Newyorkerbyheart

Restaurant-besøg: Rafaels, Kolding – lille, lækre Clara + tur til Henne……….

Dejlig solskin i fredags………..

Lækker limonade fra San Pellegrino……….

Rafaels pizza med carpaccio og trøffelolie – super LÆKKER……….

Kæresten fik en Diavola……….

Lille, lækre Clara charmer fotografen………

Tror at Clara prøver at fortælle at maden er lidt varm………..

……….men hun spiste med god appetit……

Bagefter kiggede hun ned til de gæster der sad nedenunder……….

Jordbær og lækre marengs med nødder og chokolade………..

Kærestens søster havde lavet lækker Créme Brûlée til dessert………

I lørdags var kæresten og jeg ude og spise sammen med kærestens søster, hendes kæreste og hende den lille, lækre Clara 🙂 Det var en gave fra da vi blev forlovet og en rigtig dejlig gave, lige sådan en gave som vi havde ønsket os. Vi ønskede os ingen blomster eller ting, ting har vi nok af, vi ønskede os oplevelser og samvær med familien – og det var dette.

Nu jeg nævnede vores forlovelse, så har vi haft vores ringe inde for at blive justeret, fordi vi fik virkelig dårlig vejledning der hvor vi købte dem. Vi købte dem hos Kipp’s her i Vejen og det har vi fortrudt mange gange siden. Vejledningen da vi købte ringene var virkelig dårlig. Vi vidste jo ingenting om ringe og troede vi havde fuldet de rigtige størrelse. Hende der hjalp os sagde så at de var alt for store, vi skulle have nogle mindre. Vi prøvede dem og syntes nok begge to at de var noget stramme, men hun sagde at det skulle de være. Efter at have gået med den et par dage blev i alligevel enige om at de var for stramme. Vi havde dem nede og blive udvidet lidt, men det var ikke nok og de måtte afsted igen. Den sidste gang her har vi haft dem i 3 uger – TRE UGER!!! – det er virkelig dårlig service og en ting er helt sikkert, jeg køber aldrig noget dernede igen. Ikke alene har fik vi dårlig service og de har haft ringene i helt vildt lang tid, men vi skulle også betale for det og i det hele taget har vi oplevet dårlig service……

Nå men, kærestens søster valgte Rafaels, som er et super lækkert sted i Kolding. Der har før været en tøjbutik i lokalerne, men nu er det en virkelig lækker italiensk restaurant. Lille lækre Clara var med os og hun klarede det flot. Hun fik en lille lækker pastaret, lavet med frisklavet pasta, så vi andre kunne ikke holde gaflerne fra det og måtte lige smage på det – det smagte virkelig godt. Jeg bestilte en skøn limonade fra San Pellegrino og en Rafaels pizza som er med carpaccio, champignon, rucola og trøffelolie – virkelig gode smagskombinationer. Kæresten bestilte en Divola pizza, som han også syntes rigtig godt om. Pizzaerne var virkelig lækre og bagt helt perfekt med en skøn, sprød bund. Det er bestemt ikke sidste gang vi kommer der. Jeg er ret sikker på at deres pastaretter er ligeså lækre, fordi de bruger deres egen hjemmelavede, friske pasta. Bestemt et sted der er anbefalelsesværdig, hvis I skal ud og spise i Kolding. Men det er vist en god ide at bestille bord tror jeg, for der var flere der gik forgæves.

Vi var der ikke så længe, fordi vi havde lille Clara med. Vi spiste bare en pizza og så kørte vi igen. Kærestens søster havde lavet Créme Brûlée til dessert og det smagte SÅ godt. Jeg elsker Créme Brûlée, som er en af mine yndlingsdesserter og hendes var helt perfekte. Vi fik nogle skønne jordbær til, som virkelig smagte af noget og nogle marengs hun havde bagt med nødder og chokolade i. Jeg er normalt ikke til marengs, men de her var virkelig gode. Alt i alt havde vi en super hyggelig aften, det var dejligt at se dem alle sammen. Vi har ikke set lille Clara siden vores forlovelsesdag, så det er ved at være længe siden og hun bliver bare så stor. Hun er også begyndt at sige ord nu og hun forstår alt hvad man siger til hende. Vi kan få hende til at efterligne os, hvis vi gør et eller andet, det er ret sjovt 🙂 Tusinde tak for en SKØN aften D & S.

 

I dag vågnede vi op til høj solskin og rigtig smukt vejr. Kærestens mor var ude i hendes ferielejlighed i Henne, så vi tog ud og spiste frokost sammen med hende. Vi besluttede at spise frokost ude, nemlig på Restaurant Strandgaarden som ligger midt på torvet i Henne. De havde frokost buffet for kr. 168 pr. person, så det tog vi. Det er altid lidt af et sats med buffet synes jeg, men dette var virkelig lækkert.

Biksemad, oksespidsbryst med peberrodssauce og Pommes Anna (kartofler i tynde skiver i lag med krydderier)………….

Laks med oliventapanade, roastbeef, lidt charcuterie og en kyllingesalat med karry………..

 

Frugt og lidt ost…………

Mazarintærter med bær og creme fraiche ved siden af……..

Jeg forsynede mig fra buffeten, men spiste langtfra alt hvad jeg havde taget. Jeg spiste biksemaden og oksebryst med peberrodssauce som var rigtig lækkert. Jeg smagte på laksen, lidt charcuterie og spiste roastbeefen. Jeg spiste al frugten og osten og så det meste af min tærte, så jeg gjorde det ganske godt synes jeg. I det hele taget er appetitten vendt tilbage og det er jeg rigtig glad for, det gør livet så meget nemmere 🙂

Efter frokosten hentede kæresten bilen og så kørte vi ned til stranden. Der blæste dernede og vi havde godt med tøj på, men det er jo sådan Vesterhavet er smukkest synes jeg, når det “viser tænder”. Vi gik lidt dernede, men ikke så længe, jeg bliver jo trods alt træt………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Mar 4, 2013
  9:06 pm

  Elsebeth

  Den bette gøj kunne nu også sagtens charmere mig! Sikke en dejlig weekend, I havde med familien.


 2. Mar 4, 2013
  11:25 pm

  karin

  Vilke herlige dage og god mad..Clara er bara for söd..en lille charmetrold…gott du har mere appetit…knus <3


 3. Mar 4, 2013
  11:28 pm

  Karen

  Dejligt at du nyder livet med hygge og dine kære 🙂 vi har de sidste 5 år været på bryllupstur til kolding, men vi har kun fundet ét godt spisested i de år, nemlig la tapatia. Den du nævner har vi dog ikke prøvet, men har du andre du kan anbefale? 🙂


 4. Mar 4, 2013
  11:41 pm

  Ann

  Flotte billeder, Birthe. Sjovt, vi var også ved Henne strand søndag. Smukt sted!


 5. Mar 5, 2013
  11:38 am

  Prinsesse Suh

  Hvor ser det bare ud til, at I har haft en skøn weekend – og dejligt at se, at appetitten er vendt tilbage!


 6. Mar 5, 2013
  7:56 pm

  Piskeriset

  Hun er søreme blevet stor efterhånden – men stadig lige kær 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!