Newyorkerbyheart

Farserede porrer……….

Porrerne skæres ud og ligges i vand i ½ time…….

Farsen røres…….

Efter porrerne er blancheret kommes de i isvand…………

Smør farsen ud på et stykke film, læg en porre ovenpå…….

Rul kødet rundt om porren, sno enderne så der formes en fin pølse og bind en knude på enderne………..

“Pølserne” kommes i vand der er lige på kogepunktet og så skal de bare hygge sig…….

Når de er nok tages de op – og hertil kan de forberedes – lad dem køle af i køleskabet………..

Pak dem ud af filmen, rul dem i rasp og steg dem til de bliver gyldne og sprøde……..

Klar til servering………….

Aftenens tallerken…………

……og de blev bare så fine de små ruller…….

Jeg har længe tænkt på farserede porrer, som jeg synes er sådan en skøn spise. I går lavede jeg en opskrift fra Martin “GUF” Becker, som lavede dem i Go’ Morgen Danmark. Det er en noget anden fremgangsmåde end sidste gang jeg lavede dem, men jeg synes faktisk at denne måde er bedre – selvom det måske også er lidt mere omstændeligt. På den her måde kan de også forberedes, hvilket jeg jo går ind for. Jeg lavede dem i går ved middagstid og rullede dem så i rasp og stegte dem sprøde inden jeg serverede dem………

Jeg ændrede ikke noget i opskriften, men skriver den alligevel her.

Farserede porrer (fra Go’ Morgen Danmark), 4 pers.:

500 g hakket kalv og flæsk

3 porrer

1 æg

1 dl mel

1 dl mælk

salt, friskkværnet peber

Desuden:

rasp

klaret smør eller rapsolie til stegning

Skær top og bund af porrerne og skyl dem godt. Skær dem i stykker på ca. 7 cm. Læg dem i koldt vand i ½ time, så evt. sand kommer ud af dem. Gem toppen. Bland ingredienserne til farsen og rør det godt sammen, sæt på køl. Sæt vand over, tilsæt lidt salt og bring det i kog. Når det koger kommes porrerne i og når det koger igen, tages de op og kommes i isvand. Gem kogevandet. Smør en god spiseskefuld fars ud på et pænt stort stykke film. Form det til en firkant der er lidt større end porrestykkerne. Læg et stykke porre midt på farsen og rul farsen rundt om porren. Snor enderne på filmen, så der formes en pølse, bind en knude på filmen. Bring vand i kog og skru ned. Vandet skal være lige på kogepunktet, men må ikke bulderkoge. Kom fars”pølserne” i og lad dem være i vandet i 20 minutter, vandet må stadig ikke bulderkoge, men det skal hele tiden være på kogepunktet. Efter 20 minutter tages de op. Nu kan de afkøles lidt indtil filmen kan pilles af eller de kan sættes på køl til om aftenen. Inden servering, pilles filmen af og de rulles i rasp, så de er dækket over det hele. Varm klaret smør eller olie op på en pande og steg rullerne til de bliver sprøde og gyldne. Server.

Note:

Kog toppen af porrerne i det vand som porrerne blancherede i, så det får noget mere smag. Hæld det gennem en meget finmasket si eller et rent viskestykke og brug det til at lave sauce af.

 

Maden vakte lykke hos kærestens mor, som var nede og spise hos os. Hun er ved at få lavet køkken, så hun har ikke de helt store muligheder for at lave varm mad.

I går fik jeg sendt alle de signerede bøger afsted til deres ejere. Det er så spændende hvordan bogen vil blive taget imod, det er jo nu det bliver alvor. Personligt er jeg jo ret forudindtaget og synes at bogen er helt perfekt, nu bliver det spændende at høre hvad I som læsere synes om den. Jeg håber at I melder tilbage til mig 🙂

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Oct 4, 2012
  9:51 pm

  Ellen

  Hvor ser de lækre ud. Jeg lavede dem den anden dag, og også på samme måde med at koge dem som pølser først. Det er utroligt nemt, istedet for at stå og forsøge at få farsen pænt rundt om. Jeg har bare ikke fået dem lagt på bloggen endnu, men det kommer nok.
  Super design du har fået på din side, og ret sejt det passer sammen med din kogebog.
  Hilsen Ellen


  • Oct 5, 2012
   11:40 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Ellen!

   Det er nemt nok når man først lige kommer i gang og ja, de bliver virkelig meget pænere 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Oct 5, 2012
  7:37 am

  Karen Engell Dalsgaard

  Super fremgangsmåde – hvor blev de fine!! Held og lykke i dag. Spyt, spyt – jeg krydser for, at alt går godt.

  vh/Karen


 3. Oct 5, 2012
  8:39 am

  Annika

  Det er nemlig en god ret, som mange glemmer – men da det er blandt brormands favoritter, minder ham mig ofte på den, men får det sjældent lavet – og så godt den måde… som jeg klart vil overveje.
  Elsker også at kunne forberede, da jeg løber tør for energi omkring middagstid.


  • Oct 5, 2012
   11:37 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Annika!

   Den måde kan klart anbefales, det er i hvert fald sådan jeg vil gøre fremover også 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Oct 5, 2012
  11:38 am

  Camilla

  mums – det ser skønt ud! Farserede porrer er altså ikke sådan at kimse af! Jeg har aldrig set denne metode før, men den tror jeg, at jeg skal prøve næste gang


  • Oct 5, 2012
   11:41 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Den fremgangsmåde kan virkelig anbefales, især fordi de så kan forberedes, det er jeg ret vild med 🙂

   KH
   Birthe


 5. Oct 6, 2012
  12:24 pm

  Dorthe Pedersen

  Hej Birthe

  Jeg kom hjem fra London til din fine bog, og måtte straks åbne og lure.
  Jeg glæder mig til at slappe af og læse den her i weekenden.

  Dorthe


  • Oct 6, 2012
   12:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Dorthe!

   Jeg håber at du vil kunne lide den. Hav en dejlig weekend 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Oct 6, 2012
  5:19 pm

  Lærke

  Jamen selvfølgelig! Hvor er jeg glad for at se dette indlæg 🙂 Jeg har lavet farserede porrer et par gange, og elsker smagen, men kan aldrig få skidtet til at hænge ordentlig sammen! Det her må da være den smarteste måde at gøre det på! Tak for tippet 🙂 Det må prøves.

  Og tillykke fra mig med din kogebog og din “blog-make-over”. Siden har virkelig fået et lækkert ansigtsløft, og jeg synes, at dine madbilleder fremstår meget renere og skarpere, nu hvor de ikke er på den brune baggrund længere. Stor forbedring 😉

  Vh Lærke


  • Oct 8, 2012
   8:36 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lærke!

   Ja, det kan virkelig være svært at få den pæne, sådan nogle farserede porrer, disse blev bare så fine. Helt klart en fremgangsmåde jeg vil bruge igen 🙂

   Jeg er super glad for at du kan lide det nye udseende, tak 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!