Newyorkerbyheart

Newyorkerbyheart fylder 7 år………

I dag er det 7 år siden jeg skrev det første, famlende indlæg på denne blog. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi tænkt at der i 7 år senere ville være så mange som læser med, at min blog skulle blive så stor eller at jeg skulle lave en kogebog – det er SÅ vildt!!.

Så mange ting er sket siden jeg startede. Det har været store opture og en del nedture. Det var været sejre og nederlag, men det helt store har været at få lov til at lave min kogebog, Newyorkerbyheart – Amerikansk Homecooking og at vinde Gourmand World Cookbook Awards 2012 for verdens bedste bog i kategorien US Cuisine, det har ligesom været kulminationen på det hele – og selvfølgelig også al den opmærksomhed der har været pga det. Jeg vil takke jer fordi I står det hele igennem med mig. I er der lige meget hvad. I støtter mig, opmuntrer mig, sender mig hilsner, healende tanker og skriver så mange skønne kommentarer. Det eneste jeg er stadigvæk er virkelig ked af er, at jeg ikke har kræfter til at besvare jeres kommentarer længere. Det piner mig i den grad fordi det altid har været noget jeg har gjort, det har ligesom være min signatur at mine læsere altid har kunnet regne med at svar på deres kommentarer. Men det kan jeg bare ikke længere, hvilket jeg synes er meget trist. Men jeg håber at I ved at jeg nyder alt det i skriver til mig, om det er kommentarer herinde, på min mail eller på Facebook – og jeg læser det hele – ALT!

Det har været en vild uge med en masse presse og en masse opmærksomhed. Jeg har gjort det fordi jeg selvfølgelig er stolt og helt vild glad, men også fordi jeg gerne vil fortælle min historie. Hvis jeg kan være med til at sætte fokus på HPV-vaccinen, at det er MINDST lige så vigtigt at drenge bliver vaccineret, at de årlige undersøgelse er super VIGTIGE og at det er med at få foretaget de celleskrab I bliver tilbudt – så går jeg gerne igennem alt det med pressen igen. Det har været hårdt, men er det hele værd, hvis jeg kan være med til at redde et menneskeliv. Et reddet menneskelig gør, at mit liv ikke har været forgæves. Jeg er dog også umådelig glad for at det nu er tilbage til normalen og dagligdagen igen, det er rart og knap så stressende. Jeg fik dog at vide at mit forlag – Nyt Nordisk Forlag – i dag at jeg også har været i et magasin der hedder Eurostyle, det er jeg meget stolt af………..

Fra Eurostyle……….

Jeg er blevet spurgt om jeg har lavet et sidste indlæg til bloggen, til den dag jeg ikke er her mere – og det har jeg. Jeg har tænkt på det og forberedt det, så det kan komme på den dag jeg er væk. Det hele er ordnet, så I nok skal få besked, jeg ved jo at I er mange der følger med. Det er heller ikke sikkert at jeg kan blive ved med at blogge, afhængig af hvor syg jeg bliver, men jeg bliver ved så længe jeg synes det er sjovt og har kræfter til det. Jeg har også sørget for at bloggen eksisterer i mindst 5 år efter min død, længere kan jeg desværre ikke garantere det, idet der jo er nogen der skal indbetale penge for mit domæne. Men 5 år et også fint, synes jeg. Min kæreste får alle rettigheder til min blog, ligesom han selvfølgelig også får rettighederne til min bog, så må han gøre hvad han synes er bedst.

I  dag har jeg lavet Manhattan-style cheesecake. Jeg har nemlig fået lov til at afprøve en bageform med keramisk bund fra Hamonoya af mærket Lékué. Den er god at bruge og så fylder den ikke så meget fordi siderne af silikone som kan foldes sammen. Den lukkes med en lille “nål” og er ret smart, synes jeg.

Jeg har længe haft lyst til min Manhattan-style cheesecake og nu have jeg endelig kræfterne til at få den lavet. Jeg glææææder mig til at smage den i aften 😀

Kiksebunden i den fine form……….

“Nålen” som formen lukkes med………..

Den færdige cheesecake, klar til at blive sat på køl…………

Jeg har fået noget virkelig LÆKKERT chokolade af vores nabo, hvis datter arbejder hos PR Chokolade, kender I det??? Jeg siger jer at det er noget god chokolade, faktisk helt på højde (eller måske endda lidt bedre) end Summerbird. Jeg har fået et påske marcipanbrød, hvor overtrækschokoladen er tynd og så ellers bare marcipan, lige som jeg kan lide det. Jeg er ikke så vild med chokolade og jeg synes tit at overtrækschokoladen bliver alt for tyk, hvilket jeg synes er synd. Så jeg har besluttet at slå et slag for chokoladen fra PR Chokolade, fordi det er chokolade helt efter mit hoved. Jeg er ligeglad med alt mulig eksotisk fyld, jeg spiser kun chokolade med marcipan, så alt andet er faktisk spildt på mig 🙂

Påske marcipanbrød

Påskeæg fra PR Chokolade……….

Ellers har jeg nydt den skønne forårsagtige dag i dag. Jeg har siddet udenfor i læ, godt pakket ind og nydt solens stråler. Det er så fantastisk og som balsam for sjælen. Jeg håber inderligt at foråret nu er på vej, så vi kan få noget sol og blå himmel, det vil være dejligt, det giver så meget velvære…..

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Mar 1, 2013
  6:35 pm

  sverigestossen

  Et stort grattis skal lyde her fra Sverige.
  Havde jeg bare det halve af din energi og dit drive, så ville jeg være stolt. Du gør det rigtig godt.


 2. Mar 1, 2013
  6:41 pm

  Malene

  Stort tillykke med 7-årsdagen! Jeg har først for nylig fundet tilbage til din blog efter jeg så den for første gang for et par år siden, og jeg må sige jeg er imponeret.. Hvor har du dog udrettet meget trods din første trælse sygdom, hvor må du dog være stolt af din kogebog! Og så sender jeg en masse kærlige tanker og knus her fra Sorø, fordi du deler din kamp med kræften med os andre herude bag skærmene.. Dét er stort, og giver et følesesmæssigt ærligt billede af den kamp det er.. Jeg kan mærke det helt inderst i hjertet, når følelserne vælder ind over mig når jeg læser dine indlæg..
  Jeg håber det bedste for dig, og jeg nyder virkelig at læse din blog! Tak for den!
  Kærlige hilsner fra Malene


 3. Mar 1, 2013
  6:50 pm

  jette

  Jeg har også læst om dig og din kogebog i Berlingske fri i dag!


 4. Mar 1, 2013
  6:51 pm

  jette

  Og forresten: Tillykke med den fine udmærkelse!


 5. Mar 1, 2013
  6:58 pm

  Lea

  Kæreste Birthe,
  Tusind gange tillykke med bloggens fødselsdag.
  Hvor er det bare fantastisk.
  Jeg har som du ved, fulgt med i en del år efterhånden og synes det har været skønt, at følge med i alt det du har opnået.

  Knus og kærlige hilsner fra Lea


 6. Mar 1, 2013
  7:12 pm

  Lonnie Boe Pedersen

  Er jeg den eneste der sidder med tanken om at jeg gerne vil hjælpe så bloggen kan eksistere i mere end 5 år hvis det skulle blive aktuelt?

  Jeg har fulgt din blog i mange år og har lavet mange pandekager og andre lækre retter. Det var faktisk den første madblog jeg begyndte at læse.

  Tillykke skal det også lyde herfra og hvor er det godt du når at opleve det!


 7. Mar 1, 2013
  7:34 pm

  Mie

  Jeg vil også meget gerne hjælpe!


 8. Mar 1, 2013
  8:16 pm

  Susanne

  Uh, den cheesecake er bare jordens bedste, den skal vidst laves når vi endelig får min far hjem fra sygehuset, forhåbentlig i næste uge. Hjertelig tillykke med bloggens fødselsdag 🙂


 9. Mar 1, 2013
  8:29 pm

  Hvadskalvibag

  Helt vildt – tillykke med det.

  Husker første gang jeg stødte på newyorkerbyheart, det var jubii’s debatforum i madtråden omkring hvad vi skulle have til aftensmad


 10. Mar 1, 2013
  10:03 pm

  Anja

  TILLYKKE med dagen 🙂

  Meget spøjst med kagen. Jeg har i formiddags bagt din strawberry cheesecake fra kogebogen og nu er jeg da kun endnu mere spændt på at smage resultatet i morgen 🙂


 11. Mar 1, 2013
  10:08 pm

  Trine

  Kære Birthe

  Stort tillykke med Bloggens fødselsdag.
  Jeg følger din kamp og røres, forfærdes og glædes
  (når noget går godt) her på sidelinjen.
  Jeg synes, du klarer det så sindssygt flot, og jeg synes faktisk, du er mere positiv nu end nogensinde før, og det er simpelthen så imponerende. Jeg sender dig aller de bedste tanker.
  Jeg ville blot fortælle, at jeg bestilte tid til en HPV-vaccine straks efter, du fortalte os om din sygdom første gang og nu kun mangler et stik. Jeg prædiker desuden til alle, at de bør komme af sted. Skyndte mig også at bestille tid til celleskrab straks efter min 26-års fødselsdag, så det skal jeg mandag. Tænkte det ville glæde dig at vide, at du rent faktisk gør en forskel!

  Kh Trine


 12. Mar 1, 2013
  11:05 pm

  Nadia WH

  Tillykke med 7 års dagen.
  Du kan godt være stolt af det du har opnået siden du startede.
  Jeg har netop igår modtaget din kogebog med posten – I know har været lidt sløv til at få den bestilt. Men glæder mig meget til, at komme igang med opskrifterne.
  Ønsker dig alt det bedste i de fremtidige behandlinger.
  Håber du kan bevare gejsten og dit positive sind.


 13. Mar 2, 2013
  12:54 am

  Piskeriset

  Sikke mange fede ting du kan fejre disse dage – endnu en gang tillykke! Og så passende med cheesecaken. Får mig til at tænke på din udgave med blåbær, som jeg prøvede for nogle år siden – så god! Tror faktisk jeg vil lave den til min fødselsdag i næste uge 🙂


 14. Mar 2, 2013
  10:44 am

  lajla pedersen

  Kære Birthe
  Hvor mærkeligt du har lavet cheesecake,jeg lavede den i går som det første fra din kogebog,den blev super god.Jeg er ikke venner med husblas,derfor får vi det aldrig.Så dejligt med en opskrift uden,tak for det.Det er stadig trist at læse din blog,men at se alt det du har oplevet og gennemført,trods sygdom er utroligt.
  Mange hilsner Lajla


 15. Mar 3, 2013
  3:39 pm

  Else

  Hej Birthe
  Tillykke med din blogs 7-årsdag.
  Jeg er i årenes løb flere gange stødt på den, når jeg har googlet en opskrift, og har hver gang på gang fundet gode opskrifter, samtidig med jeg har moret mig over de kommentarerne om maden osv. Moret mig fordi jeg ikke helt forstod genren.
  Læste i avisen i dag, at Newyorkerbyheart havde vundet en pris! Og jeg måtte ind og læse din blog, har nu læst i et par timer, og har fundet ud af at din blog handler om meget mere end mad.
  Hvor er det livsbekræftende at læse din blog, om de modige valg du har truffet i dit liv, hvordan di insisterer på kvalitet og værdighed i dit liv. Livsbekræftende fordi du midt i den svære situation med sygdom og træthed formår at blive ved med at leve, forholde dig til de svære ting og så stadig lægge billeder og opskrifter på din blog.
  Tak for det, håber du nyder solen på denne første forårsdag

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!