Newyorkerbyheart

Har I set mig i Alt for Damerne? + risotto med Porcini-svampe………

I dag kan I finde mig i Alt for Damerne, i det der hedder “samtalekøkkenet”. En lille halv side er det blevet til og jeg er selv ganske godt tilfreds med resultatet. De ville desværre ikke bruge det profilbillede som jeg helst havde set at de brugte, nemlig det der er profilbilledet i min kogebog og det billede som min fotograf Line Falck har taget. Men ellers er jeg meget godt tilfreds 🙂

Fra Alt for Damerne, som er udkommet i dag…………

Til gengæld kan I se et billede fra bogen, hvis I følger DETTE link, den opskrift jeg har valgt at bringe er nemlig min New York-style cheesecake………..

Ellers er det endnu en dag der har foregået mest på langs. Jeg har stadig meget ondt i halsen og en lille smule feber, så jeg tager inden chancer, jeg hviler så meget som jeg overhovedet kan. Nu skal der samles kræfter inden det går løs med min kogebog.

Den første ting der sker er jo den 7. oktober, hvor jeg vil være at finde på Femina’s Kvindemesse i Demokøkkenet klokken 15.30. Jeg vil lave mad fra min kogebog, som udkommer 2 dage før – og lur mig om der ikke bliver en lille smagsprøve til dem der møder op. Jeg har fået at vide, at oppe på balkonen – tæt ved Demokøkkenet – vil der være en lille boghandel, hvor det vil være muligt at købe min kogebog. Efter jeg have lavet mad (klokken ca. 16.00), vil jeg være at finde i boghandlen og hvis nogen ønsker en lille krusedulle i bogen, vil det også være muligt 🙂

 

Som I måske har lagt mærke til, har jeg virkelig fået appetit på det italienske køkken efter jeg har været i Parma. Ikke at jeg ikke har haft det før, men kærligheden er for alvor blusset op efter en weekend i det italienske.

Min tallerken til frokost: parmaskinke fra sorte grise, melon, løgmarmelade, Parmigiano reggiano og hjemmebagt brød……….

Aftensmaden bestod af en speltotto, altså en risotto lavet på perlespelt. Fyldet var asparges og tørrede, udblødte porcini svampe, som jeg havde med hjem fra Parma. Risottoen blev lavet som jeg plejer at lave risotto, f. eks. som her.

Jeg havde også 2 af den lækre scamorza ost med hjem, en ost som er meget svær at få fat i herhjemme. Jeg lavede det ligesom her – pure Heaven 😀

Når speltottoen er næsten færdig, tilsættes de udblødte porcini svampe og dampede asparges……….

Friskrevet parmigiano reggiano og 1 klat smør tilsættes – og så skal det trække i et par minutter under låg………

Klar til servering…………..

Scamorza med parmaskinke fra sorte grise………….

Aftenens tallerken……….

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Sep 21, 2012
  8:05 am

  Camilla

  Suk – jeg kan godt fornemme, at det bliver en hård omgang at læse din blog for tiden med ALLE de skønne ting du har taget med hjem fra Parma 😉 Du vælter jo om dig med lækre retter, mums! Det ser skønt ud 🙂

  Fin artikel i Femina – billedet er nu altså også godt – og linket til Cheesecake, uh den ser god ud! Må prøve den når jeg får fingrene i kogebogen 🙂


  • Sep 21, 2012
   8:11 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Jeg havde faktisk ikke så mange ting med hjem, for jeg løb tør for plads – og vægt – jeg kunne bestemt godt have tænkt mig at have haft MEGET mere med hjem 🙂

   KH
   Birthe


 2. Sep 21, 2012
  8:38 am

  Charlotte den 2.

  Flot med at du ikke blot blev nævnt, men også “brugt” i ugebladet. Til lykke med det:-)
  Måske får vi set en italiensk kogebog fra din side om et par år? Du taler lidt italiensk? Jeg ved du har en italiensk veninde som også underviser i sproget. Indrømmet – billedet af dig er ikke det bedste:-). Men de kan jo ikke lave om på hvordan man ser ud hi, hi:-).
  K.h. og endnu engang til lykke
  Charlotte


  • Sep 21, 2012
   2:12 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Det kunne være fristende med sådan en italiensk kogebog, men det passer nok ikke rigtig til mig navn 😉 Nu må vi se, italiensk mad er i hvert fald lækkert………….

   KH
   Birthe


 3. Sep 21, 2012
  9:47 am

  Susanne

  Jeg er løbet…. efter Alt for Damerne


  • Sep 21, 2012
   2:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Håber at du vil kunne lide artiklen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Sep 21, 2012
  9:52 am

  Susanne

  Ih altså glemt helt at rose dig for den Cheesecake, den er simpelthen så fantastisk…. den hukommelse er altså skyld i mange ting….


  • Sep 21, 2012
   2:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Jeg ELSKER cheesecake og kunne spise det hver dag, heldigvis besinde jeg mig ;-D

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Sep 21, 2012
  10:28 pm

  Piskeriset

  Jeg synes nu, at det er et ganske godt billede – det kan du roligt være stolt over 🙂


 6. Sep 22, 2012
  7:39 am

  Charlotte den 2.

  Hovsa – du glemte at nævne dine italienske sprogkundskaber – ellers må du øve med din italienske veninde:-). Har netop købt ugebladet – siger bare wau, så flot så flot.
  K.h.
  Charlotte


  • Sep 22, 2012
   12:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Det var faktisk dejligt at kunne forstå lidt mens jeg var dernede og også sige en lille smule 🙂

   KH
   Birthe


 7. Sep 22, 2012
  9:50 am

  Irene

  Tillykke med artiklen – og kogebogen – godt gået! Og så må jeg da lige prøve den opskrift, du har med i Alt for damerne, cheesecake er min favoritdessert!


  • Sep 22, 2012
   12:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Irene!

   Mange tak 🙂 Jeg håber, at du vil kunne lidt cheesecaken, det er en af mine absolut yndlingsopskrifter…….

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!