Newyorkerbyheart

Spaghetti Carbonara……………

Æg, parmigiano reggiano og krydderier blandes sammen………..

Pancetta steges sammen med et helt fed hvidløg………….

Friskkogt pasta blandes sammen med æggeblandingen og vendes godt rundt………..

Aftenens tallerken…………..

Jeg har ikke lavet ret meget andet end at sove og hvile siden jeg kom hjem fra Parma sent søndag aften. Jeg har haft en del smerter, været helt vildt træt og så har jeg fået ondt i halsen – derfor har jeg sovet længe og sovet igen om eftermiddagen. I dag har jeg dog fået kigget de billeder igennem som jeg har taget i weekenden og jeg glæder mig til at få lavet indlæggene – og så savner jeg solen og den dejlige varme.

Vores køleskab bugner af skinke, pølser og parmigiano reggiano i meget store mængder – hvilket slet ikke er det værste den kan være fyldt af. I morgen har vi inviteret kærestens mor ned og smage på nogle af lækkerierne. Middagen i aften skulle være nem og så ville jeg gerne bruge lidt af den lækre parmigiano reggiano som jeg købte i Parma, så valget faldt på spaghetti carbonara. Jeg brugte også den ene af de pakker pancetta jeg havde med hjem 🙂 Pasta faldt jeg over i dag da vi var ovre og handle, nogle sjove snoede, lange pastaer.

Jeg valgte at lægge pastaen på en bund af babyspinat, fordi jeg ikke orkede at lave en salat. Det syntes jeg faktisk virkede ganske fint og så fik vi trods alt lidt grønt……..

Spaghetti carbonara, 2-3 pers.:

300 g spaghetti eller macaroni

120 g pancetta

1 fed hvidløg, hel

salt, friskkværnet peber

2 æg, så friske som muligt

75 g fintrevet parmigiano reggiano

2 håndfulde babyspinat, godt skyllet og slynget tør

Kom pancetta på en pande ved middelvarme sammen med det hele, pillede fed hvidløg og lad det stege, til pancettaen får farve og bliver sprød, krydr med friskkværnet peber. Tag hvidløget op. Kog pastaen til den er al dente. Pisk æg med salt, friskkværnet peber og osten. Skru helt ned for varmen, hæld den friskkogte pasta på panden til pancettaen og hæld æggeblandingen over. Vend det hele godt rundt og pas på med varmen, æggene må ikke blive til “røræg”. Lad det lige netop varme igennem, under omrøring. Arranger spinaten på tallerkener og kom pastaen ovenpå. Drys med friskkværnet peber og server straks.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 19, 2012
  9:15 am

  Birgitte B

  Hej Birthe
  Jeg er ikke så meget til at bruge friske æg – vil det være muligt at bruge de past. æg i denne opskrift?
  Kh. Birgitte


  • Sep 19, 2012
   10:49 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Birgitte!

   Det er jeg sikker på at du kan. Jeg bruger økologiske æg fordi det nu er bevist at de er salmonellafrie, men man har jo altid muligheden for at bruge pasteuriserede æg, hvis man er mere tryg ved det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Sep 19, 2012
  9:22 am

  Louise (MissMocca)

  Mmm, cabonara er altså også en af favoritterne her hjemme. God idé med spinat under retten, det kan godt blive lidt tungt. Det fif tror jeg, at jeg vil brug næste gang 🙂


  • Sep 19, 2012
   10:48 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Jeg synes at det så rigtig fint ud med spinaten 🙂 Jeg synes ikke at carbonara er så tungt når det laves med æg, men det var nu rart med lidt grønt til.

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Sep 19, 2012
  1:51 pm

  Karen

  Og udover at smage godt, så er det også god ‘sidst-på-måneden-mad’ 🙂 Og lidt sidst på måneden er det jo altid!
  vh/Karen


  • Sep 19, 2012
   10:32 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Karen!

   Jeg kunne spise det på alle tidspunkter af måneden – og hvis man bruger ægte pancetta er det nok ikke lige sidst-på-måneden mad 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Sep 19, 2012
  9:48 pm

  Camilla

  Hm, jeg kan vist godt konkludere, at det er alt for lang tid siden jeg sidst har fået spaghetti carbonara… hvis man dømmer efter mængden af savl i mit tastatur 😉

  Glæder mig til at høre mere om din tur til Parma, og er lidt misundelig på køleskabet 🙂


  • Sep 19, 2012
   10:31 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Altså, every now and then skal der bare en god omgang carbonara til, sådan har jeg det i hvert fald 😀

   Du må komme ned og få noget af den lækre skinke, jeg har så meget så jeg gladeligt deler ud………..

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!