Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: En madbloggers jagt på madglæden……

Det er en mærkelig situation at være i, at være have været madblogger i mange år, at have elsket mad og alt hvad dermed følger og at have tænkt på mad i alle mine vågne timer – og sommetider også når jeg har sovet. Nu er al madglæden væk og jeg skal tvinge mig selv til at spise, til at smage på mad. Jeg kunne ikke være mere ligeglad med mad, det vækker ingen glæde og ingen sanser mere – andet end kvalme. Det er i sandhed mærkeligt når jeg altid har været så glad for mad og altid fundet stor glæde ved at lave, læse om og spise mad.

Mine dage er en konstant kamp for at få bare en lille smule mad i mig. Ingenting smager godt, alting har en mærkelig smag og det er mere end almindelig svært at friste mig med noget. Jeg har altid drukket meget vand – både almindelig og danskvand – men nu har jeg svært ved at drikke begge dele, så det bliver mest til æbjejuice fortyndet med vand eller danskvand. Jeg sidder ofte og kigger i reklamer for at finde noget jeg kan lade mig friste af……

Sidst jeg var på Odense Universitetshospital (OUH) fik jeg at vide, at mine blodprøver viste at jeg får for lidt at spise, jeg mister simpelthen muskelmasse. Overlægen sagde at det var totalt ligegyldig hvad jeg spiste, bare jeg spiste noget. For hendes skyld må jeg spise junk food hver dag og så tage en vitaminpille. Jeg skal ikke tænke i hvad det er sundt eller usundt, men bare spise. Hun så også gerne at jeg skifter skummetmælk ud med mindst sødmælk og helst piskefløde, at jeg bruger creme fraiche 38% og smør alle steder det er muligt.
Jeg ved at proteiner er vigtige så jeg prøver at spiser mad der indeholder det, det er bl. a kød, bønner, kikærter, linser, ærter og Edamame bønner. For mig er det vigtigt med små portioner, helst forskellige ting som jeg kan nippe af – mange gange om dagen. Jeg synes også at det hjælper lidt på kvalmen, at sutte på bolcher, så jeg prøver altid at have bolcher på mig. Mandler er også godt mod kvalme, så dem har jeg også næsten altid på mig.

Jeg fik en liste med hjem med ideer til mellemmåltider og jeg må indrømme at jeg kiggede et par gange da jeg gik den igennem. Det er tydelig at alle “almindelige” kostregler er sat ud af spil i denne situation. Listen indeholdt bl.a:
– is
– kage
– wienerbrød
– chokolade
– kiks med smør og Nutella
– et glas halv mælk, halv fløde
– sprøde grøntsager med dip af fed creme fraiche
– smoothie med kærnemælk, piskefløde (eller fløde is) og frugt (gerne 3 gange om dagen)

Det er næsten helt til at få kvalme ved at læse listen 😉 Jeg tror at jeg som så mange andre gange i livet, må finde min egen vej. Finde ud af hvad der virker for mig.

Hvordan har jeg det så nu??? Jo, jeg har det egentlig ok. Det var dejligt at få fjernet det nefrostomi kateter, et sandt lille julemirakel, som jeg er yderst taknemmelig for. Jeg fik feber igen den anden dag, 39 grader, men kunne heldigvis slippe med en penicillin kur uden at skulle ind på OUH. Smerterne klares med morfinpiller, som dækker mig rimeligt ind. Men jeg kan godt mærke at jeg ikke har mange kræfter og jeg oplever en form for træthed, som jeg aldrig nogensinde har oplevet før. Den sidder langt ind i knoglerne og er der lige gyldig hvor meget jeg sover – og jeg sover meget – skulle jeg hilse og sige 🙂
Madlavning bliver der ikke meget af, kræfterne rækker ikke til det. Når jeg står for længe føles det som om jeg er ved at besvime og jeg må hen og ligge. Jeg har dog fået bagt Lagkagehusets pebernødder, ingen jul uden dem – og en lille sejr for mig – at jeg så sov resten af dagen, efter at have bagt dem, det er bare en biting. Jeg håber på også at få bagt brunkager, lavet havregrynskugler og måske lidt marcipankonfekt, nu må vi se hvad jeg kan. Julen kommer jo om jeg bliver klar eller ej. Er du ved at være klar til jul?

Print Friendly
Tilbage

30 kommentarer


 1. Dec 16, 2012
  12:47 am

  Anne Mette

  Kære Birthe
  Bliver så glad, hver gang der kommer et nyt indlæg fra dig, for det er godt nok grumt, det du går igennem. Håber at alt på et tidspunkt bliver godt igen og at din madglæde må vende stærkt tilbage. God bedring og glædelig jul 🙂
  Mange hilsner Anne Mette


 2. Dec 16, 2012
  12:52 am

  Kristina

  Min søn bagte “dine” pebernødder i dag, til julegaver. Eller jeg lavede dejen for ham, for min elpisker er brændt sammen. Nænnede ikke at tvinge ham igang med grydeskeen. De er rigtig gode, og fede lol.
  Kan du ikke drikke lidt cola mod kvalmen? Hjælper når jeg har kvalme af migræne.


 3. Dec 16, 2012
  2:50 am

  Annette Brasholt

  Kære Birte
  Jeg kan sørme godt forstå, at du savner din madglæde – du som har været ovenud begejstret for fantastisk mad. Noget, der kan give dig appetitten tilbage er tablet prednisolon (solumedrol som iv) – har du prøvet det?
  Også 10 mg motiron kan give appetit (motiron er et methylphenidat, der både bruges til behandling af ADHD og palliative enheder til øgning af appetit og mindskning af træthed).
  I øvrigt kan en konvertering af tablet morfin til et plaster, der hedder durogesic (og som kan deles i halve, så dosis kan være meget lav) give mindre kvalme af 2 grunde: dels er man fri for at tage tabletterne og dels får man en lille smule smertestillende jævnt fordelt over 24 timer og ikke ´peak´s af den kvalmegivende morfin.
  Jeg sender dig mange tanker og ønsker om mere appetit og mindre træthed, så du kan få lavet dine jule-godter og få disse sejre. Sejre gør godt i hjertet, ikke? 🙂
  Kh Annette


 4. Dec 16, 2012
  6:37 am

  Lise-Lotte

  Kære Birthe

  Får du noget kvalmestillende ? Morfin trætter uendeligt meget- det hjælper på smerter, men giver dig en form for evig døsighed.

  Du skal finde det du kan lide at spise- jeg led selv af kvalme i begge graviditeter i alle ni mrd og kastede op i alle mrd. Jeg levede af kold mad og min mand måtte stå med havegrillen og handle ind fra dag til dag, fordi jeg ikke kunne holde lugten af mad ud.

  Jeg arbejder jo også som sygeplejerske og jeg ved også, at det er ild på bålet at sige til forkvalmede patienter at de skal spise fedt, for mange kan slet ikke det. Vi har også syrlige tilbud til vores patienter ( som dog ikke er kræftpatienter- kemoterapien kan godt fjerne/reducere smagssans, så alt smager af metal) i form af mangois , citronkage, frugt på spyd, mini smoothies osv…De synes de bedre at kunne få ned ift de mere fede og søde ting.

  Du spurgte til, om vi er klar til julen- tja alle gaver er købt ind, jeg har lavet æbleskiver, marcipanjuletræer og kugler, mangler at handle maden til julen ind, der er pyntet op men kæmper selv lidt med denne tid, da det onsdag er 1 år siden min mor døde efter kort tids sygdom.

  Fik en uventet gave fra mit arbejde forleden, en meget stor en, og burde være jublende lykkelig,men andre ting fylder- det kender du godt, tænker jeg?
  Alligevel vil jeg ønske dig og dine kære en glædelig jul kære Birthe- tænker meget på dig.


 5. Dec 16, 2012
  7:00 am

  Karina Carmen Musaeus Schwartz

  Juleklar? Hmmm. Jeg har netop skrevet modulopgave (arbejder fuld tid (mere end fuld tid), og er ud over dette på efteruddannelse, hvor jeg tager et enkelt modul, som har krævet en eksamensopgave, som er faldet sammen med en temmelig travl periode – naturligvis :-)), som jeg i dag afleverer. Den skal afleveres elektronisk. Fristen er på tirsdag, men hele mandagen forsvinder i arbejde og et aften-event med Chris MacDonald.
  Hvorom alting er, jeg er SÅ klar til at holde lidt ferie. Jul er der ikke meget af hjemme hos mig, men feriedage til afslapning, og gå at nusse rundt og træne, DET er der. 🙂 Mit svar må altså være “Ja, så absolut”.

  Pas rigtig godt på dig selv og glædelig 3. søndag i advent.


 6. Dec 16, 2012
  8:55 am

  Gita

  Håber virkelig det vender og du får det bedre søde Birthe har fulgt din blog i mange år alting nydt din madglæde og lækre mad


 7. Dec 16, 2012
  10:11 am

  Barbara

  hi, you don’t know me, my mom is a follower of your blog and fb page and she told me about you. I’ve been reading some of your entries and I couldn’t help but write to you. first of all I’m sorry that you are so ill and I wish you all the best. second I really needed to write today because of your food recommendations. I’ve been eating the paleo way for quite some time now and I’ve read ALOT about food and health. from what I’ve read I can only recommend NOT to eat carbohydrates and foremost sugar, because that’s what the cancer needs to grow and survive. there are alot of blogs and books out there on the topic. just google “paleo cancer” or “low-carb cancer”. I mean, seriously, it’s worth a try, cause it can’t really get any worse, right? that’s just one of the examples: http://www.bulletproofexec.com/low-carb-paleo-diets-vs-cancer-a-follow-up-note-to-steve-jobs/
  if you want me to do some blog research and send you more links, just send me a mail and I’m glad to help you.
  all the best and merry christmas, barbara


 8. Dec 16, 2012
  10:24 am

  Katrine

  Kære Birthe
  Det må være utrolig hårdt og frustrerende at være så træt, som du beskriver, oveni alt det andet, som du må slås med. Netop at gøre det, som man elsker, finder ro ved og samler energi ved, giver overskud. Så når det er taget fra os, mangler energien og hvad værre er, koster det også på humør-kontoen. Jeg gider ikke skrive, at du jo skal være glad for det du når, for det holder jo ikke. Hovedet og bevidstheden kredser naturligvis om “jamen sådan plejer jeg jo og vil og elsker”. Du skal igennem noget, som kan betegnes som næsten umenneskeligt – i hvert fald på vores breddegrader.
  Jeg tror, at det hjælper dig meget at kunne skrive om det hele. Det hjalp mig, da min far døde pludseligt og hurtigt for nogle år siden. Så om ikke andet skriv frustrationerne, ulykkeligheden og den pletvise glæde ud. Vi følger dig alle sammen på vejen.
  Mange hilsener og et stort knus
  Katrine


 9. Dec 16, 2012
  10:57 am

  Penille Holm

  Selv er jeg ved at være klar til jul, og jeg har endda julet mere end nogensinde før.
  Men det er da lige før at vi alle skal sende der hjemmebag og konfekt, så du ikke køre dig træt i at stå og lave det 😉
  Selv tror jeg at jeg har lavet for meget af det hele, da det i det store hele kun er mig der spiser kage herhjemme, dog er min søn blevet glad for mine vaniljekranse( hvor spøgelserne har spist hullerne) og manden spiser selvfølgelig romkugler(havregrynskugler), men ellers har jeg resten for mig selv, med mindre der kommer gæster.


 10. Dec 16, 2012
  11:14 am

  Signe / girlslovefood

  Sikke en liste, hehe, klan godt forstå du kiggede en ekstra gang på den. 😉
  Det ladet til, at du er god til at finde dine egne veje dog, og det er flot.
  Jeg så dit juletræ på facebook i går så hyggeligt ud 🙂
  Jeg er ikke kommet så langt med julen endnu pga. eksaminer faktisk, men jeg glæder mig alligevel.
  k.h. Signe / girlslovefood


 11. Dec 16, 2012
  11:42 am

  Piskeriset

  Det er helt den omvendte verden at blive opfordret til at spise kalorieholdige ting – men dem er juletiden heldigvis proppet med, så jeg håber, at du finder frem til noget juleguf, der kan enes med dine smagsløg 🙂


 12. Dec 16, 2012
  2:42 pm

  Martin Christiansen

  Hej Birthe. Jeg tror umiddelbart det her er første gang jeg nogensinde kommenterer på en Blog, jeg plejer at være en “passiv tilhører”. Men kan ikke lade være med at skrive nu.

  Har fulgt din blog i mange år og altid glædet mig over din smittende madglæde og uprætentiøse holdning til en godt måltid. Du har været første stop på vejen når kæresten og jeg ikke vidste hvad vi skulle have til middag.

  Da jeg hørte at du var syg var det ligesom om det hændte for en nær ven som jeg havde kendt i mange år. Det gør mig virkeligt ondt.

  Hver gang jeg spiser en af lagkagehusets pebernødder tænker jeg på dig og håber det bedste.

  Alt held og lykke og god jul

  -Martin


 13. Dec 16, 2012
  3:19 pm

  Deborah

  Du har nået mere end jeg har, så du skal absolut være stolt af dig selv. Kvalme og svimmelhed hersker her, så jeg forstår dig så udemærket.

  Jeg har set eller hørt om listen før, da min veninde var syg med cancer, så jeg er ikke helt så overrasket igen.
  Synes du klarer det hele fantastisk flot. Alle gode ønsker og tanker til dig.


 14. Dec 16, 2012
  5:07 pm

  EVA

  HEJ KÆRE BIRTHE:JEG FØLGER DIG I DIN SVÆRE TID- JEG MÅ TAGE HATTEN AF- HVOR ER DU SEJ- MAN KAN SLET IKKE FORSTÅ AT MAN KAN HOLDE TIL ALT DET DU ER IGENNEM- MÅ OGSÅ VÆRE MEGET UNDERLIGT FOR DIG AT DU IKKE RIGTIG HAR LYST TIL NOGET MAD- DU SOM HAR FODRET ALLE VI ANDRE MED DE SKØNNES OPSKRIFTER SOM VI DAGLIG NYDER GODT AF- TAK FOR DET BIRTHE.JEG VIL HÅBE AT DU / I MÅ FÅ EN GOD JUL- OG AT DU KAN FÅ LIDT LÆKKERIER NED.RIGTIG GOD JUL TIL JER OS TIL PRINSESSEN.

  EVA


 15. Dec 16, 2012
  5:24 pm

  Laila Hansen

  Kære Birthe

  Har du prøvet at købe proteindrikke. De kan fås på apoteket og i nogle supermarkeder. Håber, at du snart får lysten til mad tilbage. Tak for dine fantastiske opskrifter og indlæg her på siden.

  God jul
  Hilsen Laila


 16. Dec 16, 2012
  5:32 pm

  Susanne Petersen

  Hej Birthe

  Følg dine egne veje. Kun du ved hvad der virker bedst for dig….men det er sgu da ØV med al den kvalme…og jo tak her i huset er jeg næsten klar til jul….småkagerne er bagt og prøve smagt:) havregryns kuglerne er lavet … så mangler bare liiiiige konfekten og så pebernødderne…..:) Ønsker dig en rigtig glædelig jul sammen med kæresten…Mange kærlige hilsener fra Susanne


 17. Dec 16, 2012
  5:41 pm

  Lisbet

  Kære Birthe

  Is fra Skarø http://www.isfraskaroe.dk har udviklet en serie is specielt til patienter som dig. Nemme at spise og meget proteinholdige. Jeg ved ikke, hvordan man får fat på dem, men du kan læse om isene på hjemmesiden.
  De bedste hilsner
  Lisbet


 18. Dec 16, 2012
  8:40 pm

  Gurli

  Kære Birthe
  Håber min kommentar går i gennem denne gang.
  Noget af det første konfekt jeg lavede i år var dine hvide toscasnitter. Jeg elsker dem! Og jeg sendte dig rigtig mange tanker mens de blev lavet.
  Tænker utrolig meget på dig og din kamp. Du har været en stor inspiration for mig. Både i min madlavning og i min kamp før jeg fik førtidspension . Du har sat et stort mærke i mit liv.
  Kærlig hilsen
  Gurli


 19. Dec 16, 2012
  8:43 pm

  Rikke Laasby Møller

  Hejsa Birthe,

  Jeg har ikke skrevet til dig nogle dage, da der har været lidt at se til.
  Jeg håber at du stadig er ved godt mod, selvom det ikke er det mest opmuntrende du skriver om – det er en madliste som de fleste sikkert ville juble over, at kunne svælge i dagen lang og så endda på opfordring, men jeg kan godt forstå du slet ikke har lyst til at det mad, som du egentlig skal spise… og som jeg før har skrevet til dig, så må det være så svært at skulle lede efter appetit på al den skønne mad det findes og ikke mindst kan laves. Det er jo det hele dit liv er bygget op på og din blog er startet med, hvor må det være svært ikke at leve gennem maden, som nu måske mere er blevet din svære skygge, som du SKAL følges med og ikke en ven hvis selskab du nyder. Det er så uretfærdigt….
  Håber du får lidt mere appetit på maden og får noget at stå imod med.
  Glad for at følge dig 😀

  Glædelig jul knus Rikke


 20. Dec 16, 2012
  9:21 pm

  Anette

  Hej Birthe

  Ville lige kommentere på din manglende madlyst; min onkel har også haft kræft og havde kvalme og generelt rigtigt svært ved at spise. Hans løsning, som du måske også kan bruge, var at skære et surt æble ud i både og spise det sammen med et måltid. Altså først en æblebåd, så lidt almindelig mad, så igen lidt æble osv.
  Det hjalp på det hele og gjorde at maden gled lettere ned for ham.

  Ønsker dig held og lykke med det hele.


 21. Dec 16, 2012
  10:09 pm

  Marie

  Hej Birthe.
  Nu vil jeg jo ikke opfordre dig til at begynde at ryge hash, men det er efterhånden påvist gentagne gange, at cannabis hjælper kræftpatienter med at genfinde deres appetit og virker også mod smerter. Hospitaler kan søge om tilladelse til at ordinere cannabis i pilleform, og det kunne måske være en mulighed for dig? Du kan læse mere om det på Kræftens Bekæmpelse. Jeg hepper på dig og ønsker dig og dine en dejlig jul.


 22. Dec 16, 2012
  11:45 pm

  Henriette

  Varme tanker herfra. Du er noget af det sejeste.


 23. Dec 17, 2012
  2:11 am

  Maja R

  Kære Birthe.
  Nu har jeg længe tænkt på at kommentere her på din blog, da jeg troligt har fulgt med i meget lang tid, og selv elsker alt der har med New York, USA og mad at gøre. Men idag blev dagen hvor jeg følte jeg havde brug for at skrive til dig. Det gør mig så inderligt ondt med din sygdom, og det kan gøre mig helt ked af det at tænke på det. Jeg krydser både fingre og tæer for at du nok skal komme igennem det, det er jeg helt overbevist om.
  Jeg skriver også til dig fordi jeg faktisk selv har været syg i et halv år nu med en mave-tarm lidelse, og selvom det på ingen måde kan sammenlignes med det du fejler, føler jeg nogen gange jeg kan relaterer til dine indlæg. Specielt med hensyn til dit syn på sygehusvæsnet. Jeg kender alt til både søde og sure sygeplejekser, og hvor meget forskel der kan være på de forskellige afdelinger. Og da du så skrev det her indlæg om kvalme og manglende lyst til mad, kan jeg for alvor sætte mig ind i hvor slemt det er, da det primært er en ulidelig kvalme jeg døjer med og manglen på evne til at spise normalt. Så jeg vil bare sige: Hæng i, du vil pludselig finde ting som bare virker for dig og din kvalme, og så er det bare med at spise/drikke det. Jeg har fx fundet ud af, at det bedste jeg kan gøre når jeg har mest kvalme er at drikke iskold cola eller spist saltchips (de helt billige fra xtra er faktisk de bedste). Ved selvfølgelig ikke om det virker for dig, men prøv det! 🙂
  Det blev en lang smøre fra min side. Men endnu en gang held og lykke med det hele og ha’ en rigtig dejlig jul og nytår med dine kære. Jeg er sikker på du nok skal opleve mange mange flere juleaftener.
  Mange knus Maja, 20 år.


 24. Dec 17, 2012
  2:34 pm

  Søren

  Hej Birthe

  Jeg ved at at mange kommer med velmente kostråd, som f.eks den person der skrev at du skal holde dig fra kulhydrater.

  Mit eneste råd er at du først og fremmest skal lytte til de mennesker der kender dig og din sygdom bedst, det vil sige de personer der er med i dit behandlingsforløb.

  Læger, og specielt onkologer har selvfølgelig ingen interesse i at give der råd der skader dit velbefindende, så lyt først og fremmest til dem.

  Hvis du er i tvivl og vil have en 2nd oppionion, så gå til din egen læge, eller spørg en uddannet diætist. Du skal for alt i verden ikke begynde på diverse “alternative” kostplaner uden at have diskuteret det grundigt med de professionelle.

  Os der er heldige og er raske kan godt eksperimentere med kosten, men det sige sig selv at hvis du ikke får nok at spise, oven i en så alvorlig sygdom, så er det ikke tidspunktet at prøve “alternative” metoder.


 25. Dec 17, 2012
  9:27 pm

  Karina Braae

  Kære Birthe
  Dejligt at høre hvordan du har det og dejligt at vide hvor længe det nu har været muligt for dig at være hjemme! En stor glæde!
  Det er trods alt det rareste at være hvor man føler sig tryg og har det godt. Man kan jo ikke gøre hvad der passer en på et sygehus.
  Det må sgu godt nok være den omvendte verden for dig mht. Mad. Det kan man slet ikke sætte sig ind i. Alt det man normalt ikke må spise for meget af, skal man pludselig spise. Ja en god omgang proteindrik med fløde, kærnemælk, saft og måske lidt sukker er ikke af vejen hvis man skal have noget til depoterne. 🙂
  Jeg sender dig en lille engel til at passe på dig og for at give dig lidt overskud og energi.
  Mange hilsener fra Karina


 26. Dec 17, 2012
  10:14 pm

  Bianca

  Tænker på dig!
  Glædelig jul til dig og din familie!
  Knus


 27. Dec 17, 2012
  10:51 pm

  Anne-Marie

  Kære Birthe
  Bare en lille hilsen. jeg sidder med de sidste rester af pebernødderne fra din opskrift og jeg bliver bare nød til at bage en portion til inden jul og det er 3. år vi er på den opskrift! Dette er min første hilsen til dig jeg sender dig mange varme tanker og ber til at du må blive ved med kæmpe selvom der er mange svære dage. Kærlig hilsen fra Anne -Marie


 28. Dec 17, 2012
  10:55 pm

  Henny Stewart

  Jeg har åbenbart holdt en længere pause fra din blog, og nu har jeg så fundet frem til den igen. Jeg har læst det meste af din kræftdagbog med stor interesse, fordi jeg selv fik en kræftdiagnose i oktober. Min prognose er (foreløbig) god, men du godeste, hvor jeg genkender mange af de ting, du har oplevet. Blandt andet det med maden. Først måtte jeg intet spise, så fik jeg allernådigst lov til at indtage søbemad, og endelig kom dagen, hvor jeg kunne prøve med fast føde. Det var simpelthen sådan en skuffelse! Som du skriver: Ingenting smagte rigtigt, det hele var for stærkt, for salt, for fedt, for kvalmende! Jeg er hjemme nu, og det med maden går lidt bedre, når det er noget, jeg selv har rodet sammen, men jeg har meget svært ved at vænne mig til at skulle småspise hele dagen (Operationen efterlod mig med en meget lille mavesæk). Jeg er vant til at spise to-tre gange, og rigelige portioner. Jeg er også overvægtig, og noget af det, der er sværest, er, at lægerne forlanger, at jeg skal opretholde min kampvægt på noget, du tror er løgn. Men det er jo dette med, at man ikke skal svække sit muskelvæv, mens man heler! De der mystiske proteindrikke, man skal indtage for at kompensere for sit lave energiindtag, kan jeg slet ikke have mere.

  Men det jeg egentlig ville sige er: Tak fordi du skriver om din sygdom. Der er mange fordomme om cancer stadigvæk, og jo mere, der kommer til al folkets kendskab, jo bedre chancer er der for at nedbryde fordommene. I øvrigt er det jo en temmelig stor procentdel af befolkningen, der vil blive ramt af en kræftsygdom på et eller andet tidspunkt, så viden er i al almindelighed godt!


 29. Dec 18, 2012
  3:25 pm

  Janni Pedersen

  ok fra da jeg arbejdede med cancerpatienter i hjemmeplejen:

  Ymer gerne med tonsvis a sukker

  torskerogn, kaviar, æggeblommer (og hvider) hjemmelavet mayonaise eller en god købt

  marcipanbrød

  frosne miniis i snapseglas lavet af blendede bananer med fløde

  cheeseburgere fra mc d (de er seriøst energifulde)
  mørk chokolade af god kvalitet

  evt greens organik mandelchokolade

  eye Q olie skulle være super godt

  chokomousse

  havregrød kogt på sødmælk (protein)

  ost

  håber noget af det kan hjælpe dig 😉 HUSK at du spiser for at overleve lige nu. det lyder barsk men er sandt. hvis du nedbryder for megen muskelmasse kan du ikke modstå en infektion. Dette siger jeg ikke for at irritere dig, men for at fortælle dig at det er enormt vigtigt, selvom det er hamrende træls, at spise selvom appetitten bare ikke er der. samt at det man spiser indeholder noget så agurken ikke nupser pladsen for energien 🙂 når det så er sagt skulle agurker i vand skabe en god smag for kemopatienter. vandet bliver mere friskt og mere drikbart

  og ja kemo piller desværre ved smagsløgene men det går heldigvis over når man er færdig med kemoen!


 30. Dec 19, 2012
  7:56 am

  Mette Lehmann Holm

  Åh hvor er det godt at kunne læse at du forsat kæmper. Jeg har fuldt og et stykke tid og ønsker simpelhen det bedste for dig. Glædelig jul til dig og din super gode kæreste. Ps: jeg har tilladt at linke til din hjemmeside:)

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!