Newyorkerbyheart

Risengrød lavet i ovn…….

Risengrød lavet i ovn, klar til at blive til ris à l’amande……..

Jeg stod for at lave årets ris á l’amande, det kunne jeg lige holde til, for jeg ville jo også gerne bidrage med noget. Jeg synes risengrød er lidt besværlig, mest fordi jeg glemmer at røre i det og så brænder det jo på, ikke det bedste udgangspunkt for dessert til årets julemenu 😉

Jeg har dog set flere som har forsøgt at lave det i ovn, så det ville jeg også prøve – og det blev en succes. Super nemt, et minimum af omrøring (hvilket et godt for mine fibro-ramte arme) og nem rengøring bagefter. Det kan klart anbefales. Jeg har en stegeso af glas, men en rigtig rømertopf kan selvfølgelig også bruges, ligesom en Le Creuset gryde også vil være perfekt (husk at tjekke at knoppen på låget kan tåle at komme i ovnen) eller en anden ovnfast gryde/fad.

Risengrød i ovn, 2-3 pers.:

2 dl vand

200 g grødris

lidt salt

1 liter sødmælk

Kom vand og grødris i en gryde og bring det i kog ved middelvarme, rør i det. Når grynene næsten har suget alt vandet, så tilsæt mælk og lidt salt. Bring det i kog under konstant omrøring. Når det er lige er kommet op til kogepunktet så hæld det i en stegeso/gryde eller stort fad. Hvis du ikke har låg til, så lav et tætsluttende et ud af stanniol. Sæt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1½ time, rør i det 2-3 gange undervejs, så det ikke brænder på. Tag det ud når det har den rette, tykke konsistens. Server med en god klar smør og kanelsukker.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Dec 25, 2012
  1:51 pm

  Gitte Hansen

  Hej

  og glædelig jul til dig Birthe. Jeg bliver så glad når jeg kan læse om dine køkkeneksperimenter, det er livsbekræftende at du stadig har lyst til frembringe lækre ting i dit køkken. Keep on going 🙂
  Super godt tip med risengrød i ovn. Genialt! Så brænder grøden jo ikke på. Har også en Römertopf, det kunne jeg sagtens finde på at prøve af. Jeg laver min risengrød i mikrobølgeovnen, tre kvarter ved halv effekt. Det er også et hit. Jeg slipper for at røre i gryden og grøden brænder ikke på.
  God jul og et godt og lykkebringende nytår til dig Birthe. Jeg ønsker dig alt det bedste og lykke og held i din kamp mod kræften
  Mange hilsner
  Gitte alias bagenørden


 2. Dec 25, 2012
  2:16 pm

  Christina

  Kære Birthe
  God ide, vi laver altid risengrød på samme måde men imstedet for ovnen kommer vi aviser om og et dyner over og så en tur i sengen 2-2.5 time
  Det sparer energi…


 3. Dec 25, 2012
  3:13 pm

  Elin

  Jeg har hørt om nogen, der bruger bagemaskinen. Så slipper du også for at røre. God jul.


 4. Dec 25, 2012
  8:22 pm

  PiaSal

  Jubiii jeg fik din kogebog i julegave!!! Jeg er en ivrig læser af din blog, og syntes at den er vildt inspirerende, med lækre billeder og spændende mad! Glæder mig til at få gang i de mange lækre opskrifter :o)
  Glædelig jul og rigtig god bedring!
  Kærlig hilsen Pia.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!