Newyorkerbyheart

Tomatsuppe med bagte tomater, mascarpone og basilikumolie, serveret med grilled cheese sandwich……….

Tomater, timian og hvidløg kommes i ovnen……….

…………og bages i ½ times tid……..

Rødløg sauteres, gulerødder og rød peberfrugt tilsættes………

Jeg valgte at krydre med urtesalt, som jeg fandt i Netto………..

……..og Camilla Plums tomatkrydderi, som jeg har fået af min svigerinde……..

Det ser lidt støvet ud, men det dufter dejligt……..

De bagte tomater hældes ved………

Sammen med vand og urtebouillon……….

Tilsæt mascarpone og blend suppen glat…….

Ostesandwich……….

………….som ender sådan her………..

Aftenens tallerken……..

Allerførst vil jeg gerne takke for alle de positive kommentarer og mails der er strømmet imod mig i dag, i anledning af at min kogebog er udkommet. Det gælder på min Facebook-side, herinde og i min indbakke. Jeg er SÅ uendelig, uendelig glad og taknemmelig for at der er bogen er blevet taget så godt imod, det er jo jer læseres mening der i den sidste ende er den vigtigste.

Det har været en dag med de helt store følelser og der er blevet grædt rigtig mange tårer, både af lettelse og glæde (og måske en lille smule træthed ;-)). Jeg kunne selvfølgelig ikke sove i nat, så jeg er ved at være lidt træt nu og inden længe skal jeg i seng, så jeg kan lade op til turen til København i morgen.

Det er kun mig der tager afsted, af en eller anden grund synes kæresten ikke at Femina’s Kvindemesse lige er noget for ham 😉 Jeg har det helt fint med at han bliver hjemme, jeg kan jo godt forstå ham og jeg har alligevel så mange ting jeg skal. Jeg ser virkelig frem til middagen i morgen aften sammen med Line og Pia på Retour Steak. En middag med 2 skønne kvinder, hvor jeg er sikret en masse snak og latter, det er lige hvad jeg har brug for. Søndag er hele dagen afsat til Femina’s Kvindemesse og min søde hjælper, Tina, kommer og hente mig i bil lige ved mit hotel. Jeg er virkelig glad for at hun vil hjælpe mig, det er dejligt at have moralsk støtte og et kendt ansigt at kigge på, hvis jeg går helt i sort 🙂

Jeg har valgt at tage en ekstra overnatning i København, fordi jeg ved at jeg vil være helt smadret søndag aften og jeg ville alligevel være sent hjemme. Jeg orkede simpelthen ikke at stresse over tog osv., så jeg bliver i København. På den måde kan jeg stille og roligt tage tilbage til mit hotel, bestille noget take-away og bare slappe mest mulig af. Mandag kan jeg så også nå at spise frokost med en veninde på Sticks ‘n Sushi, inden turen går tilbage til Jylland. Jeg glæder mig til det hele – og selvom det også er grænseoverskridende – så er jeg sikker på at det bliver en god oplevelse.

Nå, men dagens menu stod på suppe. Vejret er jo i den grad suppe-vejr og så tænkte jeg at min forkølelse også ville have godt af det. Det hele blev til på slump, så mængdeangivelserne er derefter, men den smagte skønt. Som tilbehør fik vi grilled cheese sandwich, som i mine øjne er en fantastisk spise og noget amerikanerne ofte får til tomatsuppe.

Tomatsuppe med bagte tomater, mascarpone og basilikumolie, 2-3 pers.:

1 bakke San Marzano tomater, halveret

1 bakke cocktailtomater på stilk, skåret i kvarter

5 kviste frisk timian

3 fed hvidløg, med skal, knust

2 spsk. olivenolie

1 tsk. rørsukker

1 spsk. balsamico

Maldon salt

2 gulerødder, skåret i meget små tern

1 rødløg, finthakket

1 rød peberfrugt, skåret i meget små tern

Urtesalt fra Herbamare

Tomatkrydderi fra Camilla Plum (eller brug hvad du har, f. eks. lidt chili)

½ spsk. urtebouillon (jeg sværger til Herbamare, men brug hvad du har lyst til)

7 dl vand

2 spsk. mascarpone

2 håndfulde suppehorn

Basilikumolie:

1 håndfuld basilikumblade

3/4 dl olivenolie

Kom tomater, olie, sukker, timian, hvidløg, salt og balsamico i et ovnfast fad. Vend det godt rundt og sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ½ time. Tag ud og fjern timiankviste og hvidløgsskallerne. Varm lidt olie op i en gryde og steg rødløg ved middelvarme til de begynder at karamellisere, tilsæt gulerødder og peberfrugt og lad det stege med i et par minutter. Rør i det af og til. Krydr med urtesalt og tomatkrydderi. Hæld de bagte tomater med væde ned i og lad det simre i et par minutter. Tilsæt vand og bouillon, bring i kog, læg låg på og lad det småkoge i ½ times tid. Tilsæt mascarpone og blend med en stavblender, til det bliver en glat suppe – eller så glat som du nu ønsker den. Sæt den tilbage på varmen, kom suppehorn i og lad det småkoge i ca. 5 minutter. Smag suppen til. Blend basilikum og olie sammen med en stavblender. Server med basilikumolie og evt. grilled cheese sandwich.

Note:

Du kan krydre med helt hvad du har lyst til, kun fantasien sætter grænsen. Faktisk behøves der ikke så meget krydderi, for det smager dejligt i sig selv.

 

Grilled cheese sandwich, 2 pers.:

4 skiver grov toast

4 skiver gouda ost (eller hvor meget ost du nu kan lide, jeg dømmer ikke nogen ;-))

lidt smør

Smør toastbrødet let med smør. Læg 2 af skiverne med smørsiden nedad, læg ost ovenpå og slut af med de sidste 2 skiver brød med smørsiden opad. Varm en (støbejerns)pande op ved middelvarme og kom brødene på. Skru ned til lav varme og læg låg på. Har du ikke et låg, så brug stanniol. Steg dem et par minutter på hver side, til de bliver gyldne – hold øje med dem så de ikke bliver brændte – og osten smelter. Skær dem i trekanter og server straks til suppen.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Oct 6, 2012
  6:44 am

  Camilla

  mmmm – det ser skønt ud! Tomatsuppe er altid godt, men denne ser ekstra lækker ud, den må snart prøves 🙂


  • Oct 6, 2012
   12:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Den smagte rigtig dejligt og havde en skøn farve, synes jeg 🙂

   KH
   Birthe


 2. Oct 6, 2012
  11:59 am

  Susanne

  Håber du er kommet godt på vej til Sjælland, glæder os til at møde dig Søndag,ja og så har du igen sat menuen for vores aftensmad, tak for det….


  • Oct 6, 2012
   12:36 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Det varer ikke så længe inden jeg sætter mig i toget, jeg ser frem til at hilse på dig 🙂 Håber at I vil kunne lide suppen……..

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Oct 6, 2012
  5:21 pm

  Sif

  Det ser vel nok godt ud – og det gør din “nye” blå blog også. Tillykke med bogen!


  • Oct 8, 2012
   8:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sif!

   Mange tak. Det blev faktisk en rigtig god suppe 🙂 Dejligt at du kan lide det nye udseende på bloggen……..

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Oct 8, 2012
  10:21 pm

  Piskeriset

  Fortæller du mere om messen? Jeg er vildt nysgerrig – kunne desværre ikke kigge forbi, da jeg har været i London de seneste dage.

  Og wauw – superlækkert med det nye blogdesign! Det kan du godt være stolt af 🙂
  Hehe, den der lille sirup i højre side minder mig om noget godt, jeg smagte på et tidspunkt 😉


  • Oct 8, 2012
   10:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Du kan tro at der kommer en masse om messen, jeg skal lige fordøje det hele, det var en ret overvældende oplevelse skal jeg hilse og sige – og jeg har var helt færdig i går aftes. Jeg er glad for at jeg havde valgt at blive en ekstra nat i Kbh., det var virkelig nogle gode penge jeg gav ud der 🙂

   Lyder fedt med London, det er lidt pinligt, men jeg har aldrig været der……

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!