  6:09 pm

  Kristine

  Haha, først vil jeg lige sige, at dine aubergineruller ser ualmindelige lækre ud, dernæst vil jeg skynde mig at sige, at din personlige ketchup er for vild 🙂 Glæder mig til at høre mere om den sag 🙂


  • Sep 30, 2012
   9:00 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kristine!

   Mange tak, det smagte virkelig skønt 🙂 Jeg er vild med den ketchup og tror slet ikke at jeg kan nænne at spise af den………….

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!