Newyorkerbyheart

Boganmeldelse: Under en ond stjerne af Heda Margolius Kovály……

Under en ond stjerne af Heda Margolius Kovály………..

Heda Margolius Kovály var en unik og speciel dame. Hun var tjekkisk jøde og døde i 2010 i USA. Hun blev født i 1919 og levede et langt, dramatisk og begivenhedsrigt liv. Hun overlevede Auschwitz, som hun flygtede fra i 1945. Hun flygtede tilbage til Prag, hvor dem hun troede ville hjælpe med at skjule hende, alle havde travlt med at beskytte sig selv og ikke ville vide af hende. Efter krigens afslutning kom hendes ungdomskæreste, Rudolf Margolius – på mirakuløs vis – også hjem, de gifter sig og stifter familie. De melder sig ind i det kommunistiske parti og Rudolf stiger hurtigt i graderne. Desværre bliver han rodet ind i Slánsky-processen, hvilket får fatale følger……..

Det er en bog der går lige i hjertet, som er så rørende og på sin vis også livsbekræftende. Sikke en dame, sikke et menneske og sikke en historie. Hun gennemgik så meget i hendes liv og jeg kan kun tage hatten af for hvordan hun tacklede det hele.

Læs den og bliv rørt……….

Under en ond stjerne af Heda Margolius Kovály, 250 sider. Set på Saxo til kr. 249,95.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Oct 4, 2012
  1:54 pm

  Mona Møller

  Hvor er det nye web design FLOT. Og nu må din bog da være på trapperne her hos mig. Jeg bestilte den, på nettet, da du 1. gang skrev at det var muligt. Pas på dig selv.


  • Oct 4, 2012
   3:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mona!

   Mange tak og ja, den må da være lidt på trapperne, kan faktisk ikke forstå at du ikke har modtaget den endnu. Hvis ikke du får den i morgen, så ville jeg da lige tjekke med firmaet igen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!