Newyorkerbyheart

Panko-panerede svinekoteletter og grønne bønner med bacon og dijon…….

Koteletter smøres med dijonsennep og vendes i panko rasp (eller almindelig rasp)……..

…….og brunes af på en pande………

…….så skal de i ovnen og steges færdig……..

Bacon steges sprødt og afdryppes…….

Løg steges i baconfedtet……….

Æblecidereddike og dijonsennep tilsættes………….

………og tilsidst de forkogte, grønne bønner og den sprøde bacon. Det hele vendes godt rundt………

Klar til servering……..

Yndlingskartoflerne blev serveret til………

Aftenens tallerken………

Dagen i dag er gået med afslapning og Vuelta på TV. Jeg har sovet virkelig dårlig i de sidste mange dage, dårligere end jeg plejer. Jeg ved ikke helt hvad det skyldes, men hjernen vil ikke gå til ro og kører på fuld speed hele tiden – oveni det har jeg haft mange smerter og været oppe et utal af gange hver nat – 7 gange  er lavt sat. Det tærer hårdt på kroppen når den ikke få den hvile som den skal – også selvom jeg er vant til ikke at sove mere end max. 2 timer ad gangen. Gad vide hvor mange år krop og psyke kan blive ved med at holde til det??

Menuen i aften stod på en opskrift som er fundet hos Spache the Spatula. Lækre koteletter, sprøde og med masser af smag. Bønnerne var også et virkelig stort hit og de skal helt sikkert laves igen, skøn smagskombination af det røgede, salte, syrlige og stærke. Kartoflerne blev de sædvanlige, der er jo en grund til at de er vores yndlings 😉

Jeg brugte tykke koteletter med ben i, så de skulle have længere tid i ovnen, end der stod i original opskriften ellers fulgte jeg opskriften. Næste gang kunne jeg godt fristes til at prøve at tilsætte forskellige krydderier til paneringen. I original opskriften er der da også brugt panko rasp med italiensk krydderi. Hvis du ikke har – eller kan få fat i – panko rasp, så bare brug almindelig rasp.

Jeg skriver opskriften som jeg lave den………….

Panko-panerede svinekoteletter og grønne bønner med bacon og dijon (fra Spache the Spatula), 2 pers.:

2 svinekoteletter med ben, 4-5 cm. tykke

3 spsk. dijonsennep

1½ dl panko rasp (eller almindelig rasp)

salt, friskkværnet peber

olie til stegning

Dup koteletterne tørre. Bland panko rasp med salt og friskkværnet peber (og evt. andre krydderier). Smør den ene side af koteletterne med sennep og læg dem med sennepssiden nedad i panko-blandingen. Tryk ned så raspen sætter sig fast, smør den side der vender op ad med sennep og vend dem, så de også paneres på den anden side. Varm olie op på en pande og brun koteletterne 2 minutter på hver side, til de har fået farve. Vend dem kun en gang – og vend dem forsigtigt – så du ikke ødelægger paneringen. Læg dem i et letsmurt ovnfast fad og sæt i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter, til de er netop gennemstegte (tiden afhænger lidt af hvor tykke koteletterne er og om de er med ben). Lad dem stå og trække utildækket i 5 minutter, inden de serveres.

Grønne bønner med bacon og dijon, 2 pers.:

2 håndfulde friske, grønne bønner, nippet

1 skalotteløg eller et lille almindeligt løg, skåret i tern eller skiver

2 tykke skiver bacon (jeg skar et par skiver af et helt stykke bacon), skåret i tern

1 spsk. æblecidereddike

½ spsk. dijonsennep

Maldon salt, friskkværnet peber

Nip enderne af bønnerne og skyl dem. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, kom bønnerne i og kog i 3½ minut. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Kom bacontern på en pande og steg dem ved middelvarme, så fedtet smelter fra og baconternene bliver sprøde og gyldne. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på køkkenrulle, behold baconfedtet i panden og tilsæt løget. Lad det sautere til det bliver blødt. Hæld eddike og sennep ved og rør det godt sammen. Hæld bønnerne på og sluk for varmen. Tilsæt bacon, salt og friskkværnet peber – vend det hele rigtig godt sammen. Hæld i en skål eller på et fad og server.

 

Dagens frokost til 2………..

Søndag gør jeg tit lidt mere ud af frokosten. I dag lavede jeg skinke- og ostesandwich, selvfølgelig serveret med chips. Desuden fik små gulerødder, radiser, vindruer, ost, blommer og ferskner. Det blev modtaget godt af kæresten 😀

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Sep 3, 2012
  6:32 am

  Maries Madblog

  Ih Birthe, det ser godt nok lækkert ud. Panko er et helt fantastisk produkt, det giver en sprødhed af en anden verden! Mmm. Jeg har aldrig prøvet det på svinekoteletter, er det godt? Det ser i hvert fald labert ud!
  Kh Marie


  • Sep 3, 2012
   11:04 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Marie!

   Jeg er vild med den måde panko gør ting sprøde på, mere “luftig” end almindelig rasp, synes jeg. Det smagte super godt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!