Newyorkerbyheart

Tro, håb og smerte………….

Prinsessen fandt en kasse hun lige kunne udforske………..

Det har været en lidt hård weekend vi har været igennem. Allerede torsdag aften begynde jeg at få en del smerter i maven, de forsatte fredag og natten til lørdag var det helt galt. Det var så slemt om natten så jeg ikke kunne gå oprejst ud på toilettet og jeg svært ved at komme ud af sengen. Jeg vågnede også flere gange fordi det simpelthen gjorde så ondt. På et tidspunkt var jeg faktisk bekymret for om det var blindtarmsbetændelse……….

Det føltes mest af alt som om maven bare var fyldt med luft, det gjorde ondt når jeg tissede og føltes nærmest som om jeg skulle holde igen for ellers ville alt indeni mig falde ud – en meget mærkelig følelse. Det gjorde også ondt bare at sidde ned, det var som om det hele blev trykket op og det var bestemt ikke nogen rar fornemmelse. Lørdag morgen vaklede jeg mellem at ringe til vagtlæge eller til det akut nummer som jeg havde fået til Kolding Sygehus, jeg valgte nummeret til Kolding Sygehus. Efter at sygeplejersken have konfereret med en læge, ville de gerne lige se på mig. De var simpelthen så søde og det virkede som om de havde al den tid i verden det skulle være til mig. Jeg blev scannet for at se om der stod meget væske i min blære som stod og trykkede, men det gjorde der ikke. Lægen mente at det sagtens kunne være kræftknuden/knuderne der trykkede på nerver, blære og livmoder – hvilket giver smerter. De kunne selvfølgelig heller ikke udelukke at det var rent psykisk. Det er noget af et pres at gå og vente på den samtale, som vi skal til i morgen, vi har trods alt gået og ventet siden i tirsdags. Men jeg blev sendt hjem med nogle smertestilende piller og fik at vide at jeg bare skulle henvende mig igen hvis smerterne blev værre eller jeg ikke kunne holde dem ud længere.

I går var en rigtig træls dag og jeg kunne se at kæresten også var meget påvirket af det hele. Det er jo ikke bare mig der går igennem det her, det er i den grad også ham og jeg tror bare han føler sig så magtesløs. Der er ikke rigtig noget han kan gøre for mig. Vi ser helt klart frem til i morgen og den samtale vi skal have med lægerne på Odense Universitetshospital (OUH), men vi frygter den også. Under alle omstændigheder bliver det godt at vide hvor vi står henne, så vi ved hvad – og hvor meget – vi skal bekæmpe. Vi skal være derovre kl. 09.30 i morgen, så det er heldigvis først på dagen. Vi tror og håber på at i morgen bliver en god dag!

I går aftes havde vi inviteret os selv ud til kærestens søster i Kolding (hende med lille Clara). Jeg var godt nok meget træt og havde meget ondt, men vi tog afsted alligevel. Jeg spiste ikke så meget, men det var dejligt bare at være sammen med dem og med lille Clara selvfølgelig, som bare er en lille solstråle. I går kom hun gående hen til mig i rask tempo, med armene strakt ud imod mig og et stort smil i hele hovedet – ligeså snart hun fik øje på mig. Det var så dejligt og i 5 sek. følte jeg ikke nogen smerte 🙂

Jeg holdte dog ikke så længe derude og faldt faktisk i søvn, en dårlig vane jeg har fået, jeg falder simpelthen i søvn når vi er på besøg om aftenen. Det er altså ikke særlig pænt og jeg husker at undskylde hver gang.

I får lige et par billeder af lille Clara fra i går:

I dag har det været bedre med maven, jeg har stadig ondt men slet ikke som i går, til gengæld har jeg haft rigtig meget kvalme – hvilket nok er psykisk betonet. Meget afhænger af hvad vi får at vide på det møde med lægerne i morgen.

Det var sådan et dejligt vejr i dag, så vi gik en lille bitte tur af ca. 15 minutters varighed. Jeg havde ikke særlig mange kræfter og bagefter var jeg helt færdig og har faktisk sovet siden, men jeg var ude og få lidt frisk luft – det tæller alt sammen 🙂 Ellers ligger jeg mest ned om dagen, det er sådan jeg har det bedst, det er ikke særlig rart at sidde op.

Fra vores lille gåtur i dag……….

Maden står i ovnen og dufter dejligt. Jeg ved ikke om jeg kan spise noget, det er aldrig til at sige inden det er på tallerknen foran mig, men duften kan jeg i hvert fald godt lide. Bagefter står den på “Forbrydelsen 3” i TV og så begynder jeg så småt at forberede mig til natten. Jeg er spændt på om jeg får sovet noget i nat. Nætterne er de værste, alting er stille og det er der mange (dumme) tanker kommer snigende ind på mig.

Jeg håber, at I vil krydse fingre for – og med – mig i morgen, så det er positive nyheder vi får…………..

Print Friendly
Tilbage

48 kommentarer


 1. Nov 4, 2012
  7:26 pm

  Henriette

  Jeg krydser alt, hvad jeg overhovedet har. Det bliver godt med afklaring. Hold hovedet højt og husk på alle de skønne mennesker, du har omkring dig 🙂


 2. Nov 4, 2012
  7:27 pm

  Lene pinholt

  Håber det bedste for dig i morgen.


 3. Nov 4, 2012
  7:28 pm

  Pernille

  Hej Birthe!
  Alt bliver krydset herfra. Skulle du/I få brug for et pusterum når du er på OUH, så er det bare at krydse Sdr. Boulevard og vupti så står du i de skønneste omgivelser ved Odense Å. Der er så smukt på denne årstid (i skal bare ned forbi klubhuset ved Odense Boldklub)
  Kram og tanker herfra <3


 4. Nov 4, 2012
  7:31 pm

  Karin

  her bliver krysset alt hvad der krysses kan..og håber det blir nogle gode svar i får i morgen, om ikke andet får i svar og også en handlingsplan..klart det invirker psykiskt på jer begge..det er jo svärt at ikke ha noget at forholde sig til….tro kan flytte bjerge..kärlighed med og håbet det er altid lysegrönt..stort styrke kram til natten og håber der blir lidt sövn af..knus her fra og pöj pöj..


 5. Nov 4, 2012
  7:36 pm

  Lisa B. Jensen

  Kære Birthe.

  Jeg vil tænke på dig og sende gode tanker din vej i morgen.

  Kærlig hilsen Lisa


 6. Nov 4, 2012
  7:45 pm

  Majken

  Åh altså.. ord er fattige, men jeg er sikker på at det hele nok skal gå! Sender dig alverdens positive tanker og styrke. Kærlig hilsen Majken


 7. Nov 4, 2012
  7:46 pm

  Sarah

  Hej Birthe.

  Jeg krydser så vanvittigt meget fingre for dig i morgen, og håber du får en god besked, omstændighederne taget i betragtning. Det er vildt uretfærdigt at du skal igennem dette, og jeg håber oprigtigt på det bedste for dig.

  Varme tanker fra Sarah


 8. Nov 4, 2012
  7:53 pm

  Vibeke

  Kære tapre Birte
  Krydser fingrer, ben og tæer. Og tænker meget på dig. Du er stærk som få, og trods smerter og træthed, har du haft kræfter til at holde os opdateret med dit liv. Hver dag (næsten) i de sidste 5 år har du givet mig inspiration til aftenmåltider, rejser, bøger, selvopholdelsesdrift og sidst men ikke mindst, hverdagen og den dejlige “normalitet” og ro den kan indeholde – og sidst men ikke mindst opdateringer om stort og småt – kæresten, familie og Prinsessen mm
  Tak for det.
  Mange opmuntrende hilsner
  Vibeke


 9. Nov 4, 2012
  7:57 pm

  Kristina

  Hej Birthe,
  Krydser alt hvad der krydses kan i morgen. Håber du får sovet bare lidt i nat.


 10. Nov 4, 2012
  7:57 pm

  Winnie Horne Jepsen

  Jeg vil krydse fingre og tæer og sende bunker af positive tanker til jer.


 11. Nov 4, 2012
  8:01 pm

  Lisbeth

  Jeg vil krydse fingre, håbe og tro det bedste for dig i morgen – jeg ved hvor hårde og skæbnesvangre de samtaler er!!

  Kæmpe kram til dog Birthe, og tak fordi du har overskud til at dele det hele med os..


 12. Nov 4, 2012
  8:05 pm

  Susanne

  Kære Birthe, hvis du er vågen omkring kl. 01-02 i nat så sender jeg alle mine bedste ønsker til dig, mærkeligt tidspunkt, ved jeg godt, men jeg vågner konsekvent deromkring fordi jeg simpelthen ikke kan finde ro i sengen mere på den tid, øv…
  Håber inderligt meget for dig og kæresten i morgen. Knus


 13. Nov 4, 2012
  8:07 pm

  Henriette Bjørn Rasmussen

  X´er…


 14. Nov 4, 2012
  8:07 pm

  Alexia

  Jeg krydser fingre for dig, håber virkelig på gode nyheder til dig!


 15. Nov 4, 2012
  8:09 pm

  Anne-Mette/Hverdag på Æblelund

  Uh det er godt nok nogle barske dage 🙁 Dejligt at lille skønne Clara kan opmuntre dig lidt. Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke i morgen, og håber også at det bliver en god dag.

  Kh. Anne-Mette


 16. Nov 4, 2012
  8:13 pm

  Randi Krog Belseth

  Krydser selvfølgelig alt der er for, at det skal gå dig godt. *kram*


 17. Nov 4, 2012
  8:15 pm

  Betina

  Man kan slet ikke forestille sig det du og dine kære går igennem lige nu uden selv at have været der. Det er frygteligt svært at finde ord der kan trøste og gøre det hele en smule bedre. Men jeg vil krydse alt hvad jeg kan for dig imorgen og sende de bedste tanker. Og så vil jeg lige sige dig at jeg har stor stor respekt for dig, at du har overskud og lyst til at dele noget så svært med alle os der sidder herude og følger dig. Du er virklig en stærk person.
  Alle de bedste og varme tanker
  her fra.


 18. Nov 4, 2012
  8:20 pm

  Birte Poulsen.

  Kæreste Birthe
  Kender godt det der med de dumme negative tanker der kommer snigende om natten. Og særlig i dit tilfælde forstår jeg det til fulde! – Jeg krydser både fingre og tæer for dig i morgen. Held og lykke med det hele. De bedste hilsner herfra.
  KH Birte


 19. Nov 4, 2012
  8:20 pm

  Elisabeth

  jeg krydser alt hvad jeg har, og du vil være i mine tanker <3


 20. Nov 4, 2012
  8:29 pm

  Mille

  Kære Birte

  Jeg har tænkt meget på dig siden du skrev om dine voldsomme smerter og besøget på sygehuset. Dejligt at høre at du havde et hyggeligt besøg hos lille Clara og om din gåtur og det smukke billede.

  Jeg sender ALLE de gode tanker jeg kan! Og jeg krydser alle mine fingre for, at du imorgen får nogle svar som kan bringe dig håb og lettelse. Jeg kan slet ikke sætte mig ind i hvor hårdt du har det, men synes du er så sej at du deler dine oplevelser så ærligt med os læsere af bloggen. Tak for dit mod 🙂

  Mange mange hilsner og tanker

  Mille


 21. Nov 4, 2012
  8:35 pm

  Bente

  Hej.
  Du kan tro jeg vil krydse fingre for dig i morgen.
  Jeg håber så meget på, at du får en besked, der giver dig håb for fremtiden.
  Mange hilsner og tanker
  Bente.


 22. Nov 4, 2012
  8:42 pm

  mette

  jeg krydser alt hvad jeg kan krydse!!

  ord er så forfærdelige fattige, så jeg vil nøjes med at skrive, at jeg tænker på dig, og kan godt forstå det påvirker jer begge,det må være hårdt.

  tanker til jer begge 2.


 23. Nov 4, 2012
  8:48 pm

  Prinsesse Suh

  Krydser alt hvad der er at krydse!


 24. Nov 4, 2012
  8:52 pm

  conny laursen

  Jeg vil tænke på dig/jer i morgen kl.9.30 og vil krydse alt hvad der kan krydses,for at det bliver en god samtale med lægerne….knus og tanker Conny….


 25. Nov 4, 2012
  9:04 pm

  Jeanne

  Jeg har fulgt din blog i nogle år og vil bare sige at jeg kan forestille mig hvor svært du har det lige nu. Jeg sender dig alle mine bedste ønsker og håber du har en skytsengel der passer på dig. De bedste tanker og hilsner fra Jeanne.


 26. Nov 4, 2012
  9:06 pm

  Anette

  Øv, det lyder ikke som en rar weekend – håber din nat bliver rolig. Håber samtalen i morgen giver lidt klarhed over situationen og hvad du/i skal igennem.
  Kunne ikke gå fra dit indlæg uden at skrive at der bliver tænkt på jer i morgen.


 27. Nov 4, 2012
  9:25 pm

  SushiStegen

  jeg krydser fingrene for alle de gode ting, der skal komme til dig.
  Store kram SS


 28. Nov 4, 2012
  10:01 pm

  signe cordes

  Krydser fingrer for godt nyt i morgen 🙂


 29. Nov 4, 2012
  10:05 pm

  Eva

  Jeg krydser alt hvad jeg kan! Jeg håber det bliver en god dag med svar på nogle af de svære spørgsmål. Forhåbentlig kan I gå hjem i morgen med lidt mere ro i sjælen.
  Mange tanker herfra!


 30. Nov 4, 2012
  10:16 pm

  Laila Hansen

  Hej

  Du kan tro, at vi krydser fingre for dig, og håber, at det ikke er så slemt som du tror.

  Stort kuns fra mig

  Laila


 31. Nov 4, 2012
  10:25 pm

  Birthe

  Kære Birthe

  Jeg krydser alt, hvad der kan krydses og sender dig masser af positive tanker.

  KH Birthe


 32. Nov 4, 2012
  10:30 pm

  EVA

  HEJ BIRTHE

  LIGE EN VARM TANKE TIL JER DET ER EN HÅRD TID FOR JER- JEG ØNSKER ALT GODT FOR DIG/JER. OG BEDER FOR JER I MORGEN
  K H EVA


 33. Nov 4, 2012
  10:40 pm

  Piskeriset

  Puh, det er helt til at få ondt i maven af. Pas nu godt på dig selv. Jeg krydser fingre og tæer!


 34. Nov 4, 2012
  11:12 pm

  Signe

  Lyder godt med en dejlig gåtur i det kolde med smukke vejr. Og sikke sød lille Clara er.
  Jeg krydser fingre for, at alt går godt i morgen.


 35. Nov 5, 2012
  12:24 am

  Karina Braae

  Jeg ønsker de bedste nyheder for dig i morgen. Puha det er sgu noget af en kamel at sluge. Jeg har virkelig tænkt meget på dig og din situation idag. Det er trist.

  Mvh. Karina Braae


 36. Nov 5, 2012
  12:34 am

  Birgit Sørensen

  Kære Birthe. Jeg krydser alt hvad krydses kan for dig…tænker på jer begge to indtil jeg hører nyt ♥. Knus fra Birgit Sørensen fra Odder


 37. Nov 5, 2012
  7:05 am

  Mia

  Kære Birthe
  Den uro du føler – er bare så modbydelig. Har selv prøvet det, bare på min søns vegne. Uvisheden er altid det værste, men senere i dag ved du, hvad er skal til for at vinde kampen, og så falder du til ro. Jeg krydser også alle mine fingre for dig, og ved at du har det der skal til for at klare det hele. Kan så godt sætte mig ind i, hvordan din kæreste har det – det er godt, at du har en, som kæmper sammen med dig.
  Mange hilsner og pøj
  Mia


 38. Nov 5, 2012
  8:43 am

  Fie

  Kære Birthe,

  Jeg har fulgt din blog i mange mange år, så selv om du ikke kender mig, føler jeg at jeg kender dig 🙂
  Jeg sender dig de bedste tanker, og håber dagen i morgen giver dig/Jer en masse håb og vilje.

  De bedste tanker
  F


 39. Nov 5, 2012
  9:32 am

  Birgitte B

  Krydset fingre mv. og sender gode tanker. Kan sagtens forstå at al den ventetid må være lang og hård. Men du er også stærk – selv om du ikke tror det. Ved at du nok skal klare det her også 🙂 Bare tænk på hvad du har opnået indtil nu!


 40. Nov 5, 2012
  11:13 am

  Karen

  Jeg krydser også – ved godt, at du ikke ser det her, før du er hjemme igen og forhåbentligt med gode – så gode som muligt i hvert fald – nyheder. Vi er mange, der tænker på dig.
  Knus, Karen


 41. Nov 5, 2012
  11:32 am

  Helle

  Allerkæreste Birthe
  jeg har ikke skrevet til dig ret mange gange før, men jeg elsker din side og har trofast fulgt dig. Jeg er også stor fan af NY og USA i det hele taget.

  Jeg er SÅ ked af det på jeres vegne, hvor er det bare uretfærdigt at I nu skal slås med den sygdom også. Jeg håber alt det bedste for jer. Og så synes jeg det er så stærkt at du åbner for de ting du går igennem – det vidner om hvor stærk du er.
  Et stort kram til dig.


 42. Nov 5, 2012
  1:05 pm

  Christina

  Kære Birthe…

  Jeg har faktisk fuldt din fantastiske blog i flere år, den har gang på gang været til inspiration når vi liiiige skulle have et eller andet lækkert og anderledes… Banankagen med karamelglasur var det første jeg lavede fra din blog og det er vel snart 5-6 år siden??? Så nyheden om din kræft da jeg den anden dag ville kigge lidt rundt efter noget lækkert var skrækkelig… Jeg krydser alt hvad der krydses kan og sender varme tanker jeres vej… Håber inderligt i får nogle gide nyheder i morgen, og om ikke andet får i, i hvert fald besked om hvorledes det står til og hvad der skal ske…


 43. Nov 5, 2012
  1:47 pm

  lajla pedersen

  Kære Birthe
  Du har nu været på sygehuset,jeg håber og tror du har fået godt nyt.Det er lidt mærkeligt,jeg kender dig jo ikke,men tænker rigtig meget på dig,og ønsker så meget at du kommer ovenpå igen,og kan fejre det i New York.
  MKH Lajla


 44. Nov 5, 2012
  2:05 pm

  Christina

  Hej Birthe.
  Hold da fast for et chok jeg fik, da jeg læste det her indlæg. Jeg er ikke forbi herinde dagligt, men ville lige kigge forbi for at se, hvad der sker hos dig for tiden, så jeg har ikke lige læst dine seneste indlæg.

  Hvor er jeg bare ked af at høre, at du har fået konstateret kræft 🙁 Kan sørme godt forstå, at du er bange og bekymret. De fleste af os har jo efterhånden haft mennesker tæt på, der har måttet kæmpe mod den forfærdelige sygdom, så vi har set, hvordan sådan et forløb kan være på godt og ondt.

  Heldigvis er det jo i dag ikke nødvendigvis lig med en dødsdom, for lægerne er kommet langt i behandlingen af kræft. Og der sker hele tiden nyt, hvilket giver fornyet håb.
  Jeg krydser fingre, alt hvad jeg kan for, at I har fået gode nyheder i dag (jeres møde er nok overstået nu), som kan give jer lidt mere ro i sjælen omkring, hvad der skal ske i den nærmeste fremtid.

  Kram
  Christina


 45. Nov 5, 2012
  6:35 pm

  Hanne Sørensen

  Held og lykke i morgen! Jeg tænker på jer og håber alt det bedste! De varmeste hilsner herfra.


 46. Nov 5, 2012
  9:20 pm

  Duniya Faqiri

  Jeg har læst din blog i rigtig lang tid, og har bare været helt vild med dine opskrifter og ikke mindst din frisked. Jeg håber sådan at I fik nogle gode nyheder i dag!

  Rigtig god bedring. Mist ikke modet eller håbet!


 47. Nov 6, 2012
  4:21 pm

  Lone

  Kære NBH
  Det gør mig frygtelig ondt at høre om din sygdom. Nu har jeg i lang tid hørt om dit store gåpåmod med dine kendte sygdom og så skal kræften også angribe dig.
  Jeg vil ønske dig al den held og lykke med dit velbefindende og behandling og vil altid krydse fingre for dig.
  knus Lone


  • Nov 6, 2012
   10:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Tak for din kommentar, jeg håber jeg har kræfter til at kæmpe kampen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!