Newyorkerbyheart

Godt nytår!

Jeg vil ønske Jer alle derude, som læser med her, et rigtig godt og FANTASTISK 2013!
Jeg håber at I må få alt det ud af det nye år som I ønsker jer. Jeg håber også at I vil tage jer tid til at stoppe op og nyde livet. Nyd solens stråler, nyd blomsterne, nyd at I kan gå en tur, nyd – og prioriter – at være sammen med de mennesker der betyder noget I jeres liv. Lad være med at udsætte ting, gør det – også selvom I måske ikke lige synes at I har tid til det. Find tiden, hvis det virkelig betyder noget for jer, så er der ikke noget at fortryde bagefter.

2012 har været modsætningernes år for mig. Året har været fyldt med den vildeste glæde, stolthed og sejr – og med tristhed, angst, masser af sygdom og chok.
Kæresten og jeg var så heldig at have endnu en SKØN tur til USA. Et par dage i New York, til Graduation på Duke University i Durham, North Carolina for at slutte af med afslappende dage hjemme hos min Mama i New Hampshire. For mig blev turen dog noget præget af de første symptomer på at jeg var alvorlig syg. Jeg valgte ikke at dele det med nogen som helst – heller ikke min kæreste – af frygt for at mit kogebogsprojekt så ikke blev til noget. For sammen med min kræft-diagnose er det klart tilblivelsen og udgivelsen af min kogebog – Newyorkerbyheart – Amerikansk Homecooking – der har fyldt mest i 2012.
Det har været et privilegium, en sejr og en fantastisk oplevelse at få lov til at lave min egen kogebog. At få lov til at lave den lige nøjagtig som jeg synes en kogebog skal være og at få lov til at arbejde med de mest fantastiske og kreative mennesker, det er jo noget som ikke er alle forundt. At min kogebog så også er blevet taget så godt imod og har fået så meget ros og omtale, det er jo bare “icing on the Cake”. At lave den bog har givet mig så meget glæde, så det er svært at udtrykke med ord. Ikke et eneste sekund har jeg fortrudt at jeg kastede mig ud i det projekt, selvom jeg også må indrømme at det har kostet mig alt hvad jeg havde af kræfter og energi. Det har kostet tårer, søvnløse nætter og en uendelig træthed – men jeg ville gøre det igen hvis jeg får muligheden 🙂

Hurtig efter udgivelsen af kogebogen den 5. oktober skulle mine værste anelser så også blive til virkelig. Jeg fik konstateret livmoderhaskræft i 4. stadie med spredning til lymfebanerne og det er der jeg er nu. Jeg er i gang med det de kalder “livsforlængende behandling”, fordi lægerne ikke mener at helbredelse er mulig. Operation er udelukket, fordi det er alt for omfattende og skulle jeg overleve det ville det blive til et ret så uværdigt liv. Værdighed er nøgleordet for mig i alt det jeg nu går igennem, jeg vil have lov til at afslutte mit liv på en værdig måde, det synes jeg at jeg skylder mig selv. Jeg har aldrig været god til at sætte mig selv forrest, jeg vil helst gøre alle andre tilfredse og overhører tit min egen indre stemme. Men jeg har bestemt mig for at sådan skal det ikke være nu, nu gælder der mig og de grænser jeg sætter. At grænserne så bliver flyttet af og til, det er så en anden sag 😉

Men jeg håber, at jeg vil få mulighed for at skrive herinde længe endnu. Jeg føler mig så heldig, at I er så mange der læser med herinde – stadigvæk. Nogle af jer har nærmest været her siden jeg startede for knap 7 år siden, nogle er kommet til gennem årene og så er det alle jer nye der har fundet herind.
TAK for al jeres støtte, jeres kommentarer, jeres mails og alle hilsnerne inde på min Facebook-side. I beriger mit liv mere end I aner og det nager mig stadig at jeg ikke kan finde kræfter og energi til at besvare jeres kommentarer og mails, jeg håber at I ved at jeg ville hvis jeg kunne. Det er jo noget jeg altid har sat en ære i. Men I kan være helt sikre på at jeg læser alt hvad I skriver og jeg gemmer det i en speciel mappe, som jeg tager frem på de svære dage.

Jeg håber at I også vil læse med i 2013. Jeg ønsker hver eneste en af jer et velsignet og fantastisk 2013 – og husk: MAKE EVERY DAY COUNT!

Print Friendly
Tilbage

17 kommentarer


 1. Dec 31, 2012
  2:26 pm

  Sophie

  Rigtig glædeligt nytår til dig Birthe!
  Jeg har fulgt med i ca. 5 år men det her er vidst min første kommentar.
  Da jeg læste om din kræft diagnose besluttede jeg mig egentlig for at stoppe med at følge din blog, fordi det gjorde mig så ondt og jeg blev så ked af det.
  Jeg har dog alligevel hængt ved, og selv om jeg stadig bliver ked af det når jeg læser dine indlæg så fylder de mig også med mod og styrke på dine vejne.
  Du virker som er dejlig, varmt og stærkt menneske og jeg ønsker dig alt det bedste.
  Jeg kommer til at savne dit nytårsmenu indlæg i år, derm elsker jeg! Og har netop kigget alle de gamle igennem.

  De bedste hilsner


 2. Dec 31, 2012
  2:42 pm

  Yvonne Thygesen

  Kære Birthe
  Ja lige prscis husk at nyde hverdagen og alt det andet.
  Du ønskes et godt nytår og forstår iøvrigt godt dit valg med kogebogen og at du skubbede sygdommen lidt af vejen.

  De venligste hilsner Yvonne Thygesen


 3. Dec 31, 2012
  4:10 pm

  Majbrith Christensen

  Kæreste Birthe.
  Jeg vil også ønske dig et rigtig godt nyt år, med ønske om helbredelse og lindring. Tak fordi du deler det med os alle, det betyde meget for mig, jeg har fulgt dig siden juni 2007.
  Jeg ved ikke om du vil, men jeg tror det kunne være rigtig godt og oplysende, hvis du på et tidspunkt ville dele de første symptomer du fik, med os. Som mor til bla tre piger på 12, 17 og 19 år, ville det være guld værd for mig. Men også med hensyn til mig selv. Alle mine piger er vaccineret.
  Knus og vame tanker fra Majbrith


 4. Dec 31, 2012
  4:27 pm

  Kristina

  Rigtig godt nyt år til dig, forhåbentlig en ny begyndelse med gode positive oplevelse, en tur mere til usa og kogebog nr2!


 5. Dec 31, 2012
  4:40 pm

  Gurli

  Kære Birthe
  Tusind tak for dine stærke ord. Du ønskes et velsignet nytår med dine. Jeg ønsker dig kræfter til den kamp du kæmper.
  Med hensyn til at sætte grænser, ja det er en svær lektie! Jeg fik for 2 år siden en svær depression og var indlagt i 10 uger. Her hjemme har jeg 4 dejlige børn og den dejlig mand. Men det kræver så meget at beskytte sig selv. Jeg er ved at lære noget så enkelt som at sige til mig selv, at det er godt nok! Du må ikke tynge dig selv med dårlig samvittighed over ikke at kunne svare alle beskeder. Du skal bruge dem til at suge de bedste ønsker fra alle til dig! Det du magter, er godt nok!!
  Knus og de bedste ønsker
  Gurli


 6. Dec 31, 2012
  6:32 pm

  Henriette

  Kære Birthe,

  Jeg vil blot sende dig en nytårshilsen, jeg er ked af at læse, at du er så alvorligt syg.
  Jeg har lige købt din kogebog og er meget glad for den – jeg lavede dine buttermilk pancakes og de bagte æg til min søn og kæreste og begge retter var en stor succes. De bagte æg var også ualmindeligt lækre som frokostret med en rest spinatsalat til. Så tak for bogen, den skal nok blive brugt flittigt. Den kan du med rette være stolt over.
  Mange nytårshilsener og tanker herfra.


 7. Dec 31, 2012
  7:02 pm

  Nina

  Kære Birthe rigtig godt nytår til dig også, pas på dig selv og håber du får en god nytår med din familie.
  Kærlig hilsner


 8. Dec 31, 2012
  11:44 pm

  EVA

  KÆRE BIRTHE: RIGTIG GODT NYTÅR TIL DIG OG DINE KÆRE- OG ET STORT TAK FORDI DU HAR OVERSKUD TIL AT SKRIVE TIL OS ALLE HERUDE, SOM SELVFØLGELIG FØLGER DIG I DEN SVÆRE TID- ØNSKER DIG ALT HELD OG LYKKE FREMOVER-

  K H EVA


 9. Jan 1, 2013
  3:19 am

  Susanne Lænkholm

  Kæreste Birthe <3 Jeg ønsker dig et GODT Nyt År, der må stå i helbredelsens tegn…..Jeg beundrer dig så uhyre meget for din åbenhed, din evne til at rumme andre mennesker og deres behov midt i dit livs krise….Aldrig har jeg oplevet et menneske som dig , der med stor værdighed, nærvær og indlevelse deler uden at "klynke"….du skrev forleden, at du siden fødslen har skullet kæmpe, nu ved jeg slet ikke, hvad det handler om – men jeg ved, at du er en ener – og jeg ønsker dig alt det bedste… Et kæmpe nytårskram fra Susanne..:-)


 10. Jan 1, 2013
  1:48 pm

  Inge-Lise

  Kære Birthe
  Godt nytår. Har fulgt din blog ind i mellem gennem de sidste 4-5 år. Er utroligt glad for dine opskrifter. Kan altid finde lidt inspiration, når jeg besøger siden. Mange tak for for det. Det gør mig ondt at høre, at du har fået en alvorlig sygdom. Jeg ønsker det bedste for dig i 2013
  Venlig hilsen Inge-Lise


 11. Jan 1, 2013
  2:28 pm

  lajla pedersen

  Kære Birthe
  Et rigtig godt nytår til dig også,nu gør det heller ikke noget at der bliver hverdag igen,så jeg kan få tid til at kigge i din kogebog.Jeg ønsker så meget at du kommer til New York til foråret.Du er jo skyld i at jeg også har tabt mit hjerte til den by,vi var der jo i maj sidste år jeg er klar igen,men min mand er vist ikke øv øv.Trawel link kører med priser der kan svinge omkring 1500 på en uges rejse,så det er med at kigge efter rejse i en længere periode,der er mange penge at spare.
  Mkh Lajla


 12. Jan 1, 2013
  5:24 pm

  Cook Valley

  Kære Birthe
  Jeg ønsker dig et godt nytår og håber, at du kommer til New York, som du så brændende ønsker dig. Jeg håber, at din behandling virker, så der kommer flere nytår at fejre.

  Venligst Birte


 13. Jan 1, 2013
  6:38 pm

  Rav food

  Rigtig godt nytår til dig og dine, Birthe.
  Jeg har som mange andre fulgt din blog i lang tid og nydt godt af dine mange opskrifter. Det er noget anderledes at følge dig nu, men bestemt ikke mindre lærerigt. Jeg har stor respekt for, at du har overskud til at dele din kamp mod kræften med os. At følge dig på sidelinjen har virkelig givet mig et mere nuanceret syn på de små og store trængsler, jeg oplever i min hverdag.
  Jeg håber, at kemoen gør sin virkning, så du kan få et godt 2013.
  De bedste ønsker fra Kathe


 14. Jan 1, 2013
  6:39 pm

  karin

  Godt nytår til dig/jer også..önsker et år for os alle med super gode oplevelser og en masse gläde..uanset hvor vi hver isär står i vores liv…at vi lytter til os selv og sätter de gränser der skal sättes og flytte dem om det så må blive det som er nödvendigt….modgang og tårer er en del af livet men det sto mer er gläde og lykke dobbelt op, din bog er et håndfast bevis på dette…ber til at de nye år, vil bringe dig både til Paris og New York…og så meget mere du nu må ha lyst til..knus og kram her fra <3


 15. Jan 1, 2013
  9:21 pm

  SushiStegen

  Smukke stærke pige
  jeg ønsker dig et hjerteligt og varmt nytår, og jeg håber at du i 2013 får en masse til at hygge dig med kæresten og prinsessen i rare omgivelser. Du er i mine tanker dagligt. og jeg prøver at få så meget som muligt ud af hverdagen og glæde mig over alle de skønne ting, som lykkes og vokser. Du ved, jeg synes, du er så sej og dygtig, og jeg er så stolt på dine vegne over alt det du opnået med din blog, din kogebog og din varme personlighed.
  kh SS


 16. Jan 1, 2013
  10:22 pm

  Camilla Lorentzen

  Sødeste NewYorker

  Jeg har fulgt med lææææææææng også på jubii. Det gør mig så ondt at du skal alt dette igennem. DU har været og ER, en kæmpe inspiration for mig og jeg ved at du også er det for mange andre. Jeg ELSKER din gulrodskage og hver gang jeg laver den tænker jeg på dig og sådan tror jeg altid det vil være. Jeg kender dig ikke i virkeligheden, men det føles lidt lige sådan. Når man sådan har “observeret” dig og dit liv på afstand gennem så mange år.

  Du skal have en kæmpe ros for alt dit arbejede for os madbloggere, for det du har delt på jubii og fordi du er så åben omkring din kræft sygdom og bare for at være dig. Kun åbenheden kan gøre en forskel, forskellen til at vi kan gøre noget for at bekæmpe kræften. Jeg har selv haft den tæt inde på livet, heldigvis er det sket meget siden min søster havde det i halvfemserne.

  Må 2013 bringe en masse positive overraskelser til dig.


 17. Jan 3, 2013
  11:29 am

  Elisabeth

  Kære Birte.
  Efter den famøse torsdag samt tingenes tilstand generelt er det lidt med bævende hjerte, jeg klikker ind på bloggen.
  Forhåbentligt er behandlingen effektiv, så du kan holde mange år endnu, men jeg vil alligevel være ærgerlig, hvis jeg ikke fik sagt dig tak. Tak for alle de gode blogindlæg om stort og småt, og tak for de mange gode opskrifter. Du skal vide, at du har sat fodspor, ikke blot med din meget fine kogebog, men også med alt det andet. Jeg er f.eks. sikker på, at jeg ikke er den eneste, som tænker på dig, når jeg bager din fantastiske gulerodskage 🙂 Du har berørt og beriget rigtigt mange menneskers liv, tak for det.
  Kærlig hilsen

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!