Newyorkerbyheart

Madlavning på FEMINA’s Kvindemesse i Forum…..

10 oktober , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Events - Tags: , , ,

Jeg kunne sove længe søndag morgen, for jeg blev først hentet kl. 10.45 foran mit hotel, Hotel Nebo, men jeg havde ikke rigtig ro i kroppen til at sove. Jeg var hamrende nervøs for at skulle stå der på en scene og lave mad – og tale – bange for at gå totalt i sort og ikke kunne huske hvad jeg selv hed. Jeg havde også en splintrende hovedpine, som desværre fulgte mig hele dagen.

Tina er en af mine læsere, som jeg før har mødt til frokost i København. Jeg var så glad for at hun sagde ja, da jeg spurgte hende om hun ville hjælpe mig. Hun havde lavet 2 cheesecakes for mig, efter opskriften i min kogebog, fordi det ville nærmest være umulig for mig at have dem med i toget. Jeg kunne også have kørt selv, men jeg var ikke vild med at skulle køre inde i København. At hun sagde ja, var en kæmpe hjælp for mig og jeg er utrolig taknemmelig. TAK, Tina!! 🙂

Som før skrevet blev jeg hentet lige udenfor mit hotel og vi blev sat af lige foran indgangen til Forum, hvor FEMINA’s Kvindemesse blev holdt.

Vi kiggede straks op på balkonen for at få øje på hvor vi skulle være, nemlig Demokøkkenet:

Vi startede med at gå op og få det på køl som skulle på køl. Vi fik også afsat den bagage vi gik rundt med, hvilket var rigtig dejligt. Derefter gik vi hen for at få den brunch som vi havde bestilt.

Brunch’en var en buffet, som vi betalte kr. 150,- for per person, men det var langt fra pengene værd. Brødet var tørt og det samme kan siges om pandekagerne. Det bedste var den græske yoghurt, så den spiste jeg 2 af – og det var så mere eller mindre det. Jeg var glad for at jeg havde spist en bolle på hotellet inden jeg tog afsted…….

Efter den skuffelse gik vi rundt for at kigge på hvad der var. Der var mange ting at kigge på synes jeg og også fristende tilbud, hvilket da også resulterede i et par indkøb. Her følger lidt billeder fra messen:

Julie Berthelsen gav en mini koncert………….

Jeg var meget betaget af disse smukke lyskæder………..

Jeg fik også Tina (min hjælper) til at posere………..

Set oppe fra “scenen” på Demokøkkenet………….

Vi var også lige henne i den lille boghandel for at kigge på min bog………

Vi nåede at gå det meste af en runde, inden vi skulle mødes med min redaktør, Ursula og PR-kvinden inde på Nyt Nordisk Forlag, Susan. Det var super hyggeligt at hilse på Susan, som jeg kun har haft mail-kontakt med. Det er altid dejligt at få sat et ansigt på. Det var også virkelig dejligt at se Ursula, som har været redaktør på min bog. Vi har haft et virkelig godt samarbejde og hun har bare været så tålmodig med mig – og så har hun troet på mig og på dette projekt lige fra starten af. Forlaget gav en juice og et stykke brownie, begge dele virkelig LÆKRE! Juicen var med æble, appelsin, gulerod og ingefær og kagen var lige som en brownie skal være 🙂

Friskpresset juice……..

LÆKKER brownie………

Susan havde fået trykt plakater til mig og kort med opskrifter og billeder, det var en super god ide, som jeg ikke selv havde tænkt på.

Sådan et sæt lå der ved alle pladser……….

En af de plakater der var blevet trykt – øverst kan I se mine nye visitkort som Pia har lavet til mig – dem er jeg (også) ret stolt af…… Man kan foriøvrigt få lavet wallstickers og plakater hos wallstyle.dk

Efterhånden var det så småt ved at være tid til at gå hen mod Demokøkkenet og lade op. Jeg ville også gerne lige se hvordan sådan noget i det hele taget foregik, så vi stillede os op for at se på Trine Hahnemann, som var på før os.

Trine Hahnemann godt i gang med hendes optræden i Demokøkkenet…………

……og det hele vises på storskærm……….

Da hun var færdig, gik jeg rundt og fik lagt et sæt opskriftskort ved hver plads. Jeg fik også hjælp af en rigtig sød pige, datteren til en af mine læsere, som havde taget den smukkeste bluse på:

…..og tjek lige den fine henna tatovering hun havde fået……..

Nu var jeg ved at være godt nervøs og jeg kunne også mærke tårerne presse sig på, hvilket de ofte gør når jeg bliver presset. Jeg havde faktisk også stået og ladet en tåre trille da jeg stod henne i den lille boghandel og så min bog der blandt alle de andre bøger. Lige der havde jeg det nok lidt ligesom forældre, der synes at deres eget barn er det smukkeste 😉 Hvor “selvoptaget” kan man egentlig blive?? Tænk at blive så rørstrømsk over noget man selv har lavet 😉

Heldigvis begyndte mit “heppekor” også at indfinde sig: kæresten søster kom for at tage billeder og for at heppe, Susanne som jeg har holdt kontakten med siden vi mødtes til Anettes begravelse og søde Tina inde fra FDM-Travel. TAK, piger!!!

Lige pludselig var det vores tur til at være på og vi fik sat mikrofon på, så tilhørerne kunne høre hvad vi sagde. Bænkene var faktisk lige så stille blevet fyldt op, hvilket jeg både var super glad for men det var også lige før det fik mig til at kunne trække grønne grise ud af bagdelen 😉 Det var skræmmende at se så mange mennesker sidde og vente. Trine Hahnemann havde været på i lidt længere tid end beregnet, så vi fik ikke rigtig noget forberedelsestid, selvom jeg havde fået at vide at vi ville få ½ time. Alting blev lige pludselig meget hektisk og den køreplan jeg havde lavet, kunne jeg bare skrotte. Jeg måtte bare improvisere og det er jeg ret sikker på kunne både ses og høres. Det var en meget famlende start og hvor var jeg glad for dels at have Tina oppe ved siden af mig og dels at der var en del kendte ansigter blandt publikum. Mit “heppekor” sad oppe på forreste række, så den kunne jeg fokusere på når jeg var ved at komme ud hvor jeg slet ikke kunne bunde og ovre til min venstre side stod min redaktør, Ursula, som også gav mig noget ro når jeg kiggede på hende – det var en KÆMPE hjælp.

Jeg tror at jeg blev mindre stammende og hakkeende hen ad vejen og fik talt mig bare lidt varm, men jeg var stadig rystende nervøs og egentlig ikke særlig imponeret af min egen indsats og talegaver. Da jeg var ved at gå lidt i panik, trådte Ursula til, fik mikrofon på og stillede sig op og fortalte lidt om den proces vi havde været igennem. Det var super godt synes jeg og det har jeg også indtryk af at publikum syntes. Heldigvis blev alle de tilhørende siddende under det hele, ingen rejste sig og gik og det må da være et godt tegn, ikk?? Det tog jeg det i hvert fald som 🙂

Smagsprøverne havde vi ikke problemer med at få afsat. De 2 cheesecakes forsvandt som dug for solen og efterhånden forsvandt de mange vandkastanjer med bacon også, jeg havde lavet rigtig mange, så det tog lidt længere tid. Men al vores mad blev spist rub og stub. Jeg fik smagt en lille bitte bid cheesecake og jeg tror slet ikke at Tina fik smagt de cheesecakes hun havde lavet. Jeg nåede også at få 2 vandkastanjer, inden de forsvandt. Jeg er bare glad for at tilhørerne kunne lide maden, det er jo altid et godt udgangspunkt. Det jeg er mest glad for/stolt af, er at jeg fik dem der sad og kiggede på, til at stille spørgsmål. Dejligt med lidt 2 vejs kommunikation 🙂

Tina tjekker vandkastanjerne med bacon bag mig og til højre min redaktør, Ursula……..

Sådan så det ud oppe fra hvor Tina og jeg stod…….

…….og så skal der deles smagsprøver ud………

Efter køen ved smagsprøverne var væk, gik jeg hen til den lille boghandel for at signere bøger. Det er altså lidt en ret uvirkelig situation, at skulle sidde og signere sin egen bog, men det er også en FED oplevelse. Kæresten driller mig med at jeg har siddet og øvet mig på min underskrift, men det har jeg altså ikke, den ser ud som den altid har gjort. Det eneste jeg er ked af er at min håndskrift ikke er så pæn længere. Efter jeg er blevet syg, har jeg svært ved at skrive på almindelig vis, fordi jeg får så ondt i mine hånd og min håndskrift har ændret meget. Men jeg håber at  alle kan læse hvad jeg skriver I deres bøger.

Jeg frygtede lidt at der ingen ville være henne i den lille boghandel, men det var der heldigvis og jeg fik signeret en hel del bøger – ikke mindst fordi Tina fra FDM Travel hentede en stor stak 😉

Tusinde tak til alle jer der mødte frem, det gjorde mig virkelig glad og meget stolt. Det var ikke den bedste “optræden”, men i betragtning af at det var min første så gik det egentlig ok, synes jeg.

Godt 17 var det hele ved at være slut og jeg var så træt så jeg næsten ikke kunne overskue at komme hjem til hotellet. Jeg var helt og aldeles smadret og havde egentlig bare lyst til at ligge mig ned og ligge mig til at sove lige der, midt i det hele. Heldigvis fandt Tina og jeg en elevator, så vi ikke skulle gå ned af de forholdsvis mange trapper der var fra balkonen og ned, vi havde taget turen op og ned et par gange i løbet af dagen. Trapper og jeg er bare slet ikke venner – ligesom brosten – alt gør bare ondt, når jeg går på dem. Da vi var halvvejs nede satte elevatoren sig selvfølgelig fast, men efter at have trykket på knapperne nogle gange, gik den heldigvis i gang igen. Ellers havde jeg nok lagt mig ned og sovet lige der, midt i vareelevatoren 😀

Ved hotellet tog jeg afsked med Tina og vaklede op på mit værelse. Jeg smed al min bagage fra mig, tog tøjet af og gik direkte i seng. Jeg sov lidt, inden jeg bestilte mad fra LêLê. Jeg fik friske forårsruller med kylling og rejer og med peking and. Desuden bestilte jeg noget dim sum, små pakker med fyld. Det hele blev bragt lige op til min dør, så jeg skulle bare stå ud af sengen og tage i mod det. Maden blev også indtaget i sengen og så nåede jeg lige at se Forbrydelsen 3 inden jeg lagde mig til at sove. Jeg var selvfølgelig vågen mange gange i løbet af natten og var oppe en del gange, men bortset fra det så sov jeg faktisk ok.

Sikke en begivenhedsrig dag, det var virkelig en overvældende følelse og det meste af tiden føltes det meget uvirkeligt. Men det var også en kæmpe glæde at få så mange positive tilkendegivelser af bogen. En del kom hen til mig og fortalte mig at de syntes at den var så flot, indbydende og anderledes – sikke en glæde.

Print Friendly
Tilbage

24 kommentarer


 1. Oct 10, 2012
  3:20 pm

  Lea

  Hej Birthe,
  Tak for indlæget, det var fedt at læse, når jeg nu ikke selv kunne være der..
  Du ser smuk ud!!!!
  Kærligst Lea


 2. Oct 10, 2012
  6:48 pm

  Anne-Mette/Hverdag på Æblelund

  Hold da OP hvor lyder det bare til at have været en fuldstændig FANTASTSIK oplevelse. Det er klart at du må have været nervøs, når du pludselig skulle performe for så mange mennesker. Heldigvis fornemmer jeg, at du selv synes det gik godt og det er da det vigtigste.

  Kh. Anne-Mette

  P.S. Vil bare lige anbefale dig at skynde dig at købe sådan en lyskædelampe, jeg har en og den er fantastisk hyggelig at have tændt om aftenen 🙂


  • Oct 10, 2012
   9:13 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne-Mette!

   Det var en god oplevelse og en meget stor oplevelse, som havde svært ved at bundfælde sig. Jeg skulle lige bruge et par dage på at få det helt på plads 🙂

   De er så smukke jeg er helt vilde med dem, men jeg synes desværre også at det er lidt dyre, men jeg overvejer stadig.

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Oct 10, 2012
  8:43 pm

  SushiStegen

  jeg bliver så glad af at læse dit indlæg. Fedt at det gik så godt og du havde en dejlig oplevelse 🙂
  Stort tillykke med din live-optræden og din fine kogebog 🙂


  • Oct 10, 2012
   9:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Tak, du er så sød 🙂 Har du kigget i bogen?

   Jeg glæder mig til at vi snart skal ses.

   KH
   Birthe


   • Oct 12, 2012
    8:31 pm

    SushiStegen

    jeg har ikke smugkigget mere end det link, som du lagde ud på nettet 🙂 Men jeg har skumle bagtanker om at du skal signere et eksemplar til mig, når vi ses til bogmessen 😉 Glæder mig til at se dig


    • Oct 12, 2012
     11:03 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Sushisteg!

     Det må vi se om vi kan finde ud af 😉 Jeg glæder mig endelig at se dig igen.

     Mange hilsner
     Birthe


 4. Oct 10, 2012
  9:07 pm

  Piskeriset

  Rigtig spændende læsning! Hvor er det dejligt, at du havde en god oplevelse 🙂


  • Oct 10, 2012
   9:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Rart at have prøvet det inden det helt store slag, Bogmessen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Oct 11, 2012
  12:57 am

  Karin

  Siger bare godt gået…nydt at läse med..og det vigtigste er at du trods nervösitet og skallebank..syns det gik godt
  stort knus her fra
  bogen er bare så skön..omslaget tål vand..ble li vältet et glas..den er let og lige at gå til..opskrifterne er vi vilde med og de kommende madplaner kommer at bäre präg af det…mens vi er i dk nogle dage er bogen lånt ud til dattern..som ska ha gäster og faldt for nogle sager i den som kommer udgöre hele menyen..er spändt på hvad..skal nog la höre fra mig..om det..stort knus her fra..sender en tanke på lördag..nyd din dag..knus og sov godt nu…


  • Oct 11, 2012
   10:19 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Karin!

   Ja, det er et godt omslag til at have i køkkenet, fordi det kan tørres af. Jeg er bare SÅ glad for at I kan lide den og jeg glæder mig til at høre om I også kan lide opskrifterne.

   Knus
   Birthe


 6. Oct 11, 2012
  11:07 am

  anjoe

  Hvor dejligt, at du klarede udfordringerne så flot, Birthe 🙂

  Rigtig god vind med kommende projekt!


  • Oct 11, 2012
   11:08 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Anjoe!

   Tak, der var sjovt – i hvert fald bagefter, hvor det hele lige sank ind 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Oct 11, 2012
  12:32 pm

  Frk.B

  Du er simpelthen så pisse fucking sej, Birthe! Ja, undskyld mit sprog – men det er du! 😉 Kæmpe stort tillykke med kogebogen (som jeg da vist nok liiige skal have fingrene i!), præsentationen og det nye lækre design på bloggen!
  Jeg ville gerne sige en halv milliard andre pæne ting, men det er så svært at taste med én hånd, haha 😉
  KH A


  • Oct 11, 2012
   1:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Frk. B!

   Århh, tusinde tak – og du fik også lige tårerne frem hos mig 🙂
   Jeg er så glad for det hele og det er sådan en kæmpe oplevelse at opleve, så jeg prøver på at nyde det mest muligt og bare suge til mig.

   Jeg håber at du nyder din nye rolle – og også at det lykkes for dig at få fingre i bogen.

   KH
   Birthe


 8. Oct 11, 2012
  1:03 pm

  Charlotte den 2.

  Jeg er SÅ glad på dine vegne at alt gik godt – din kæreste – drager – må være pavestolt:-). Jeg har endnu ikke lavet opskrifter fra bogen – men læser ofte en kogebog som enhver anden roman – specielt når der er så smukke billeder som i din.
  Er det ikke en speciel fornemmelse at se sig selv omtalt som forfatter? Jeg husker som var det i går da jeg første gang så mig selv omtalt som sangerinde, man bliver skisme nogle centimeter højere:-).
  K.H. Charlotte


  • Oct 11, 2012
   1:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Jeg er også glad for at det ikke var en katestrofe at smide mig op på en scene ;-). Det glæder mig at du kan lide bogen, jeg er jo selv vild med den, men nok også lidt forudindtaget…….

   Det er en fuldstændig berusende følelse og jeg er så glad for at den bliver taget så godt imod. Jeg prøver også på at nyde det mest muligt og suge det hele til mig, det er ikke sikkert det er noget der sker igen 🙂

   KH
   Birthe


 9. Oct 11, 2012
  10:30 pm

  Sanne

  Godaften Birthe
  Hatten af for dig. Kan lide din blog og har tit luret herinde når jeg manglede lidt inspiration. Jeg har købt din bog og fik sådan en lyst til at besøge nogle venner jeg har, der bor i Delaware, USA. Jeg var på sprogrejse i 1992 hos dem i Californien tilbage i 1992, og har beøgt dem tre gange siden, sidste gang i Delaware, hvortil de flyttede for ti år siden. Med din bog i hånden kom der bare så mange gode minder frem, at manden endnu en gang fik at vide at min største drøm er at besøge dem igen. Jeg takker for en fantastisk bog og håber at en af dine promotionsture engang går til Nordjylland eller i hvert fald Aalborg. Jeg lavede din tomatsauce og de panerede kyllinger med emmentaler og spinat og hele familien inkl ungerne på to og fem spiste med velbehag. Jeg har også købt ind til eegplant lasagna og glæder mig allerede, samt dine brownies. Ja jeg tilslutter mig alle de andre og siger fed bog, jeg glæder mig til at prøve det hele!


  • Oct 12, 2012
   12:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sanne!

   Tusinde tak for din kommentar, det glæder mig at du kan finde inspiration herinde 🙂

   Det er så dejligt at du kan lide min kogebog og at min bog bragte dine minder frem. Jeg tror at der sidder rigtig mange derude, som har været i USA, som vil kunne lide bogen netop pga. det.
   Jeg håber at du vil kunne lide eggplant lasagna, det er en af mine absolut favoritretter. Lad mig vide hvad du synes om det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 10. Oct 13, 2012
  9:45 am

  Klara Kaare Frederiksen

  Kære Birthe.
  Først tillykke med din kogebog – godt klaret!!!
  Jeg tilslutter mig koret af dine fans, din blog er bare alletiders:))
  Endnu har jeg ikke købt din kogebog, for jeg har sølvbryllup lige om lidt, så den er kommet på ønskesedlen – med store bogstaver! Og ellers køber jeg den fluks.
  Jeg glæder mig til at møde dig den 9. november i Bella Centret, og er med dig hele vejen til begge dine “performance”.Kh Klara


  • Oct 13, 2012
   10:57 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Klara!

   Tusinde tak for din søde kommentar 🙂

   Det glæder mig at du kommer i Bella Centret, jeg håber at du kommer hen og siger hej.

   Mange hilsner
   Birthe


 11. Oct 16, 2012
  9:59 pm

  Camilla

  Nå, så fik jeg ENDELIG tid til at læse dette indlæg ordentligt! Det lyder til at have været en spændende omgang 🙂 Jeg ville totalt ønske, at jeg kunne have været og set det, men det var desværre lidt langt 🙁


  • Oct 16, 2012
   10:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Det var så spændende, grænseoverskridende, stressende og helt fantastisk. Jeg havde rigtig mange betænkeligheder inden jeg gjorde det, men i dag er jeg glad for at jeg tog mod til mig, for det var en god oplevelse – også selvom jeg stammede og ikke kunne huske nogen ord ;-D

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!