Newyorkerbyheart

Sprøde, ovnbagte Sweet Potato fritter……….

Søde kartofler skæres ud som pommes frites og vendes i fint majsmel og krydderier, inden de spredes ud på en bageplade…….

Sprøde og velduftende……….

“Aïoli” med skyr og chipotle i abodo puré………

Aftenens tallerken……….

Puhhh, sikke en dag, det var næsten mere end jeg kunne holde til – altså på den gode måde 😀 Tænk at min kogebog er røget direkte ind på 4. pladsen på Arnold Busck’s livsstils bestsellerliste. Deres livsstils bestsellerliste dækker bl. a. kogebøger og der ligger jeg så blandt alle slankekure-bøgerne, hvilket jeg synes er en anelse morsomt 😉 Jeg var ved at revne af stolthed da jeg fik det at vide, men jeg blev også virkelig rørt, glad og helt vild taknemmelig. For hvor er det en gave, først at have fået muligheden for at lave bogen lige nøjagtig som jeg gerne ville, have et helt utrolig dygtigt (og dejligt) team omkring mig og at I derude så også kan lide det – mere kunne jeg ikke have ønsket mig på forhånd og jeg havde i hvert fald aldrig turde håbe på det.

TUSINDE TAK fordi I tager så godt imod min bog, det glæder mig uendelig meget!

Al den jubel og glæde må også have udmattet mig, for jeg har været helt færdig siden midt på eftermiddagen. Jeg kastede mig også ud i et macaron-projekt (mere om det i et andet indlæg), hvilket fuldstændig tømte mig for kræfter, inden jeg overhovedet var færdig med dem. Det er så frustrerende!

Aftensmaden blev også noget derefter og som I kan se så vores tallerken ikke særlig spændende ud, men kræfterne var helt og aldeles forsvundet og som jeg sagde til kæresten, så skal han være glad for at han i det hele taget fik mad. Han var nu heller ikke utilfreds overhovedet, det er nok mere mig selv der syntes at det var lidt utilstrækkeligt. Vi fik noget oksemørbrad, noget der blev tilovers da jeg afpudsede en oksemørbrad for noget tid siden. De blev dryppet med lidt olie, krydret og grillet på en grillpande – det smagte skønt. Men aftenens helt store hit var de sprøde, ovnbagte Sweet Potato fritter. De var SÅ gode og vil helt klart blive en favorit her i huset.

På det seneste har jeg haft svært ved at finde Sweet Potatoes i SuperBrugsen, hvor vi plejer at handle. Men i går da jeg var i Kvickly fandt jeg endelig nogen, så jeg købte en pakke – jeg skulle have købt 2 – for de forsvandt MEGET hurtigt 🙂

Som dip fik vi en snyde aïoli lavet med mayonnaise, skyr og chipotle – det blev virkelig godt.

Ovnbagte, sprøde Sweet Potato fritter, 2 pers.:

4 Sweet Potato (søde kartofler), skrællet og skåret ud som pommes frites

2 spsk. fint majsmel

1 tsk. hvidløgspulver

groft salt

olivenolie

Skær søde kartoflerne ud og kom dem i koldt vand, lad dem ligge i mindst ½  time, men de kan godt ligge 2-3 timer uden det gør noget. Det gør dem mere sprøde når de bages. Hæld vandet fra og dup kartoflerne helt tørre. Kom dem i en frysepose sammen med majsmel, hvidløgspulver og salt. Ryst posen godt og tag dem ud på en bageplade med bagepapir. Dryp dem med olivenolie og vend dem forsigtig rundt med hænderne. Spred dem ud så de ikke rører ved hinanden og der må endelig ikke være for mange på bagepladen ad gangen. Denne portion var meget passende til en bageplade. Sæt dem i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de tager farve og bliver sprøde. Spis dem som snack eller som tilbehør til kød.

Snyde aïoli med skyr og chipotle:

2 spsk. mayonnaise (gerne Hellmann’s)

1½ spsk. skyr

1 spsk. citronsaft

salt, friskkværnet peber

1 stort fed hvidløg, presset

½ tsk. chipotle i abodo puré

Bland det hele sammen og smag til. Kan fint laves på forhånd, så får den mere smag.

I morgen tager vi ud og spise, vi skal fejre at jeg er kommet på bestsellerlisten. Hvis ikke det skal fejres, så ved jeg ikke. Vi har inviteret kærestens mor med og jeg tror at vi skal spise mexicansk i Kolding. Jeg glæder mig allerede, for energien er virkelig under nul for tiden, så dejligt at jeg ikke skal lave mad i morgen. I morgen tror jeg bare at jeg skal sove så meget som jeg overhovedet kan 🙂

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Oct 19, 2012
  10:51 pm

  sara bodekær clausen

  Hvor er det flot- Tillykke med det!


 2. Oct 20, 2012
  7:27 am

  Davids Engle

  Det er så flot Birthe. Kæmpestort tillykke. Det er meget velfortjent.
  Jeg blev iøvrigt så glad, da jeg opdagede, at chilibutikken ligger lige inde i København. Jeg skal bestemt ind og have fat i noget chipotlepuré. Er der andet du kan anbefale derindefra? Jeg er vild med den røgede smag – og chili i det hele taget.
  God fornøjelse i aften.
  Kate


  • Oct 20, 2012
   11:13 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Kate!

   Tusinde tak, hvor er du sød 🙂

   Det er en rigtig fed butik, prøv nogle flere af deres chipotle varer, hvis du godt kan lide den røgede smag.

   KH
   Birthe


 3. Oct 20, 2012
  11:13 am

  anjoe

  Først og fremmest et stort TILLYKKE med den flotte placering på salglisten; forstår sandelig godt din glæde 😀

  En skam at du først nu bringer ovenstående opskrift, for i torsdags overvejede jeg at købe nogle søde kartofler, men blev ikke fristet af de opskrifter, jeg fandt på nettet. Nu vil jeg gemme din og så købe kartofler næste gang, jeg finder dem i et supermarked!

  Må du & Co. få en dejlig – og afslappende – weekend 🙂


  • Oct 20, 2012
   11:17 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Anjoe!

   Tak 🙂

   Æv, hvor ærgerligt, men skynd dig at få fat i nogen for de her er virkelig nogle lækkerbiskner. Vi er i hvert fald hooked 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Oct 20, 2012
  4:26 pm

  Piskeriset

  Tillykke med det flotte salg! Håber I får en dejlig oplevelse i aften 🙂


 5. Oct 20, 2012
  5:33 pm

  Bianca

  Kan godt forstå du er stolt, for det har du al mulig grund til at være 🙂
  Knus Bianca


 6. Oct 21, 2012
  4:34 pm

  henriette

  super godt gået. har også kastet mig igang med dine opskrifter fra bogen. Det første jeg prøvede var din coleslaw som er gået suverænt ind herhjemme og bliver brugt til mange forskellige ting. Jeg skal i hvert fald prøve mange flere opskrifter for de er nemme og lige til og så smager de godt.

  Hilsen Henriette


  • Oct 21, 2012
   7:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Henriette!

   Tusinde tak 🙂 Det glæder mig at I kan lide opskriften, jeg håber at I får lige så stor succes med andre.

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Oct 25, 2012
  8:27 pm

  Susssie

  Hej Birthe
  Købte sweet potato i Aldi, der var 4 store i en pose. Jeg forsøgte mig med din opskrift, men det blev desværre ikke så vellykket, men det skyldtes nok et par småfejl jeg var skyld i. For det første havde jeg kun mejsstivelse, som jeg måske ikke tror er helt det samme som majsmel, og så fyldte de meget mere end det du har vist på billede, så de kom netop til at ligge ind over hinanden, og så glemte jeg at putte olie på fra starten, det kom vist først på da de havde været i ovnen ca. 10-15 min. Nå men selvom de ikke blev så sprøde, så smagte de godt. Og dippen var super god, selvom jeg ikke havde det der særlige chili noget du skrev. Jeg brugte bare noget alm. chillipulver istedet. Næste gang jeg prøver opskriften, vil jeg sørge for at købe rigtig majsmel og så huske olien, + fordele det i 2 bradepander 🙂


  • Oct 25, 2012
   10:29 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sussie!

   Jeg er ked af at det ikke gik helt så godt, håber du er mere heldig en anden gang 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Oct 27, 2012
  6:26 pm

  Jenny

  Tillykke med bogen, og kondollere med kræften.

  Et spørgsmål, hvad skal majsmelet gøre godt for? Jeg har prøvet det, og syntes bare det blev tørt.


 9. Jan 24, 2013
  6:10 pm

  Annika

  Fik SP Fritter for første gang i julen i USA og var solgt (som den eneste i selskabet, men så er der jo de flere til mig ;D)

  Har lige fået et par SP hjem, og håber at lave dem i weekenden… Uhmmm glæder mig allerede, og er spændt på om de er søde ligesom dem jeg fik ‘derovre’ hvor jeg ellers mistænkte dem for at have sødet udvendigt også.
  Majsmel har jeg dog ikke hjemme – vil sende mig en mail og håbe at det kan findes i morgen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!