Newyorkerbyheart

Gourmand Awards 2012, US Cuisine: Jeg vandt sgu’………….

Dem jeg var nomineret sammen med, en franskmand, en tysker, en japaner og en amerikaner……………

Sådan ser vinder diplomet ud…………..

………..og sådan ser den ud indeni……….

Det er helt uvirkeligt i disse dage, men min bog NEWYORKERBYHEART – AMERIKANSK HOMECOOKING vandt altså i Paris lørdag aften i kategorien US Cuisine. Jeg var nomineret sammen med en tysker, en japaner, en franskmand og en amerikaner og jeg havde aldrig troet at jeg ville vinde. At vinde over en amerikaner – og en franskmand – troede jeg ikke på var muligt. Så jeg sad totalt afslappet, da de pludselig annoncerede at det var min bog der havde vundet. Det var helt vildt og meget uvirkeligt.

Lige pludselig skulle jeg til at holde takketale og jeg havde intet forberedt, fordi jeg ikke troede på at jeg havde en chance for at vinde. Jeg tror det var noget frygteligt ævl jeg fik sagt, mens jeg oveni købet græd lidt – som jeg elles synes er noget pjat. Men sådan var det altså.

Jeg er SÅ stolt og prisen er jo mindst ligeså meget til min fantastiske fotograf, Line Falck, min utrolig dygtige grafiker, Pia Darfeldt, min kompetente redaktør Ursula og til mit forlag, Nyt Nordisk Forlag, som troede på mig igennem hele processen. Det er altså sammen, i høj grad, også deres fortjeneste. Jeg har jo ikke lavet bogen selv. Line troede på projektet fra allerførste øjeblik hun hørte om det, hvilket jeg er hende uendelig taknemmelig for. I kan se mange flere billeder fra bogen hos HER, hvis I har lyst.

Berlingske bragte en artikel om mig og min kogebog i går, som I kan se HER, den er meget fin synes jeg og gjorde mig uendelig stolt 🙂

Der kommer meget mere om mine dage i Paris senere. Men jeg vil gerne sige tak til alle jer som følger og støtter mig. For al den varme og lykønskninger der er strømmet imod med og fordi I altid tror på mig, det er helt vildt. Jeg er så uendelig taknemmelig og føler mig som verdens mest privilegerede menneske. TAK!

Print Friendly
Tilbage

63 kommentarer


 1. Feb 25, 2013
  1:10 pm

  Henriette Hall

  Hvis talen på podiet var lidt forvrøvlet, så er du da undskyldt. Talen du burde have holdt kom jo her. Stort tillykke. Det er også en dejlig kogebog.


 2. Feb 25, 2013
  1:15 pm

  Camilla

  Nu kender jeg ikke de andre bøger, din var nomineret sammen med, men det ER en fantastisk bog du har lavet! Der er nærmeste ikke én opskrift deri jeg ikke har lyst til at lave – både pga. selve opskriften, billederne og historien 🙂

  Endnu en gang tillykke, det er så flot og så imponerende 🙂


 3. Feb 25, 2013
  1:16 pm

  Louise

  Vil bare sige KÆÆÆÆÆMPE TILLYKKE det er sku da super flot, og du har da alt ret til at være stolt 😉
  Knus Louise


 4. Feb 25, 2013
  1:17 pm

  hvadskalvibage

  Tilllykke med det – rigtig godt gået 🙂


 5. Feb 25, 2013
  1:20 pm

  Pia Aagaard rasmussen

  Kære Birthe.
  Kan godt forstå at det er uvirkeligt det hele, men det er så fortjent, og nyd endelig det hele fuldt ud. Glæder mig til en dag at læse om hele turen, og endnu engang et KÆMPE tillykke. <3
  Kram Pia


 6. Feb 25, 2013
  1:29 pm

  Heidi/foodMAD'

  Hvor er det dog fortjent, Birthe!! Stort tillykke!


 7. Feb 25, 2013
  1:33 pm

  Ann

  Du fortjener prisen… Elsker din kogebog
  Knus Ann


 8. Feb 25, 2013
  1:42 pm

  Lillian Nicolaisen

  Kære Birthe ….. Det er bare så fantastisk , du er et helt igennem dejligt menneske …. Jeg er så stolt på dine vegne … Nok en gang kæmpe tillykke …


 9. Feb 25, 2013
  1:49 pm

  lajla pedersen

  Kære Birthe
  Et kæmpe stort tillykke,det er også en flot bog,må indrømme jeg ikke har prøvet opskrifter endnu,men har kigget bogen igennem.
  Mange hilsner Lajla


 10. Feb 25, 2013
  1:52 pm

  Annika

  Stort tillykke 😀
  Det er velfortjent (uden at kende konkurrenterne ;))


 11. Feb 25, 2013
  1:56 pm

  Mette K. Frederiksen

  Kæmpe stort tillykke 🙂 Det er velfortjent.


 12. Feb 25, 2013
  2:02 pm

  Moster Tulle

  Kæmpe stort tillykke – hvor er jeg glad på dine vegne over at du vandt og havde kræfter til at være der og modtage prisen. Tillykke-tillykke 🙂


 13. Feb 25, 2013
  2:04 pm

  Kirsten Friis

  Kære Birthe
  Stort tillykke med førstepræmien. Hvor var det flot! Jeg fik din kogebog foræret i lørdags, fordi jeg havde ønsket mig den i fødselsdagsgave. Hvor er den flot og lækker, og opskrifterne er simpelthen så spændende. Jeg glæder mig til at lave dem. Nu skal jeg bare finde ud hvad, hvilken en jeg skal lave først. Jeg blev også meget glad for at høre, at du selv var til stede i Paris. Jeg ønsker dig alt godt.
  Hilsen Kirsten


 14. Feb 25, 2013
  2:11 pm

  Kristina

  Det er dig så ualmindelig velondt! Jg kunne mærke i maven at du ville vinde! Og endnu en gang fik jeg ret!!


 15. Feb 25, 2013
  2:12 pm

  Helle Birgit Hansen

  Hjertelig tillykke med præmien…. det er ærligt fortjent og jeg synes bare du skal nyde det…. At du har vundet beviser for mig at der er god basis for en amerikansk kogebog af den karakter du har lavet…. Og det er ikke så ringe endda, tværtom… I min verden er det bare så flot..

  Ønsker dig en dejlig uge sammen med din forlovede og nyd nu dine skønne dage i Paris… 🙂

  KH Helle..


 16. Feb 25, 2013
  2:15 pm

  Deborah

  Passion og hjerte slår igennem – ikke at de andre ikke havde – det ved jeg intet om, men jeg ved, du har. Kæmpe tillykke og så kan jeg kun tilslutte mig – det er en meget fin kogebog.


 17. Feb 25, 2013
  2:29 pm

  Elsebeth

  Hvor er det flot og meget stort. TIL LYKKE, jeg må sandelig sige, at det ikke er enhver forundt at få sit barn båret frem i Paris. Der skal meget til, for at det kan lykkes – en rigtig Newyorker by Heart, og så sidder den i skabet.


 18. Feb 25, 2013
  3:06 pm

  line falck

  åh Birthe ,hvor er jeg bare glad for at det lykkes dig at komme til Paris og hvor jeg bare super glad ,for jeg tilbød dig min hjælp til at lave din bog , som meget hurtig også bliv min bog. Vi skal snart drikke kaffe og bøf.

  Hils din søde kæreste
  Knus Line


  • Feb 25, 2013
   4:58 pm

   Dorit Barbara Strandgaard

   Også stort tillykke til dig Line 🙂

   Jeg synes det er flotte billeder du har taget!


 19. Feb 25, 2013
  3:13 pm

  Jane

  Stort tillykke, Birthe. Hvor blev jeg glad for at læse, at det var dig, der løb med sejren!


 20. Feb 25, 2013
  3:32 pm

  Charlotte den 2.

  Rigtig hjertelig tillykke med prisen – hvor er det flot klaret.
  Jeg glæder mig til at læse om turen til Frankrig.
  Kærlig hilsen Charlotte


 21. Feb 25, 2013
  4:53 pm

  Dorit Barbara Strandgaard

  En tale som den du viser her – er fin, og det er ok at fælde en tåre – det er jo mega stort det du vandt – så selvfølgelig skulle du vinde Birthe 🙂

  Jeg synes at din bog er så flot med dens farver og dine gode tips i bogen er måske også med til at gøre at du vandt titlen – også tillykke til dem du nævner!

  Jeg tror på at din bog vil blive en bestseller indenlænge 🙂

  Det er godt du nåede at få det godt inden turen til Paris og flot suite I boede i! Tusinde tak for alt det du har delt med os fans/ læsere – det er fedt at få lov til det 🙂

  Rigtig god dag med din forlovede!


 22. Feb 25, 2013
  5:00 pm

  Camilla

  Birthe, hvor er det bare FANTASTISK. Stort tillykke med at have skrevet verdens bedste kogebog indenfor det amerikanske koekken. du maa (og med rette) vaere umaadelig stolt, det er saa flot. 🙂

  Jeg lavede din langtidsstegte skinke i ovnen i loerdags, den var et hit.


 23. Feb 25, 2013
  5:01 pm

  Lene Olsen

  Tillykke – det er virkelig stort.
  Nu har jeg lagt omtale og billede af din bog ind på min Facebookside – din bog fortjener virkelig at blive kendt af alle. 🙂


 24. Feb 25, 2013
  5:07 pm

  Vagnry

  Et stort tillykke med prisen.

  Jeg er tit landet på din side, når jeg skulle finde noget spændende mad, lavet en del af maden og nydt den.

  Jeg blev meget glad på dine vegne over artiklen i Berlingeren, men blev endnu mere ked af slutningen af artiklen.

  For 11 år siden fik min viv kræft, tre måneder før vores sølvbryllup, hun spurgte straks lægen om hun kunne regne med at fejre dagen, det ville han ikke love, men nu nærmer vi os de 36 års ægteskab, still going strong.

  Det samme håber jeg vil gælde dig

  Mvh

  Vagnry


 25. Feb 25, 2013
  5:14 pm

  Gitta

  Hvor dejligt.. og noget så velfortjent 🙂 Tillykke!


 26. Feb 25, 2013
  6:16 pm

  Lika

  SÅÅÅ sejt, Birthe!!! Tusinde gange tillykke!!!


 27. Feb 25, 2013
  6:20 pm

  Hanne

  STORT TILLYKKE 🙂 hvor er jeg glad på dine vegne.

  Jeg må altså eje den bog…


 28. Feb 25, 2013
  6:34 pm

  hulemor

  Kære Birthe. Kæmpe tillykke, og fantastisk at du har lavet verdens bedste kogebog 🙂 Du har flere gange skrevet om, hvor mange kræfter der har kostet dig, så hvor er det bare dejligt at du får sådan en ultimativ anerkendelse! Endnu en gang stort tillykke. Kærlig hilsen Hulemor


 29. Feb 25, 2013
  8:15 pm

  Lise Pedersen

  Kæmpe stort tillykke med prisen. Du er for sej 😀


 30. Feb 25, 2013
  8:18 pm

  heidi

  Selvfølgelig gjorde du det Birthe.

  Det er en fantastisk bog og fuldt fortjent.

  Knus

  Heidi


 31. Feb 25, 2013
  9:20 pm

  Piskeriset

  Det er megasejt gået! Stort tillykke herfra *kram*


 32. Feb 25, 2013
  9:36 pm

  Louise

  Du er for vild!!! TILLYKKE!!!


 33. Feb 25, 2013
  9:44 pm

  Pernille F

  KÆMPE stort tillykke med prisen og din flotte bog!

  Sikke en fantastisk oplevelse! 🙂


 34. Feb 25, 2013
  10:16 pm

  TineLee

  Stort tillykke 🙂


 35. Feb 25, 2013
  10:33 pm

  Trunte2

  Du er noget nær den sejeste jeg “kender”!!! Tusind gange tillykke, det er SÅ velfortjent!!


 36. Feb 25, 2013
  10:56 pm

  sara bodekær clausen

  Et stort tillykke herfra det er bare så SUPER sejt gået og meget velfortjent!!
  Kærligst Sara


 37. Feb 26, 2013
  12:13 am

  Anne Marie

  Stort tillykke. Det er fandme godt gået og fuldt fortjent. Håber I havde en dejlig tur til Paris derudover.


 38. Feb 26, 2013
  12:18 am

  Birgitte S

  En takketale med “ævl” og tårer slår en velforberedt og perfekt takketale med mange længder. Så kan man meget bedre mærke mennesket bagved, og jeg er sikker på, at du har taget alle med storm!


 39. Feb 26, 2013
  8:20 am

  Malene

  Mega tillykke – du er så sej!


 40. Feb 26, 2013
  10:20 am

 41. Feb 26, 2013
  11:17 am

  Jannie

  KÆMPE TILLYKKE!
  Sikken inspiration du er – jeg har skrevet din kogebog øverst på ønskesedlen til min fødselsdag til april!
  DAGENS TALEMÅDE: SMIL TIL VERDEN OG VERDEN SMILER TIL DIG – og man kan da aldrig få for mange smil, vel?! 😀


 42. Feb 26, 2013
  12:39 pm

  Mette

  Du er simpelthen bare SÅ sej – har fulgt din blog igennem det sidste halve års tid! Seje, søde, dygtige kvinde – alt godt til dig…..


 43. Feb 26, 2013
  3:31 pm

  Lin

  Om jeg er stolt af dig????? Jeg tror det lige. Tillykke!!!!!


 44. Feb 26, 2013
  5:54 pm

  Marlene

  Stort tillykke til dig. Du fortjener det så meget.


 45. Feb 26, 2013
  6:51 pm

  Lotte Skovbo Hansen

  For dælen da, Birthe!

  Mange gange tillykke! Hvor du dog fortjener det! Og så var det vist også på tide at jeg fik investeret i din bog. Har holdt mig fra det indtil nu, fordi jeg har været lidt bange for den. Men nu gør jeg det. Sgu!

  Og selvfølgelig stadig en masse tanker til dig og dine kære!


 46. Feb 26, 2013
  8:59 pm

  Mette skov Sørensen

  Tillykke med den fine pris, som er yderst velfortjent. Jeg er selv meget forelsket i USA, folket, maden og alt hvad de har at byde på, og blev gift derover sidste år. Din bog var lige det jeg manglede, lækre billeder og opskrifter. Så i denne uge, skal vi kun ha mad fra din Bog. Den er nu min bibel. Mvh mette


 47. Feb 27, 2013
  11:53 am

  Kirsten

  Stort tillykke!
  Jeg fik din bog i julegave, og synes den er vildt flot og god, kan især godt lide den måde du skiver på -nemt at forstå og skønt med alle de gode råd!
  Kun ros herfra.


 48. Feb 27, 2013
  12:05 pm

  Charlotte Sponsor

  Kæmpe stort tillykke med prisen 🙂 Jeg har fulgt din blog siden 2006 og vil benytte lejligheden til at takke dig for, at du har lukket os ind i dit “newyorkerbyheart”-univers og at du med åbenhed og ærlighed har delt ud af din store viden. Det er en fantastisk kogebog – jeg har længe set frem til den og det glæder mig, at du har fået denne fine anerkendelse 🙂


 49. Feb 27, 2013
  12:14 pm

  Jette

  Tillykke – Det er simpelthen så flot!!


 50. Feb 27, 2013
  12:23 pm

  Sisse

  TILLYKKE! Duer sgu da for sej! Jeg glæder mig på dine vegne 🙂


 51. Feb 27, 2013
  1:32 pm

  Cook Valley

  Kære Birthe

  Det er bare så superflot gået af dig!


 52. Feb 27, 2013
  8:47 pm

  Prinsesse Suh

  Kæmpe tillykke. Det er så meget fortjent!


 53. Feb 27, 2013
  9:47 pm

  Ngan

  Stort tillykke med det! Det er velfortjent!!!!


 54. Feb 28, 2013
  8:40 am

  Mette Hohwy

  Tillykke med prisen. Det var SÅ sejt – velfortjent. Har lige modtaget din kogebog med posten, bestilt til en fødselsdagsgave. Hm… blir sgu da nødt til at bestille én til til mig selv 😀 Alt godt!


 55. Feb 28, 2013
  12:23 pm

  Lise

  Fantastisk ! Stort tillykke :0)


 56. Feb 28, 2013
  1:00 pm

  Nanna

  Du er så super sej. Kæmpe tillykke med titlen/prisen 😀


 57. Feb 28, 2013
  4:44 pm

  Aleg

  Du er for hård, flot at du har taget titlen foran en amerikaner 🙂


 58. Mar 2, 2013
  1:15 pm

  Karen

  Stort tillykke! Hvor er det super flot gjort. Glæder mig til at jeg får din kogebog 🙂


 59. Mar 5, 2013
  2:52 pm

  Pia H

  Kæmpe tillykke med prisen og uden at kende de andre vil jeg sige du fortjener den og jeg takker dig for at du vil dele dine dejlige opskrifter med os andre. Jeg har i mange år fulgt din blog og nydt godt af mange af dine lækre opskrifter og søger jeg en opskrift er det altid hos dig jeg starter.
  Nu glæder jeg mig over din nye kogebog som jeg købte i dag og man bliver bestemt ikke skuffet og nu skal den afprøves og må sige min glæde var stor da jeg fandt din opskrift på Pulled Pork som jeg troede man kun kunne lave på grill….men du har jo en der kan tilberedes i ovne og den står først på listen over de opskrifter der skal prøves.
  Endnu en gang tillykke og tak fordi du deler dine opskrifter samt liv med os andre.


 60. Mar 6, 2013
  11:33 am

  Sanne Gade Jensen

  Stort og hjerteligt tillykke. Held og lykke på din videre færd. Både inden for gastronomiens verden, men ikke mindst din egen. Jeg ønsker dig alt muligt held og lykke med 100000000000 tak for inspiration gennem snart 4 år.

  Kærlige tanker og ønsker
  Sanne Gade Jensen, Ølgod

  PS! Det er helt ok, du ikke besvarer min henvendelse. Tænk på dig selv og gør det, du har overskud til.


 61. May 5, 2013
  8:38 pm

  Christina

  Hej Birthe

  Jeg elsker din blok, du er så helt igennem et menneske som man må tage hatten af for. Jeg vil så gerne have fat i din bog, men det lader til at den er udsolgt de fleste steder, godt for dig selvfølgelig, men kommer den trykken igen???

  mvh
  Christina


  • May 5, 2013
   9:19 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Christina

   Ja, de trykker nye, de burde snart være ude 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!