Newyorkerbyheart

Pandekagedag 2013: Lækre pandekager med øl

Dejen til pandekagerne………..

Pandekagerne bages………..

Kæmpe stak af pandekager………..

Den anden dag bagte jeg pandekager, en kæmpe stak pandekager. Pandekage-dagen er i dag den 12. februar 2013, men hvis skemaet følget og min midtvejsscanning er god, så skal jeg have kemo i dag og det harmonerer selvsagt ikke med at bage pandekager.

Jeg har benyttet mig af at jeg har haft det så godt og haft energi og kræfter til at lave noget ekstra. Så jeg bagte en stor portion og frøs en god stak ned, så jeg har nogle til dårlige dage, hvor jeg ikke har kræfter til noget. Jeg ELSKER pandekager og kan spise dem døgnet rundt.

Jeg putter kommer altid øl i mine pandekager, fordi det gør dem sprøde og giver en god smag, synes jeg. Jeg bager altid mine pandekager i smør, men bag dem i hvad du har lyst til.

Jeg kom nogle tørrede vaniljekorn i, fordi jeg har en masse og så kan jeg godt lidt at der er tydelig vaniljekorn. Desuden bruger jeg vaniljeekstrakt, men du kan fint bruge vaniljekorn fra en stang vanilje eller vaniljesukker, alt efter hvad du har.

Pandekager med øl, ca. 30 stk. afhængig af hvor tykke du bager dem:

500 g hvedemel

60 g rørsukker

et nip salt

3/4 tsk. tørrede vaniljekorn

6 hele æg, jeg bruger økologiske

8 dl mælk

1 dl øl (alm. pilsner)

2 tsk. vaniljeekstrakt

1 tsk. kardemomme

fintrevet skal af 1 økologisk citron

smør til bagning

Kom mel, sukker, salt og vaniljekorn i en skål og pisk det igennem. Tilsæt mælk og pisk godt, til alle melklumper er væk. Tilsæt æg, pisk godt efter hver gang du har tilsat 2 æg. Nu kan du dække dejen til og stille den på køl i ½ time eller bage pandekager med det samme. Kom lidt smør på panden til hver pandekage. Brug ca. 3/4 dl dej, hæld det på panden og drej straks panden rundt, så dejen bliver fordelt til en tynd pandekage. Bag dem ca. 1 minut på hver side, til de er gyldne. Tag pandekage af og forsæt med resten af dejen.

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Feb 12, 2013
  10:21 am

  Mette

  Held og lykke med kemoen, håber det går rigtig godt. Så jeg krydser fingere for din midtvejs scanning 🙂


 2. Feb 12, 2013
  10:40 am

  Sandra

  Hvordan fryser du dem ned – enkeltvis eller i en stak?
  Og hvad pakker du dem ind i? Og hvordan opvarmes de – fra frost eller optøet?

  Jeg ender med slatne, kedelige pandekager når jeg har forsøgt at fryse dem ned, så håber du har overskud til at svare – og ellers at en af dine søde læsere har tiden til det:)

  Krydser alt der krydses kan for at du får et godt svar i dag.


 3. Feb 12, 2013
  10:50 am

  Sysleren

  Mmmm, jeg elsker pandekager, så vi fejre selvfølgelig også pandekagedag. I år bliver det lidt utraditionelt med bananpandekager til morgenmad og kinesiske pandekager med leftovers fra juleanden til aftensmad. Og så måske en rigtig pandekage senere, hvis ellers der er plads til mere i maverne. Det kunne være, at jeg skulle købe en øl med hjem, så jeg kan afprøve din opskrift. De ser i hvert fald lækre ud.


 4. Feb 12, 2013
  4:20 pm

  Elsebeth

  Det er altid madpandekager, jeg fryser; lægger 1 stk. madpapir mellem hver og så i en frysepose. Tør dem op i køleskabet, ruller hver enkelt om fyldet og i et ovnfast fad. Alm. pandekager ville jeg fryse på samme måde, tø op på samme måde, fjerne papiret og varme stakken i ovnen.


  • Feb 12, 2013
   8:30 pm

   Sandra

   Tusinde tak for svaret – det vil jeg afprøve 🙂


 5. Feb 12, 2013
  4:42 pm

  Hulemor

  Kære Birthe. Det lyder som en rigtig dejlig opskrift, der skal afprøves i aften, mens vi nyder, at det er vinterferie. Din historie gør kæmpeindtryk, og jeg følger din blog tæt, selvom jeg aldrig får kommenteret. Ofte synes jeg, det er så svært at skrive noget, der giver mening…
  Jeg synes, du er fantastisk ærlig og det tror jeg mange af os, der læser med, bliver berørt af. Selvom jeg ikke kender dig, tænker jeg tit på dig – og prøver at huske mig selv på, at jeg skal skønne på alt det gode. Det er så let at få øje på det, der giver “problemer”, selvom det ofte er bagateller…
  I aften vil jeg bage en stak pandekager og sende dig en kærlig tanke, jeg håber af hele mit hjerte og sind, at behandlingerne hjælper dig i den helt rigtige retning.
  Mange hilsner Hulemor


 6. Feb 12, 2013
  5:08 pm

  Mie

  Sikken vidunderlig nyhed::))

  Mie


 7. Feb 12, 2013
  8:41 pm

  Piskeriset

  Pandekager er en af mine yndlingsdesserter. I morges fik vi amerikanske pandekager, da vi fejrede gemalens fødselsdag 🙂


 8. Feb 12, 2013
  11:02 pm

  Ulla

  Hej Birthe,
  sikke en dejlig nyhed i dag – tillykke, tillykke med det – så er du så langt!! Tillykke også med brylluppet i Paris, når du når dertil,det bliver med sikkerhed en helt fantastisk dag – for en helt fantastisk kvinde!! Du har min største beundring og respekt, og jeg ønsker dig alt det bedste for fremtiden – følger dig i tankerne – kærlige knus fra Ulla


 9. Feb 13, 2013
  12:44 pm

  Birgitte Skovmand

  Kære Birthe

  Jeg har slet ikke fået skrevet til dig, hvor dejligt det er, at du har det godt for tiden. Håber virkelig at det er noget der varer ved og at du kan bevare dit positive sind – det er jo en vigtig del i en helbredende process.

  Tænker på dig.

  Kærligst Birgitte


 10. Feb 13, 2013
  7:21 pm

  Iben

  Hi hi, her får vi også altid øl i pandekagerne, så har manden også en undskyldning for at tage sig en øl.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!