Newyorkerbyheart

Kartoffel klatkager med røget laks og sennepsdressing………

Revne kartofler, purløg, forårsløg og smeltet smør blandes sammen…….

Kom blandingen på panden i klatter, pres dem sammen og tryk dem flade…….

Lad dem dryppe lidt af på noget køkkenrulle…….

Aftenens salat…………..

I går på Food Festival købte jeg en Hvede øl eddike fra Herslev Bryghus…………

…………som jeg brugte i aftenens dressing……..

Aftenens tallerken……..

I går var jeg på Food Festival, hvilket der selvfølgelig kommer en masse op i andet indlæg og i dag har jeg så lagt totalt brak. Det var en rigtig hård dag, men også skøn og hyggelig. Mit problem er lidt at det er en rimelig lang køretur, så jeg var faktisk træt allerede da jeg kom derop. Det at skulle koncentrere sig i en god times tid, det er nok til at jeg faktisk bliver udmattet. Derudover er jeg for dårlig til at sige at jeg skal have pauser, så det endte med at jeg gik og stod for meget, hvilket i dag har medført ret slemme smerter. Jeg tog afsted hjemmefra kl. 09.30 og var hjemme ved 23-tiden i går aftes, efter en SKØN og HYGGELIG middag med en kær veninde. Jeg gik direkte i seng, totalt smadret – men desværre ude af stand til at sove pga for mange smerter og uro i kroppen. I dag har jeg så lagt i sengen hele dagen, lige indtil det var tid til at stå op og lave noget aftensmad.

Dagens opskrift er fundet på What Should I Eat for Breakfast Today. Som I kan regne ud, blev det ikke serveret som morgenmad her, men som en let aftensmad og det var SÅ godt. Kartoffel klatkagerne blev virkelig lækre og de blev ikke mindre lækre af den røgede laks og den sennepsdressingen. Sennep klæ’r laksen rigtig godt og hvede øl eddiken gav lige en lidt anderledes – og meget lækker smag – end den sædvanlige hvidvinseddike. Dressingen brugte jeg også som dressing til salaten, så det var dejlig nemt.

Jeg kom lidt forårsløg i, som den eneste ændring, det gav en skøn smag synes jeg. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Kartoffel klatkager med røget laks og sennepsdressing, 2 pers.:

3 bagekartofler, skrubbede og revet groft

1 bdt. purløg, fintsnittet

4 forårsløg, fintsnittet. Gem lidt af den grønne top til pynt

Maldon salt, friskkværnet peber

60 g smør, smeltet

olivenolie til stegning

Desuden:

røget laks i skiver

Sennepsdressing:

1/4 dl rapsolie

1 spsk. hvede øl eddike (eller hvidvinseddike)

1 tsk. flydende honning

½ spsk. dijonsennep

Maldon salt, friskkværnet peber

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Vrid de revne kartofler godt for væde. Da mine hænder og arme ikke er så stærke, kommer jeg dem i en sigte og presser væden ud med en ske. Jeg gør det ad flere omgange. Kom de godt pressede kartofler i en skål sammen med den smeltede smør, salt, friskkværnet peber, purløg og forårsløg – rør det hele godt sammen. Varm olie op på en pande og kom ca. 1½ spsk. af kartoffelblandingen på panden i klatter. Tryk dem flade og pres dem sammen. Steg dem i 3-4 minutter, ved middel varme, til de er gyldne og sprøde. Vend forsigtigt, det kan godt være lidt svært, mine blev ikke så pæne. Men jeg kan trøste jer med, at de smager så skønt, så man glemmer at de ikke er så pæne. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og læg dem så på et fad. De kan evt. holdes varme i en ovn ved 150 grader (ikke varmluft), men det er ikke nødvendigt. Steg resten. Kom lidt laks på hver kartoffel klatkage og dryp lidt af dressingen over, server straks. De vil helt klart være skønne til en brunch, men også fine som vi fik dem, med en salat til.

 

Salaten var bare blandede salatblade, agurk, San Marzano tomater og radiser.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Sep 9, 2012
  10:54 pm

  Kristina

  Mmm, ærger mig sådan over jeg ikke kom til foodfestival! Det ser lækkert ud:-)


  • Sep 10, 2012
   12:48 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kristina!

   Det kommer nok igen til næste år, så kan det jo være at du kan 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Sep 10, 2012
  8:41 am

  Birgitte S.

  Så er aftensmaden reddet – og det fantastiske er, at jeg har det hele, så det kunne ikke være nemmere. Tak for god inspiration!


  • Sep 10, 2012
   12:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Birgitte!

   Ih, jeg håber at du vil kunne lide det lige så meget som vi kunne. Vi skal i hvert fald have det igen, det smagte så dejligt. Lad mig vide hvad du synes 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Sep 10, 2012
  1:46 pm

  Elsebeth

  Du mangler altså en Oxo-salatslynge, som kan løse mange af dine problemer med manglende kræfter i arme og hænder. Med sådan noget bette noget, kan man lægge grøntsagerne i et lille viskestykke, så det ikke ryger ud gennem åbningerne. Jeg bruger den til salat, porrer, bønner, frugt og alt muligt andet. Den er en af de helt uundværlige ting, jeg har taget med hjem fra USA. Men køb endelig den store model – den kan jo også slynge små portioner – (og under hjemtransporten kan den fyldes med ting, der ikke må gå i stykker!)


  • Sep 10, 2012
   1:48 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Jeg har faktisk en Zyliss salatslynge, men havde ikke lige tænkt over at jeg kan bruge den til sådan noget. Tak for tippet, det vil jeg huske fremover 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Sep 10, 2012
  2:07 pm

  Marianne Brøndum Pedersen

  Hej du, nu får du altså lige en røffel: Kan du så se at passe bedre på dig selv. Du ved jo godt, at du skal holde pauser i løbet af dagen. Du er en pjatnakke sådan at lege helt, du er dig og du har den krop du nu har, så respekter lige den/det. Og kæresten har tilladelse til at give dig verbale tæsk og få dig til at love at passe bedre på dig selv.
  Dette er sagt med et smil på læben, så gå ikke i forsvarsposition med glæd dig over, at vi er mange der vil dig det godt. Knus til dig.
  Marianne i Middelfart


  • Sep 10, 2012
   7:23 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!

   Nogle gange har jeg brug for en opsang, jeg tror dog også at det er lettere at se for mennesker som ikke selv er i min situation. Det er rigtig at jeg nem glemmer at passe på mig selv, men nogle gange ønsker jeg også bare at være “normal”, det hævner sig altid, det er rigtigt – men sådan er det jo desværre.

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Sep 10, 2012
  2:27 pm

  Bianca

  Uh så om Foodfestivallen i nyhederne igår. Øv at det bare ikke lige passede med jeg kunne deltage. Håber du er ved at være på højkant igen, for det var da også en lang dag du havde fået rodet dig ud i.
  Knus


  • Sep 10, 2012
   7:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Det går vist lige nogle dage inden jeg er på benene i gen 🙂

   KH
   Birthe


 6. Sep 10, 2012
  7:58 pm

  Camilla

  Ja, vi var jo nogle der ikke kom afsted alligevel 🙁

  Men jeg kan da se, at jeg bliver NØDT til at anskaffe mig den øl eddike på et tidspunkt, husbonden ville gå helt amok 🙂


  • Sep 10, 2012
   9:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Den er vist desværre ikke så nem at få fat i, men jeg er glad for at jeg købte den 🙂

   KH
   Birthe


 7. Sep 10, 2012
  8:21 pm

  Piskeriset

  Det der får jeg alt for sjældent – det smager jo totalt godt!

  Og ja, Herslev laver gode øl, mmm 🙂


  • Sep 10, 2012
   9:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det smager helt vildt godt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Sep 10, 2012
  8:29 pm

  Ellen

  Du var blandt de heldige der fik en flaske af Hvede Øl Eddiken. De havde udsolgt da jeg kom, så var lidt øv. Og den sælges vist kun på Sjælland.
  Men den er ret god til salater, så jeg skal på jagt, og se om jeg kan finde den andre steder 🙂


  • Sep 10, 2012
   9:00 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ellen!

   Jeg fik den sidste 🙂 Den er SÅ godt til salater og jeg glæder mig til at bruge meget mere af den……….

   Mange hilsner
   Birthe


 9. Oct 18, 2012
  6:29 pm

  kathrine rasmussen

  Hej Birthe, jeg har prøvet denne her opskrift og synes den er rigtig god, så god at jeg har tænkt mig at lave nogle til en brunch. men da der også skal være både pande kager frugtspyd og en masse andet lækkert ville jeg høre om man kunne lave kartoffelkagerne inden og fryse dem ned?


  • Oct 18, 2012
   9:24 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kathrine!

   Jeg tror ikke rigtig at de vil egne sig til at lave på forhånd og fryse, beklager.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!