Newyorkerbyheart

Nektarin marmelade……..

13 september , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse, Opskrifter - Tags: ,

Nektariner kommes i en gryde sammen med rørsukker, citronsaft og vanilje………..

Det blendes og koges videre til det har den rigtige konsistens, tjek ved at komme lidt på en tallerken og kør en finger igennem det…………

Den færdige marmelade…………

……..kommes på rengjorte, skoldede glas……..

I går lavede jeg nektarin marmelade, det er virkelig nemt og smager skønt. Ideen fik jeg af Karen, da vi mødtes til Food Festival i lørdags. Jeg købte en bakke billige nektariner og så var det ellers bare med at gå i gang.

Det er meget sjældent jeg sylter, laver marmelade osv. Det interesseret mig bare ikke særlig meget og selvom det er nemt, så skal der jo både tid og energi til. Men jeg er nu glad for at jeg fik lavet denne lille portion marmelade. Det gav mig 2 små glad og et glas i mellemstørrelse.

Nektarin marmelade:

625 g nektariner uden skræl og sten, skåret i mindre stykker

ca. 1 3/4 dl rørsukker

½ dl vand

saft af ½ citron

korn af 1 stang vanilje + den tomme vaniljebælg

Kom de udskårne nektariner i en gryde sammen med det meste af sukkeret, citronsaft, vand, vaniljekorn og den tomme bælg. Bring i kog ved lav varme, så saften kommer ud af nektarinerne. Når det har småkogt, stadig ved lav varme, i ca. 10 så tag vaniljebælg op og blend nektarinerne til en glat masse. Kom den tomme vaniljebælg tilbage i gryden, skru op for varmen og tilsæt evt. det sidste sukker (alt efter hvordan du ønsker marmeladen). Rør i det af og til, mens det koger i 5-7 minutter. Tag lidt op på en tallerken og kør en finger igennem det, hvis det ikke løber sammen igen er konsistensen fin, ellers kog det lidt længere. Vask og skold nogle glas med tætsluttende låg og kom marmeladen deri. Opbevar mørkt og køligt.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 14, 2012
  11:16 am

  Ditte

  Uhm, det ser lækkert ud.
  Jeg har netop puttet nektariner i fryseren, præcis med formålet om at lave marmelade af dem senere. Jeg blander dem dog med pærer, det kan klart anbefales.
  mange hilsner Ditte


  • Sep 17, 2012
   12:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ditte!

   Uhm, kan godt forestille mig at det er en god kombination 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Sep 14, 2012
  6:13 pm

  Piskeriset

  Så fint ♥
  Det ser rigtig lækkert ud – og har i øvrigt en god farve!


 3. Sep 19, 2012
  10:17 am

  Louise (MissMocca)

  Jeg lavede marmeladen så snart, jeg havde set den, og den er blevet ny favorit. Det er virkelig en smag, der passer til os 🙂


  • Sep 19, 2012
   10:47 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Ih, det glæder mig at du også kunne lide den, jeg er helt vild med den og skal have lavet mig en portion mere mens tid er 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Sep 29, 2012
  7:36 am

  Carina

  Tak for en super opskrift, nu er der dejlig hjemmelavet marmelade i køleskabet og min datter på 1,5år elsker den også,


  • Sep 29, 2012
   11:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Carina!

   Det var skam så lidt og det glæder mig virkelig at I kan lide det. Jeg er også helt solgt til det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!