Newyorkerbyheart

Macaroni med svampe, asparges, tomater og bacon………

Skalotteløg sauteres sammen med svampe…….

Tørrede (udblødte) kantareller, asparges og hvidløg tilsættes………

Citronskal, fløde og tomater kommes ved………..

Sprødstegt bacon drysses over……..

Aftenens tallerken……..

Jeg har måtte tage en rigtig træls beslutning i dag, idet jeg har sagt nej tak til at komme med på en virkelig spændende rejse. Sammen med BlogHQ og andre af deres bloggere var jeg blevet inviteret til Marrakech af Rejseeksperterne fra den 3. – 7. november. Men desværre falder det sådan at vi først ville være tilbage i København ved 17-tiden den 7. november og den 9. november kl. 12.30 skal jeg stå på MADscenen til Bogforum i Bella Centret og jeg tør simpelthen ikke binde an på at kroppen kan klare det. Det er bare SÅ ærgerligt at skulle melde afbud, for jeg ville så gerne afsted og det er dage som disse hvor jeg bander min krop LANGT væk. Hvorfor kan jeg ikke bare have en normal krop, det kan klare det andre kan???

Jeg har ikke kunnet komme på min Facebook-side de sidste par dage. Der er sket et eller andet. Når jeg vil logge ind så står der at de sender mig en kode på sms, men koden kommer aldrig og uden den, kan jeg ikke komme ind. Jeg bruger samme computer og samme browser som jeg hele tiden er gjort, så jeg ved simpelthen ikke hvad der er sket. Hvis noget har et bud, så er alle råd mere en velkommen…………

Jeg har skrevet til Facebook og prøver på at komme igennem til dem, så de kan hjælpe mig, jeg håber at det snart lykkes. Så hvis du skriver til mig via Facebook og venter på svar, så er dette forklaringen.

Dagens middag er sådan lidt en jeg-ved-ikke-hvad-vi-skal-have-til-middag løsning. Min hjerne har stået helt stille i dag, så det er lidt et mirakel at vi i det hele taget fik noget at spise 😉

Jeg havde noget bacon tilbage fra æggekagen og koteletterne, så det tog jeg udgangspunkt i og ellers var det bare hvad jeg lod mig friste af, da vi var ovre og handle. Jeg kunne desværre ikke få friske kantareller, som jeg ellers gerne ville have haft, så jeg købte nogle tørrede som jeg lagde i blød i lunkent vand. Det gør jeg dog aldrig igen, de smagte virkelig ikke særlig godt og så var de fulde af sand!!

Bortset fra det, blev det dog en meget dejlig pastaret – pastaretter falder altid i god jord her i huset. Jeg brugte macaroni, men pappardelle eller fettuccine ville nok være et mere korrekt valg.

Macaroni med svampe, asparges, tomater og bacon, 3 pers.:

250 g macaroni

2 skalotteløg eller et lille almindelig løg, finthakket

2 fed hvidløg, knust og finthakket

75 g bacon, skåret i tern

1 bakke blandede svampe, rensede og skåret i mindre stykker

1 bakke kantareller, godt renset og skåret i mindre stykker

1 bdt. asparges, det nederste knækket af og resten skåret i mindre stykker

6 San Marzano tomater, skåret i kvarter

fintrevet citronskal af 1 økologisk citron

saft af ½ citron

1 tsk. frisk oregano

2½ dl fløde

salt, friskkværnet peber

evt. lidt friskrevet parmesan

Steg bacontern til de bliver sprøde, lad dem dryppe af på køkkenrulle. Behold baconfedtet på panden og brug det til at stege i, hvis der ikke er ret meget, så tilsæt lidt olivenolie. Sauter løget til det bliver blødt og tilsæt svampene, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i et par minutter under omrøring. Tilsæt hvidløg og asparges og lad det stege med i et minuts tid. Hæld fløde ved sammen med citronskal, -saft, tomater og oregano. Bland det hele godt sammen og krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber. Lad det koge op og lad fløden koge lidt ind, så det tykner lidt. Smag til og drys med det sprøde bacon. Server til friskkogt macaroni (eller pappardelle/fettuccine).

Note 1:

Når du renser svampe – især kantareller – er det vigtigt at bruge så lidt vand som overhovedet muligt. Brug en blød børste til at gøre dem rene med i stedet for.

Note 2:

Husk altid at det er saucen til der skal vente på pastaen og ikke omvendt. Sauce kan altid lige lunes igen, mens pasta der står bliver virkelig kedeligt, så det er med at time det 🙂

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Sep 4, 2012
  10:21 pm

  Monsterscircus

  Det er da ærgeligt! Men det er jo nok også vigtigt at tage hensyn til din krop. Dejlig ret den ser lækker ud. Ha en rigtig dejlig uge.


  • Sep 5, 2012
   10:12 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Monsterscircus!

   Det er i hvert fald vigtig for mig, med den krop jeg har 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Sep 4, 2012
  10:32 pm

  Piskeriset

  Det lyder som et spændende tilbud, så jeg kan godt forstå, du ærgrer dig :-/


  • Sep 5, 2012
   10:11 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Ja, det er rigtig godt og grundig træls, men jeg skal jo helst kunne stå op når jeg står på scenen til Bogforum 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Sep 5, 2012
  11:17 am

  Line

  Hej 🙂
  Jeg har fulgt med på bloggen i lang tid og jeg elsker den! Den er virkelig skøn. Du er rigtig god til at beskrive opskrifterne og selve fremgangsmåden, så selv en køkken-spasser som mig kan følge med 😀 Bliv endelig ved, det er lovely.
  Nå, men nu er jeg efterhånden faldet over flere indlæg hvor der, ligesom her, bliver nævnt noget med at din krop ikke er i tip-top stand.. Jeg har ledt utrolig meget efter et indlæg, hvor der står noget om, hvad du fejler, men jeg kan simpelthen ikke finde et. Der er jo efterhånden RET mange indlæg herinde 🙂 Kan du evt. linke til et?
  Knus fra en trofast læser, som helt sikkert skal købe din kogebog! 😀


 4. Sep 5, 2012
  12:35 pm

  Karen

  Hej Birthe,
  Det var da mærkeligt med den FB side – har du nogensinde hørt om andre, der har oplevet det? Det har jeg ikke. Og de er jo virkeligt svære at få fat i som rigtige mennesker, dem bag FB.

  Trist med rejsen – men – fantastisk med Bogforum 🙂
  Mange hilsener, Karen


  • Sep 5, 2012
   12:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Karen!

   Nej, jeg har ikke hørt om andre og det er virkelig irriterende. Jeg kan heller ikke komme ind fra min telefon, så jeg er helt afskåret og jeg ved at mange følger med derinde. Håber det snart løser sig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Sep 5, 2012
  7:31 pm

  Louise

  Hej Birthe.
  Hvor er det ærgerligt med den rejse og kan godt forstå du bander din krop og dit helbred langt væk. Men når man så ikke kan gøre noget ved det, så se på det fra en positiv vinkel, selvom det kan være meget svært at finde den.
  Hvis du nu havde en normal (hvad det så end er) krop og helbred, så var du nok ikke den blogger som du er. Du havde nok ikke lige skrevet en bog, havde ikke så mange fans og trofaste læsere, der er total afhængige af din mad 😉 som der er.

  Håber det med Fjæset løser sig.
  Hilsen Louise
  Og din ret i aften… MUMS! Jeg laver ofte en ” det jeg har i køleskabet, toppet med parmesan og bacon” ret, og det er jo fantastisk.


  • Sep 5, 2012
   9:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Tak for dine søde ord – og du har jo ret – hvis ikke jeg var blevet syg, så er det langtfra sikkert at jeg havde siddet her som kogebogsforfatter (næsten). Det er med at kunne sætte tingene i perspektiv – men jeg er nu alligevel træt af det, fordi jeg tror at det bliver en fantastisk tur og jeg har aldrig været i den del af verden 🙂

   Alting toppet med bacon og ost er godt 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Sep 6, 2012
  8:33 am

  Susanne

  Kære Birthe.
  Da jeg læste dit indlæg, tænkte jeg nøjagtigt det samme som Louise….. Hvis du ikke led af “din” sygdom og passede et fuldtidsjob gik du glip af andre ting. Din fantastiske blog var muligvis helt helt anderledes, du ville nok ikke have kastet dig ud i et kogebogsprojekt, du ville ikke deltage i Forum og alle de andre spændende ting.
  Selvfølgelig ville du have andre oplevelser, andet indhold i dit liv, men vælg at være glad for hvad du kan, for du kan/gør så meget, som giver os andre en enorm inspiration (og et spark bag i, når vi piver over små-problemer i hverdagen 😉 )
  Når det så er sagt, kan jeg godt forstå du ærger dig 😉
  Knus
  Susanne


  • Sep 6, 2012
   11:10 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Nogle gange tror jeg måske det er nemmere når man sidder udefra og ser på det – og ikke på den måde i klemme 🙂 Jeg er helt klar over at det er sådan jeg skal tænke, men når man lever med det til hverdag, sammen med smerter man aldrig kan slippe væk fra og uendelig træthed, så kan det godt være lidt svært nogle gange. Alt i alt er jeg jo glad for mit liv, selvom det ikke er som jeg havde forventet og som jeg havde ønsket det, men det handler jo om at få det bedste ud af den situation som jeg er i 😀

   Men det er dejligt at I giver mig et spark bagi nogle gange.

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!