Newyorkerbyheart

Macaroni cacio e pepe + en tomatsauce med soltørrede tomater……….

Smør smeltes og friskkværnet peber kommes ved……..

Friskkogt macaroni blandes med smørret, friskrevet ost og lidt af kogevandet….

Aftenens tallerken…………

I går aftes var kæresten til generalforsamling i tennisklubben og skulle derfor ikke spise hjemme, så jeg lavede mig en omgang hurtig pasta. Hvis der er noget jeg elsker ved det italienske køkken, så er det dets enkelhed. Hvis du bruger virkelig gode råvarer, kan du få det lækreste måltid ud af ingenting – denne ret er et godt bevis på det. Jeg lavede det med macaroni, men du kan også bruge anden form for pasta.

Opskriften er fra Alt for Damerne. Jeg skriver opskriften til 4 personer, jeg lavede selvfølgelig en noget mindre portion. Det var et festmåltid for mig, det smagte FANTASTISK 🙂

Jeg bruget kun pecorino ost, for det var hvad jeg havde, men jeg skriver original opskriften.

Macaroni cacio e pepe (Macaroni med ost og friskkværnet peber), 4 pers.:

500 g macaroni

50 g smør

5 g friskkværnet peber

1 dl kogevand fra pastaen

100 g friskrevet pecorino

100 g friskrevet parmesan + lidt ekstra til pynt

salt, friskkværnet peber

Kog macaronien al dente efter anvisning på emballagen, i rigeligt, godt saltet vand. Imens smeltes smørret sammen med det friskkværnede peber, smelt det ved lav varme det må endelig IKKE koge! Hvis det koger skiller det ad og det må det ikke. Riv osten så den er klar. Når pastaen er kogt al dente hældes vandet fra, men HUSK at tage ½ dl af kogevandet fra. Hæld den friskkogte pasta tilbage i gryden. Tilsæt det smeltede smør, osten og kogevandet. Rør rundt til det tykner og bliver en cremet sauce. Smag til med ganske lidt salt og mere friskkværnet peber. Server med lidt friskkværnet parmesan drysset over. Server straks.

 

Den anden aften var min kreativitet ikke særlig stor, men vi skulle jo have aftensmad. Vi havde nogle kyllingebrystfileter, så dem stegte jeg. Jeg lavede råstegte kartofler til og en tomatsauce med soltørrede tomater, som faktisk blev ret lækker, så jeg vil dele opskriften med jer.

Tomatsauce med soltørrede tomater, 4 pers.:

15 g smør

½ lille løg eller 1 skalotteløg, meget finthakket

2 fed hvidløg, knust og finthakket

4 soltørrede tomater, finthakket

2½ dl piskefløde

½ tsk. grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)

2 spsk. koncentreret tomatpuré

salt, friskkværnet peber

Kom smør i en lille gryde og lad det smelte, tilsæt løg og lad det stege ved middelvarme, til de bliver bløde og gennemsigtige, de må ikke tage farve. Tilsæt hvidløg og soltørrede tomater og lad dem stege med, til hvidløget begynder at afgive duft. Hæld fløde og urtebouillon ved og lad det småsimre, til det er kogt lidt ind og blevet tykkere. Smag til med salt og friskkværnet tomater. Saucen passer til mange ting, f. eks. kylling, pasta osv.

 

Jeg har det rigtig godt for tiden, men det er også snart ved at være tid til at komme ind og få en ny omgang kemo. På søndag aften går turen atter imod Odense Universitetshospital (OUH) og mandag til onsdag står der kemo på programmet. Selvom jeg har det godt kan jeg dog godt mærke at sidste uge hektiske program med medierne, efter jeg vandt Gourmand Awards, har tæret hårdt på kræfterne. Jeg er mere træt.

I morgen er en spændende dag. For første gang mens jeg har været diagnosticeret med kræft skal jeg ud på egen hånd for første gang. Jeg har lavet en frokost aftale med Anne Hjernøe i Aarhus. Så jeg skal med toget og så henter Anne mig ved banegården og kører mig tilbage igen, så jeg skal gå mindst muligt. Her i den sidste uge inden kemo, er jeg mindre modtagelig overfor infektion og mit immunforsvar skulle gerne være helt oppe igen, hvilket er grunden til at jeg tør at tage offentlig transportmiddel. Vi skal spise på CanBlau, hvor jeg har spist en gang før med stor fornøjelse. Det bliver dejligt at komme lidt ud, jeg har været meget indenfor hjemmets 4 vægge i de sidste måneder, siden jeg blev syg. Når jeg har været ude har det været på OUH eller på Kolding Sygehus, hvilket ikke er de sjoveste steder at være. Jeg både glæder mig og er nervøs og spændt på samme tid, men jeg er sikker på at det nok skal gå godt – og jeg ved i hvert fald at selskabet vil være det bedste 🙂

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 6, 2013
  7:43 pm

  Estermarie

  Hej og god tur til Aarhus. Det ser ud til at være en restaurant der er værd at besøge.
  Var for nylig på en ligende i KBH, El tapeo.
  Har fulgt din blog en del år. Det gør mig ondt du er så syg, men det er fantastisk at du er så åben og det hjælper helt sikkert andre med samme sygdom.
  Hav en god dag 🙂


 2. Mar 6, 2013
  8:03 pm

  Heidi Thye

  Hej Birthe.
  Ja, det italienske køkken er fantastisk. Var au-pair i Italien i 1990-1991 og tog en masse skønne oplevelser og opskrifter med mig hjem. Laver ofte pizza og pasta cabonada, som absolut er bland mine og familiens favoritter. God tur til dig i morgen og rigtig meget tillykke med kogebogsprisen – virkeligt flot.


 3. Mar 7, 2013
  9:12 am

  Birgitte B

  Den macaroni-ret minder mig om børnebogen Vitello, hvor de spiser pasta med smør og riveost, fordi moderen engang har været et år i Italien 😉


 4. Mar 7, 2013
  1:31 pm

  Deborah

  Du har så ganske ret, sådan en omgang pasta, er noget af det bedste 🙂 Håber du får en super dag med Anne, som jeg selv gerne ville møde.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!