Newyorkerbyheart

Lasagne a la “tøm køleskabet”………

Løg, hakket oksekød, gulerødder, bladselleri og pastinak……………

Champignon og hvidløg tilsættes……..

………derefter moste tomater og så skal det bare simre…………

Ricotta-blandingen……….

Lasagnen lægges sammen med lasagneplader, kødsauce og ricotta-blandingen………..

Den færdige lasagne………..

I går fik jeg lavet lasagne i løbet af dagen, den blev lavet i flere etaper, fordi jeg løb tør for kræfter undervejs. Køkkenet så forfærdelig ud, men det lykkedes mig at få styr på det hele inden kæresten kom hjem. Han har nok at tænke på og skal ikke også rydde op efter mig 🙂

Det blev en lasagne hvor alle vores grøntsags-rester blev brugt og den blev super god. Masser af smag og masser af grøntsager. Kræfterne rakte ikke til at lave en salat, så vi fik bare nogle gulerodsstave til, den nemme måde at få grøntsager på og det kraver lidt info om business intelligence. I kan selvfølgelig bruge lige nøjagtig de grøntsager I har og kan lide. Jeg havde også en bøtte ricotta-ost der skulle bruges, så jeg lavede noget ricotta-fyld. Du kan bruge hytteost i stedet for, hvis ikke du kan finde ricotta eller helt udelade det og lave en almindelig bechamelsauce – eller bruge mornay sauce.

Det blev en ordentlig portion, vi fik i går, i dag og der er også til frokost i morgen.

Lasagne a la “tøm køleskabet”, 4-6 pers.:

300 g hakket oksekød

1 stort løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

1 tsk. tørret timian

1½ tsk. tørret oregano

2 gulerødder, halveret på langs og skåret i skiver

2 pastinakker, groftrevet

250 g champignon skåret i skiver

3 stængler bladselleri, meget finthakket

salt, friskkværnet peber

1 flaske moste tomater (eller 2 dåser hakkede tomater)

Ricotta-fyld:

250 g ricotta

1 æg

1 håndfuld revet mozzarella

1 stor håndfuld friskrevet parmesan

salt, friskkværnet peber

Desuden:

revet mozzarella ost

lasagneplader

1 dl mornaysayce

Varm olie op i en gryde og kom løg i, lad det stege til de bliver bløde og gennemsigtige, tilsæt kødet og lad det brune med. Når kødet har fået farve tilsættes de tørrede krydderier, salt, friskkværnet peber, bladselleri, gulerødder og pastinak – lad det stege i 2-3 minutter. Tilsæt champignon og hvidløg, lad det stege med i et par minutter. Hæld tomater ved, skru ned og lad det simre uden låg i 30 minutter, så det bliver en tyk sauce. Smag til. Rør ricotta med æg, salt, friskkværnet peber og de 2 slag oste. Kom en lille bitte smule af kødsaucen i bunden af et stort, letsmurt ovnfast fad. Derefter lasagneplader, ricotta-blanding, lasagneplader, kødsauce, ricotta osv. Bliv ved til det hele er brug, slut med kødsauce. Hertil kan det forberedes. Inden det sættes i ovnen hældes mornay sauce over og fadet sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft) i 20 minutter. Tag ud, fordel ost ovenpå og sæt i ovnen i yderligere 15 minutter, til osten er smeltet. Server evt. med en salat eller rå grøntsager.

 

Dagene går langsomt fordi vi selvfølgelig går og venter på at det bliver mandag, hvor vi skal til Odense Universitets Hospital (OUH) og have svar på scanningerne og have en samtale med en læge. Vi ser frem til at få det overstået og får nogle svar, men vi frygter det også virkelig meget. Heldigvis er det først på dagen vi skal være derovre, så vi ikke skal gå og vente hele dagen. Imens prøver vi på at dagene skal være så almindelige som de nu kan være i den her situation. Mine dage går mest med at sove, fordi jeg bare er så uendelig træt, men jeg prøver også at få lidt lavet hver dag og komme lidt udenfor og få lidt frisk luft – selvom vejret ikke rigtig har været til det de sidste par dage, hvor det bare er stået ned i stænger hele dagen.

Jeg har investeret i NetFlix og det tror jeg at jeg kommer til at bruge rigtig meget tid på. Kæresten har givet mig en IPad – en 2’er – fordi han synes at jeg skal have noget at lave i den næste lange periode, hvor jeg på den ene eller den anden måde kommer til at bruge en del tid på OUH og sikkert også i sengen/sofaen. En IPad er rigtig god tidsfordriv og jeg er bare så glad for den. Jeg har lige fået et cover til den i dag, så nu tør jeg rigtig bruge den. Jeg er sikker på at den bliver min bedste ven i det næste lange stykke tid 🙂

I går eftermiddags da kæresten kom hjem tog vi over til Kageriget, hvor Anita holde recpeption. Hun åbner nu et konditori, som har åbent hver uge fra torsdag – lørdag. Det er blevet så fint derovre og der var en masse lækkerier vi kunne smage………

Recpetion i Kageriget, Holsted…………..

En prøve på hvor dygtig Anita er…………

Ta’-selv-bordet var fyldt med lækkerier…………..

Små lækre Petit Fours………….

Der var nogle super lækre boller med hjemmelavet marmelade………..

og så var der småkager, croissant og nogle lækre kage-bidder, som kunne scannes…….

Der var mulighed for at købe lækkerier med hjem og det benyttede jeg mig af. Jeg skulle helt klart have nogle af de lækre “træstammer”. Bollerne var også super lækre, slet ikke som de the-boller der kan købes hos bageren som er mest luft. De her havde en dejlig krumme, men var alligevel bløde og lækre – og da jeg ikke selv har kræfter til at bage – så købte jeg også nogle af dem. Den lækre hjemmelavede marmelade kunne jeg heller ikke stå for, så dem købte jeg også et par glas af.

Mine indkøb………..

Jeg var glad for at jeg havde fået forberedt lasagnen tidligere på dagen for ellers havde den stået på take-out, for da vi kom hjem var jeg helt smadret. Jeg kunne heldigvis nå en lur inden vi skulle spise. Lige da jeg havde lagt mig, bankede det på døren og der stod et blomsterbud med en stor buket blomster. Blomsterne var fra en af mine læsere som jeg mødte til FEMINA i Forum, hvor hun var sammen med hendes datter. Jeg blev simpelthen så glad, så jeg brød ud i tårer. Det varmede langt ind i hjerter og de lyser dejligt op i vores stue. TAK Susanne (og Sara), I aner ikke hvor glad jeg blev 😀

Den fine buket fra Susanne og hendes familie………….

I går var der også en dejlig artikel om min kogebogSpiseliv, den kan ses HER (gå ned under “aktuelt” eller ind under “artikler”). Artiklen hedder “Amerika i mit hjerte“. Og så på den måde sker der også en masse positivt i denne tid og det er det jeg må fokusere på og bruge min energi på. Hver dag skal jeg finde mindst 1 positiv ting og det er jo slet ikke så svært – nogle dage skal jeg måske bare lede lidt mere end andre 😉

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Nov 3, 2012
  9:40 am

  Lone

  Kære Birthe.
  Det gør mig så forfærdeligt ondt at høre hvad du må gå igennem i disse dage. Ord bliver så fattige i sådan en situation. Håber alt det bedste for dig på mandag.
  Sikke dog en lækker lasagne du der har lavet. Den skal jeg helt klart prøve. Men sig mig lige er det friske eller tørrede lasagneplader du har brugt ?
  Ih…for nogle lækre kager…især de træstammer ser forrygende ud

  Mange hilsner og tanker herfra…….Lone ( en trofast læser )


  • Nov 4, 2012
   6:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Jeg brugte tørrede lasagneplader og den blev rigtig god 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Nov 3, 2012
  9:43 am

  Katrine

  Det må trods alt være rart, at afklaringen ligger lige om hjørnet. Det kan jeg godt forstå, at I ser frem til. Ellers lyder din dag som en god en af slagsen. Træthed til trods. At overgive sig til søvnen er godt. Den er også helsegivende og uundværlig, Men den er jo også svær at rumme. Når man nu så gerne vil nå en masse andre ting.
  Rigtig god weekend til dig.
  Kh Katrine


  • Nov 4, 2012
   6:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Katrine!

   Ja, en afklaring bliver dejlig, at gå i uvished er næsten ikke til at holde ud 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Nov 3, 2012
  9:48 am

  Marianne

  Hej Birthe. Til lykke med din iPad. Jeg fik en af min mand for et års tid siden og har været utrolig glad for den, så den vil du helt sikkert kunne få megen glæde af.
  Held og lykke på mandag, håber du får en ok besked
  Kh Marianne


  • Nov 4, 2012
   6:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!

   Ja, IPad’en er helt sikkert et hit, selvom jeg er lidt for træt til rigtig at få den brugt – men det kommer nok 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Nov 3, 2012
  11:07 am

  Signe

  Det er bare så smart at lave lasagne af rester, elsker det! Må prøve det med hytteost en dag, har jeg ikke prøvet før..
  Super, at du har fikset Netflix, sys jeg. 🙂
  Jeg håber, din weekend bliver nogenlunde og især hurtigt – så mandag kan komme.
  Kh. Signe


  • Nov 4, 2012
   6:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Signe!

   Lasagne er jo som skabt til rester, fordi der kan kommes nærmest alt i. Jeg kan rigtig godt lide det med hytteost, som jeg har brugt flere gange 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Nov 3, 2012
  11:43 am

  Sofie

  Hej Birthe

  Jeg har aldrig skrevet en kommentar på din blog, men har fulgt med i de sidste 3 år, hvor jeg har læst med dagligt, fra bla. Korea og Australien hvor jeg har boet. Nu synes jeg at jeg bliver nød til at give mig til kende og lige sige hej og sende en masse raske tanker i din vej! Stort tillykke med din bog!
  Jeg vil gerne sende dig nogle links og bøger jeg selv er meget glad for:

  http://www.amazon.com/The-China-Study-Comprehensive-Implications/dp/1932100385

  http://www.saxo.com/dk/dit-liv-i-dine-haender_jane-a-plant_haeftet_9788799110940

  http://gerson.org/gerpress/the-gerson-therapy/

  http://www.oprah.com/health/Can-a-Plant-Based-Diet-Cure-Cancer

  Jeg vil ønske dig en god weekend! 🙂

  Sofie


  • Nov 4, 2012
   6:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sofie!

   Tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende, det er jeg glad for 🙂 Sikke mange spændende steder du har boet og tusinde tak for linksene, dem vil jeg kigge på.

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Nov 3, 2012
  1:23 pm

  Sanne

  jeg er da bare så imponeret over din “energi” til at lave dejlig mad til dig og din sikkert søde kæreste :)Det tror jeg ikke jeg kunne ha gjort i din situation.
  , men du er så sej så du skal nok komme igennem det hele.. med dit positive syn, for det er vigtig .. knus


  • Nov 4, 2012
   6:42 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sanne!

   Tak for din søde kommentar. Vi skal jo have mad og da kæresten kun laver millionbøf, så må jeg selv hvis jeg ikke vil leve af det 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Nov 4, 2012
  1:40 am

  Julie O.

  Åååååårh man, lasagne er altså min livret! Den er virkelig lækker ud!


  • Nov 4, 2012
   6:41 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Julie!

   Ja, lasagne er også altid et hit her i huset 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Mar 5, 2013
  4:28 pm

  Orlando

  Thanks for sharing your thoughts on at have kræft.

  Regards

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!