Newyorkerbyheart

En insiders rejsehåndbog til East Village

15 oktober , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Gæsteindlæg - Tags: , ,

East Village byder på utrolige restauranter og barer og en perfekt blanding af folk på nogle-og-tyve, bankfolk, familier og ivrige studerende fra New Yorks universitet. Der er plads til alle. Man kan let genkende en lejlighedsvis East Village beboer, som tydeligvis har været her siden Jimi Hendrix’ åbne mikrofon-nætter. Hvis du har lyst til at se nogle uventede steder, som kun de lokale besøger, kig ind på disse prisbillige steder, som er helt særegne for området.

Mayahuel

Mayahuel serverer cocktails baseret på Tequila, som ikke ligner noget, du har prøvet før. Denne cocktailbar ligger gemt væk på 6th gade mellem 1st og Second Avenue, så man kan nemt gå glip af den. Kom forbi når du bare ønsker at slappe af i et magenta-farvet rum med hyggelige bokse og lanterner. Prøv Herb Albert, tequila med jalapeño, mezcal, frisk oregano og lime – mezcal giver denne bløde drink en umiskendelig sammensat, røget smag, som vil få dig til at kigge på bartenderen og smile. Disse drinks koster omkring fjorten dollars, men du kan stole på, at de er det værd.
Beliggende på 304 East 6th Street, New York, NY 10003

Upstate

Upstate byder på alt godt fra havet, fremragende frisk og prisbilligt, og man får gratis whiskykage ved slutningen af måltidet. Deres menu er kort, men fantastisk: øldampede muslinger, bouillabaisse af alt godt fra havet, daglige fiskespecialiteter og en imponerende appetitvækker med gravad laks. Indretningen er intim – murstensvægge, enkle træborde med stole af forskellig art og lav belysning. Upstate byder på et ugentligt assortiment af øl og østers dagligt. Der er tendens til ventetider, men den venlige værtinde tilbyder én at få en drink lige rundt om hjørnet og sender en tekstbesked, når der er et ledigt bord.
Beliggende på 95 1st Avenue, New York, NY 10003.

Westville

Westville serverer lækker organisk mad. Atmosfæren er venlig og landlig med hvide træstolper og åbne vinduer om sommeren. Tag derhen når du vil have en frisk salat, en perfekt burger eller et godt stykke fisk. De lader dig også vælge fire grøntsager, så du kan lave dit eget salatfad til $14 – bedst er den karamelliserede fennikel, de ristede rosenkål med gedeost og den sauterede grønkål med hvidløg. Sørg for at der også er plads til sæsonens cobbler og is.
Beliggende på 173 Avenue A, New York, NY 10009.

Momofuku Milk Bar

Momofuku Milk Bar tager enhver dessert, du har drømt om sent om natten, og sælger den til dig. Bestil crack pie. Ingen ved, hvad der er i, fordi der er patent på den, og ja, der er virkelig så god. Det er hovedsageligt shortbread med en konsistens som en fudge med en havregrynsskorpe.

Prøv deres is lavet af pretzel (saltkringle) mælk eller cereal (kornprodukts-) mælk eller en bagelbombe med bacon til morgenmad. De har endda vovet at lave en softice med æble og cheddarost. Hvis du kan lide Milk Bar, kig ind på ejeren David Changs andre steder: Ssäm Bar, Momofuku Noodle Bar og Booker og Dax Bar, hver eneste af dem er exceptionel.
Beliggende på 251 East 13th Street, New York, NY 10003.

V-Nam Cafe

East Village har et udvalg af Banh Mi sandwichbutikker, men denne er den bedste og den billigste. Deres traditionelle Banh Mi svinekødssandwich ($5.25) indeholder perfekt velkogt svinekød, syltede japanske radiser, gulerødder, agurk, korianderblade og pâté i et flute. Prøv at tilsætte Sriracha sauce, hvis du vil have noget krydderi til. Hvis du aldrig har smagt en Banh Mi sandwich før, er det helt afgjort dette sted, du skal prøve først. Det er perfekt til et hurtigt aftensmåltid eller til frokost. Cafeens atmosfære er dyster i sammenligning med, hvor god deres mad er, så tag sandwichen med dig og udforsk området.

Beliggende på 20 1st Avenue New York, NY 10003.

Home Sweet Home

Home Sweet Home spiller pålideligt god musik, som man kan danse til – alt lige fra hip-hop til doo-wop til top 40. Der afholdes endda danseaften hver fredag med soulmusik. Dansegulvet er tætpakket, så gå derhen lidt tidligt for at drikke din øl (6$) i fred og ro og kigge på de udstoppede desmerdyr og krager, som er linet op ved baren. Klientellet er tjekket, men uhøjtideligt, så gå derhen, hvis du bare vil have det sjovt og danse og ikke vil bekymre dig om en selektiv dørmand.
Beliggende på 131 Chrystie Street, New York, NY 10002.

Aroma Nails

Denne neglesalon er den absolut bedste handel i East Village: $7 for en manicure, $13 for en pedicure. Ingen kan slå det. Salonen har udmærket service og et venligt personale. Der er også åbent indtil kl. 22 på slutningen af ugen for dem, som har behov for en hurtig manicure inden byturen.
Beliggende på 349 East 13th Street, New York, NY 10003.

Kom og opdag East Village selv og drag fordel af momondos billige fly til New York. I år samler momondo danseelskere fra over hele verden ved begivenheden ”International Dance Spectacular”. Denne sensationelle begivenhed har premiere i New York den 26. oktober, så besøg Momondo i dag for at få flere oplysninger om, hvordan du kan få en dejlig tid i ´The Big Apple´.

(Gæsteindlæg)

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Oct 15, 2012
  7:00 pm

  Anne-Mette/Hverdag på Æblelund

  Spændende indlæg (selvom jeg ikke lige ved hvad gæsteindlæg betyder) Jeg har lige tilladt mig at kopiere indlægget, vi har nemlig bestilt 3 ugers rundrejse i Californien og skal slutte af med 6 dage i N.Y.

  Kh. Anne-Mette


  • Oct 15, 2012
   7:41 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne-Mette!

   Det er et betalt indlæg, som jeg ikke selv har skrevet 🙂 Håber at det kan bruges……

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!