Newyorkerbyheart

Chili con Carne……….

Chili con Carne…….

Så er der serveret……..

Chili con Carne er altid et hit her i huset. Jeg har lavet mange forskellige gennem årene og alle har de været gode – denne var ingen undtagelse. Jeg tog udgangspunkt i Barack Obama’s chili og lavede så nogle småændringer.

Jeg har bl.a skåret ned på oksekød og tilsat godt med bønner, fordi der er meget protein i bønner, som jeg har rigtig godt af. Jeg beklager at jeg ikke har fået taget billeder af de forskellige tilberedningstrin, jeg er vist lidt ude af træning, men jeg håber at I alligevel vil have mod på at prøve det. Det smagte i hvert fald dejligt – og som sædvanlig med sådan nogle retter – så var det næsten bedre dagen efter.

Chili con Carne, 4 pers.:

2 store løg, skåret i tern

4 fed hvidløg, knust og finthakket

300 g hakket oksekød

2 dåser chili beans (bønner i chilisauce, du kan også bare bruge almindelige bønner)

salt, friskkværnet peber

6 blommetomater, skåret i tern

3 spsk. balsamico

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret oregano

1 god tsk. chilipulver (eller efter behag)

3/4 tsk. chipotlepulver (eller efter behag)

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

20 g god mørk chokolade (gerne 85%)

1 dl øl (pilsner)

1 tsk. sukker

Desuden:

evt. friske tomater i tern

creme fraiche

revet (cheddar) ost

tortilla chips

Bland alle krydderierne samme i en lille skål. Varm olie op i en gryde og sauter løg til de bliver bløde, men de skal ikke tage farve. Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, til det får farve, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft. Hæld tomaterne ved og lad dem lige varme med i 1 minuts tid inden balsamico og krydderier tilsættes. Lad det stege lidt og tilsæt så bønner, øl, sukker og chokolade. Bring det i kog, skru ned og lad det stå i og simre i ½ times tid. Smag til og nu kan du det serveres eller det kan stilles på køl og varmes når det skal bruges. Det kan godt anbefales at lave chili con carne dagen før det skal spises, fordi det så smager af mere.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Dec 25, 2012
  8:19 pm

  Yvonne Thygesen

  Hej Birthe

  Fuld af beundring over din energi.Og enig i at sådanne retter altid smager bedre dagen efter. Venlig hilsen Yvonne


 2. Dec 25, 2012
  9:10 pm

  Pia Aagaard rasmussen

  Du er fantastisk Birthe. Godt at du prøver at leve så normalt som muligt, her efter at det største chok har lagt sig. Det er helt sikkert med til at du har fået det lidt bedre her på det sidste. Bliv ved på den måde, så skal det nok gå 🙂
  Kram Pia


 3. Dec 25, 2012
  10:10 pm

  Karin Pedersen

  Så har du igen overgået dig selv. Det er helt fantastisk, at du har overskud til at dele din hverdag med os. Du er det mest positive menneske jeg “kender” for jeg kender dig kun herigennem din blog, som jeg har fulgt et stykke tid. Jeg vil ønske dig og dine kære en rigtig glædelig jul og et godt nytår samt al mulig held og lykke med din næste kemo-behandling. Jeg fik heldigvis din bog i julegave, som jeg havde ønsket mig, så nu skal jeg i gang så snart julefrokosten er overstået i morgen. Tak fordi du er dig;-)


 4. Dec 26, 2012
  12:02 am

  Mie

  Har aldrig prøvet at lave chili con carne, men tror jeg vil prøve at overaske min kæreste med det (han elsker det) 😀
  Tak for de altid gode opskrifter 😀

  Glædelig jul


 5. Dec 26, 2012
  11:13 pm

  Henriette

  Den lyder rigtig lækker og skal prøves. Lykke og held i morgen til kemo.


 6. Apr 22, 2013
  8:28 pm

  vagnry

  Når jeg lander her, føler jeg mig som en mand, der har sneget sig ind på Femølejren, måske er der noget galt med mine kromosomer?

  Spæg til side, det er tredje gang i løbet af den sidste uges tid, jeg lander her (det er sket mange gange før), og laver en af dine inspirerende opskrifter, forleden kylling på porre-baconbund, for et par dage siden ovnbagt aubergine, i morgen bliver det chili con carne.

  Altid lækre og inspirerende opskrifter (jeg følger dem sjældent slavisk, det der er i huset skal jo bruges), en dejlig og positiv stemning, og DIG, som er et fantastisk og stærkt menneske, i modgang, og medgang!

  Jeg håber du kan se frem til meget mere af det sidste fremover.

  KH

  Vagn


  • Apr 22, 2013
   9:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Vagn!

   Det glæder mig at du kan blive inspireret af mine opskrifter 🙂 der er skam en del mænd der følger mig.

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Apr 28, 2013
  5:57 pm

  Pernille

  Måske et dumt spørgsmål… Men jeg vover pelsen: de der chili bønner i sovs.. Skal man hælde sovsen fra eller skal den med i retten?


  • Apr 29, 2013
   12:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Pernille!

   Det hele skal med ned i gryden 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Sep 6, 2013
    4:10 pm

    Anni

    Hejsa
    Jeg bruger altid majs til min chili con carne – vi er ikke vilde med bønner… Ideen er fra en pige som var udvekslingsstudent i Mexico…. Jeg har ikke prøvet med øl før, men det vil jeg forsøge mig med i dag…. Tak for supergode opskrifter
    Mange hilsner
    Anni

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!