Newyorkerbyheart

Bryllup den 23. 03. 2013……………

Brudekjolen:

Sådan så min kjole ud:

Fine detaljer ved armene………

……og jeg fandt den helt perfekte trøje til……..

Noget lånt og noget gammelt:

Brudebuket:

Gaver:

Fra min Mama: Hurricane stage fra Simon Pearce, guld elefant (for lykke) og bryllupsmiddagen. Fra kærestens mor: en Georg Jensen skål………….

Fra de 2 sygeplejersker på D6……..

Fra Hanne (Kunstnerkram)…………..

Bryllup:

Præsten og mig………….

Præsten, mig og min Mama………

Udsigten fra 15. sal hvor Odense Universitetshospital ligger…………

Bryllupsmiddag på Ribehøj:

Røget laks med limeskum og forårsløg………..

3 slags “spread” til det hjemmebagte brød. Nedefra og op: Porre, Flødeost med brændt porre og friskkærnet smør……….

Steak med kartofler, jordskokkepuré, æbler, pastinak, ærteskud og en lille gryde med indkogt sauce (kogt i 72 timer)……….

Grannåle is (som smager helt og aldeles forrygende…………..)

Vi blev gift i lørdags eller rettelig vi havde et humanistisk bryllup, hvilket vil sige at vi skiller kærlighed og jura ad. Jeg synes ikke at de 2 ting hører sammen. Kærlighed har noget med hjertet at gøre, jura har med hjernen at gøre – de 2 ting hører slet ikke sammen i min verden og jeg synes at de burde skilles ad. Anyway, det er det vi har gjort. Vi har sagt JA til hinanden fordi vi VIL hinanden 100% og pga vores kærlighed til hinanden. Vi har ikke gjort det pga min (formodentlig) forkortede levetid og for at stille hinanden bedre i tilfælde af dødsfald, det har vi ordet hos en advokat.

Vi startede dagen stille og roligt med morgenmad og snak. Min Mama havde taget en lille broche-agtig blomst med som er blevet båret i hendes familie side 1870’erne. Som regel har den været sat i slør, men da jeg ingen slør skulle have på, satte jeg den på min kjole. Den fik mig til at føle mig meget speciel, tænk at jeg fik lov til at bære den, det var en ære. Så det var noget gammelt og lånt. Min kjole var ny og kæresten var i blå skjorte (tæller det som noget blåt??), det håber jeg 😉 Ellers har jeg stadig blå mærker på kroppen efter indsættelsen af port-a-Cath’en, så lidt blåt havde jeg da på mig.

Vi havde jo valgt kirken på Odense Universitetshospital fordi det var vigtigt for mig at det var “min” præst, Solveig der holdt talen til os. Jeg synes at talen på sådan en dag skal være speciel og jeg vidste at hun ville gøre det godt og at talen ville blive personlig – og det blev den.

Solveig (præsten) havde gjort kirken klar da vi kom, så der var blomster og tændt lys i de flotte store stearinlys. Det var den smukkeste dag i lørdag og solens stråler passede så smukt gennem glasmosaik vinduerne, hvilket gjorde rummet endnu skønnere. Det passede os rigtig godt at vi ikke var så mange, det var helt i vores ånd og præcis som vi havde ønsket os det. Vi var min Mama, kærestens mor, præsten og de 2 sygeplejersker fra D6 (som også var med os i Paris). Det var helt som jeg havde forventet, præsten holdt en utrolig smuk og FANTASTISK tale som bragte tårerne frem hos alle (tror jeg), de gjorde de i hvert fald hos mig. Solveig talte virkelig til os og om os. Hun havde fået os med ind i en smuk tale om maleren Monét og hans smukke have lige udenfor Paris. Hun havde endda oversat talen til min Mama, så hun kunne følge med i den engelske version og hun talte også direkte til hende på engelsk, hvilket jeg syntes var meget smukt og som virkelig fik følelserne frem hos mig. Vi var vielses ritualet igennem, vi blev velsignede men dog udvekslede vi ikke ringe, dem havde vi allerede på.

Efter vielsen satte vi os udenfor kirkens lokaler og fik det champagne vi havde medbragt og den kransekage som kærestens søster havde bagt. Det var super hyggeligt og dejligt at vi kunne sidde der og snakke. Hanne fra Kunstnerkram havde skrevet til mig og spurgt om hun måtte komme forbi efter vielsen og det havde jeg sagt ja til og det var rigtig dejligt at se hende og hun sad og snakkede med os i et stykke tid. I kan se hvad hun har skrevet om det HER. Efter at havde siddet det og hygget i en times tid, var det ved at være tid til at vi tog afsted igen. Vi pakkede sammen og satte kursen mod Vejen igen.

Vi kunne lide nå at hvile i 1 times tid, inden vi skulle afsted igen. Vi havde valgt at vores bryllupsmiddag skulle være på Restaurant Ribehøj. Jeg er glad for at vi havde bestilt i god tid, for der var virkelig fyldt op da vi kom. Hver gang vi har været der havde vi talt om at det sted skulle min Mama med til – og endelig fik vi chancen for det. Vi fik et lille flag på vores bord, fordi de godt vidste hvad vi fejrede. Jeg har før skrevet om Ribehøj HER, men I aften fandt vi også ud af at restauranten har en god akustik. Hele restauranten var fyldt op til sidste plads og i den del vi sad i, var der 2 store selskaber og der var et stort et inde ved siden af – og alligevel kunne vi sagtens tale sammen – det var dejligt at opleve. Nogle restauranter kan man næsten ikke høre hvad man selv tænker, når der er mange mennesker og det at tale sammen er en umulighed. Men på Ribehøj var det helt perfekt – ligesom maden var det. Super dejlig mad, skønne smage og det hele går bare op i en højere enhed. Alle produkterne er fra lokalområdet, lige bortset fra vinen. Vi fik valgte “en god udskæring”, hvor vi fik en lille appetizer først af røget Fanø laks med limeskum. Derefter en skøn, velhængt steak med en sauce der er reduceret i 72 timer og som smager så englene synger. Dertil 2 kartofler tilberedt med smør, jordskokke puré, fennikel, æbler i tynde skiver og små ærteskud. En symfoni af smage, som passer perfekt sammen og som gør at hvert eneste bid er så englene synger. Desserten var grannåle isen, som jeg er kommet til at holde så meget af. Vi blev stopmætte og nød det hele i fulde graden. Betjeningen var som altid opmærksom og meget venlig. Vores tjener var den ene af dem der ejer det (3. generation) og han fortalte endda om maden på engelsk, så min Mama også kunne være med og det gjorde han rigtig, rigtig godt. Alt i alt, hvis I stadig ikke har været der – og kommer på de kanter – så anbefaler jeg jer varmt at prøve det. De har også lavet værelser nu, så man kan overnatte der. Prøv det, jeg lover jer at det er maden værd 🙂

Vi var hjemme igen ved 22-tiden og da var jeg bage TRÆT! Det havde være en lang – men helt FANTASTISK dag – som blev lige så smuk og speciel, som jeg havde håbet på. Vi var sammen med mennesker som betyder meget for os. Det gør resten af familien også – rigtig meget endda – men vi ønskede ikke at være så mange og kæresten mente ikke at vi kunne invitere nogle fra familien men ikke alle. Jeg mente at det kunne vi godt, for på sådan en dag må man selv bestemme hvem der skel med, men som et kompromis inviterede vi kun vores mødre – og er det ikke hvad ægteskab handlerom, kompromiser som begge parter kan leve med??

Af kærestens mor fik vi en smuk Georg Jensen skål. Af min Mama fik vi en flot hurricane fra Simon Pearce (hvorfra vi også har en vase), en lille elefant i guld (som bringer lykke) og vores bryllupsmiddag. Fra de 2 sygeplejersker fik vi en fantastisk smuk buket blomster og fra Hanne (Kunstnerkram) en blomst og et smuk hjemmelavet kort. Jeg elsker hjemmelavede kort, de er så meget mere personlige end dem man køber.

Alt i alt havde vi en dag ligesom vi ønskede os den og måske endda bedre. Den var stille, uden at være for stille. Vi var sammen med skønne mennesker og nu hører vi sammen for evigt, hvilket jeg synes er meget smuk. Jeg ved hvor meget vi elsker hinanden og jeg er sikker på at vi kommer igennem alt, hvad der ligger foran os – om det er godt eller skidt – så længe vi har hinanden, så skal vi nok klare os. Føles det anderledes?? næh egentlig ikke…………og så alligevel. Følelsen af sammenhold og at vi nu er et team, den følelse er jeg vild med 🙂

Print Friendly
Tilbage

34 kommentarer


 1. Mar 28, 2013
  8:25 pm

  jette

  Rigtig hjertelig tillykke med dagen! Det er dagen før vores bryllupsdag, som vi fejrede for 26 år siden, på næsten samme måde som jer, blot var vi på rådhuset, havde min søster og svoger med som vidner og var på restaurant (og i teatret) bagefter. Vi var sågar også på sygehuset, min svigermor lå der og et af vores vennepar havde fået en datter d. 23., så der var vi også lige forbi. 🙂
  Jeg håber, at I kommer til at fejre mange bryllupsdage sammen!


 2. Mar 28, 2013
  8:32 pm

  Miriam

  Jeg er helt tosset med din brudebuket. De er sædvanligvis ved at drukne i pynt og dyre blomster, men den der går bare lige i hjertet. Smukt! Og tillykke med det. 🙂


 3. Mar 28, 2013
  9:06 pm

  Christine vj

  Stort tillykke med jeres dejlige dag, det lyder som en perfekt dag, og hvor er det godt at det var lige i din ‘ånd”!


 4. Mar 28, 2013
  10:18 pm

  Marie Unold Schäffer

  Et hjerteligt tillykke skal lyde. Elsker at være gift med manden min, det er altså lidt specielt at man har knyttet det bånd.


 5. Mar 28, 2013
  11:00 pm

  Marianne

  Smuk kjole, smukke blomster, SMUK dag – stort tillykke med kærligheden! ♥


 6. Mar 29, 2013
  12:01 am

  Niels søndergaard

  Håber at du havde en fantastisk dag 🙂


 7. Mar 29, 2013
  12:54 am

  Lea

  Kæreste Birthe,

  Tusind gange tillykke! Hvor var du bare smuk og hvor fortjener du denne lykke..

  Kærligst Lea


 8. Mar 29, 2013
  1:03 am

  Prinsesse Suh

  Kæmpe tillykke med kærligheden – Det ser ud til, at I havde lige præcis den dag I havde ønsket. Bedste tanker!


 9. Mar 29, 2013
  9:15 am

  Heidi Fritzen

  Rigtig stort tillykke. Det lyder som om I havde den perfekte dag og at moder sol var med på den store dag. Du så godt ud i din kjole. Er der nogen der fortjener en sådan dag er det dig. Så igen tillykke med brylluppet. .


 10. Mar 29, 2013
  9:24 am

  anjoe

  Når juraen var på plads, ja så blev lørdagens to Ja’er givet af kærlighed, og den har jeg sandelig heller ikke tvivlet på Jer imellem 😀


 11. Mar 29, 2013
  9:59 am

  Grethe Poulsen

  Hjerteligt tillykke med brylluppet


 12. Mar 29, 2013
  10:01 am

  Birthe Lue

  Dejligt at du fik lige det smukke bryllup du ønskede. Tillykke. <3


 13. Mar 29, 2013
  10:02 am

  Charlotte den 2.

  Rigtig hjertlig til lykke med dagen. Hvor er du SMUK Birthe, vidunderlig kjole – blomster ja ALT. Ja hvad mere kan jeg sig. Al mulig held og lykke ud i fremtiden.
  De kærligst hilsner fra
  Charlotte


 14. Mar 29, 2013
  11:06 am

  Jannie

  Stort tillykke med jeres bryllup, og det er så dejligt at høre at det blev præcis som I gerne ville have det.


 15. Mar 29, 2013
  11:16 am

  lajla pedersen

  Et kæmpe stort tillykke med jeres store dag,hvor er det en yndig kjole du havde på
  Mkh Lajla


 16. Mar 29, 2013
  12:02 pm

  Dorte Andersen

  Rigtig hjertelig tillykke med dagen.


 17. Mar 29, 2013
  1:44 pm

  lone

  Hjertelig tillykke …måtte knibe en tåre, syntes det er så smukt beskrevet, og er glad på dine vejne.
  Kh lone


 18. Mar 29, 2013
  1:45 pm

  Karen

  Hjerteligt, hjerteligt til lykke med dagen – hvor skønt, at alt gik så smukt og så godt. Det har I fortjent, I to!
  Knus fra Karen


 19. Mar 29, 2013
  2:21 pm

  Sysleren

  Jeg bliver simpelthen så rørt over alle de dejlige mennesker I kender: Din mama som tager den lange vej herover flere gange inden for en kortere periode, sygeplejerskerne der ser mennesket i patienten og præsten der favner alle ved vielsen. Det er SÅ smukt!
  Jeg ønsker jer stort tillykke med brylluppet og sender dig et virtuelt kram.


 20. Mar 29, 2013
  3:35 pm

  jonna bang lund

  Rigtig stort Tillykke fra mig, dejligt at læse om at i havde en skøn dag, håber alt det bedste for jer…..kh Jonna


 21. Mar 29, 2013
  6:02 pm

  Lisa B. Jensen

  Kære Birthe. Hjertelig tillykke med jeres store dag. Hvor er det smukke billeder og hold op hvor en flot kjole. Tak fordi vi må dele det med dig <3


 22. Mar 29, 2013
  8:34 pm

  Line

  Hej søde Birthe! 🙂
  Stort tillykke med det! Virkelig en smuk kjole du har fundet dig der!!

  Jeg har fulgt din blog i et godt stykke tid nu, og nu har jeg en masse ord jeg gerne vil dele med dig. Har du en mail jeg kan skrive til?
  Nyd påsken!
  Kram Line


 23. Mar 30, 2013
  12:51 am

  Tina Kærgaard

  Stort tillykke til jer begge


 24. Mar 30, 2013
  9:44 am

  Mette

  Kære begge 2.

  Tillykke med brylluppet! Det lyder til at ha været en perfekt dag!

  Du skal også have et stort tillykke med din kogebogspris! Hvor er det flot! Og dejligt at du har delt turen med os!

  Alt det bedste til jer.

  Kh Mette.


 25. Mar 31, 2013
  1:12 pm

  Rikke

  Stort tillykke – I fortjener den gode dag


 26. Mar 31, 2013
  8:51 pm

  Tenna

  Tillykke med den smukke dag, hvor lyder det dejligt og lige i din ånd 🙂
  Jeg følger ofte med herinde, og nyder godt af dine skønne opskrifter og den her skønne blog – også selvom nogle af emnerne er i den tunge ende.


 27. Apr 1, 2013
  7:56 am

  Mette fra Min Low Carb blog

  Stort tillykke med bryllupet! Det ser ud til at i havde en dejlig dag.


 28. Apr 1, 2013
  11:34 am

  Hanne

  Stort tillykke med brylluppet! 🙂 🙂 Sikke en fin og stor dag det må have været for jer.

  Derudover var det så spændendende at læse om den humantiske tilgang til bryllup og delen med adskillelse af kirke og stat. Jeg er selv ateist, og synes virkelig at denne her måde lyder som en rigtig og spændende måde at gøre det på. Jeg vil helt sikkert læse mere Humanistisk Samfund 🙂

  Endnu engang tillykke med jeres kærlighed – alt det bedste til jer begge!


 29. Apr 1, 2013
  10:29 pm

  Camilla

  Stort tillykke med brylluppet 🙂 Det ligner, at I havde en dejlig dag, og at I fik noget skønt mad! Jeg er helt vild med din fine kjole, den er meget yndig, og den fine brystbuket, med den skønne historie, gør den kun smukkere


 30. Apr 2, 2013
  10:21 am

  Louise

  Stort tillykke, hvor er du smuk! Rigtig flot kjole!!


 31. Apr 2, 2013
  4:41 pm

  TineLee

  Stort tillykke – hvor er det dejligt at læse, at I har haft den dejligste dag og alt gik som det skulle 🙂


 32. Apr 4, 2013
  7:04 am

  Camilla

  Stort tillykke med brylluppet!
  Hvor er det skønt at læse at det hele blev holdt helti jeres stil.
  Jeg håber at i, trods din sygdom, får mange dejlige og lykkelige stunder sammen 🙂
  – Camilla


 33. Apr 6, 2013
  1:04 pm

  Ghita Olesen

  Stort tillykke med brylluppet!
  Og hvor ser du skøn ud! Sikke en flot kjole og skønne billeder.
  Knus

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!