Newyorkerbyheart

Produktest: Macaron-sæt fra Lékué + pistacie og vanilje macarons………..

Som jeg skrev den anden dag, har jeg haft gang i et macaron projekt, som jeg nu vil skrive lidt om.

Jeg blev tilbudt af Hamonoya at afprøve deres macaron-sæt fra Lékué og det kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til, især ikke efter mit første – og eneste – forsøg udi macaron-bagning. De er altså ikke de letteste at bage synes jeg, måske fordi min tålmodighed er for lille……

Med dette sæt skulle det hele være meget nemmere. Jeg fulgte opskriften efter det lille hæfte der er er med sættet. Opskrifterne er ikke på dansk, kun engelsk og en række andre sprog.

Fin æske med alt hvad du behøver for at lave macarons…….

Æsken indeholder bagemåtte, Decomax og et hæfte med opskrifter………….

Bagemåtten, Decomax og de forskellige tyller der følger med…………..

Det er nemt at sætte tyllerne på…………

Beholderen som dejen skal i, så den kan trykkes ud på bagemåtten hedder en Decomax. Der medfølger forskellige tyller, så den kan også bruges til andet end at lave macarons. Decomax kan købes særskilt hos Hamonoya.

Efter jeg fik tingene pakket ud og vasket af, gik jeg i gang med dejen. Bagemåtte og Decomax kan forresten tåle måde microovn og opvaskemaskine, så rengøringen er nem.

Jeg lavede en portion dej basis dej og delte den så op i 2. Den ene blev til vanilje og den anden til pistacie. Portionen gav flere end de 30 der stod opført i opskriftshæftet, i hvert fald hos mig. Jeg må med skam indrømme, at jeg blev overmandet af træthed inden jeg blev færdig, så det sidste dej røg ud. Jeg kunne simpelthen ikke stå på benene til sidst, håber ikke jeg får alt for mange Stop-spild-af-mad tilhængere på nakken nu 😉

Flormelis sigtes og mandelmel blandes i…………

Æggehviderne piskes og salt og sukker tilsættes, til det bliver en tyk marengs……….

Marengs og mandel-blandingen blandes sammen………

Del dejen op i 2, tilsæt grøn frugtfarve til den ene del…………..

…………og vanilje i den anden del (deles selvfølgelig kun op, hvis du som jeg ønsker at lave forskellige varianter)………

Fyld dej i Demomax’en og sæt tyllen med det største hul på………….

Dejen trykkes ud på bagemåtten. Fyld den inderste ring, så flyder de ud og fylder hele ringen ud………..

Efter de har stået i ½ times tid ved stuetemperatur, bages de………

Forsæt med den grønne dej på samme måde……….

Usaltede pistacienødder males helt fint til fyldet……..

Pistacie-fyldet…….

Vanilje-fyldet……….

Alle de halve macarons køler af………..

……….og dem der går i stykker spises ;-)…………..

Fyld pistacie-fyldet på de grønne macarons…………

……….og vanilje-fyld på de hvide………..

………….så er det bare at samle dem og nyde……..

Vanilje og pistacie macarons, 45 stk. dvs. 90 halve:

280 g flormelis, sigtet

160 g fintmalet mandelmel (køb det færdigt elle lav det selv)

3 æggehvider

et nip salt

50 g sukker

Til vaniljedejen:

½ tsk. vaniljepaste (eller brug korn af ½ stang god vanilje)

Til pistaciedejen:

lidt grøn frugtfarve

Sigt flormelis ned i en skål, tilsæt mandelmel og bland det godt sammen. I en anden skål piskes æggehviderne med en el-mikser, tilsæt salt. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, til det bliver til en tyk marengs. Tilsæt halvdelen af mandel-blandingen og vend det i med en dejskraber, tilsæt resten og vend rundt, til det hele er blandet godt sammen. Del dejen i 2 skåle. I den ene tilsættes lidt grøn frugtfarve. I den anden tilsættes vaniljepaste eller vaniljekorn. Sæt tyllen med det største hul på Demomax’en. Fyld noget af dejen i den. Læg bagemåtten over på en bageplade, beklæd evt-. bagepladen med bagepapir. Tryk dejen ud så det passer med den inderste ring, når dejen begynder at flyde ud, passer det med at det vil fylde hele ringen ud, uden at flyde over. Forsæt indtil bagemåtten er fuld. Lad den stå ved stuetemperatur i 35 minutter. Sæt derefter pladen i en 150 grader varm ovn (jeg brugte ikke varmluft) og bag i ca. 20-25 minutter. Når de er færdige tages pladen ud og de køler lidt af, inden de forsigtig flyttes over på en bagerist. Forsæt på samme måde med resten af dejen.

Fyld:

1 stor æggehvide

100 g sukker

150 g meget blødt smør

Vanilje-fyld:

½ tsk. vaniljepaste (eller korn af ½ stang god vanilje)

Pistacie-fyld:

25 g usaltede peanuts, fintmalede

lidt grøn frugtfarve

Kom æggehviden i en skål og sæt den over vandbad. Vandet må ikke røre skålen og må ikke kunne komme op i skålen. Vandet skal ikke koge, men være lige under kogepunktet. Pisk æggehviden stiv med en el-mikser mens den er over vandbadet, når den er stiv tilsættes sukkeret lidt efter lidt. Bliv ved med at piske til det bliver en tyk marengs og sukkeret opløses. Når sukkeret et opløst og marengsen tyk, tages skålen af vandbadet, mens der stadig piskes. Bliv ved med at piske til det er helt afkølet. Tilsæt smørret en spiseskefuld ad gangen og pisk hele tiden, til du tilsidst får en tyk creme. Del cremen i 2 og tilsæt vanilje til den ene del og de fintmalede pistacienødder og lidt grønt frugtfarve til den anden del.

Læg macarons sammen 2 og 2. Nu er de klar til servering og de smager skønt.

 

Konklusion:

I starten gennemskuede jeg ikke at det var den inderste cirkel som skulle fyldes med dej, hvilket resulterede i at jeg kom for meget dej på. Jeg måtte skrabe det hele af, vaske bagemåtten og starte forfra – men det er måske bare mig der er lidt langsom i opfattelsen. Dog synes jeg godt at instruktionerne kunne være mere tydelige.

For en som mig, med fibromyalgi og ikke særlig meget kraft i fingrene, da kræver det ret mange kræfter at få dejen ud af Decomax’en. Ikke så meget i starten når den er fyld, men når den er ved at være tom er det ret hårdt. Det irriterede mig også lidt at det var svært at få al dejen ud. Jeg løste det ved at bruge en teske til sidst og komme det på bagemåtten på den måde, men det er lidt af et irritationsmoment.

Jeg synes også at det var svært at få de færdigbagte macarons af bagemåtten, især ude i kanten, hvor det også var som om de skred. I hvert fald blev de yderste ikke særlig pæne.

Jeg vil nok investere i en bagemåtte – eller 2 – mere, hvis der skal bages macarons ofte og mange, for ellers tager det al for lang tid. I hvert fald længere tid end min tålmodighed rækker til.

Alt i alt kan jeg godt se fordelen ved dette sæt, men som skrevet synes jeg også at det tager rigtig lang tid og er en anelse besværligt, så sæt en hel dag af til det.

Vil jeg bage dem igen? Ja, helt klart men nok kun ½ portion ad gangen og så vil jeg investere i en ekstra bagemåtte. Ellers er den medfølgende opskrift god og nem – og så kan de jo varieres i en grad så kun fantasien sætter grænser.

Boxershorts til billige priser

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Oct 22, 2012
  8:48 am

  Susanne

  Hej Birthe, jeg har selv tænkt over det sæt, men har været lidt bange for om beholderen til dejen kunne være svær/tung at trykke dejen ud af, hvis man feks ikke har de fleste kræfter i fingerne. Hvad synes du, var det hårdt for hænderne? Knus


  • Oct 22, 2012
   11:28 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Tak fordi du mindede mig om det, jeg var træt da jeg lavede indlægget i går og fik ikke den del med, men har nu tilføjet det. Det er lidt svært med sådan nogle finde som vi er udstyret med, men jeg tror at Sara kan. Når beholderen er fuld er det ikke så slemt, men når den begynder at blive tom, bliver det svært og hårdt. Men jeg fandt ud af at dejen også kan kommes på med en teske 🙂

   KH
   Birthe


 2. Oct 22, 2012
  10:20 am

  Karen

  Jeg tror, at livet er for kort til den slags småkager 😀 Men ellers en smart gadget.

  Mange mandagshilsener, Karen


  • Oct 22, 2012
   11:26 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Karen!

   De er nu skønne, så de skal klart laves igen, bare i en mindre portion 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Oct 22, 2012
  3:40 pm

  Ellen

  Hej Birthe.

  Jeg købte et sæt for en del tid siden, brugte den 2 gange, og nu ligger den der bare. Grunden er, at jeg som dig oplevede at det var utroligt svært at presse ud, og anden gang jeg brugte den, havde jeg bøvl med at låget gik af, og den sprøjtede ud ved siden af tyllen. Jeg må nok indrømme, at jeg ikke er særlig begejstret for den.

  Måtten er god til mange ting, og den bliver brugt af og til.

  Hilsen Ellen


  • Oct 22, 2012
   9:12 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ellen!

   Ej, hvor træls. Jeg havde ikke nogen problemer, men jeg har så også kun prøvet den ene gang 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Oct 22, 2012
  9:55 pm

  Piskeriset

  Ja macarons kræver noget tålmodighed – og det har jeg ikke pt på lager, så det er efterhånden længe siden, at jeg har bagt det 😀 😀

  Men måske jeg snart skal prøve igen. Hvad er din favoritsmag mht. macarons?


  • Oct 22, 2012
   10:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Ja, tålmodighed er heller ikke min største dyd, må jeg ærligt tilstå 🙂

   Jeg er mest til de klassiske: vanilje og pistacie, men mine pistacie blev nu ikke så gode som dem med vanilje synes jeg.

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Oct 23, 2012
  2:32 pm

  Conni

  Jeg synes, at macaron er lækre. Jeg har dog aldrig selv bagt dem. Kan man mon bare købe bagemåtten? Dejen kan vel blot hældes i en almindelig sprøjtepose? Birthe, hvor køber du de usaltede pistacie nødder? Jeg synes ikke, at jeg kan finde dem nogen steder.
  Nyder din blog rigtig meget. Du laver en super masse skønne ting, og stort tillykke med din fine kogebog. Den er på min ønskeseddel.


  • Oct 23, 2012
   2:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Conni!

   Ja, du kan godt nøjes med at købe bagemåtten, prøv at søg på det. De usaltede peanuts har jeg købt i SuperBrugsen, de fås også i Kvickly har jeg set. Jeg er sikker på at steder som Føtex og Bilka også har dem.

   Tak for rosen, den er jeg glad for og jeg håber, at du får min bog 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Oct 25, 2012
  7:08 am

  Helle

  Hejsa:-)
  Jeg har prøvet at bage dem to gange en med og en uden det famøse bage sæt, og jeg syndes det er meget meget nemmere uden… Tilgengæld brugte jeg en time på at tegne to stykker bagepapir op med små cirkler, men det virker nu bedre end der måtte 🙂
  Prøv med lakrids-hvidchokoladecrem og brombær-hvidchokolade ganach Mmmmm


  • Oct 25, 2012
   9:33 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Helle!

   Se allerede har du tabt mig, en time ville jeg slet ikke orke at bruge på at tegne – eller kunne for den sags skyld 🙂 Tak for anbefalingerne, dem må jeg prøve.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!