Newyorkerbyheart

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos (Magasinet Mad! nr. 08/12) + kålsalat med gulerødder og agurk…………

Løg og hvidløg steges og tages af panden……..

Svampe steges……….

Bøffer af svinemørbrad brunes og ligges i et fad………..

Løg og svampe fordeles ovenpå………….

Saucen hældes ved………..

Den færdige ret…………

Aftenens salat……….

Aftenens tallerken………..

Jeg er så småt ved at komme på benene igen efter lørdagens strabadser og det er helt dejligt at kroppen finder tilbage sit “nomale” leje. Hvem skulle nogensinde tro at man kan vænne sig til smerter?? Men når smerterne er værre end de plejer at være, så er det eneste jeg har tankerne at komme tilbage til det “normale” leje. Måske fordi det er “trygt” på en eller anden måde, det er noget som jeg ved jeg kan tackle og som jeg er bekendt med……..

Jeg er så småt ved at pakke til min tur til Parma (hvor jeg jo er blevet inviteret til at deltage i Festival del Proscuitto di Parma)meget tidlig fredag morgen. Vi skal op kl. 04.00!! Jeg ved ikke helt hvordan det skal gå, men op det skal jeg altså – og kæresten kommer meget tidligt på arbejde den dag. I morgen skal jeg lave noget mad, så kæresten ikke kommer til at sulte mens jeg er væk og i morgen aften skal vi om til kærestens mor et kort smut og ønske hende tillykke med fødselsdagen – og så er det ellers bare hjem og TIDLIGT i seng. Jeg vil bede til søvnguderne om at få bare et par timers søvn, inden jeg skal op igen.

Menuen i aften stod på en lækker ret fra det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 8/2012). I bund og grund minder den meget om denne ret, men smagen er finere synes jeg. Jeg brugte portobello svampe, fordi jeg ikke kunne få markchampignon og så brugte jeg grøntsagsbouillon i stedet for hønsebouillon.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos (Magasinet Mad! nr. 8/2012), 4 pers.:

1 svinemørbrad, afpudset og skåret i 2 cm. tykke bøffer

1 løg, skåret i tynde skiver

3 fed hvidløg, knust og finthakket

400 g portobello svampe, skåret i grove stykker

smør til stegning

2½ dl tør hvidvin

2½ dl vand + 1½ tsk. grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)

2½ dl piskefløde

Mos:

4 bagekartofler, skrubbet og skåret i grove stykker

1 dl mælk

2 gode spsk. smør

salt, friskkværnet peber

Smelt lidt smør på en pande ved middelvarme og steg løg til de bliver bløde og gyldne, tilsæt hvidløg og lad dem stege med i et par minutter under omrøring. Hæld løgene over på en tallerken. Kom lidt mere smør på panden og steg svampene, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Steg til svampene får farve og væden fra dem er fordampet, hæld dem over til løgene. Kom igen lidt smør på panden og brun bøfferne på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom mørbradbøfferne i et ovnfast fad og fordel løg og svampe over dem. Sæt panden tilbage på varmen og hæld hvidvin på og lad det koge lidt ind, inden vand, Herbamare og fløde tilsættes. Bring i kog og smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld saucen over bøfferne og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 12 minutter. Imens koges kartoflerne i vand til de er helt møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne til en helt glat mos – eller i mit tilfælde en lidt grov mos. Bland med mælk og smør, smag til med salt og friskkværnet peber. Tag kødet ud af ovnen og server med mos og gerne en salat.

Kålsalat med majs, agurk og gulerødder:

1 håndfuld rødkål, fintsnittet

1 håndfuld spidskål, fintsnittet

½ agurk, skåret i tynde skiver

2 gulerødder, groftrevet

2 majskolber

Dressing:

1/4 dl rapsolie

2 spsk. Hvede øl eddike (eller hvidvinseddike) – jeg købte Hvede øl eddiken på Food Festival i weekenden

½ tsk. flydende honning

2 tsk. dijonsennep

Maldon salt, friskkværnet peber

Pil blade og tråde af majskolberne. Sæt vand over, bring det i kog og tilsæt lidt salt. Kom majskolberne i og kog i 4 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af, inden kernerne skæres af ved at stille majskolben på højkant og skære, oppefra og ned, med en skarp kniv. Bland alle ingredienserne til salaten sammen og hæld dressing over. Vend godt rundt og lad det stå og trække i ½ time inden servering.

 

En af mine søde – og helt unge – læsere, gjorde mig i dag opmærksom på at jeg faktisk har været i Femina i den denne uge. Grunden er at jeg jo skal lave mad i DEMOkøkkenet på Femina Kvindemesse i Forum den 7. oktober kl. 15.30 – 2 dage efter at min kogebog er udkommet. Teksten i bladet kan også ses på Feminas side, under “Dem kan du møde i DEMOkøkkenet

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Sep 13, 2012
  8:32 am

  Camilla

  Mmm, maden ser skøn ud! Det lyder som en meget hektisk weekend, men jeg er sikker på, at det også bliver en stor oplevelse at komme til Parma.

  Hvor er det bare et godt billede, der er i Femina 🙂


  • Sep 13, 2012
   9:43 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Heldigvis er programmet i Parma til at overskue, en af de ting jeg havde undersøgt inden jeg sagde ja, men jeg glæder mig og Italien er jo altid dejlig 🙂

   Det er portrættet fra bogen, der er i Femina og jeg er bare super glad for det. Line (min fotograf) er så dygtig til at fange – og skabe – steminger.

   KH
   Birthe


 2. Sep 14, 2012
  8:22 am

  MissMuffin

  Øv, jeg vil også til Italien og vælte mig i lækre skinker!!
  Din salat lyder vildt lækker. Synes bare, at det er så svært at få spist et helt rødkål når man kun er 2 og den ene ikke er så vild med det, så vi får det så sjældent..


  • Sep 17, 2012
   12:19 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej MissMuffin!

   Det kan jeg godt forstå, for det var SKØNT 🙂

   Jeg laver rødkål ud af resten af rødkålen eller steger det på panden sammen med krydderier.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!