Newyorkerbyheart

Jordskokkesuppe………..

Kartofler, jordskokker, hønsebouillonpersille og frisk timian…………

Færdigkogt og klar til mascarpone og blive blendet……….

Den færdige jordskokkesuppe………..

Parmasinke grilles i ovnen………

…….til det bliver sprødt og brækkes i mindre stykker………

Steg jordskokkechips på panden………….

Velbekomme………….

Efter min 4. kemo-behandling var vi hos Inger (sygeplejerske på D6, Odense Universitetshospital), for at planlægge turen til Paris. Hun serverede bl. a. en super lækker jordskokkesuppe for os, som jeg fik opskriften på og den anden dag fik jeg den lavet.

Den er super nem at lave og så smager den helt forrygende. Jeg kan kun opfordre jer til at prøve den. Vi fik den mandag aften (2. påskedage), inden jeg blev kørt til OUH for at få den sidste kemo-behnadling. Kæresten spiste resten dagen efter og den var stadig god, sagde han.

Opskriften er oprindelig fra Føtex, men jeg har ændret lidt i den. Jeg skriver den som jeg lavede den…………

Jordskokkesuppe, 4 pers.:

450 g kartofler, skrællede

450 g jordskokker, skrællede

1 liter vand + bouillon (jeg brugte Fond du Chef) eller lav din egen hønsefond

3-4 kviste frisk timian

1 stort bdt. persille

250 g mascarpone

salt, friskkværnet peber

Desuden:

4 jordskokker, skrubbet og skåret i tynde skiver

1 pk. parmskinke

lækker flute

Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand, bouillon, persille og timian. Jeg bandt persille og timian sammen med kødsnor, så det var let af fiske op igen. Bring det i kog, under låg, skru ned og lad det småkoge i ca. 25 minutter, til kartofler og jordskokker er møre. Fjern krydderurterne, tilsæt mascarpone og blend suppen til den er helt glat. Smag til med salt og friskkværnet peber. Grill parmaskinken i ovnen til den bliver sprød og gylden, hold godt øje med den, for pludselig går det stærkt. Bræk den i mindre stykker. Dup de tynde jordskokkeskiver godt tørre. Varm lidt olivenolie op på en pande og steg dem sprøde og gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Server suppen rygende varm med stykker af parmaskinke og jordskokkechips.

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Apr 9, 2013
  9:01 pm

  Lisa

  Mmm den må jeg prøve snarrest! Men hvordan er det nu med persille? Må man godt varme suppen igen, når der er persille i?


  • Apr 9, 2013
   9:12 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lisa!

   Som det forhåbentlig fremgår af opskriften, så tages persille og timian jo op igen.

   Hilsen
   Birthe


   • May 14, 2013
    2:57 pm

    Jeanette

    Problemet med persille kan være de bakterier den medbringer, i en sammenhæng tror jeg ikke det ændrer noget om persillen tages op eller ej. Tilgengæld ville jeg ikke være bekymret hvis persillen er kogt med, og ikke tilsat til sidst som ved persillesauce.


 2. Apr 9, 2013
  11:34 pm

  Diana

  Det ser lækkert ud 🙂 Den suppe må absolut prøves.
  Hilsen Diana


 3. Apr 10, 2013
  9:24 am

  Stine

  Kære Birthe. Jeg har fulgt dig via din blog, siden jeg søgte på ‘ovnbagte tomater’ for et halvt års tid siden. Og nu har jeg netop læst den fine artikel om dig i ALT for damerne. Din historie berører mig dybt, og jeg er fuld af beundring over for dig. At du, trods din baggrund og dine kampe mod sygdom, kulminerende med den forfærdelige kræftsygdom kæmper videre, laver mad, skriver indlæg, rejser til Paris osv. Ikke mange ville være i stand til at udvise sådan en indre styrke. Jeg ønsker dig alt det bedste. Og skulle der være en mulighed for, at du får kræfter til at arbejde på udgivelsen af en ny kogebog, tilbyder jeg gerne min hjælp til evt. korrekturlæsning, eller til hvad du måtte have brug for. Jeg har dansk som fag fra universitetet og har arbejdet som lærer på en privatskole i Odense i snart 12 år. Mange hilsner Stine


 4. Apr 10, 2013
  2:03 pm

  Lone Szuster

  Sjovt, det er præcis den samme opskrift jeg altid bruger, vi må ha’ fundet den det samme sted 🙂


  • Apr 10, 2013
   2:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Som jeg har skrevet, så er den fra Føtex 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Mar 6, 2014
  6:57 pm

  S. Pønse

  Kan man evt. bruge fløde istedet for mascapone eller bliver den for tynd?


  • Mar 6, 2014
   7:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej!

   Du kan godt prøve at bruge fløde, men det vil give et andet resultat.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!