Newyorkerbyheart

Spaghetti og kødsauce a la Newyorkerbyheart……….

Bacon og løg svitses………..

Hakket kød tilsættes……..

Champignon, gulerødder og hvidløg tilsættes……..

Tomater og peberfrugt tilsættes……….

Krydderier………

Tilsidst hakkede tomater og en klat smør og så skal det bare simre, simre, simre……………

Klar til servering……….

Aftenens tallerken………….

Jeg er rigtig gode venner med min seng i disse dage, så ligesom i går, har jeg tilbragt det meste af dagen i sengen. Ikke fordi jeg har sovet, for det er der ikke blevet meget af, men pga smerter ved at bevæge mig rundt. Jeg havde dog et møde nede i byen sidst på eftermiddagen, så det måtte jeg op til. Jeg holder en lille bogfest nede på Restaurant Bedre Byggeskik når min bog er udkommet, bare en lille sammenkomst for venner og familie og jeg skulle lige ned og aftale de sidste detaljer.

Da jeg kom hjem satte jeg kødsaucen over, så den kunne stå og hygge sig, indtil kæresten kom hjem fra tennistræning. Det blev en kødsauce hvor jeg også fik brugt hvad der var i grøntsagsskuffen og som altid med sådan en kødsauce, så blev den skøn. Brug hvad du har i grøntsagsskuffen og hvis du som jeg har en pakke bacon liggende i køleskabet, så brug også den. Bacon giver en dejlig smag i sådan en kødsauce, har du ingen bacon, så smager det også dejligt uden…….

Spaghetti og kødsauce a la Newyorkerbyheart, 4 pers.:

400 g hakket oksekød

½ pakke bacon, skåret i mindre stykker

1 stort løg, finthakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

1 tsk. tørrede chipotle flager (eller tørrede chiliflager)

3 store gulerødder, groftrevet

250 g champignon, skåret tykke skiver

1 rød peberfrugt, skåret i tern

2 bøftomater, skåret i tern

2 dåser hakkede tomater

1 spsk. smør

1 tsk. tørret timian

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret oregano

salt, friskkværnet peber

Desuden:

friskrevet parmesanost

basilikum, hakket

olivenolie

Kom bacon i gryde og steg det, til det begynder at tage farve. Hvis det er nødvendigt, så tilsæt lidt olivenolie og derefter hakket løg, steg til det bliver blødt. Tilsæt hakket kød, salt og friskkværnet peber – rør godt og lad det stege til det får farve. Tilsæt champignon, lad dem svitse med. Tilsæt gulerødder og hvidløg, rør godt rundt. Tilsæt tomater, peberfrugt og krydderier, bland det godt sammen. Tilsidst tilsættes hakkede tomater og smør, bring det i kog, skru ned og lad det småsimre i 1-1½ time, til det tykner. Rør i det af og til og smag det til. Server med friskkogt spaghetti – jeg brugte min yndlings fuldkornsspaghetti fra Barilla. Drys med parmesan og basilikum.

 

Grunden til at jeg passer så godt på mig selv i disse dage og mest er sengeliggende er, at jeg skal på tur på fredag. Jeg er blevet inviteret med på en pressetur til parma-festival – Festival del Prosciutto di Parma – i Parma og det er jeg virkelig spændt på. Programmet er spændende uden at være tæt pakket, så jeg kan finde små “åndehuller” ind imellem hvor jeg kan hvile på mit værelse, det er meget vigtigt for mig til sådanne arrangementer. Jeg skal afsted meget tidligt fredag morgen, heldigvis arbejder kæresten jo i Billund så han kan tage mig med og så bare start tidligt på arbejde. Jeg er hjemme igen sent søndag aften, garanteret en helt masse oplevelser rigere.

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Sep 10, 2012
  10:22 pm

  Karin

  Rn ködsovs..der lige passer til os….det er altid godt og også god til en gang rodfruktsmos..den tid närmer sig jo..kram…


  • Sep 11, 2012
   1:36 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Karin!

   Kødsauce er også altid et hit her i huset og i går var ingen undtagelse 🙂 Glæder mig til at rodfrugterne kommer……..

   Knus
   Birthe


 2. Sep 11, 2012
  8:00 am

  Charlotte den 2.

  Det lyder vildt spændende – glæder mig til at høre om alt når du kommer hjem:-)
  K.h.Charlotte


  • Sep 11, 2012
   1:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Ja, jeg synes også at det lød spændende, så jeg sagde straks “ja tak” 🙂

   KH
   Birthe


 3. Sep 11, 2012
  8:33 am

  Susanne

  Håber du får en fantastisk tur….


 4. Sep 11, 2012
  9:31 am

  Martine

  Hej

  Det ser virkelig lækkert ud,
  bliver nødt til at få min forældre til at lave det til mig en dag! 🙂


  • Sep 11, 2012
   1:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Martine!

   Det smagte i hvert fald dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Sep 11, 2012
  10:16 am

  Karen Engell Dalsgaard

  Rigtig god tur til Parma, Birthe – håber, der er MASSER af smagsprøver – og stole med ryglæn, så du kan komme til at hvile dig lidt imellem udskejelserne 😀 Jeg har stadig lidt dårlig samvittighed over ikke at have foreslået flere pauser, når du nu var så sej, at det fik konsekvenser flere dage efter.
  Mange hilsener, Karen


  • Sep 11, 2012
   10:20 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Karen!

   Jeg glæder mig rigtig meget – og du skal endelig IKKE have dårlig samvitttighed. Det er kun mig det falder tilbage på, jeg burde være gammel nok til at tage vare på mig selv og sige fra 🙂 Men sådan noget får altid konsekvenser i flere dage, det er “betingelserne” for at have sådan en sygdom og det var jo også en lang dag jeg havde lavet for mig selv 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Sep 11, 2012
  9:54 pm

  Camilla

  Såååå misundelig! Det lyder SUPER med Parma 🙂 Jeg håber, at du får en fantastisk tur, og oplever en masse spændende ting


  • Sep 11, 2012
   9:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Jeg glæder mig også rigtig meget, nu skal jeg bare fortælle min krop at den skal blive klar, den er lidt langsom i opfattelsen ;-D

   KH
   Birthe


 7. Sep 12, 2012
  9:33 am

  Birgitte B

  Sjovt, for din opskrift minder meget om den jeg bruger 🙂 Jeg har også gode erfaringer med at udskifte bacon med pepperoni i små stykker og tilføje både noget revet gulerod og squash.


  • Sep 12, 2012
   11:46 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Birgitte!

   Ja, den dybe tallerken indenfor kødsauce er vist opfundet en gang, så mange ligner jo hinanden – men god ide at bruge pepperoni det har jeg aldrig tænkt på – det må prøves 🙂 Jeg bruger også tit squash, som du kan se i nogle af mine andre opskrifter med kødsauce og jeg har sågår også brugt kål.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!