Newyorkerbyheart

Produkttest: Slow Cooker fra Morphy Richards + Slow Cooker opskrift: kylling tilberedt i slow cooker……

Morphy Richards Flavour Savour Slow Cooker……………

Jeg har fået lov til at teste en slow cooker fra Morphy Richards og det er jeg simpelthen så glad for, fordi jeg i nogle år efterhånden har ønsket mig en. Jeg er stødt på så mange lækre opskrifter på amerikanske blogs, som kræver en slow cooker – eller en crock pot som de ofte kaldes i USA – og ærgret mig over at jeg ikke havde sådan en. Nu har jeg en og den jeg skal prøve at lave mange ting i den. Jeg har en rigtig lang liste over opskrifter der skal afprøves…….

Slow cookeren består af en aluminiums gryde der kan rumme 5 liter og en form for kogeplade. Den kan indstilles til at brune ingredienser, som sker ved ca. 200 grader i kort tid. Den kan hurtigstege som er mellem 1½ – 1 3/4 time og så kan den langtidsstege i alt fra 4 til 10 timer. Ved langtidsstegning kan den igen indstilles til 3 forskellige temperaturer: høj, mellem og lav. I en slow cooker kommes alle ingredienserne simpelthen i gryden, gryden tændes og så kan man ellers gå ud og nyde livet mens maden tilberedes.

Ved at tilberede på den måde bevares smag, kraft og saft. Du kan smide det hele i gryden om morgenen inden du tager afsted på arbejde – måske tingene lige skal brunes af, det afhænger af hvad du laver – og så er maden klar når du kommer hjem fra arbejde. Hvis maden er færdig inden du kommer hjem, så er der også en funktion som kan holde maden varmt.

Den er nem at bruge og betjene. Gryden og låget kan gå i opvaskemaskinen og den skulle også være energibesparende. Jeg kan kun sige at jeg glæder mig til at lave alt mulig forskelligt i den.

Morphy Richards Flavour Savour Slow Cooker kan købes hos KitchenOne til kr. 1.095, levering er gratis.

 

Slow cookeren skulle selvfølgelig afprøves med det samme og da kærestens søster og mor var på besøg i går, kunne det jo ikke passe bedre. Kræfterne var små, så det var ideelt at kunne tilberede mad på den måde. Jeg satte maden over kl. 12.00 og 6 timer efter var der aftensmad.

Jeg havde selvfølgelig kigget til det af og til, hvilket er nem pga glaslåget, men det er vigtigt at låget ikke løftes af. Gryden skal simpelthen bare have til lov til at passe sig selv under hele tilberedningstiden.

Grøntsagerne gjort klar til at komme i gryden……….

Det hele kommes ned i gryden, låget lægges på og så er det bare at vente i 6 timer. Løft ikke låget imens……..

Kyllingen tages op og væden fra gryden hældes gennem en sigte og over i en gryde………..

Kyllingen deles ud i stykker – så godt det kan lade sig gøre, når den er meget mør – dryppes med lidt af saucen og drysses med finthakkede blade fra bladselleri (eller persille)…….

De bagte rodfrugter som vi fik til……….

Gårsdagens tallerken……….

Opskriften er fra Food Network, lavet af Emeril Lagasse. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Langtidsstegt kylling, lavet i slow cooker (fra Food Network af Emeril Lagasse), 4-5 pers.:

1 hel kylling

Maldon salt, friskkværnet peber

1 stort løg, hakket

3 gulerødder, skåret i små tern

3 stilke bladselleri, skåret i små tern

4 fed hvidløg, pillet og knust

nogle stilke frisk timian

saft af 1 citron

Desuden:

3 tsk. majsstivelse

lidt koldt vand

lidt blade fra bladselleri, finthakket

sovsekulør

Skyl kyllingen under koldt vand og sørg for at al indmad er taget ud. Dup kyllingen tør og krydr den rigtig godt ud- og indvendig med salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen ned i gryden. Fordel de udskårne grøntsager ovenpå, pres citronsaften over og læg låget på. Stil gryden til langtidsstegning i 6 timer ved høj varme. Når gryden bipper er retten færdig. Tag kyllingen op og sigt resten af indholdet fra gryden over i en lille gryde. Skum godt for fedt og bring derefter i kog. Kom evt. nogle af de kogte grøntsager i og blend til det er helt glat. Rør majsstivelse ud i lidt vand og hæld i, bring i kog igen og lad det simre i et par minutter til det har den tykkelse du ønsker. Smag til og tilsæt sovsekulør. Del kyllingen i mindre stykker – den falder nu nærmest selv fra hinanden – fjern skindet (det synes jeg ser mest lækkert ud) og dryp lidt af saucen over. Drys med finthakket bladselleri-blader (eller persille). Server straks med resten af saucen til.

Vurdering:

Jeg har aldrig fået så mørt kyllingekød, det smeltede nærmest på tungen og så havde kødet også fået dejlig smag af grøntsagerne. Alle var enige om at det nok er den bedste kylling de nogensinde har fået. Retten blev måske ikke så pæn, fordi kyllingen ikke blev brunet inden, men jeg synes nu ikke at det gør noget. Saucen smagte også helt fantastisk.

Som tilbehør fik vi bagte rodfrugter.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Oct 11, 2012
  9:44 pm

  Kisser

  Jeg har god erfaring med, at bruge min stegeso til de opskrifter, der kræver en slow cooker – bare i tilfælde af at andre vil prøve opskriften af, men ikke lige har sådan en fætter 🙂


  • Oct 11, 2012
   9:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kisser!

   Ja, jeg har også prøvet – med lidt svingende resultat – men det kan selvfølgelig lade sig gøre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Oct 12, 2012
  6:54 am

  heidi

  Jeg har også haft kigget på en slowcooker mange gange, men har været i tvivl om den er pengene værd. Har en Römertopf som jeg ønskede mig brændende, men kun fået brugt en enkelt gang, så jeg frygter lidt det samme ville ske med en slowcooker 🙂
  Tror dog muligvis det skal genovervejes!


  • Oct 12, 2012
   12:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Heidi!

   Jeg har netop ikke købt en Römertorpf, fordi jeg vidste at jeg hellere ville have en slowcooker. Jeg ville i hvert fald overveje det igen, hvis jeg var dig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Oct 12, 2012
  8:05 am

  Karen

  Hvor må det være sjovt at få lov at prøve sådan en – jeg har også savlende læst opskrifter på slowcooker ditten og datten – og så dejligt nemt bare at kunne sætte det over og glemme alt om det, indtil maven knurrer.

  God weekend, Birthe – håber, du får tid til at slappe lidt af efter den seneste tids hektiske liv!

  vh/Karen


  • Oct 12, 2012
   11:56 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Karen!

   Jeg er også super glad for at jeg måtte prøve den og at den levede op til det jeg forventede. Det passer mig perfekt at kunne sætte middagen over om formiddagen og så ikke skulle gøre mere førend vi skal spise 🙂

   Det er ikke helt dømt afslapning i denne weekend. I morgen skal jeg have min egen lille bogfest og det glæder jeg mig rigtig meget til.

   God weekend.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Oct 12, 2012
    12:25 pm

    Karen

    Jamen, så rigtig god bogfest 🙂
    Vi har planer om at slappe lidt af – når vi har hegnet en ny fold til køerne, gjort hytten ren og lavet lidt ekstra god lørdagsmad. Jeg er i gang med Ken Folletts Winter of the World, så jeg vil helst bare sidde i mit sofahjørne med katten på ryglænet og hunden på fødderne og læse, læse, læse 🙂

    Mange hilsener, Karen


    • Oct 12, 2012
     12:46 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Karen!

     Tak, jeg glæder mig til at skulle fejre bogen med venner og familie, det bliver dejligt 🙂

     Jeg kender godt det med at læse bøger som man bare ikke ønsker at ligge fra sig igen. Jeg har ikke fået taget mig sammen til at læse de sidste 2 Ken Follett bøger endnu, men jeg har den stående, så en dag får jeg det gjort. Jeg burde nok anskaffe mig en e-bogslæser, fordi de store bøger er lidt for tunge for mig at håndtere og så får jeg dem ikke læst.

     Mange hilsner
     Birthe


 4. Jan 24, 2014
  10:02 pm

  Carsten

  Køb slowcooker på amazon , 8 liters fåes til 417kr inklusiv. Porto i England , pengene værd


 5. Jan 29, 2014
  8:44 pm

  Anette

  Hej Carsten Har også set de fine slow cooker til billige penge i UK,
  men hvad gør man med stikket?
  Bruger man omformer eller kan stikket skiftes
  Hilsen Anette

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!